Vec ti je odgovoreno na slicno pitanje. LG je bolji od Toshibe ali uzimaj sta hoces, sebi ces.mirzakaric2016 wrote:Koji bi bio best buy od ova dva:
https://www.televizori.ba/lg-televizor- ... ready-crni
Ili
https://www.televizori.ba/toshiba-telev ... ready-crni
Koliko mogu da vidim, oba imaju slicne specifikacije, pretpostavljam da obojica imaju ips panel i u odnosu na lg, toshiba podrzava dolby zvuk, sto meni odgovara jer bih pustao full hd ili hd filmove sa dts formatom!
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#6001 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
CooK
#6002 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dobar TV, ima ga kolega @amar1994 i napisao je recenziju za njega, prelistaj malo forum.turbofolk wrote:Hvala ljudi, od velike ste koristi![]()
Valja li onda ovo čemu:
https://www.televizori.ba/sony-televizo ... linux-crni
Zagrižen sam opasno, a nemam iskustva sa LED TV-ima
-
CooK
#6003 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovo meni nikako ne lici na prasinu jer prasina ostavlja tamnije mrlje. Bas kao sto je kolega @moke_31 napisao, ovo lici na los grey uniformity. De fotografisi cisto bijel ekran, imas na youtube-u "pure white" video pa ga pusti i fotografisi.basicm wrote:
Evo vide se sjene sa strane i na dnu, meni ovo lici na prasinu.
- typeOnegative
#6004 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
mirzakaric2016 wrote:Koji bi bio best buy od ova dva:
Ili
Koliko mogu da vidim, oba imaju slicne specifikacije, pretpostavljam da obojica imaju ips panel i u odnosu na lg, toshiba podrzava dolby zvuk, sto meni odgovara jer bih pustao full hd ili hd filmove sa dts formatom!
A ko ti je rekao da LG ne podrzava Dolby ? Imam dva i obadva podrzavaju DTS , DD i DD+ tako da nemas sta gledat Toshibu kako ti je vec odgovoreno prije .
EDIT : Tek sad vidim da je ovo jeftiniji ulazni model LG-a tako da ne znam za Dolby . Koji je ovo model uopce , na linku se ne moze vidjeti ?
Last edited by typeOnegative on 20/06/2018 18:44, edited 1 time in total.
-
CooK
#6005 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Iako nisam ni 1% planirao sad kupovati TV nego cekati ili dok ne pojeftini OLED ili dok mi ne crkne ovaj h6400 ipak sam kupio 50mu6172 jer OLED-u cijena jos ne pada a ovom h6400 ima skoro 4 godine i mogao bi uskoro riknuti a i trenutno su najbolje akcije koje sam ja ikad vidio u nasoj drzavi i mislim da je nepunih 850KM za 50mu6172 smijesno mala cijena.
H6400 i dalje ostaje primarni TV dok je ziv a ovaj ce se koristiti u drugoj sobi. Kada stignem napisacu recenziju.
H6400 i dalje ostaje primarni TV dok je ziv a ovaj ce se koristiti u drugoj sobi. Kada stignem napisacu recenziju.
- typeOnegative
#6006 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Fkt vise nego odlicna cijena . Nek ti dugo potraje i dobro te posluzi dok ga ne zamjenis boljim 
-
CooK
#6007 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala. Samo 4K OLED posle dolazi u obzir, valjda ce im poceti opadati cijene s obzirom da se svake godine otvaraju novi plantovi za proizvodnju OLED-a. Pisalo se nesto da ce im od ove godine cijena poceti padati ali nista, i dalje su papreni.typeOnegative wrote:Fkt vise nego odlicna cijena . Nek ti dugo potraje i dobro te posluzi dok ga ne zamjenis boljim
-
isx
#6008 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imaš sa LCD-ima. To je to.turbofolk wrote:Hvala ljudi, od velike ste koristi![]()
Valja li onda ovo čemu:
https://www.televizori.ba/sony-televizo ... linux-crni
Zagrižen sam opasno, a nemam iskustva sa LED TV-ima
Koliko loš panel jbt.basicm wrote:
-
mirzakaric2016
#6009 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Model je: http://www.lg.com/uk/tvs/lg-32LJ510BtypeOnegative wrote:mirzakaric2016 wrote:Koji bi bio best buy od ova dva:
Ili
A ko ti je rekao da LG ne podrzava Dolby ? Imam dva i obadva podrzavaju DTS , DD i DD+ tako da nemas sta gledat Toshibu kako ti je vec odgovoreno prije .
EDIT : Tek sad vidim da je ovo jeftiniji ulazni model LG-a tako da ne znam za Dolby . Koji je ovo model uopce , na linku se ne moze vidjeti ?
Ok onda uzimam lg da ne bih vise smarao (moja greska, nisam vidio u spec. da podrzava dolby
P.S. Ako moze jos samo neko da mi kaze koja radnja u Sarajevu ima u ponudi Sharp televizore. Hvala!
-
CooK
#6010 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj panel je super kakve sam ja vidjao. Naravno da je i ovako stanje neprihvatljivo ali vjeruj da ima gore, puno gore.isx wrote:Koliko loš panel jbt.basicm wrote:
EDIT: kolega @basicm popusti malo sarafe na nosacu, moguce da si ih previse stegao pa da ti se light diffuser poceo deformisati i praviti taj problem.
Last edited by CooK on 20/06/2018 19:52, edited 1 time in total.
-
channel10
#6011 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koji je ovo tv?basicm wrote:
- typeOnegative
#6013 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
mirzakaric2016
za to valjda forumi i sluze :
Evo sad vidim na linku , podrzava , ali kako vidim djelomicno . Podrzan je DD ac3 , ali ne i DTS , pa obrati paznju ako ti je DTS bitan . Sto se Sharp-a tice , Bingo ih je reklamirao pa vidi kod njih
za to valjda forumi i sluze :
Evo sad vidim na linku , podrzava , ali kako vidim djelomicno . Podrzan je DD ac3 , ali ne i DTS , pa obrati paznju ako ti je DTS bitan . Sto se Sharp-a tice , Bingo ih je reklamirao pa vidi kod njih
-
CooK
#6014 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sharp za nase trziste takodje proizvodi turski Vestel i nema nikakve veze sa japanskim Sharpom osim brand name-a koje je Vestel unajmio na odredjeni period.
- turbofolk
#6015 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote:Evo ova tabela ti objasnjava odnos udaljenosti, velicine TV-a i rezolucije sadrzaja:
Hvala na informacijama, na ovim dvjema, a i na ostalimCooK wrote:Dobar TV, ima ga kolega @amar1994 i napisao je recenziju za njega, prelistaj malo forum.
- Better Man
#6016 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Čuj TV-u skoro 4 godine i mogao bi uskoro riknuti. Kakav je to televizor, koji za tako kratko vrijeme može riknuti? Imam dva Sony-a Jedan je LCD od 32 incha full HD i on je kod tate u sobi i skoro mu je 9 godina i radi kao singerica. Ovaj drugi je kod mene u sobi i LED je od 42 incha full HD i skoro mu je 5 godina i radi perfektnoCooK wrote:Iako nisam ni 1% planirao sad kupovati TV nego cekati ili dok ne pojeftini OLED ili dok mi ne crkne ovaj h6400 ipak sam kupio 50mu6172 jer OLED-u cijena jos ne pada a ovom h6400 ima skoro 4 godine i mogao bi uskoro riknuti a i trenutno su najbolje akcije koje sam ja ikad vidio u nasoj drzavi i mislim da je nepunih 850KM za 50mu6172 smijesno mala cijena.
-
mirzakaric2016
#6017 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E to me vec brine, jer trazim sa podrskom za dts. Morat cu dobro razmisliti pa vidjeti. Ugl hvala za savjete i za Bingo, pogledacu i kod njih ako bude sta na snizenju hehe. Pozz!typeOnegative wrote:mirzakaric2016
za to valjda forumi i sluze :![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6018 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pojma nisam imao ovo za PhilipsCooK wrote: Jest turcin ali nije isti, Telefunken radi turski Vestel a Grundig radi turski Arcelik. Philips nije vise holandska kompanija nego su ih kupili kinezi i kvaliteta im je od tada opala. Bez obzira na to opet je Philips bolji i od Telefunkena i od Grundiga ali nisu kao Sony i Samsung.
Znaci Sony, Samsung, LG i Panasonic bi bili prva liga da se tako izrazim?
Druga liga su Philips, Toshiba, Grundig, Telefunken?
A treca Tesle, Foxovi i ostali no name...
- amar1994
#6019 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
to je to drug_BataZiv_0809 wrote:Pojma nisam imao ovo za PhilipsCooK wrote: Jest turcin ali nije isti, Telefunken radi turski Vestel a Grundig radi turski Arcelik. Philips nije vise holandska kompanija nego su ih kupili kinezi i kvaliteta im je od tada opala. Bez obzira na to opet je Philips bolji i od Telefunkena i od Grundiga ali nisu kao Sony i Samsung.Mislio sam da su oni tu bara bara u prvoj ligi sa Sony-em.
-
CooK
#6020 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dobar TV sa odlicnom slikom ali je radio kao crnac i bio upaljen i kada treba i kada ne treba. Mozda ce on raditi jos 5 godina a mozda ce crknuti i za mjesec dana a tada ce televozori biti puno skuplji pa sto se ne bih obezbijedio sa jednim solidnim TV-om za male pare jer trenutno na nekim modelima traju najbolje akcije koje sam ja do sada vidio otkad pratim TV tehniku.Better Man wrote:Čuj TV-u skoro 4 godine i mogao bi uskoro riknuti. Kakav je to televizor, koji za tako kratko vrijeme može riknuti? Imam dva Sony-a Jedan je LCD od 32 incha full HD i on je kod tate u sobi i skoro mu je 9 godina i radi kao singerica. Ovaj drugi je kod mene u sobi i LED je od 42 incha full HD i skoro mu je 5 godina i radi perfektnoCooK wrote:Iako nisam ni 1% planirao sad kupovati TV nego cekati ili dok ne pojeftini OLED ili dok mi ne crkne ovaj h6400 ipak sam kupio 50mu6172 jer OLED-u cijena jos ne pada a ovom h6400 ima skoro 4 godine i mogao bi uskoro riknuti a i trenutno su najbolje akcije koje sam ja ikad vidio u nasoj drzavi i mislim da je nepunih 850KM za 50mu6172 smijesno mala cijena.
-
CooK
#6021 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tako je samo sto su Sony i Samsung u vrhu prve lige a LG(osim OLED-a) i Panasonic malo nize. Ostalo je kao sto si i napisao osim sto Philips i Grundig imaju pokoji veoma dobar model a Toshiba i Telefunken nemaju._BataZiv_0809 wrote:Pojma nisam imao ovo za PhilipsCooK wrote: Jest turcin ali nije isti, Telefunken radi turski Vestel a Grundig radi turski Arcelik. Philips nije vise holandska kompanija nego su ih kupili kinezi i kvaliteta im je od tada opala. Bez obzira na to opet je Philips bolji i od Telefunkena i od Grundiga ali nisu kao Sony i Samsung.Mislio sam da su oni tu bara bara u prvoj ligi sa Sony-em.
- basicm
#6022 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima li lijeka ovome ili da zanemarim?

Last edited by basicm on 21/06/2018 10:42, edited 3 times in total.
-
CooK
#6023 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E jbg druze, rezolucija ove fotke ti je 145x109 i ne moze se apsolutno nista vidjeti. Prosla fotka ti je bila u rezoluciji 2048x1536 i trebao si i ovu drugu postaviti sa istom rezolucijom a ne ovu fotkicu velicine kao avatar.basicm wrote:Ima li lijeka ovome ili da zanemarim?
- arnes_king
#6024 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Raja malo je off topic, ali nije puno
primjetim u zadnje vrijeme kada igram igre na svom FHD LED TV, kada naglo okrecem sliku ili se nesto pomjera, npr ruka lika u far cry 5, ostaje kao blagi trag iza. Kako se sjecam ovog prije nije bilo, ili ja nisam primjecivao, ali sada bas primjetim i malo zasmeta, ne znam da li je to taj tzv "image retention" jer se cini kao da slika kasni za pokretom pa malo ostaju tragovi boje prethodnog frejma.
Do cega to moze biti i ima li neko rijesenje? Svakako mi je vrijeme za novi TV, ali nisam sada u mogucnosti niti vjerujem da cu biti u skorije vrijeme.
Do cega to moze biti i ima li neko rijesenje? Svakako mi je vrijeme za novi TV, ali nisam sada u mogucnosti niti vjerujem da cu biti u skorije vrijeme.
- zomri
#6025 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Čestitke CooKu na novom televizoru, neka ti potraje
Žao mi je za OLEDe, fakat je bilo govora o pojeftinjenju ove godine, zašto još nije nemam pojma. Izgleda da će nove fabrike praviti ekrane prvenstveno za telefone, a onda bi po tome televizori ostali u premium segmentu.
inače sad gledam prvenstvo u HDRu 4K i vidim da su mogućnosti kako te tehnologije tako i OLED ekrana zaista ogromne. šteta što mi je stariji panel (nema dolby, nema hlg) pa ne mogu ni izbliza iskusiti šta tehnologija može, ali i ovo je za klasu bolje od ičega do sada. long live OLED
i da, ona tabela za udaljenosti ima smisla sve dok se gleda samo rezolucija. ulaskom HDR u igru to postaje outdated jer je svaki ekran bilo koje veličine sa HDR vrijedan upgradea.
Žao mi je za OLEDe, fakat je bilo govora o pojeftinjenju ove godine, zašto još nije nemam pojma. Izgleda da će nove fabrike praviti ekrane prvenstveno za telefone, a onda bi po tome televizori ostali u premium segmentu.
inače sad gledam prvenstvo u HDRu 4K i vidim da su mogućnosti kako te tehnologije tako i OLED ekrana zaista ogromne. šteta što mi je stariji panel (nema dolby, nema hlg) pa ne mogu ni izbliza iskusiti šta tehnologija može, ali i ovo je za klasu bolje od ičega do sada. long live OLED
i da, ona tabela za udaljenosti ima smisla sve dok se gleda samo rezolucija. ulaskom HDR u igru to postaje outdated jer je svaki ekran bilo koje veličine sa HDR vrijedan upgradea.