PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Yenna

#601 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Yenna »

plain vanilla wrote:
amidzazeher wrote:
Fuj, vidis da se ne moze zajedno
Jadan, toliko se borio da ugodi Sarajlijama pravio kolace i kifle, a oni mu ovako vracaju i to zbog nekog tamo ne promisljenog twitta :D
Ja radim u usluznom preduzecu i dubimo na trepavicama da zadrzimo stranke. Ne mogu razumjeti da neko ko ovisi o kupcima ovako lupeta na drustvenim mrezama. Naravno, mogu zamisliti da je cetnik, nije da ih nema, ali da se hvali time dok ovisi o bosnjackom i hrvatskom feningu, e to ne mogu.
Doduse, mozda racuna na to da imamo pamcenje zlatne ribice i da nam je najcesca akcija na sve i svasta jednostavno slijeganje ramenima.
Ma ko će znati jel ovo samo propaganda konta Sašice ali ja za svaki slučaj neću više kupovati :-D
A valjale su mi one jaffice ...pfff... :-)
insomnia78

#602 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

A mozda samo cojk ina svoj stav i misljenje pa i naopako kojeg se ne odrice ko pojedini
emmir1

#603 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by emmir1 »

BIH je zaista jedno premalo tržište i kada je ekonomija u pitanju sebi ovako smanjit tržište je pogubno

Svaka ozbiljna firma mora raditi na prostoru cijele BIH da bi imala bar solidne rezultate
insomnia78

#604 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Pa ovo je on. Nema lazi nema prevare. Profil je vrlo aktivan
amar1994

#605 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by amar1994 »

ma jeko taj ba,ja nikad cuo a da bojkotujem :lol: ,pekara AS je zakon :thumbup: :bih:
tempuser

#606 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by tempuser »

Edin H. wrote:
ultima_palabra wrote:Ali je nasmjesnija ta njegova prica "ja sam za bratstvo i jedinstvo, ali vidi ovih muslimana sta rade, sad cu za inat da cetnikujem" :lol: [/size]

Pa budi ono sto jesi, nema razloga za pravdanjem... pogotovo sto je to mainstream u BL. Ali frajer bi i cetnikovao po Twitteru i uzimao lovu po Federaciji.
Fakat koji kreten :roll:
To je ono, ja sam za bratstvo i jedinstvo i zajednicku drzavu u kojoj ce svi generali biti nasi, u kojoj cemo mi kupiti kajmak sa republickih budzeta i u kojoj cemo mi voditi glavu rijec! :-)
Thorgerson

#607 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Thorgerson »

Kao prvo žalosno je da nam u Sarajevo mora doći nekakav lik iz pm da nam pravi kifle i hljeb, pored Klasa, Sprinda, domacih pekara. Ali ocito da mora, jer smo nesposobni.

U mom naselju ima jedno 3-4 pekare, isti im asortiman već jebenih 20 godina. Isto. Pa ne mogu da vjerujem jebote da ti ljudi ne odu na neku edukaciju, da proputuju, da vide sta je aktuelno, da malo prilagode ponudu. Pa bolan ne mozes mi 20 godina tušiti jednu te istu kiflu, napuhani hljeb i sl. Ne mozes. Necu bolan ni ja da bacam pare. Da ne govorim da su im poslovni prostori isti kakvi su bili i prije 15 godina. Marke likovi nece da uloze. A boga pitaj iza tamo kakve su pećnice u to ne bih ni ulazio.

Klas i Sprind. Znaci dijelovi su grupacija, imaju distribuciju, imaju proizvodnju, imaju kanale da to prodaju, mogu birati poslvone prostore po gradu gdje da prodaju...eeee al qrac. Daj ti da mi pravimo isti onaj hljeb od prije 20 godina. Ovo sad nesto u zadnje vrijeme su kao krenuli sa novitetima, al nista, jednostavno neukusno. Probao sam neke kolace, probao one kekse...kakav god da je ovaj Manja četnik, jednostavno ovi mu ne mogu prismrditi po kvalitetu. Zašto je to tako...ne znam.

Ono sto je ocito jeste da Manja ima standard rada, imaju kvalitet, ocito je da su otisli negdje i pokupili znanje, know how i to ovdje implementirali. Nije to SF. Ali za domace Klas i Sprind jebiga - jeste.

Ili evo Mlinar. Znaci lik kupi hrvatsku licencu, dovlaci peciva, recepte iz hravtske i tuši ih ovdje. Zašto? Pa zato jer sarajlijca nesposobni ne zna ništa. Niti ga išta zanima. Daj ti da on smota onu kiflu, biće i somun i na tom prezivljavaj. E onda kad dodje konkurencija iole sposobnija, zgazi ga ko muhu.

I sta sad da ja radim. Znaci ja sad moram birati izmedju hladnog, ko kamen tvrdog hljeba iz Klasa, necu l podrzat ratnog profitera, il da se okrenem UZP Mlinaru, il da odem kod ovog Karadžića.

Il jednostavno da počnem sam praviti sebi peciva, i skratim muke.
xoklix

#608 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by xoklix »

Domaći hljeb vazda najbolji bio.
A ovi poluproizvodi Klasa i Sprinda katastrofa.
Jedino Aspek ima dobre kifle , još one sa cirokotom.
breuer

#609 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by breuer »

sa mravima
Muhamed Đakmić

#610 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Muhamed Đakmić »

Nije vala Klasov ni Sprindov hljeb toliko grozan koliko je bio jedno vrijeme. Meni zapravo onaj klasični polubijeli hljeb najviše i godi, je li navika ili šta već, ali definitivno mi bolje ide od svih drugih vrsta, uključujući i ove neke fakat naprednije.

I nije baš istina da domaći proizvođači nude samo jednu vrstu hljeba, svaki bolje opremljeniji Bingo i Konzum ih ima bar desetak.

Svejedno, ko god ima mrvu digniteta nema dilemu hoće li ići kod Manje ili neće.
Blixen

#611 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Blixen »

Thorgerson wrote: Pa zato jer sarajlijca nesposobni
odjebi ba sa ovim deminutivima
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#612 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by mk ultra »

Muhamed Đakmić wrote:Nije vala Klasov ni Sprindov hljeb toliko grozan koliko je bio jedno vrijeme. Meni zapravo onaj klasični polubijeli hljeb najviše i godi, je li navika ili šta već, ali definitivno mi bolje ide od svih drugih vrsta, uključujući i ove neke fakat naprednije.

I nije baš istina da domaći proizvođači nude samo jednu vrstu hljeba, svaki bolje opremljeniji Bingo i Konzum ih ima bar desetak.

Svejedno, ko god ima mrvu digniteta nema dilemu hoće li ići kod Manje ili neće.
manjin i sito :lol:

MBA i Aspek imaju 2-3 dobra crna hljeba, farmer je OK isto

jbg, recimo u Goraždu u pekari centar jednom usput kupio crne kifle i crni hljeb koji je stvarno pravljen od integralnog brašna - iznenadio se kako je dobro, a ne ko što šiptari kod nas oboje bijelo brašno i pospu nekim sjemenkama po vrhu... i tako ćeš u svim manjim mjestima naći pekaru u kojoj ima kvalitetan hljeb, u sarajevu teško... a pekara na svakom ćošku
Last edited by mk ultra on 22/03/2019 13:19, edited 1 time in total.
addy_sa

#613 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by addy_sa »

ako vam ne valja Manja ima nova pekara Bonjuour na M Dvoru.
Jest da je sendvic, hljeb i nesto slatko oko 15 KM ali ne valja nam Manja hajmo tamo, svjetsko a nase.
JThomas

#614 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by JThomas »

suština jeste da ni ovaj ni mlinar nisu razvili biznis i krenuli dobro raditi iz nečijeg pasjaluka. ni iz jugonostalgije ili srbofilije kako vjerovatno misle neki forumaši. nego što u nas u golemoj mjeri ne znaju, neće ili oboje.
choxnox

#615 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by choxnox »

un1ted wrote:
choxnox wrote:
un1ted wrote:
Cuj zabranio. Pa onda neka se i odvoje, kada ih tretiramo kao "zasebnu državu" koju treba bojkotovati.
Ma ja, hajmo samoproklamovanom cetniku davati pare radi mira u kuci, da se ne bi slucajno odvojili :lol:
Zasto navodis ono sto nisam rekao? Manju treba bojkotovati i to ce se desiti..narednih 10 dana.

Moj komentar je bio za tortu od XY radnje koju ne treba kupiti jer je iz Banja Luke. Ništa drugo, samo jer je iz BL.
Nebitno sta je, ja konkretno kada kupujem bilo sta sto do sada nisam kupovao prvo provjerim odakle je - artikle iz Hrvatske, Srbije, a posebno iz RS-a automatski vracam na policu, a hranu proizvedenu u navedenim drzavama i entitetu zaobilazim u sirokom luku. Jednostavno imam takav princip. Vecina vjerovatno ne gleda pa kupuje. Neki dan u Amki trazim kvasac, uzmem neki gledam odakle je, pise Rusija :shock: Samo vratim na policu, jedini drugi bio Di-go kvasac. Izadjem iz prodavnice bez kvasca.

A nisam ni glup pa da kupujem samo domace bez obzira na kvalitet. Nedavno sam sasvim slucajno kupio Klasov rahat lokum - ono je smece zivo, sam secer, mozda pola oraha ukupno bilo na cijelu kutiju, ukus isto nista, vjerovtno recept nisu mijenjali od '97. Jednom se osjetio prevarenim - nikad vise. Dok su im npr. lokumi druga prica :D
strong69

#616 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by strong69 »

addy_sa wrote:ako vam ne valja Manja ima nova pekara Bonjuour na M Dvoru.
Jest da je sendvic, hljeb i nesto slatko oko 15 KM ali ne valja nam Manja hajmo tamo, svjetsko a nase.
Osim Manje nema druge pekare u gradu?
addy_sa

#617 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by addy_sa »

strong69 wrote:
addy_sa wrote:ako vam ne valja Manja ima nova pekara Bonjuour na M Dvoru.
Osim Manje nema druge pekare u gradu?
nije niko rekao da nema druge, ja evo čak jednu predlozih 8)
strong69

#618 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by strong69 »

Ok.
Muhamed Đakmić

#619 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Muhamed Đakmić »

Imate ba one crne na kriške izrezane hljebove od raznih proizvođača, smio bih se zakleti da ih ima i Klas. Probao većinu, svi su manje više ok i u pet deka. Alternativa definitivno postoji.
Nisrin

#620 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Nisrin »

Gdje imaju dobra peciva sa PUNO SOCNOG MAKA, a ne makovnjace, suhe ko barut?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#621 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by un1ted »

choxnox wrote: automatski vracam na policu
Wau što nas ima :) Pa od čega onda žive? Aha...pametni smo u marketu, ali nismo pametni u drugim sferama...
Kako se novac građana od akciza godinama krčmi: Malo FBiH, malo više RS-u
https://www.klix.ba/biznis/finansije/ka ... /180729024
RASPODJELA NOVCA OD PDV-a: RS lažira podatke, FBiH milijardu na gubitku!
https://avaz.ba/vijesti/teme/230752/ras ... na-gubitku
Yenna

#622 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Yenna »

Nisrin wrote:Gdje imaju dobra peciva sa PUNO SOCNOG MAKA, a ne makovnjace, suhe ko barut?
Imaret nije loš :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#623 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Velkoski »

ne kontam ljude koji žderu hljeb :hm:
insomnia78

#625 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:ne kontam ljude koji žderu hljeb :hm:
Nema mesa :lol: