Ekonomija Republike Hrvatske vs ekonomija BiH

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
detroit-mercy

#601 Re: Ekonomija Republike Hrvatske vs ekonomija BiH

Post by detroit-mercy »

iamia wrote:
detroit-mercy wrote:[
Zaboravljas da dodas da i BiH nije ni blizu onoga sto je bila za vrijeme Jugoslavije :mrgreen: ili smo to mi u medjuvremenu uznapredovali :mrgreen: . Cini mi se da jos nismo dosegli pocetak devedesetih po bruto proizvodu.
Inace sva je tema otisla u racku :-), kao i obicno prepucavanja na licnoj osnovi i komentari tipa "vidi mu glave".
pihh,,, BiH sada i BiH za vrijeme jugoslavije se ne moze porediti.
hiljadu puta je bolje.
ali,, naravno, sad ces ti mljeti o gdp.. o bijedi, i neradnicima,, o svim i svacim.... i sve to iz tople sobe iz michigena.
avaj,, znas ti sve o BiH..
pa tu si barem dva put godisnje, po 15 dana.. sve znas :lol:
Jarane, ti kada tvrdis da je u BiH bolje danas nego za vrijeme Juge ili se zajebavas ili trolas ili je tebi kao pojedincu bolje nego prije rata :-) . Ja ti necu mljeti o GDP i radnicima i neradnicima ili nekim drugim stvarima, jednostavno lista top 50 kompanija iz BiH 1990te i lista 50 top kompanija 2012, izvoz 90te vs izvoz 12te, i naravno svi drugi parametri. A koliko ja znam, je moj problem jer ti koji se javljas iz tople sobe iz Sarajeva koju ti je uzged receno omogucila USA i ciji pasos jos uvijek nosas (zlu netrebalo), pokusavas da pokazes da sve znas ali koliko vidim sve se svodi na gomilu gluposti. Cuj danas bolje hiljadu puta nego prije rata :-) , kako kome, ne kazem da je nekome bolje ali ako cemo gledati na generalnu populaciju onda se ne moze porediti, medjutim sva tvoja prica se odnosi na meni je dobro, ja znam, ja vidi, prico mi jaran. Tvoje subjektivno misljenje uopste nije relevantno ni za sta, posebno tvoja trkeljanja o ekonomiji zemlje kojoj 20tak procenata GDPa cine donacije njenih gradjana koji zive vani.
amazon

#602 Re: Ekonomija Republike Hrvatske vs ekonomija BiH

Post by amazon »

nosara wrote:
blazh wrote:
dalmatinka wrote:Ova tema je postala vic, i to onaj vic o dvije palačinke: Kaže jedna palačinka drugoj: Što si ti smotana!

Sad mi je donekle i žao što pola postova ne vidim jer mi je postavljač već godinama na ignore listi, ali mi se ne da vraćati unatrag zbog viceva. :D
šteta, ja se nasmijem prije spavanja. da nema nosare iamije i onog lajavog krelca svijet bi bio tužnije mjesto :D
Samo veselo, plakaces sutra... :wink:
I da placu, sto bi to tebi donijelo radost :-) ako tamo placu, ti si vec dehidrirao...
iamia

#603 Re: Ekonomija Republike Hrvatske vs ekonomija BiH

Post by iamia »

detroit,
tvoje skrabanje nisam htio sve procitati.(ne placaju me dovoljno ovdje da lijecim traume prouzrokovane zapadnjackim zivotom )
ali ovo sam uhavizao nekako..
detroit-mercy wrote:[o ekonomiji zemlje kojoj 20tak procenata GDPa cine donacije njenih gradjana koji zive vani.
sad shvatas zasto kukanje obicnog covjeka ??
zasto ti lazu da je kruh 1.25 KM..
zasto izmisljaju da je stanarina po 700KM u najmanjoj rupi u sarajevo.. itd .itd..

ljudima je malo 20% gdp sadake.
normalno.
treba biti 50%...
nesto ste zaskrtili na zapadu.. morate malo vise slati.. :bih:
detroit-mercy

#604 Re: Ekonomija Republike Hrvatske vs ekonomija BiH

Post by detroit-mercy »

iamia wrote:detroit,
tvoje skrabanje nisam htio sve procitati.(ne placaju me dovoljno ovdje da lijecim traume prouzrokovane zapadnjackim zivotom )
ali ovo sam uhavizao nekako..
detroit-mercy wrote:[o ekonomiji zemlje kojoj 20tak procenata GDPa cine donacije njenih gradjana koji zive vani.
sad shvatas zasto kukanje obicnog covjeka ??
zasto ti lazu da je kruh 1.25 KM..
zasto izmisljaju da je stanarina po 700KM u najmanjoj rupi u sarajevo.. itd .itd..

ljudima je malo 20% gdp sadake.
normalno.
treba biti 50%...
nesto ste zaskrtili na zapadu.. morate malo vise slati.. :bih:
Jel ti to odoka, posto ti onako od oka mjeris i standard i nezaposlenost i ekonomiju i investicije ili iz vlastitog iskustva. Mora da si ti slao 50% sadake :mrgreen: ili si cuo ili ti je pricao jaran :mrgreen: . De nam, jos koju onako od oka, kao npr. ona izvala da je u BiH danas bolje hiljadu puta nego prije 20tak godina :mrgreen:. Odokativno, situacija nije losa, odokativno nezaposlensot je tolika i tolika :mrgreen:
Locked