HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Kemal Malovčić

#601 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Kemal Malovčić »

The Realist wrote:Znači svima ide. To bi bilo odlično. Samo, mogli su i meni povećati do sada, pih :D.
Meni je isto kao prije:

Image
StupskaBitanga

#602 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by StupskaBitanga »

Telemach ne može preuzeti HS jer bi to značio monopol i ta koncentracija ne bi bila dozvoljea jer rade na istom područiju Sarajevo i Mostar
The Realist

#603 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Kemal Malovčić wrote:
The Realist wrote:Znači svima ide. To bi bilo odlično. Samo, mogli su i meni povećati do sada, pih :D.
Meni je isto kao prije:

Image
Ma trebaju na red svi doći. Traje to prebacivanje malo duže kod njih.
Propolis89

#604 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Propolis89 »

Pozz :))

Ja sam danas bio u BBI i otisao na salter HS-a da se raspitam o njihovim uslugama, jer zelim da ukinem TELEMACH i da predjem na HS. Postavio sam im sledeca pitanja:

1) Da li je tacno da se za kotistenje interneta ne placa najam modema, vec se dobija gratis na koristenje? Odg je bio da se modem ne placa samo ako isti posjedujem.. sad ja ovdje pitam :D da li je to tacno? ili je pogresna informacija data?

2) Da li je tacno da se za koristenje TRIO PAKETA dobija na besplatno krostenje modem za internet i modem, odnosno telefonski aparat za usluge digitalne telefonije? Odg je bio potvrdan :))) ... eh sad da li je ta informacija tacna?? :)

Ako moze neko da mi da tacne informacije..napr neko ko ima TRIO PAKET ili kombinaciju analogne tv i interneta :)

Hvala svima koji mi pomognu i nedoumici :)
zilog

#605 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by zilog »

Propolis89 wrote:Pozz :))

Ja sam danas bio u BBI i otisao na salter HS-a da se raspitam o njihovim uslugama, jer zelim da ukinem TELEMACH i da predjem na HS. Postavio sam im sledeca pitanja:

1) Da li je tacno da se za kotistenje interneta ne placa najam modema, vec se dobija gratis na koristenje? Odg je bio da se modem ne placa samo ako isti posjedujem.. sad ja ovdje pitam :D da li je to tacno? ili je pogresna informacija data?

2) Da li je tacno da se za koristenje TRIO PAKETA dobija na besplatno krostenje modem za internet i modem, odnosno telefonski aparat za usluge digitalne telefonije? Odg je bio potvrdan :))) ... eh sad da li je ta informacija tacna?? :)

Ako moze neko da mi da tacne informacije..napr neko ko ima TRIO PAKET ili kombinaciju analogne tv i interneta :)

Hvala svima koji mi pomognu i nedoumici :)
1) MIM-104 se placa i ne dobija gratis. Medjutim, moze se dobiti. Potrebno je samo da dobijes dozvolu od DoD i da potpises ugovor na 124 mjeseca.
2) Na Trio paketu dobijes MIM-104, AN/MPQ-65 i OE-349. Nedostaje jos EPP-III i M901, ali to je sitnica. Kazu da ima kod Telemach-a.
The Realist

#606 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

zilog wrote:
1) MIM-104 se placa i ne dobija gratis. Medjutim, moze se dobiti. Potrebno je samo da dobijes dozvolu od DoD i da potpises ugovor na 124 mjeseca.
2) Na Trio paketu dobijes MIM-104, AN/MPQ-65 i OE-349. Nedostaje jos EPP-III i M901, ali to je sitnica. Kazu da ima kod Telemach-a.
Zašto čovjeku daješ podatke o protuzračnoj odbrani D?
jastuk1

#607 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Propolis89, Mislim da jedino u Radničkoj mogu dati prave informacije kad se modem ne plaća. Ja sam ljetos uveo telefon i ne plaćam ni modem (koji su mi donijeli) ni tel aparat (isto donijeli).

Evo ja danas konačno treba odem i platim tamo račun, pitat ću isključivo za trio paket koji tebe interesuje. A nakon toga ću ih pitati kad se konkretno plaća modem.
Propolis89

#608 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Propolis89 »

jastuk1 wrote:Propolis89, Mislim da jedino u Radničkoj mogu dati prave informacije kad se modem ne plaća. Ja sam ljetos uveo telefon i ne plaćam ni modem (koji su mi donijeli) ni tel aparat (isto donijeli).

Evo ja danas konačno treba odem i platim tamo račun, pitat ću isključivo za trio paket koji tebe interesuje. A nakon toga ću ih pitati kad se konkretno plaća modem.
Može, hvala puno :)
jastuk1

#609 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Potvrdili su mi da se u paketu trio ne plaća najam. Međutim, isto mi je rečeno da se plaća rani raskid ugovora kroz preostale rate pretplate.
Propolis89

#610 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Propolis89 »

jastuk1 wrote:Potvrdili su mi da se u paketu trio ne plaća najam. Međutim, isto mi je rečeno da se plaća rani raskid ugovora kroz preostale rate pretplate.
To znaci ako mi je napr usluga telefonije stalno u prekidu,smetnje itd, da opet placam te ostale pretplate???
kakaljin

#611 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

Propolis89 wrote:
jastuk1 wrote:Potvrdili su mi da se u paketu trio ne plaća najam. Međutim, isto mi je rečeno da se plaća rani raskid ugovora kroz preostale rate pretplate.
To znaci ako mi je napr usluga telefonije stalno u prekidu,smetnje itd, da opet placam te ostale pretplate???

AKo nisi zadovoljan uslugom mozes raskinuti ugovor bez ikakvih problema samo da su racuni do tog datuma izmireni
Arkec Zgotiva

#612 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Arkec Zgotiva »

Ljudi, dali neko ima iskustva sa HS internetom na podrucju Koseva/Breke/Jezera, kakav je kvalitet konekcije, dolazi li do prekida i pada brzine? Zelim da se prebacim sa telekomovog ADSLA poganog kome u zadnje vrijeme konekcija pada svakih 5 minuta pa mi je najvaznija stabilnost veze :)
kakaljin

#613 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

micki125 wrote:
kakaljin wrote:
Propolis89 wrote:

Ako nisi zadovoljan uslugom mozes raskinuti ugovor bez ikakvih problema samo da su racuni do tog datuma izmireni
pa nisam baš siguran da bi to išlo tako lako. šta znači nisi zadovoljan, ako sve radi kako treba kako možeš biti nezadovoljan?
Slika na svim digitalnim kanalima nije kao mljeko cista :)

Vadis se na to da BHT, FTV nisu dobre slike i da ne zadovoljavaju digitalnu normu slike :)

Nisam na telefon dostupan 24/7 :)

Ima dosta primjera, i oni to znaju i samo kazes da si nezadovoljan bez obzira dali si potpisao ugovor, samo je uslov izmirena dugovanja do zahtjeva za raskid ugovora
zilog

#614 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by zilog »

The Realist wrote:
zilog wrote:
Zašto čovjeku daješ podatke o protuzračnoj odbrani D?
Prije nesto vise od mjesec, "covjek" je izbombardovao LOL temu sa jedno sto pitanja. Na sta mu je LiP odgovorio:
Lud i ponosan wrote:
Propolis89 wrote:a kanali za odrasle? ahahhaha xd
Trenutno parovi vode ljubav na Hustler TV, Daring!TV i Dorcel TV. Na Playboy kanalu je vjerovatno neki striptiz, ili slikanje. :D

I ti si neka pegla, vagas kao da uvodis proturaketni sistem u kucu, a ne IPTV... :lol:
The Realist

#615 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

zilog wrote: Prije nesto vise od mjesec, "covjek" je izbombardovao LOL temu sa jedno sto pitanja. Na sta mu je LiP odgovorio:
Lud i ponosan wrote:
Propolis89 wrote:a kanali za odrasle? ahahhaha xd
Trenutno parovi vode ljubav na Hustler TV, Daring!TV i Dorcel TV. Na Playboy kanalu je vjerovatno neki striptiz, ili slikanje. :D

I ti si neka pegla, vagas kao da uvodis proturaketni sistem u kucu, a ne IPTV... :lol:
Aaaaaaa, sada mi je jasno. Već sam se zabrinuo na šta je Enes prešao :D.
The Realist

#616 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

kakaljin wrote: Slika na svim digitalnim kanalima nije kao mljeko cista :)

Vadis se na to da BHT, FTV nisu dobre slike i da ne zadovoljavaju digitalnu normu slike :)

Nisam na telefon dostupan 24/7 :)

Ima dosta primjera, i oni to znaju i samo kazes da si nezadovoljan bez obzira dali si potpisao ugovor, samo je uslov izmirena dugovanja do zahtjeva za raskid ugovora
Ne možeš se na to vaditi. Slika jeste kao "mlijeko", tj. koliko može biti kvalitetna. Za BHT i FTV nisu oni krivi.

Jedino na telefon možeš, ali to moraš dokazati i oni moraju vidjeti može li se šta uraditi.

Žali se na ono što ne radi, a ne da izmišljaš, jer ti nikada neće prihvatiti i neće ti poslije vjerovati.

Ja sam se na pun klinac stvari žalio, ali nikada nisam lagao.
House

#617 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by House »

"Također, za Vas uskoro pripremamo i nove brzine internet paketa, kao i nove interesantne televizijske kanale u programskim šemama, a o svemu ćemo Vas informisati u narednom periodu."

:D
Nermin_BH

#618 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Nermin_BH »

Kakav je ovo novi provider "Paleol" ping 5ms

Image

Image
Intelinside

#619 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Intelinside »

Ćaos svima :)

Treba mi pomoć :)

Zanima me jedna informacija, pa se nadam da ću dobitni adekvatan odgovor. Imam namjeru da se pretplatim na HS-ov fiksni telefon.Vidjela sam da imaju uslugu 'PRENOS BROJA', tako da želim da zadržim postojeći BH TELEKOM broj. Koja je procedura prenosa broja? Šta trebam da uradim i gdje? Naravno, koji je period potreban da se ta usluga prenosa broja izvrši?
Ako je neko prenio broj u HS, neka mi objasni postupak :) Hvala :*
kakaljin

#620 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

Intelinside wrote:Ćaos svima :)

Zanima me jedna informacija, pa se nadam da ću dobitni adekvatan odgovor. Imam namjeru da se pretplatim na HS-ov fiksni telefon.Vidjela sam da imaju uslugu 'PRENOS BROJA', tako da želim da zadržim postojeći BH TELEKOM broj. Koja je procedura prenosa broja? Šta trebam da uradim i gdje? Naravno, koji je period potreban da se ta usluga prenosa broja izvrši?
Prije prenosa prvo provjeri kvalitet usluge telefona jer se neki zale da su nedostupni, ali provjeri prije prelaska
Intelinside

#621 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Intelinside »

kakaljin wrote:
Intelinside wrote:Ćaos svima :)

Prije prenosa prvo provjeri kvalitet usluge telefona jer se neki zale da su nedostupni, ali provjeri prije prelaska
OK.. Može li neko da kaže lična iskustva sa HS fiksnom telefonijom? :) da li mi se isplati uopšte prelaziti kod njih :) Jel stvarno tačno da ste većinom nedostupni :))
udrch

#622 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by udrch »

raskid ugovora prije isteka 15 mjeseci se plaća 80 KM..ja danas objedinio kablovsku i internet u ovaj novi paket KID8 sa digitalnom..jasno piše u ugovoru..

helem..neki kanali na digitalnoj mi nisu u redu, ne mogu se gledati zbog slabog signala ili?
odr0n

#623 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by odr0n »

Hoće li bit kakvih ubrzanja do nove, osnovni paketi...
Saka

#624 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Intelinside wrote:OK.. Može li neko da kaže lična iskustva sa HS fiksnom telefonijom? :) da li mi se isplati uopšte prelaziti kod njih :) Jel stvarno tačno da ste većinom nedostupni :))
Ja sam prenio broj kod njih. Procedura je ta da se javiš na šalter BH Telecoma i kažeš da hoćeš da preneseš broj. Oni ti daju da ispuniš obrazac. Poslije nekoliko dana te zovu iz BH Telecoma na Malti da dođeš, tamo ti daju račune za dotadašnji period da platiš i potpišeš, onda te sutra ili za dan-dva opet zovu da dođeš po potvrdu da više nemaš dugovanja prema BH Telecomu.
Sa tom potvrdom ideš u HS na Grbavici, tamo popuniš zahtjev za promjenu broja i daš im tu potvrdu. Oni odrede datum kad će biti prebačeno. Taj dan ti par sati ne radi telefon dok traje prenos broja, onda te HS zove da provjeri dal sve radi i to je to. Kasnije ti još od BH Telecom-a dođe račun za ostatak perioda koji si koristio i naknada za prenos broja (20-30 KM, ne sjećam se).

Što se tiče telefona i dostupnosti, nisam primjetio nikakve probleme, osim jednom kad sam morao restartovati modem. Kvalitet zvuka je sasvim dobar. Jedino što imaš poruku kad te neko zove od 4 sec. gdje govori da si sad na drugom operateru i da su druge cijene.

A naravno da se isplati jer je telefonska pretplata kod HS-a 6KM a u BH Telecomu 11. Da ništa ne pričaš.
Još ako imaš kablovsku HS-a svakako ili internet trio paket ti je 30KM i to se super isplati.
Saka

#625 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Saka »

Baš me briga što mi ulaze razgovori, kod Telecoma moraš plaćati 11KM pričao ne pričao.
I u HS-u ulaze besplatni razgovori sa drugim korisnicima HS-a, al to nije nikakav argument, isto kao ni argument BH Telecoma. Hajde nek mi daju pretplatu od 6KM a da mi ne ulaze ti razgovori. Može al u limburgu.

A to da su skuplji razgovori, to je sve u 5 deka. Neki su malo skuplji, neki malo jeftiniji. Ne pričam puno na telefon, bitno mi je da je pretplata duplo manja.

6KM je pretplata kad uzimaš posebno uz kablovsku, a 5.4KM kad uzimaš u nekom paketu, recimo u TRIO.
Post Reply