Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
WildRedRose

#601 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by WildRedRose »

zli_hordas wrote:Fast food Otrov na Bjelavama kod studentskih domova racun nikad nije niko dobio u zivotu.
pa valjda se njima 'prasta' .. :roll: :D
azurna_obala

#602 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by azurna_obala »

uzgajivac wrote:
azurna_obala wrote:Kafić kod ekonomije sa velikom baštom (ne znam ime)...neki dan mi sjeli, popili čaj, naravno nisu donijeli račun, napravim se budala i tražim račun, veli konobar, ''odmah''. I tako...čekamo mi....čekamo....dolazi opet konobar, sad nam veli ''kako im je kasa pokvarena, kako je gazda tu''...kažem mu ''dobro i šta ćemo sad? Jel vi znate da mi nismo dužni platiti bez računa''...kaže konobar ''pa ne morate''..pa rekoh ''i nećemo''..ustanemo i krenemo. :-)

Banda :-)
tuzibabo.
Hvala....i drugi put :thumbup:
Naslovnica

#603 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Naslovnica »

Black111 wrote:Inace, kafic u BBI-u, onaj veliki gore sto je i restoran, prvi kat (ne znam ime). Ne samo da ne izdaju racune, nego npr. stoji im da je kava (ne pise ni koja) do 10 h 1 KM, ti dodjes u 9.40. narucis kavu, donesu ti prije 10 i op 2 KM racun (odnosno nema racuna). Kaze konobar "a tako nam otkuca". :D Dok sam sjedio, uzmem meni i slucajno vidim da je do 10 1 KM. Odem do konobara i tarazim da mi vrati marku :D i povuci potegni koliko je sati, vrati je. :D

Majku im lopovsku svima jebem. Zapravo vise tim inspektorima koji rade bog te pitaj sta.
Ne vrijedi zvati inspekciju, potkupe ih kovertama.
Korompirana banda.
uzgajivac

#604 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

azurna_obala wrote:
uzgajivac wrote:
azurna_obala wrote:Kafić kod ekonomije sa velikom baštom (ne znam ime)...neki dan mi sjeli, popili čaj, naravno nisu donijeli račun, napravim se budala i tražim račun, veli konobar, ''odmah''. I tako...čekamo mi....čekamo....dolazi opet konobar, sad nam veli ''kako im je kasa pokvarena, kako je gazda tu''...kažem mu ''dobro i šta ćemo sad? Jel vi znate da mi nismo dužni platiti bez računa''...kaže konobar ''pa ne morate''..pa rekoh ''i nećemo''..ustanemo i krenemo. :-)

Banda :-)
tuzibabo.
Hvala....i drugi put :thumbup:
zahvalni su ti u trznoj inspekciji.
Saka

#605 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Saka »

zli_hordas wrote:Fast food Otrov na Bjelavama kod studentskih domova racun nikad nije niko dobio u zivotu.
Al je dobar hamburger. :)
devito

#606 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by devito »

Saka wrote:
Al je dobar hamburger. :)
Nemoj mi na Otrov.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Ujedam

#607 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Ujedam »

Pekara Kaiser :-D
muhanata

#608 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by muhanata »

Dokaz da se čuda ne dešavaju samo u AmeriKi :D

Image

:thumbup:
quarterback

#609 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

zivio Abazi ! :D
Naslovnica

#610 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Naslovnica »

I ja 3 dana zaredom dobijam fiskalni u pekari Bistrik!? :shock:
garant neka dojava
desktop

#611 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by desktop »

Juče na trafici kupujem kartu za tramvaj kad i račun dobih
StupskaBitanga

#612 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by StupskaBitanga »

inspekcija je čudo
GaRGa

#613 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by GaRGa »

hoda ispekcija po citavj BiH pa su se malo "uozbiljili" na zalost na kratko samo...
mekaba

#614 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

Da ovo potraje nakupilo bi se para ko` shodera :)
Saka

#615 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Saka »

muhanata wrote:Dokaz da se čuda ne dešavaju samo u AmeriKi :D

Image

:thumbup:
Oooo, vidi i trovač se uozbiljio. Ko bi rekao. :thumbup:
jahh

#616 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by jahh »

"7D" kino u BBI. Dosta prijatelja islo, ja sam dva put isao i niko nije dobio racun.
uzgajivac

#617 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

jahh wrote:"7D" kino u BBI. Dosta prijatelja islo, ja sam dva put isao i niko nije dobio racun.
inspekcija voli tuzibabe.
O'zone
Globalni moderator

#618 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

Semić mesara u Zagrebačkoj, nikad račun da izdaju.
jahh

#619 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by jahh »

uzgajivac wrote:
jahh wrote:"7D" kino u BBI. Dosta prijatelja islo, ja sam dva put isao i niko nije dobio racun.
inspekcija voli tuzibabe.
?
anonimnaosoba

#620 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by anonimnaosoba »

Hoće da ti kaže da bi trebao to prijaviti inspekciji
JOINT_1921
Vozim: odlično

#621 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by JOINT_1921 »

Porezni inspektori zapečatili eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su kontrolu poreznog obveznika eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima u općini Konjic i zbog utvrđenih nepravilnosti izdali rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i izvršili pečaćenje objekta.

U toku kontrole, kod poreznog obveznika utvrđeno je da je isti registrovan kao udruženje građana, ali da pored registrovane djelatnosti u objektima obavlja djelatnost ugostiteljstva, za koju nema odobrenje za rad nadležnog organa, da nije izvršio proces inicijalne fiskalizacije, da nema fiskalnu kasu i da ne evidentira promet.

Kontrola navedenog poreznog obveznika izvršena je na osnovu prijave građana koji su u svojoj prijavi naveli da prilikom posjete eko selu „Raj u raju“ porezni obveznik ne izdaje fiskalne račune.

Ovo je samo jedna od niza prijava građana koje Porezna uprava Federacije BiH svakodnevno dobija i na osnovu kojih, kao jednog od parametara, planira i provodi inspekcijski nadzor.

U povećanju porezne discipline značajan doprinos mogu dati i građani, zbog toga Porezna uprava Federacije BiH poziva građane da za svaku kupljenu robu ili izvršenu uslugu traže fiskalni račun, navedeno je u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
uzgajivac

#622 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

JOINT_1921 wrote:Porezni inspektori zapečatili eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su kontrolu poreznog obveznika eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima u općini Konjic i zbog utvrđenih nepravilnosti izdali rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i izvršili pečaćenje objekta.

U toku kontrole, kod poreznog obveznika utvrđeno je da je isti registrovan kao udruženje građana, ali da pored registrovane djelatnosti u objektima obavlja djelatnost ugostiteljstva, za koju nema odobrenje za rad nadležnog organa, da nije izvršio proces inicijalne fiskalizacije, da nema fiskalnu kasu i da ne evidentira promet.

Kontrola navedenog poreznog obveznika izvršena je na osnovu prijave građana koji su u svojoj prijavi naveli da prilikom posjete eko selu „Raj u raju“ porezni obveznik ne izdaje fiskalne račune.

Ovo je samo jedna od niza prijava građana koje Porezna uprava Federacije BiH svakodnevno dobija i na osnovu kojih, kao jednog od parametara, planira i provodi inspekcijski nadzor.

U povećanju porezne discipline značajan doprinos mogu dati i građani, zbog toga Porezna uprava Federacije BiH poziva građane da za svaku kupljenu robu ili izvršenu uslugu traže fiskalni račun, navedeno je u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
tako politicari unistavaju turizam da popune rupe u budzetu. vratice se kao bumerang, ustvari vec se vraca ... svjetskim bankama.
_Reds_

#623 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by _Reds_ »

uzgajivac wrote:
JOINT_1921 wrote:Porezni inspektori zapečatili eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima

tako politicari unistavaju turizam da popune rupe u budzetu. vratice se kao bumerang, ustvari vec se vraca ... svjetskim bankama.
Koji turizam bolan. Halo, kad ces ti da shvatis, da onaj ko ne izda fiskalni račun je lopov, i samo se tako moze nazvati, on krade ono što ja plaćam državi.
OldMayor

#624 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by OldMayor »

Raj u raju je napravio covjek koji se vratio iz Australije. Bas me zanima da li bi u Australiji mogao sprovoditi ovakav 'biznis'.

I bio sam tamo i cijene su paprene. Kafa 3 KM, jos znaci lik nije placao porez, sto znaci da je na kafi klepao 2,90 KM. :-) I neki ga kao brane...ccc.
oldtajmer

#625 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by oldtajmer »

cudo nevidjeno -mesara Hodzic pocela sa izdavanjem fiskalnih racuna i to ne samo tek kada zatrazite :D
Post Reply