pa valjda se njima 'prasta' ..zli_hordas wrote:Fast food Otrov na Bjelavama kod studentskih domova racun nikad nije niko dobio u zivotu.
Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Moderator: anex
- WildRedRose
#601 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
- azurna_obala
#602 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Hvala....i drugi putuzgajivac wrote:tuzibabo.azurna_obala wrote:Kafić kod ekonomije sa velikom baštom (ne znam ime)...neki dan mi sjeli, popili čaj, naravno nisu donijeli račun, napravim se budala i tražim račun, veli konobar, ''odmah''. I tako...čekamo mi....čekamo....dolazi opet konobar, sad nam veli ''kako im je kasa pokvarena, kako je gazda tu''...kažem mu ''dobro i šta ćemo sad? Jel vi znate da mi nismo dužni platiti bez računa''...kaže konobar ''pa ne morate''..pa rekoh ''i nećemo''..ustanemo i krenemo.![]()
Banda
-
Naslovnica
#603 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ne vrijedi zvati inspekciju, potkupe ih kovertama.Black111 wrote:Inace, kafic u BBI-u, onaj veliki gore sto je i restoran, prvi kat (ne znam ime). Ne samo da ne izdaju racune, nego npr. stoji im da je kava (ne pise ni koja) do 10 h 1 KM, ti dodjes u 9.40. narucis kavu, donesu ti prije 10 i op 2 KM racun (odnosno nema racuna). Kaze konobar "a tako nam otkuca".Dok sam sjedio, uzmem meni i slucajno vidim da je do 10 1 KM. Odem do konobara i tarazim da mi vrati marku
i povuci potegni koliko je sati, vrati je.
![]()
Majku im lopovsku svima jebem. Zapravo vise tim inspektorima koji rade bog te pitaj sta.
Korompirana banda.
-
uzgajivac
#604 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
zahvalni su ti u trznoj inspekciji.azurna_obala wrote:Hvala....i drugi putuzgajivac wrote:tuzibabo.azurna_obala wrote:Kafić kod ekonomije sa velikom baštom (ne znam ime)...neki dan mi sjeli, popili čaj, naravno nisu donijeli račun, napravim se budala i tražim račun, veli konobar, ''odmah''. I tako...čekamo mi....čekamo....dolazi opet konobar, sad nam veli ''kako im je kasa pokvarena, kako je gazda tu''...kažem mu ''dobro i šta ćemo sad? Jel vi znate da mi nismo dužni platiti bez računa''...kaže konobar ''pa ne morate''..pa rekoh ''i nećemo''..ustanemo i krenemo.![]()
Banda
-
Saka
#605 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Al je dobar hamburger.zli_hordas wrote:Fast food Otrov na Bjelavama kod studentskih domova racun nikad nije niko dobio u zivotu.
- devito
#606 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Nemoj mi na Otrov.Saka wrote:Al je dobar hamburger.zli_hordas wrote:Fast food Otrov na Bjelavama kod studentskih domova racun nikad nije niko dobio u zivotu.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
-
Ujedam
#607 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pekara Kaiser 
- muhanata
#608 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Dokaz da se čuda ne dešavaju samo u AmeriKi

-
quarterback
#609 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
zivio Abazi ! 
-
Naslovnica
#610 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
I ja 3 dana zaredom dobijam fiskalni u pekari Bistrik!?
garant neka dojava
garant neka dojava
-
desktop
#611 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Juče na trafici kupujem kartu za tramvaj kad i račun dobih
-
StupskaBitanga
#612 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
inspekcija je čudo
-
GaRGa
#613 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
hoda ispekcija po citavj BiH pa su se malo "uozbiljili" na zalost na kratko samo...
-
mekaba
#614 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Da ovo potraje nakupilo bi se para ko` shodera 
-
Saka
#615 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Oooo, vidi i trovač se uozbiljio. Ko bi rekao.muhanata wrote:Dokaz da se čuda ne dešavaju samo u AmeriKi![]()
-
jahh
#616 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
"7D" kino u BBI. Dosta prijatelja islo, ja sam dva put isao i niko nije dobio racun.
-
uzgajivac
#617 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
inspekcija voli tuzibabe.jahh wrote:"7D" kino u BBI. Dosta prijatelja islo, ja sam dva put isao i niko nije dobio racun.
- O'zone
- Globalni moderator
#618 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Semić mesara u Zagrebačkoj, nikad račun da izdaju.
-
jahh
#619 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
?uzgajivac wrote:inspekcija voli tuzibabe.jahh wrote:"7D" kino u BBI. Dosta prijatelja islo, ja sam dva put isao i niko nije dobio racun.
- anonimnaosoba
#620 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Hoće da ti kaže da bi trebao to prijaviti inspekciji
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#621 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Porezni inspektori zapečatili eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su kontrolu poreznog obveznika eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima u općini Konjic i zbog utvrđenih nepravilnosti izdali rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i izvršili pečaćenje objekta.
U toku kontrole, kod poreznog obveznika utvrđeno je da je isti registrovan kao udruženje građana, ali da pored registrovane djelatnosti u objektima obavlja djelatnost ugostiteljstva, za koju nema odobrenje za rad nadležnog organa, da nije izvršio proces inicijalne fiskalizacije, da nema fiskalnu kasu i da ne evidentira promet.
Kontrola navedenog poreznog obveznika izvršena je na osnovu prijave građana koji su u svojoj prijavi naveli da prilikom posjete eko selu „Raj u raju“ porezni obveznik ne izdaje fiskalne račune.
Ovo je samo jedna od niza prijava građana koje Porezna uprava Federacije BiH svakodnevno dobija i na osnovu kojih, kao jednog od parametara, planira i provodi inspekcijski nadzor.
U povećanju porezne discipline značajan doprinos mogu dati i građani, zbog toga Porezna uprava Federacije BiH poziva građane da za svaku kupljenu robu ili izvršenu uslugu traže fiskalni račun, navedeno je u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izvršili su kontrolu poreznog obveznika eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima u općini Konjic i zbog utvrđenih nepravilnosti izdali rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i izvršili pečaćenje objekta.
U toku kontrole, kod poreznog obveznika utvrđeno je da je isti registrovan kao udruženje građana, ali da pored registrovane djelatnosti u objektima obavlja djelatnost ugostiteljstva, za koju nema odobrenje za rad nadležnog organa, da nije izvršio proces inicijalne fiskalizacije, da nema fiskalnu kasu i da ne evidentira promet.
Kontrola navedenog poreznog obveznika izvršena je na osnovu prijave građana koji su u svojoj prijavi naveli da prilikom posjete eko selu „Raj u raju“ porezni obveznik ne izdaje fiskalne račune.
Ovo je samo jedna od niza prijava građana koje Porezna uprava Federacije BiH svakodnevno dobija i na osnovu kojih, kao jednog od parametara, planira i provodi inspekcijski nadzor.
U povećanju porezne discipline značajan doprinos mogu dati i građani, zbog toga Porezna uprava Federacije BiH poziva građane da za svaku kupljenu robu ili izvršenu uslugu traže fiskalni račun, navedeno je u saopćenju iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
-
uzgajivac
#622 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
tako politicari unistavaju turizam da popune rupe u budzetu. vratice se kao bumerang, ustvari vec se vraca ... svjetskim bankama.JOINT_1921 wrote:Porezni inspektori zapečatili eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima
- _Reds_
#623 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Koji turizam bolan. Halo, kad ces ti da shvatis, da onaj ko ne izda fiskalni račun je lopov, i samo se tako moze nazvati, on krade ono što ja plaćam državi.uzgajivac wrote:tako politicari unistavaju turizam da popune rupe u budzetu. vratice se kao bumerang, ustvari vec se vraca ... svjetskim bankama.JOINT_1921 wrote:Porezni inspektori zapečatili eko selo „Raj u raju“ u Čelebićima
- OldMayor
#624 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Raj u raju je napravio covjek koji se vratio iz Australije. Bas me zanima da li bi u Australiji mogao sprovoditi ovakav 'biznis'.
I bio sam tamo i cijene su paprene. Kafa 3 KM, jos znaci lik nije placao porez, sto znaci da je na kafi klepao 2,90 KM.
I neki ga kao brane...ccc.
I bio sam tamo i cijene su paprene. Kafa 3 KM, jos znaci lik nije placao porez, sto znaci da je na kafi klepao 2,90 KM.
- oldtajmer
#625 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
cudo nevidjeno -mesara Hodzic pocela sa izdavanjem fiskalnih racuna i to ne samo tek kada zatrazite