Hvala!saabsa wrote:Nadinka wrote:Cao ljudi, trebam nosac ventilatora (sa ili bez ventilatora) za 147-icu, 1.9 JTD, ako iko ima ideju koji autootpad ili firma mimo F Auto centra bi mogla imati pls info na pp. Hvala!
Evo ti br tel . od momka koji dovlaci alfe i rastavlje ih u dijelove
Laki
062-736-720
Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Nadinka
#601 Re: Alfa Romeo
-
tajfuN
#602 Re: Alfa Romeo
sta je ovo ljudi, tema na Alfa Romeo a najvise komentara od vozaca audija, bmw-a i ostalog otpada
ne znam sto vas s.mrde sto vozite otpade koje sam naveo toliko brine uspjeh i neuspjeh Alfe, kakve motore ljudi stavljaju, kakve mjenjače koriste, kakve modele nude u svojoj ponudi i dalje da ne nabrajam
svi vi sto grdite Alfu, jel vi to pricate iz licnog iskustva, vozili ste nekoliko Alfica u svojoj vozačkoj karijeri
ili imate prijatelja koji ima prijatelja koji voza alfu i koji se zali na ne znam ti ni ja sta a mehanicara nije vidio pola godine i kaje se sto je prodao svog protruhlog golfa dvojku
ako nemate iskustva sa vozilima nemojte dzaba ovdam se.ruckati.
ako vam se voza audi, vozajte ga, ako vam se voza bmw, vozajte ga, al molim vas nemojte ta vozila u nebesa uzdizati
lično imam iskustva sa audijem preko godinu i pol, pa nemojte sada da nabrajam sta je sve otislo, sta sve treba jos uraditi, sta mi mehanicari govore da jos trebam uraditi, koliko sam na njemu izgubio, koliko jos treba da potrosim
vi ljubitelje Alfe i njihova vozila mozete grditi koliko hocete, al cete se vi a i vase zene i dalje okretati za njima kad ih vidite na cesti tak da mozete da ga
ne znam sto vas s.mrde sto vozite otpade koje sam naveo toliko brine uspjeh i neuspjeh Alfe, kakve motore ljudi stavljaju, kakve mjenjače koriste, kakve modele nude u svojoj ponudi i dalje da ne nabrajam
svi vi sto grdite Alfu, jel vi to pricate iz licnog iskustva, vozili ste nekoliko Alfica u svojoj vozačkoj karijeri
ako nemate iskustva sa vozilima nemojte dzaba ovdam se.ruckati.
ako vam se voza audi, vozajte ga, ako vam se voza bmw, vozajte ga, al molim vas nemojte ta vozila u nebesa uzdizati
lično imam iskustva sa audijem preko godinu i pol, pa nemojte sada da nabrajam sta je sve otislo, sta sve treba jos uraditi, sta mi mehanicari govore da jos trebam uraditi, koliko sam na njemu izgubio, koliko jos treba da potrosim
vi ljubitelje Alfe i njihova vozila mozete grditi koliko hocete, al cete se vi a i vase zene i dalje okretati za njima kad ih vidite na cesti tak da mozete da ga
-
goran16v
#603 Re: Alfa Romeo
Osim sto si se izgleda registrovao samo da se svega nagovoris, nego da te pitam... Jesi li ovo sam smislio ili ti je neko pomag'o? 
-
tajfuN
#604 Re: Alfa Romeo
goran16v wrote:Osim sto si se izgleda registrovao samo da se svega nagovoris, nego da te pitam... Jesi li ovo sam smislio ili ti je neko pomag'o?
iskreno, samo zbog ovog sam se registrovao i zamisli, niko mi nije pomogao, sve sam sam napisao
-
goran16v
#605 Re: Alfa Romeo
Posteno!tajfuN wrote:
iskreno, samo zbog ovog sam se registrovao i zamisli, niko mi nije pomogao, sve sam sam napisao
- vukojebina
#606 Re: Alfa Romeo
Dzaba sto se on samo radi toga registrivo, alfa je i dalje kerov ku*ac od auta
Spas joj je jedino ako je kupi VW, mozda onda nesto napravi od nje, ovako, vise ih vidjam pored ceste, nego na cesti

-
preludezalude
#607 Re: Alfa Romeo
Znaci da ipak vrijedi kad je VW hoce kupiti. Ali nikad se to nece desiti. Ne znam kojim se cestama ti vozis ali ja jos ni jednu nisam vidio da kuha u ljetnim uslovima na prolasku kroz Rajlovac, a wv AUUUUU, SVE JEDAN ZA DRUGIM.vukojebina wrote:Dzaba sto se on samo radi toga registrivo, alfa je i dalje kerov ku*ac od autaSpas joj je jedino ako je kupi VW, mozda onda nesto napravi od nje, ovako, vise ih vidjam pored ceste, nego na cesti
![]()
![]()
Bolji je ovaj kerov ku*ac nego reparacija turbine sa vw znakom na 80 000km.
-
tajfuN
#608 Re: Alfa Romeo
nadimak tvoj te opisuje bas onakvog kakav jesivukojebina wrote:Dzaba sto se on samo radi toga registrivo, alfa je i dalje kerov ku*ac od autaSpas joj je jedino ako je kupi VW, mozda onda nesto napravi od nje, ovako, vise ih vidjam pored ceste, nego na cesti
![]()
![]()
-
citroen xm
#609 Re: Alfa Romeo
vukojebina wrote:Dzaba sto se on samo radi toga registrivo, alfa je i dalje kerov ku*ac od autaSpas joj je jedino ako je kupi VW, mozda onda nesto napravi od nje, ovako, vise ih vidjam pored ceste, nego na cesti
![]()
![]()
Ah kako volim komentare ovih švaboljubaca. Faca si sa svojim traktorčetom, samo nastavi da ga voziš. Pusti ostale da uživaju kad ti ne znaš.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#610 Re: Alfa Romeo
Pitanje za poznavaoce! Zna li ko gdje bih i po kojoj cijeni mogao uraditi zamjenu seta zupčastog remena za Alfu 155 2.0 t.spark 16v?! 
Koliko bi me taj sex mogao šoldi stajati? I da, "čuveni" varijator faze. Koliko se on sad kreće ili možda da uradim reparaciju istog?! Ne znam šta je najpametnije?

Koliko bi me taj sex mogao šoldi stajati? I da, "čuveni" varijator faze. Koliko se on sad kreće ili možda da uradim reparaciju istog?! Ne znam šta je najpametnije?
- vukojebina
#611 Re: Alfa Romeo
ovo sam napiso cisto iz zajebancije, ko imalo ima mozga skonto je da sam "namjerno" napiso to sto sam napiso..medjutim to je dokazalo kako ste vi bolesni i puni kompleksa nize vrijednosti... meni je svako auto "samo" prevozno sredstvo, bilo to audi, mazda, bmw ili alfa...meni u zivotu zadovoljstva ispunjavaju neke druge stvari...i da, jel vi stvarno mislite da sam ja "uvrijedjen" ako kazete da je audi ili vw traktor?? toliko da ste jadni, nisam konto...
ps, alfa je stvarno kerov ku*ac... hahahahahahaha...

ps, alfa je stvarno kerov ku*ac... hahahahahahaha...
-
preludezalude
-
motorola01
#613 Re: Alfa Romeo
Ko je tebe nasekiraopreludezalude wrote:Nemas ti pojma ni o meni ni o mom nadimku. Moj nadimak ima veze sa Honda Prelude, a tvoj dovoljno govori o tebi i odakle si nikao.tajfuN wrote:nadimak tvoj te opisuje bas onakvog kakav jesivukojebina wrote:Dzaba sto se on samo radi toga registrivo, alfa je i dalje kerov ku*ac od autaSpas joj je jedino ako je kupi VW, mozda onda nesto napravi od nje, ovako, vise ih vidjam pored ceste, nego na cesti
![]()
![]()
tako da shut the fuck up
-
tajfuN
#615 Re: Alfa Romeo
bilo kako bilo, ti jesi i ostajes vukojebina hahahahahavukojebina wrote:ovo sam napiso cisto iz zajebancije, ko imalo ima mozga skonto je da sam "namjerno" napiso to sto sam napiso..medjutim to je dokazalo kako ste vi bolesni i puni kompleksa nize vrijednosti... meni je svako auto "samo" prevozno sredstvo, bilo to audi, mazda, bmw ili alfa...meni u zivotu zadovoljstva ispunjavaju neke druge stvari...i da, jel vi stvarno mislite da sam ja "uvrijedjen" ako kazete da je audi ili vw traktor?? toliko da ste jadni, nisam konto...
ps, alfa je stvarno kerov ku*ac... hahahahahahaha...![]()
![]()
![]()
-
preludezalude
#616 Re: Alfa Romeo
Vjeruj mi da je mene jako tesko naljutiti, gotovo nemoguce. Svi mi znamo sta vozimo i koliko nas to kosta novca. Da sam htjeo samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, kupio bih nesto sto preporuca Vukojebina. Ali kad dajem novac onda hocu da i malo uzivam. Ja se vise smijem kad procitam neke komentare i nebuloze pojedinih neznalica koji ne vide dalje od nosa.
-
motorola01
#617 Re: Alfa Romeo
Ma sve je to u redu i svako zna svoje i nema potrebe za nekom svadjom, ali pogledaj malo bolje koga je covjek citiraopreludezalude wrote:Vjeruj mi da je mene jako tesko naljutiti, gotovo nemoguce. Svi mi znamo sta vozimo i koliko nas to kosta novca. Da sam htjeo samo prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, kupio bih nesto kao Vukojebina. Ali kad dajem novac onda hocu da i malo uzivam. Ja se vise smijem kad procitam neke komentare i nebuloze pojedinih neznalica koji ne vide dalje od nosa.
-
preludezalude
#618 Re: Alfa Romeo
Moja greska. Sin mi se vrti u krilu pa sam totalno pobrkao loncice. Ma Vukojebina me izbacio iz takta.

-
citroen xm
#619 Re: Alfa Romeo
Kako čovječe da ti neko povjeruje da si se zezao kada u 500 i nešto postova hvališ samo njemce, a ostalo kudiš? Jel se uvijek zezaš? Volio bi da je tako. Takođe ne kontam ni to ako ti je auto samo prevozno sredstvo šta onda radiš na dijelu foruma posvećenom automobilima. OK da imaš neki problem i tražiš savjet pa to završiš u 10 postova, ali čovjek kome su auta samo prevozno sredstvo ne znam zašto piše 500 postova.vukojebina wrote:ovo sam napiso cisto iz zajebancije, ko imalo ima mozga skonto je da sam "namjerno" napiso to sto sam napiso..medjutim to je dokazalo kako ste vi bolesni i puni kompleksa nize vrijednosti... meni je svako auto "samo" prevozno sredstvo, bilo to audi, mazda, bmw ili alfa...meni u zivotu zadovoljstva ispunjavaju neke druge stvari...i da, jel vi stvarno mislite da sam ja "uvrijedjen" ako kazete da je audi ili vw traktor?? toliko da ste jadni, nisam konto...
ps, alfa je stvarno kerov ku*ac... hahahahahahaha...![]()
![]()
![]()
Ja nemam kompleksa, vozim ono što volim i znam da svako auto ima svojih mušica. Ali ne kontam i uvijek burno reagujem na ljude koji bez razloga podcjenjuju ono o čemu nemaju pojma i kojima je teško shvatiti da postoje ljudi kojima auto nije samo prevozno sredstvo.
Last edited by citroen xm on 11/06/2012 21:11, edited 1 time in total.
-
preludezalude
#620 Re: Alfa Romeo
Ma ja neznam kad bi se nasli negdje, sta bi se desilo. Da li bi se uhvatili za vratove ili...
Ja vjerujem da bi se pravo ponapijali, a niko nebi ni spomenuo auta.

Ja vjerujem da bi se pravo ponapijali, a niko nebi ni spomenuo auta.
-
preludezalude
#621 Re: Alfa Romeo
Izvini na vrijedjanju, krivo sam procitao post i mislio sam da je upucen meni.vukojebina wrote:hahaha, i ja kontam isto...![]()
![]()
- johntra
#622 Re: Alfa Romeo
Što jadan romeo80 dobi odgovor na svoje pitanje... 
ne znam tačnu cifru, mogu samo lupati, ali mislim da nije više od tri stoje...
što se tiče varijatora, ne znam kolikog su vijeka reparirani, ali raja to sad masovno radi...
što se tiče varijatora, ne znam kolikog su vijeka reparirani, ali raja to sad masovno radi...
- vukojebina
#623 Re: Alfa Romeo
preludezalude wrote:Izvini na vrijedjanju, krivo sam procitao post i mislio sam da je upucen meni.vukojebina wrote:hahaha, i ja kontam isto...![]()
![]()
Ma nista,sve ok, nisam ja nigdje ni primijetio uvredu od tebe na moj racun...
Ponavljam,post sam napiso iskljucivo zbog toga sto sam znao da ce se odma javit dezurni dusebriznici,a i da sami skontaju takve stvari previse uzimaju k srcu...svidja mi se sto si napiso,da kad bi se nasli da bi se vjerovatno ucugali..pa majka mu stara,ponasajte se tako i na forumu,ustvari ja bi volio da se tako svi ponasaju...opusteno...a ne odma vrijedjanja, psovke itd..opusteno ljudi baaa, previse je stresa u zivotu da bi ga i ovdje bilo..bar ja dodjem da odmorim mozak od svakodnevnice...
Lijep pozdrav svima, i ugodna vecer,a ja evo pocinjem sa trecom smjenom,odo napravit koju hiljadu dijelova za alfu
..ne zamjerite ako sta sfuserim...
- Don Zivconi
#624 Re: Alfa Romeo
napravi ti sebi caj i kapni malo atf-a u njega da te jednom pravo prosere da vise ne kenjas po forumu dosadan si ko guzna muha
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#625 Re: Alfa Romeo
Evo i ja kontam isto, hehe!johntra wrote:Što jadan romeo80 dobi odgovor na svoje pitanje...
Hvala johntra, a svakako se moram raspitati. Radim to čisto iz predostrožnosti, a zbunjuje me što taj 2.0 twin spark ima 2 zupčasta remena (jedan ide preko bregaste, a drugi ide na balansne osovine) pa zato i ne znam koliko bi me to moglo koštati.
Ako još neko zna odgovor na moje pitanje, otvoren sam za savjete.
Pozdrav svima;