Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- otherside
#601 Re: Bebe - ALL ABOUT!
zato zene, odmah planirajte drugo, pa trece itd...da uvijek ima jedna beba za mazenje 
- wewa
#602 Re: Bebe - ALL ABOUT!
a sta ako ove od 10 i kusur jos uvijek ne mozemo istjerati s krila?otherside wrote:zato zene, odmah planirajte drugo, pa trece itd...da uvijek ima jedna beba za mazenje
- Alhemicarkaa
#603 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja planiram četvero, čula sam da je u prijedlogu zakon da žene koje imaju četvero djece odmah idu u penziju
(ne lipši magare
)
- otherside
#604 Re: Bebe - ALL ABOUT!
eh...ima mjesta na krilu za dvoje, trojewewa wrote:a sta ako ove od 10 i kusur jos uvijek ne mozemo istjerati s krila?otherside wrote:zato zene, odmah planirajte drugo, pa trece itd...da uvijek ima jedna beba za mazenje
- otherside
#605 Re: Bebe - ALL ABOUT!
uh...cetvero djece a ne daju ti na posao...horor, pa gdje ces pobjeci?Alhemicarkaa wrote:Ja planiram četvero, čula sam da je u prijedlogu zakon da žene koje imaju četvero djece odmah idu u penziju(ne lipši magare
)
- wewa
#606 Re: Bebe - ALL ABOUT!
bome - ima i desetogodisnjaka koji nose odjecu za cetrnaestogodisnjake. jesam pozamasna, ali nemam krilo za dvoje TAKVIHotherside wrote:eh...ima mjesta na krilu za dvoje, trojewewa wrote:a sta ako ove od 10 i kusur jos uvijek ne mozemo istjerati s krila?otherside wrote:zato zene, odmah planirajte drugo, pa trece itd...da uvijek ima jedna beba za mazenje
haman cemo mi prije u zaradjenu penziju nego sto ce oni donijeti taj zakonAlhemicarkaa wrote:Ja planiram četvero, čula sam da je u prijedlogu zakon da žene koje imaju četvero djece odmah idu u penziju(ne lipši magare
)
- otherside
#607 Re: Bebe - ALL ABOUT!
dobro, ti onda mozes napraviti pauzu pa nastavi za par godina kad ih spuca pubertetwewa wrote: bome - ima i desetogodisnjaka koji nose odjecu za cetrnaestogodisnjake. jesam pozamasna, ali nemam krilo za dvoje TAKVIH![]()
![]()
- wewa
#608 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ti mene bas nimalo ne volisotherside wrote:dobro, ti onda mozes napraviti pauzu pa nastavi za par godina kad ih spuca pubertetwewa wrote: bome - ima i desetogodisnjaka koji nose odjecu za cetrnaestogodisnjake. jesam pozamasna, ali nemam krilo za dvoje TAKVIH![]()
![]()
-
spacebound
#609 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Znači nije samo moj malac jučer zez'o,hajd što je po danu zaspao samo pola sata ali nije htio sinoć do 23:30 zaspat.Pala sam s nogu.I ne samo to,probudio se desetak puta do 6 jutros i od tad ne spava. 
- otherside
#610 Re: Bebe - ALL ABOUT!
volim te bona, ne bilawewa wrote:ti mene bas nimalo ne volisotherside wrote:dobro, ti onda mozes napraviti pauzu pa nastavi za par godina kad ih spuca pubertetwewa wrote: bome - ima i desetogodisnjaka koji nose odjecu za cetrnaestogodisnjake. jesam pozamasna, ali nemam krilo za dvoje TAKVIH![]()
![]()
![]()
- otherside
#611 Re: Bebe - ALL ABOUT!
evo je jos jedna sa djetetom koje inace spavaspacebound wrote:Znači nije samo moj malac jučer zez'o,hajd što je po danu zaspao samo pola sata ali nije htio sinoć do 23:30 zaspat.Pala sam s nogu.I ne samo to,probudio se desetak puta do 6 jutros i od tad ne spava.
neka, neka... nema spavanja, igrajte se s djecom
ne znam sta mi je danas, obicno nisam ovakva zlica
- wewa
#612 Re: Bebe - ALL ABOUT!
me happy!otherside wrote: volim te bona, ne bilaznas one male rucice kad te stisnu... pa ima li vece ljubavi i srece
jedina veca sreca je jos jedan par rucica, velicinu odredi proizvoljno
- otherside
#613 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mudro zboriswewa wrote:me happy!otherside wrote: volim te bona, ne bilaznas one male rucice kad te stisnu... pa ima li vece ljubavi i srece
![]()
jedina veca sreca je jos jedan par rucica, velicinu odredi proizvoljno
-
spacebound
#614 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Moj inače se budi po 6-7 puta svaku noć,smori me,ali zaspi oko 21 a budi se oko 7-8,a po danu fino odspava.Zloćo jednaotherside wrote:evo je jos jedna sa djetetom koje inace spavaspacebound wrote:Znači nije samo moj malac jučer zez'o,hajd što je po danu zaspao samo pola sata ali nije htio sinoć do 23:30 zaspat.Pala sam s nogu.I ne samo to,probudio se desetak puta do 6 jutros i od tad ne spava.![]()
neka, neka... nema spavanja, igrajte se s djecom![]()
ne znam sta mi je danas, obicno nisam ovakva zlica
-
duboka_misao
#615 Re: Bebe - ALL ABOUT!
moj slino je bio kriza ovih dana i zbog vremena i zbog delozacije iz stana jer nam je procurila voda od komsije, promjenio je mjesto valjda pa se vrti po citavu noc a po danu tersa jer se nije naspavao nocu, inace spava mashala po noci budi se samo zbog : vodeeeeee vodeeeeeee a po danu spava od 1-4 ,ima godinu i dva mjeseca
- otherside
#616 Re: Bebe - ALL ABOUT!
moja mezimica spava samo jednom u toku dana i to izmedju 11 i 13h, nekad 1,5 nekad 2 sata. jedva je uspavam navece oko 21h a na nogama je vec oko 6 ujutru. u toku noci se probudi vise puta, izlazi iz kreveta, kenjka i hoce da legne s nama ili da se igraspacebound wrote: Moj inače se budi po 6-7 puta svaku noć,smori me,ali zaspi oko 21 a budi se oko 7-8,a po danu fino odspava.Zloćo jedna
ima 17 mjeseci
- niko_niko_kao_ja
#617 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mene sad stidotherside wrote:moja mezimica spava samo jednom u toku dana i to izmedju 11 i 13h, nekad 1,5 nekad 2 sata. jedva je uspavam navece oko 21h a na nogama je vec oko 6 ujutru. u toku noci se probudi vise puta, izlazi iz kreveta, kenjka i hoce da legne s nama ili da se igraspacebound wrote: Moj inače se budi po 6-7 puta svaku noć,smori me,ali zaspi oko 21 a budi se oko 7-8,a po danu fino odspava.Zloćo jedna![]()
ima 17 mjeseci
- otherside
#618 Re: Bebe - ALL ABOUT!
i treba te bitiniko_niko_kao_ja wrote: mene sad stid![]()
-
LaCici
#619 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Evo i mene na ovoj temi konacno.
I odmah imam pitanja. Posto nemam vremena od malene da citam cijelu temu, mozda ste vec i pisale o tome, nadam se da nece biti problem da ponovite neke stvari.
Treba li se zakazivati u DZ kada se ide na prvu kontrolu? I sta treba od papira za vadjenje zdravstvene knjizice?
Treba li se zakazivati u DZ kada se ide na prvu kontrolu? I sta treba od papira za vadjenje zdravstvene knjizice?
- otherside
#620 Re: Bebe - ALL ABOUT!
treba. mozes i telefonom, barem sam ja tako uradila za pregled u Vrazovoj.
za zdravstvenu knjizicu....cini mi se da ti to odradi firma koja je osiguranik-tvoja ili muzeva.
uz rodni list. nisam 100% sigurna pa provjeri opet
za zdravstvenu knjizicu....cini mi se da ti to odradi firma koja je osiguranik-tvoja ili muzeva.
uz rodni list. nisam 100% sigurna pa provjeri opet
- niko_niko_kao_ja
#621 Re: Bebe - ALL ABOUT!
moj muz je morao sam ici izvaditi bebi knjizicu, prvo se kupi knjizica i oni neki formulari, pa on odnio kod sebe u firmu, oni to popunili, pa je onda nosio u zavod za zdravstveno i to je to, i da mislim da treba samo rodni list.
- Alhemicarkaa
#622 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Treba rodni list.
LaCici, ne idi na pregled dok ne prođe najmanje 30 dana od zadnjeg primitka vkacine, vratiće vas.
LaCici, ne idi na pregled dok ne prođe najmanje 30 dana od zadnjeg primitka vkacine, vratiće vas.
-
LaCici
#623 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nisam ni kontala jos ici, nego se raspitujem da znam da li treba ranije zakazati, da na vrijeme nazovem. A moram li bebu voditi u DZ kojem pripadamo po prebivalistu ili je mogu voditi gdje zelim?
- niko_niko_kao_ja
#624 Re: Bebe - ALL ABOUT!
mozes u koji god zelis dom zdravlja. mi smo otvorili karton u domu zdravlja kojem po mjestu prebivalista ne pripadamo i nije bilo nikakvih problema.
- Alhemicarkaa
#625 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam sad zvala Vrazovu, da zakažem, pričala sa doktoricom, kaže ne zakazuju se pregledi. Ali je zgodno nazvati da vidiš kad je doktor za kojeg si se odlučila tu.