Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
gilbert

#601 Re: zeničani

Post by gilbert »

Jesi fine te sto jest jest ali ja sam vise za kifle of Haramadica , slatkaste a s puterom same klize . a tek sto ja volim lepine sa rastopljenim maslom i kajmakom ( onaj sa jacapi /trznica)
-Rocknrolla-

#602 Re: zeničani

Post by -Rocknrolla- »

stupas mene :P nego sjecal se ko pored bagrema u crkvicama je bila jos jedna chevapdjinca, kraj 13ke prvomajske zgrade, kod onih garazha gdje je sad onaj napusteni kiosk limeni zimm-ov ona sva u lamperiji chevapdjinca, pa onda dole shiptarske one kospicarne i slasticharne dje je sad ona hamelj burekdjinca, pa vochara gdje je biblioteka sad, ja mislim da u zenici nije vishe provaljivano ni u jednu prodavnicu ko u vocharu birvaktile hahaha svake hefte barem po jednom je morala oplakat :P pa se sjecam da je negdje pred pocetak rata il pocetak rata tu nedje, jedan iz mahale nebi da ga imenujem sad :P pokusao ciglom razbit staklo na onoj prodavnici gdje su tad bile pumine patike u onom redu gdje je apoteka na raskrsnici, gdje je sad onaj minimarket, i kako lik opali ciglom u izlog vibrirajuche staklo bilo, odbi se i direkt ga u glavu opali ahahahaahahah znachi koma :P fale mi maline na brdu jbote svo grmlje malina su sasjekli debili, prije bolan odes na brdo i povazdan, najedes se chega ti srce oce od vocha i povrcha :))) crkvichko brdo bog tetkem, sta sam gore djetinjstva proveo u pm :)))
dert

#603 Re: zeničani

Post by dert »

:D Eh, evo malo o najljepsoj,najboljoj mahali u Ze. STAROJ dobroj:D Blatusi :D /molim, neko je nesto reko :x :twisted: /
Gdje je bio Celikov stadion bila je veeeeeeeeeeeelika :dance: bara, gdje je zgrada Solidarnosti i Intersped takodje ,
koji su to ljeti zablji koncerti bili :)
Kasine su napravljene 1948.god. a kuce dole do stadiona 1955.god.Ostale barake i kuce tu negdje .
Blatusa se dijeli na Gornju i naravno Donju/tj moju :-D /Ciza je kod Mujine kuce :razz: hajd dobro , pijaca
Sad krecemo od pocetka ,prva kuca na lijevoj strani/najdulja,jel se ovako kaze :?: /je bila zadruga , na jednom kraju u podrumu je bila mesnica a gore knjigovodjstvo-racunovodjstvo/a ja rijeci :? /na drugom u podrumu mljekara i pekara a gore sudje i ono nesto za kuce svasta. Na sredini od ceste u podrumu brasnjara :lol: i ulje /Jure prodavac bio :-D /eh gore je meni zanimljivo bilo.Prodavale se bombone u onim veeelikim galonima :-D , marmelade, keksi , makaronii svasta nesto ./Jednom me mati poslala da kupim kilo makarona a ja razumio kilo bombona :lol: ,nikad brze nisam otiso u prodavnicu :-D ...donio ja a ona :shock: sta je ovo :?: pa bombone :?: rekla sam makarone ,idi vrati... kako bona kad sam frtalj spuco :lol: :D /
Idemo gore..Na granici i jedno dvadest metara gore lijevo je bila nasa malehna skola :-D a na lijevoj strani OBDENISTE :-D-/kako sad kazete , vrtic/u ono doba ja, ja:thumbup:...Malo gore na desnoj strani u prvoj Kasini sprijeda je bila ambulanta :thumbup: .....na kraju pravca do Bosne je bio restoran,kafana,birtija :twisted: i sala za priredbe :thumbup: ,koncerte /uvijek je tu belaja bilo,bice o tome/....desna krivina i malo autobuska stanica i prelaz preko pruge /nije bilo podvoznjaka . uh smori se :razz:
gilbert

#604 Re: zeničani

Post by gilbert »

Po toj blatnjavoj bari dobio ti komsiluk naziv Blatusa.

Kafana "Stari Most " :D
Not My Idea

#605 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

:shock: :D
dert

#606 Re: zeničani

Post by dert »

Zivot i ostale zanimacije u kako smo ono rekli, NAJ I NAJ mahali u Ze-Blatusi :D :thumbup:
Prvo , oko kuca nije bilo nikakvih ograda ,taraba ,zivica , bodljikavih zica i ostalih s...a.
Imali smo igralista : pored Bosne /nije bilo nasipa/, na sredini Donje mahale veeliko plus ljulje, tobogan, klackalice, okretalice,gdje je sada pijaca/to su travnati :-D / a kad se napravio stadion pored stadiona ,pored pruge/zemljani :razz: /i plus pomocni Celikov /trava :-D /....igrale se utakmice u svako doba a i noci :thumbup:
Koje su tekme bile a jos Gornja i Donja :shock: ..... samo je problem bio za golmana :razz: /ima mati dva sina jedan je pametan :-D a jedan golman :-x /....umal nisam jarana ubio na jednoj tekmi :oops: ....moj buraz mu snjiro stalno loptu kroz noge a on posizio i poceo ga udarat , ja komad troske uzeo i zviz u glavu :shock: ..on tabla , krv lije ,bolnica ,jedva ziv ostao.....vratio je on meni kusur :) /
Kupanje....Bosna bila cista :thumbup: , dole je bila mirna al' gore na krivini su bili brzaci, podvodne stijene :oops: ..koliko se tu raje utusilo :x /mene su dva puta vadili skoro utusenog :shock: ...pored veeeliki vrbak, tu su velike cike vodile velike tete da rade nesto :lol: :lol: :-D ...to smo zvali hotel Sajla :razz: ....bila je sajla preko obala i camac /za KPD/
Kada izgladnis ides kod jaranove matere da trazi krisku a jaran kod tvoje :D i ne mogu nas utjerati u kucu :D
Komsija ako vidi da pravis zijan je imao pravo /i obavezu /:razz: da te opomene a boga mi i da te ispuca po guJici :oops: i jos dobro prodjes ako ne rekne roditeljima onda ti slijedi nova porcija :sad: ....Komsije si morao pozdravljati i postovati :thumbup: inace. :evil: ...ja jednom fulo pozdraviti i dodjem kuci a stari zviz :shock: sta je sad :?: sto nisi pozdravio cika Boru :?: ma nisam ga vidio.. molim. :!: ..moras ga viditi .....kasnije ga sa sto metara pozdravljam :lol: :lol: ......nastavim :razz: ako vam nije dosadno :roll:
Not My Idea

#607 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

dert :thumbup: :lol:

a ja se vazda pitala sto se tebi one silne stvari jedu...trebao si odma rec da si iz Blatuse.. :oops: :D
gilbert

#608 Re: zeničani

Post by gilbert »

Ma i nejelo mu se , od Blatusana samo je bilo gore Peharcanima :D :lol:
dert

#609 Re: zeničani

Post by dert »

gilbert wrote:Ma i nejelo mu se , od Blatusana samo je bilo gore Peharcanima :D :lol:

Hocel mo se to po nacinalnoj strani vrijedjati :lol: :lol:
dert

#610 Re: zeničani

Post by dert »

Not My Idea wrote:dert :thumbup: :lol:

a ja se vazda pitala sto se tebi one silne stvari jedu...trebao si odma rec da si iz Blatuse.. :oops: :D

Evo da ti recem :Ja sam ponositi Blatusanin :thumbup: :-D :-D :-D :-D :-D :-D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#611 Re: zeničani

Post by gentoo »

dert wrote:...
Ako nista ubjedljiv si pobjednik u "Najvise smajlija u jednom post-u with no reason whatsoever"

Image
dert

#612 Re: zeničani

Post by dert »

gentoo wrote:
dert wrote:...
Ako nista ubjedljiv si pobjednik u "Najvise smajlija u jednom post-u with no reason whatsoever"

Image

:roll: :roll: jaro , jesi ti neki ters :shock:
Last edited by dert on 14/02/2012 12:07, edited 1 time in total.
Not My Idea

#613 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

stvarno, sto bezze zezas covjeka? bas su mu simpaticni smajliji. i nisu bez ikakvog razloga :-)
nellington

#614 Re: zeničani

Post by nellington »

gilbert wrote:Jesi fine te sto jest jest ali ja sam vise za kifle of Haramadica , slatkaste a s puterom same klize . a tek sto ja volim lepine sa rastopljenim maslom i kajmakom ( onaj sa jacapi /trznica)
:thumbup: Još jedan ljubitelj kifli iz Parne raportira na dužnost :)
gilbert

#615 Re: zeničani

Post by gilbert »

Preko puta Borca odmah do kafica Triuph /nekadasnji Dukat /Stara Pijaca .
gilbert

#616 Re: zeničani

Post by gilbert »

dert wrote:
gilbert wrote:Ma i nejelo mu se , od Blatusana samo je bilo gore Peharcanima :D :lol:

Hocel mo se to po nacinalnoj strani vrijedjati :lol: :lol:
Samo po regionalnoj :lol:
zemomak

#617 zeničani

Post by zemomak »

Meni je rahmetli Vrle iz gimnazije (prof.fizike) ostao nako upecatljiv :)

Edit: nidje veze, ja citao prvu stranu pa se ovim postom pokusao nadovezat na tu pricu, tapatalk me shebo :) Sorry

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
dert

#619 Re: zeničani

Post by dert »

Pogledati film na YouTube: Zenica 1957 :thumbup: .... s nekim starijim da vam ....... :)
gilbert

#620 Re: zeničani

Post by gilbert »

Uzavreli Grad .
Not My Idea

#621 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

zasto vec danima nema Zenita? :-?
nellington

#622 Re: zeničani

Post by nellington »

Not My Idea wrote:zasto vec danima nema Zenita? :-?
Pukla optika, promijeni frekvenciju (100.7) dok ne poprave.
Not My Idea

#623 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

ok, hvala :)
prilagodjena

#624 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

moj školski,eli sinanović radi na nekom radiju....ne skontah na kojem :roll:
Not My Idea

#625 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

Mislim da je na Zenitu nekad radio neki Eli. Bas mi to nesto poznato. Il je sad na Radio Q...pobrkalo mi se :-)
Post Reply