Buhaaahaahaa... My name is Bond, James Bond... Eto po cemu je nadprosjecan i vise od ovog ne treba!emko1234 wrote:ja mislim da AM za ono sto nudi je bezobrazno skup.svako od tih auta ima neku osobinu koja ga karakterise.od zvuka motora do dinamickih sposbnosti,izgleda,performansi,snage,tehnologije i sl.dosta ih ima sve nabrojano.al AM je po svemu prosjecan.jedini izgled je stvar koja ga dize iznad prosjeka.al brate ne mozes samo za izgleda dat u prosjeku preko 150 000 eura.ne ide.
BMW, AUDI ILI MERCEDES
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#601 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
-
emko1234
#602 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
jah,to bas ima smisla.i koje li slucajnosti da je jedan izvorno engleski automobil,u engleskoj auto moto emisiji okarakterisan na taj nacinIndustrialyzer wrote:emko1234 wrote:ja mislim da AM za ono sto nudi je bezobrazno skup.svako od tih auta ima neku osobinu koja ga karakterise.od zvuka motora do dinamickih sposbnosti,izgleda,performansi,snage,tehnologije i sl.dosta ih ima sve nabrojano.al AM je po svemu prosjecan.jedini izgled je stvar koja ga dize iznad prosjeka.al brate ne mozes samo za izgleda dat u prosjeku preko 150 000 eura.ne ide.
Ne znam jesi li gledao TG kad su njih trojica vozili Quatrporte-a , Rapide-a i Panameru i Rapide kosta 160.000 funti , a ova dva oko 100.000 i Jeremy govori : Znam zasto Aston Martin toliko trazi za ovaj model. Zato sto im se mozeTu ti je sve rekao. I da , Aston Martin ima najjaceg atmosferca na svijetu
respo,ja mislim da prodajni rezultati ostalih supersportasa i AM-a govore koliko zapravo ljude zaboli Q sto imas posebnog majstora koji ti na servisu AM-a kremom maze sjedista..
- respo
#603 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
a to tvoje govori koliko se cijeni tudji rad znanje i sve ostalo sto donosi kad kupis nesto takvo
-
emko1234
#605 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
The top speed was estimated to be 200 mph (320 km/h) but klix tests in December 2009 showed a figure of 210 mph (335 km/h),[7] with a 0–60 mph time of approximately 3.7 seconds.
sramota za auto koje ima 750ks..znaci sjest i plakat..pogotovo sto jedan porche 911 turbo s 530ks uradi sve isto,za manje para,a izgleda strasno.a za ovog aston martina je izmislio sve sto se voznje tice..
i da,da ne zabovarim..ovaj kosta preko miliona koliko sam shvatio.a ima mjenjac sa 6 brzina..
sjest i plakat.
sramota za auto koje ima 750ks..znaci sjest i plakat..pogotovo sto jedan porche 911 turbo s 530ks uradi sve isto,za manje para,a izgleda strasno.a za ovog aston martina je izmislio sve sto se voznje tice..
i da,da ne zabovarim..ovaj kosta preko miliona koliko sam shvatio.a ima mjenjac sa 6 brzina..
sjest i plakat.
- respo
#606 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
nije sve u broju brzina i konjima nesto je i u svemu ostalom
najskuplji auto na svijetu nema 12 brzina niti ima najvise konja
-
emko1234
#607 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
slazem se al posto upravo gledam test voznju ovog auta,koje je unutra golo ko pistolj,koje ima sve sto recimo ima jedan mercedes amg il cak bmw m1 il audi rs3..kerimacke kocnice,carbon fiber i aluminij su glavni materijali u izradi sasije,magnezij na par mjesta u felgama recimo radi bolje cvrstoce i manje mase..i sve to zajedno kad se pogleda fol vrijedi 1.2 miliona funti? jedino sto je napravljeno 77 komada..eto to je neka ekskluziva..respo wrote:![]()
i kad vec kazes da nije sve u konjskim snagama i u brzini,sto su mu onda stavili motor od 750ks?
ja sam recimo zamisljam covjeka koji kupi auto,stane na semafor i pored njega stane neki klinac u nisanu GT-R..i konto covjek,750ks auto toliko skupo,vrijedi ko 10 nisana zajedno..i onda malac,prebaci u s,iskljuci traction control,ukljuci launch control i vidimo se aston martine
sega od auta
- Qler
#608 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Kaze emko AMG nema dobar zvuk:) e ako ovo nije dobar zvuk motora, onda ne znam sta je...
Ko' Njemacke stuke '43
Da vidimo kad ce audi ovo raditi
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7FwlEIx1 ... re=related[/youtube]
Ko' Njemacke stuke '43
Da vidimo kad ce audi ovo raditi
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7FwlEIx1 ... re=related[/youtube]
Last edited by Qler on 26/02/2012 23:52, edited 1 time in total.
-
shin
#609 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
AKo hoces zvuka,
BMW POWER, mada Emko ne zna koje je ovo auto
BMW POWER, mada Emko ne zna koje je ovo auto
- Qler
#610 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
A kamo li da je to BMW power 
- Industrialyzer
#611 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Neki njemacki magazin je zvuk SLR-ovog motora proglasio kao najugodnijim za usi
-
shin
#612 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Jel ono u Dubai dizel zabranio? Kako ce Emko dole otici sa svojom dizel osamdesetkom 
-
emko1234
#613 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
industrialyzer* sta bi? prestao si branit aston martina kad su cinjenice stavljene na papir 
jedan je tata
http://www.youtube.com/watch?v=PqBjHjtH4mY a sve ostalo su djeca..
jedan je tata
http://www.youtube.com/watch?v=PqBjHjtH4mY a sve ostalo su djeca..
- Industrialyzer
#614 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Za tatu se slazem a mislio sam da sam odg. za Astona
Ugl. htio sam reci da ni Iphone ne vrijedi 1500KM pa ljudi cijenu noc stoje u redu da ga kupe. Svaki od 77 AM-a su prodati i prije proizvodnje upravo iz onog razloga sto je Jeremy naveo , moze im se. I mnogi bi to zeljeli uraditi , napraviti auto koje realno vrijedi pola svoje cijene i prodati ga bez problema. Eh to je ekskluziva , to je ugled 
- basicm
#615 BMW, AUDI ILI MERCEDES
Vidim stvarno razumno ljudi objasnjavaju sve sto bih i sam zelio reci, ali ne pije vode. Covjek porice i brand i istoriju i sve moguce samo da bi audi bio nesto. Pa da si vlasnik ne bi toliko zapeo. Stvarno se cudim...svaka ti cast.
-
emko1234
#616 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
nije to samo pitanje vrijednosti.to je pitanje pokusaja da jedan takav auto bude konkurencija slicnim autima.postoji razlog sto je iPhone 1500km,jer iako ga galaxy s2,optimus 2x il htc titan prate u stopu.iPhone nudi nesto sto nijedan od njih nema,samorazvijeni operativni sistem,nenadmasnu kvalitetu i jaku garanciju ko i svi Apple-ovi proizvodi.veliki sam fan Apple-a tako da ne idemo u tom pravcu.stvarno postoji razlog sto je na cijeni.Industrialyzer wrote:Za tatu se slazem a mislio sam da sam odg. za AstonaUgl. htio sam reci da ni Iphone ne vrijedi 1500KM pa ljudi cijenu noc stoje u redu da ga kupe. Svaki od 77 AM-a su prodati i prije proizvodnje upravo iz onog razloga sto je Jeremy naveo , moze im se. I mnogi bi to zeljeli uraditi , napraviti auto koje realno vrijedi pola svoje cijene i prodati ga bez problema. Eh to je ekskluziva , to je ugled
dok cisto sumnjam da je jedan 77 kvalitetniji od sls-a,da je inovativniji,ljepsi,brzi,efikasniji.naveo sam sls,a mislim naravno na bilo koji drugi auto u toj kategoriji.
kazes prodan?pa naravno,ljudi koji si mogu priustit ce poletit,to je statusni simbol i dokaz moci.ne znaci da taj neko ko ga kupi,zapravo ne voza 911 svaki dan a ovaj trune u garazi
ljudi su kreteni,kad sam cuo da se govno majkl dzeksona prodavalo na aukciji i da je prodano,il madonine koristene gacice,sta vise reci
- muz66
#617 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
emko, kralju
Aston Martin je prosjecan, jasta ba nego prosjecan
Aston Martin je prosjecan, jasta ba nego prosjecan
- Qler
#618 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Audi premium brand, i Apple... Coockster original 
- muz66
#619 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Aston Martina ne voze sabani koji se tackaju od semafora do semafora, vec gospodaemko1234 wrote:slazem se al posto upravo gledam test voznju ovog auta,koje je unutra golo ko pistolj,koje ima sve sto recimo ima jedan mercedes amg il cak bmw m1 il audi rs3..kerimacke kocnice,carbon fiber i aluminij su glavni materijali u izradi sasije,magnezij na par mjesta u felgama recimo radi bolje cvrstoce i manje mase..i sve to zajedno kad se pogleda fol vrijedi 1.2 miliona funti? jedino sto je napravljeno 77 komada..eto to je neka ekskluziva..respo wrote:![]()
i kad vec kazes da nije sve u konjskim snagama i u brzini,sto su mu onda stavili motor od 750ks?
ja sam recimo zamisljam covjeka koji kupi auto,stane na semafor i pored njega stane neki klinac u nisanu GT-R..i konto covjek,750ks auto toliko skupo,vrijedi ko 10 nisana zajedno..i onda malac,prebaci u s,iskljuci traction control,ukljuci launch control i vidimo se aston martine![]()
sega od auta
taj isti GT-R je na stazi brzi od Veyrona, i sta cemo sad? Mijesas kruske i jabuke.
-
emko1234
#620 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
gospoda? gospodin je relativan pojam.ako sudimo po vanjskom izgledu,ljudi koji si mogu priustit ta auta sigurno izgledaju ko gospoda.al posto stara floskula kaze da odijelo ne cini gospodina.tako ne mora znacit niti da je vlasnik auta od milion funti gospodin.pogledaj kakvi seikovi voze auta koja kostaju slicno,bil za njih rekao da su gospoda?nepismeni polumajmuni koji su u basci nasli naftu,tesko se mogu nazvat gospodom.
sto se tice tvoje opaske o trkanju od semafora do semafora,slazem se al sam to naveo ko banalan primjer.isto se moglo desti na autoputu il na nekoj zavojitoj cesti gdje bi aston opet ostao u prasini.na kraju,imas na youtubu kanal,zove se dragtimesinfo.uk pa pogledaj sta rade gospoda u autima koja sva redom kostaju od 100 000€ pa navise.
sto se tice tvoje opaske o trkanju od semafora do semafora,slazem se al sam to naveo ko banalan primjer.isto se moglo desti na autoputu il na nekoj zavojitoj cesti gdje bi aston opet ostao u prasini.na kraju,imas na youtubu kanal,zove se dragtimesinfo.uk pa pogledaj sta rade gospoda u autima koja sva redom kostaju od 100 000€ pa navise.
-
Gost1515
#621 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
jutroQler wrote:Audi premium brand, i Apple... Coockster original
nego Qleru kralju, nisam htio da te ispravljam dosada ... nije ni toliko bitno, al de bogati proguglaj malo ovaj tvoj izraz "cookster" ... kuhar neki valjda? Jbg ponavljaš već nekoliko puta prosto me bode u oči ...
I kad već referenciraš Jeremyja, ne kaže on ovo za audi, nego za Porsche boxter (boxter - cockster) ... ups evo otkrio sam ti kako se piše ...
(a za apple bi se složili
- respo
#622 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
ti preskoci ono moje napravljeni rucno ovo ono eto raju boli briga za to a sada pominjes to kod ajfona i ostalih i proizvodaemko1234 wrote:nije to samo pitanje vrijednosti.to je pitanje pokusaja da jedan takav auto bude konkurencija slicnim autima.postoji razlog sto je iPhone 1500km,jer iako ga galaxy s2,optimus 2x il htc titan prate u stopu.iPhone nudi nesto sto nijedan od njih nema,samorazvijeni operativni sistem,nenadmasnu kvalitetu i jaku garanciju ko i svi Apple-ovi proizvodi.veliki sam fan Apple-a tako da ne idemo u tom pravcu.stvarno postoji razlog sto je na cijeni.
dok cisto sumnjam da je jedan 77 kvalitetniji od sls-a,da je inovativniji,ljepsi,brzi,efikasniji.naveo sam sls,a mislim naravno na bilo koji drugi auto u toj kategoriji.
kazes prodan?pa naravno,ljudi koji si mogu priustit ce poletit,to je statusni simbol i dokaz moci.ne znaci da taj neko ko ga kupi,zapravo ne voza 911 svaki dan a ovaj trune u garazi
ljudi su kreteni,kad sam cuo da se govno majkl dzeksona prodavalo na aukciji i da je prodano,il madonine koristene gacice,sta vise reci
znaci i astona bi kupovali kad bi imali para kao sto iNesto kupuju jer se moze priustiti
u tome je fazon
i da ti odgovorim za lika u astonu i klinca u gtr-u
klinac ce turirati turirati a lik u astonu ga nece ni pogledati i krenuce polako prvaaaaaaaaaaaaaa drugaaaaaaaaaaaaa trecaaaaaaaaa ako shvatas sta ovo znaci
nije aston kupljen za tackanje od semafora do semafora u tome je fora
ps. ti sam sebe pobijes u nekim tvrdnjama
Last edited by respo on 27/02/2012 11:29, edited 1 time in total.
- olensoner
#623 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Solidarnost Audijevaca u Bugarskoj, dobar marketing
- Qler
#624 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
Ono je typo, to mi mozes valjda oprostiti, za audia, ehm,:Gost1515 wrote:jutroQler wrote:Audi premium brand, i Apple... Coockster originalostavi vas čovjek malo same i opet zakuhate
nego Qleru kralju, nisam htio da te ispravljam dosada ... nije ni toliko bitno, al de bogati proguglaj malo ovaj tvoj izraz "cookster" ... kuhar neki valjda? Jbg ponavljaš već nekoliko puta prosto me bode u oči ...
I kad već referenciraš Jeremyja, ne kaže on ovo za audi, nego za Porsche boxter (boxter - cockster) ... ups evo otkrio sam ti kako se piše ...![]()
(a za apple bi se složili)

- Industrialyzer
#625 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES
emko1234 wrote:nije to samo pitanje vrijednosti.to je pitanje pokusaja da jedan takav auto bude konkurencija slicnim autima.postoji razlog sto je iPhone 1500km,jer iako ga galaxy s2,optimus 2x il htc titan prate u stopu.iPhone nudi nesto sto nijedan od njih nema,samorazvijeni operativni sistem,nenadmasnu kvalitetu i jaku garanciju ko i svi Apple-ovi proizvodi.veliki sam fan Apple-a tako da ne idemo u tom pravcu.stvarno postoji razlog sto je na cijeni.Industrialyzer wrote:Za tatu se slazem a mislio sam da sam odg. za AstonaUgl. htio sam reci da ni Iphone ne vrijedi 1500KM pa ljudi cijenu noc stoje u redu da ga kupe. Svaki od 77 AM-a su prodati i prije proizvodnje upravo iz onog razloga sto je Jeremy naveo , moze im se. I mnogi bi to zeljeli uraditi , napraviti auto koje realno vrijedi pola svoje cijene i prodati ga bez problema. Eh to je ekskluziva , to je ugled
Eh to je to , ljudi kupuju govno Michael Jacksona a ti u argumentima najvise forsiras koliko je Audi prodao modela.
Pa to i ja govorim , AM je dokaz moci , statusni simbol , Nissan GT-R to nije iako je u svakom segmentu bolji od AM-a osim onog "invisible x-factor".