Zlatan Ibrahimović

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kisni indijanac

#601 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by kisni indijanac »

Gandalf wrote:zlatan je u rangu pelea, mislim u izvaljivanju gluposti kada se usuđuju porediti sa MESSIJEM - i ne samo da se ta dva egocentrika uspoređuju sa njim nego ga još i krkanski omalovažavaju u rangu " 'ta će on " :-) a MESSI koji je veći gospodin naročito od onog plaćenićkog laprdala iz Pariza i kako ih obojicu iskulira, pa ih ni ne spomene nikada niti u jednom intervjuu - što ti je reć' gospodin čovjek, vrhunski sportista i NAJBOLJI IGRAČ U ISTORIJI ovog sporta - peleu vjerovatno MESSI oprosti što svašta priča, star čovjek, senilan, igr'o fudbal u birvaktile vremena kada ofsajd nije ni postojao :D , korner tek bili izmislili :lol: pa vjerovatno iz poštovanja prema peleovih 300 godina, neće da mu odbrusi; Ibrahimoviću vjerovatno neće da odbrusi jer kao vrhunski sportista poštuje bivše saigrače, makar oni bili i balkanske barabe iz švedskih baraka - ibrahimović je odličan fudbaler, naravno ni blizu MESSIJA, mada je radi autentičnosti trebao napisati knjigu pod nazivom " ja sam prodana duša plaćenićka i uz to seljačina bahata ", time bi i čitatelje ove šund literature odmah i upozorio na silne komplexe koje mu je nabila institucija fudbala BARCELONA
:thumbup:

nama bi balkancima bolan messi bio dobar kad bi šupljir'o bio egocentrik, pakaš ili sl. takvi se ovdje cijene...leo je još uvijek dječak koji se zna radovat' golu, baš kao nekad raja iz FIS -a ili raja koja su igrala na male....
Gandalf

#602 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gandalf »

nikada nisam volio bahate budaletine ma koliko bili talentovani - Ibrahimović je po karakteru brat blizanac Baloteliju
A komplexi :D svašta, većinu karijere igr'o je Italiji, ta me liga baš i ne zanima puno, jednostavno ne volim arogantne šupke ala Ibra - gledati MESSIJA je neprocjenjivo, momak je zadrža'o ljudskost i dječačku želju da igra fudbal, nije k'o ibrahimović potrčao za marku više u 14 drugih klubova
BHF_Manijak

#603 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by BHF_Manijak »

Sarajevo1946 wrote:Boga mi je i on tebi nabio dobrih kompleksa kad si ga tako lijepo ocrnio.
:thumbup: :thumbup: :wink:

Je l' ti Messi buraz, jaran, ili dalji rodjak? Kakvog advokata glumis? Da ti meni postavio protupitanje za Zlatana da ti odmah odgovorim da ga ne branim, vec mi je bezze to omalovazavanje Zlatana zbog Messia. Ibrahimovic je gol supak, ova izjava mu je kretenska i smijesn, ali omalovazavat ga kao igrac je smijesno jer je paklen.
Jos uz to Barca mu nabila komplekse, jasta je, eto samo zato sto u Barceloninom sistemu nije uspio kar'na je igrac... :-)

Al' hajd mozda se i moje ne vrednuje jer ne volim malog hobita tj ne volim gledati njegovu igru, zadnji igrac kojeg sam jedva cekao da se pojavi na ekranu je Ronaldinho, a prije njega debeli i Zidane (Rivaldo tu i tamo), ostale gledam jer "moram" jer volim fudbal. :mrgreen:
Gandalf

#604 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gandalf »

@BHF ili Iraola, izvini, nisam te prepozn'o, ne spuštaj ovo na nivo ličnog, pričamo o Ibrahimoviću i ne nazivaj nešto što ja napišem kretenskim, ne kakim ni ja po tvojim postovima, možda je to i do mog ličnog odgoja što ne nazivam sve sa čime se ne slažem kretenskim, valjda možeš shvatiti kada si uvredljiv ili možda ne možeš
BHF_Manijak

#605 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by BHF_Manijak »

Gandalf wrote:@BHF ili Iraola, izvini, nisam te prepozn'o, ne spuštaj ovo na nivo ličnog, pričamo o Ibrahimoviću i ne nazivaj nešto što ja napišem kretenskim, ne kakim ni ja po tvojim postovima, možda je to i do mog ličnog odgoja što ne nazivam sve sa čime se ne slažem kretenskim, valjda možeš shvatiti kada si uvredljiv ili možda ne možeš
A gdje sam ja to rekao da je to sto ti pises "kretenski"?! Preletio si post, vidio rijec kretenski i poletio odgovorit, a i da nisi procitao kompletan post... :-) Odnosi se na Ibrahimovicevu izjavu! :roll:
Gandalf

#606 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gandalf »

ako je tako, do mene je :-) jbg, izvini
nihoniho

#607 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by nihoniho »

Gandalf wrote:@BHF ili Iraola, izvini, nisam te prepozn'o, ne spuštaj ovo na nivo ličnog, pričamo o Ibrahimoviću i ne nazivaj nešto što ja napišem kretenskim, ne kakim ni ja po tvojim postovima, možda je to i do mog ličnog odgoja što ne nazivam sve sa čime se ne slažem kretenskim, valjda možeš shvatiti kada si uvredljiv ili možda ne možeš
Potpuno si u pravu sto se tice Ibrahimovica, ne moze podnijeti da nije najbolji, ni blizu.
EDIT: Nema potrebe za prozivanjem i provociranjem, ne vodi to nicemu!
Point.

#608 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Point. »

Sta ste se natakarili jedni na druge, izjava je izmisljena.

Kad smo vec kod Messija, taj je odgovoran sto je Pep otjero Zlatana iz Barce. Nije ni Messi bas neki Mahatma Gandhi, izgleda.
ultima_palabra

#609 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ultima_palabra »

Messi će ostati upamćen kao veći igrač, ali je meni Zlatana i još neke puno zanimljivije gledati. Messijevi golovi su skoro svi kao jaje jajetu.
Muhamed Đakmić

#610 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Messi će ostati upamćen kao veći igrač, ali je meni Zlatana i još neke puno zanimljivije gledati. Messijevi golovi su skoro svi kao jaje jajetu.
:thumbup: svakako da ih je neumjesno porediti, jer Messi će ostati upamćen kao najuspješniji igrač svih vremena, mislim da se to već sad da naslutiti, ali meni lično nije spektakularan kao Zlatan, Deba ili Ronaldinho.
Kemal Malovčić

#611 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Kemal Malovčić »

Ti si idiot a ne zlatan.
skenderija04

#612 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by skenderija04 »

Pa i da je istinita izjava nista strasno, imao je Zlatan i kvalitetnijih fraza :D Ne vjerujem da imaju neki licni problem, jednostavno izjava je rezultat situacije u kojoj se nalazi Ibrahimovic.U Parizu je napravio pare ali kadaa igras Francusku ligi paznju skreces na ovakav nacin. Isto kao Etoo , najplaceniji na svijetu a zaboravljen od javnosti.
KPNCTNJAH

#613 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by KPNCTNJAH »

Gandalf wrote:nikada nisam volio bahate budaletine ma koliko bili talentovani - Ibrahimović je po karakteru brat blizanac Baloteliju
A komplexi :D svašta, većinu karijere igr'o je Italiji, ta me liga baš i ne zanima puno, jednostavno ne volim arogantne šupke ala Ibra - gledati MESSIJA je neprocjenjivo, momak je zadrža'o ljudskost i dječačku želju da igra fudbal, nije k'o ibrahimović potrčao za marku više u 14 drugih klubova
Vidio bi ti Messievu ljudskost, ljubav prema klubu i zelju da igra kad bi mu rekli da ce mu plata biti prepolovljena... pricate o njemu kao da igra za klikere... iako sam simpatizer Intera s te strane su Del Piero i Buffon ljudine za vecinu igraca... malo ko bi ostao u klubu koji ispada u drugu ligu, a znaju da mogu igrati u drugim vrhunskim ekipama... sumnjam da bi Messi ostao u Barceloni da ih izbace onako... Ibrahimovic sam za sebe kaze da kad ga KUPE znaju sta ce ocekivati od njega... covjek bukvalno radi svoj posao, a to je zabijanje golova... k'o covjek je mozda paksu sto se tice prelazenja iz jednog u drugi klub i pricanju protiv kluba u kojem je prethodno igrao, ali kao igrac je masina...
MyTao

#614 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by MyTao »

Point. wrote:Sta ste se natakarili jedni na druge, izjava je izmisljena.

Kad smo vec kod Messija, taj je odgovoran sto je Pep otjero Zlatana iz Barce. Nije ni Messi bas neki Mahatma Gandhi, izgleda.
Meni je licno drazi Ibrahimovic, ali ovdje se vidi zasto je on otisao iz Barce...

Nije on taj tip igraca i osobe koja moze trpiti da nebude u centru paznje... Jos mu Messi dade da puca penal, ko iz sazaljenja... sigurno ga je to jos vise naljutilo...

Ibra je preveliki igrac da bi bio drugi ili treci u timu kao sto je to bio slucaj u Barci... Ta prica da se nije mogao uklopiti ili uspjeti je bezveze... jer on ima sve sto treba jednom igracu da igra za Barcu... ali njegov ego mu nedopusta da bude kao pedro recimo... squad player sto bi rekli Englezi... on zeli biti prvi ili nista...
Gandalf

#615 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gandalf »

KPNCTNJAH wrote:
Gandalf wrote:nikada nisam volio bahate budaletine ma koliko bili talentovani - Ibrahimović je po karakteru brat blizanac Baloteliju
Vidio bi ti Messievu ljudskost, ljubav prema klubu i zelju da igra kad bi mu rekli da ce mu plata biti prepolovljena... pricate o njemu kao da igra za klikere... iako sam simpatizer Intera s te strane su Del Piero i Buffon ljudine za vecinu igraca... malo ko bi ostao u klubu koji ispada u drugu ligu, a znaju da mogu igrati u drugim vrhunskim ekipama... sumnjam da bi Messi ostao u Barceloni da ih izbace onako... Ibrahimovic sam za sebe kaze da kad ga KUPE znaju sta ce ocekivati od njega... covjek bukvalno radi svoj posao, a to je zabijanje golova... k'o covjek je mozda paksu sto se tice prelazenja iz jednog u drugi klub i pricanju protiv kluba u kojem je prethodno igrao, ali kao igrac je masina...
Ne sporim ja da je on kao igrač Mašina, ali nije u rangu Messija, iako je pun trashtalka i samopouzdanja, iako je igrao za strašne timove, Ibrahimović nikada nije bio najbolji igrač na svijetu -to ga silno ljuti, odatle i proizilaze ovakve izjave, naročito prema Barseloni,jer tu je imao najmanji uticaj na ekipu u kojoj igra u svojoj karijeri.
Meni je to bio čudan transfer, vjerovatno je Ibri bila dosadila Italija, pa je poželio novi izazov .
Etto i Barsa su imali iza sebe godine uspjeha, vjerovatno je i tu došlo do međusobnog zasićenja, u svakom slučaju ni Barsa ni Ibra nisu profitirali od ovog transfera, Barsa u dogledno vrijeme neće dovoditi igrača teškog karaktera, a Ibra neće više ići tamo gdje on nije najdominantniji.
juventus

#616 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by juventus »

Ljubomora je čudo.. :D
burekdzijabezmesa

#617 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by burekdzijabezmesa »

nema vece mrake kao kad se o nekom fudbaleru ili treneru prica kao da ga se licno poznaje, pa krenu price tipa "ne valja kao covjek" itd. :lol: jbt isto kao da svaki dan pijete kafe u centru :lol:

Ibra kaze sta misli, a ovi ostali lazu,petljaju i foliraju ne bi li "raja" vise voljela, ovaj mali sad ispade neko protiv koga ne smijes nista reci :-) jos malo ce kazne da lupaju fudbalerima ako ga spomenu u negativnom kontekstu :lol:

ako je Point tacno prenio da je informacija demantovana onda nema sta da se prica, ali jedno je istina, Ibri usta ne mozete zacepiti :mrgreen: sreca pa ima jos takvih, inace bi fudbal bio dosadniji od turskih serija :lol:

i kakva ljubomora, na metar i zilet napumpan injekcijama ? :-) ma daj budite ozbiljni :lol: :lol: :lol:
LBVIEW

#618 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by LBVIEW »

Nije da Zlatan nije imao svakakvih izjava i da nesto gotivi Mesija i Barcu, ali ovo bi stvarno bilo previse.
Ispostavilo se,naravno,kako se i pretpostavljalo, kako je rijec o novinarskoj "patki".
Zlatan najvjerovatnije nikad nece biti proglasen za najboljeg igraca svijeta dok postoji Mesi , ali ce ostati zapamcen kao jedan od najspektakularnijih igraca u historiji nogometa. Takve vrhunskih golove, ponekad na granici izvodljivog, Mesi moze samo sanjati. :D
juventus

#619 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by juventus »

A šta sve Zlatan ne može ni sanjati, kada je u pitanju Messi? :D
Zmijuga loma

#620 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Zmijuga loma »

juventus wrote:A šta sve Zlatan ne može ni sanjati, kada je u pitanju Messi? :D
Za početak ove umjetnine sa klipa od @MyTao. :-D
LBVIEW

#621 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by LBVIEW »

juventus wrote:A šta sve Zlatan ne može ni sanjati, kada je u pitanju Messi? :D
Pa,npr., transfer u Juventus. :D
Gandalf

#622 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Gandalf »

Messi je levatina koji nije dao nikada dobar gol :D ma dajte ljudi nije on ove godine 86 golova zabio tako što je stajao u 5-ercu i lopte se odbijale od njega u gol :D a šta je sa onih par stotina odbrambenih fudbalera koje je slomio driblinzima, šta je golmana ostavio da pasu travu nakon fantastično izvedenih lob udaraca, pa golovi iz slobodnjaka, pa golovi iz duplih pasova sa Iniestom kada se obojica ušetaju u mrtvi bunker na gol liniji, al' eto raja ga gotivi što je on tek tako, sasvim slučajno u zadnje 3-4 godine zabio jedno 200 golova iz potpuno dosadne, neatraktivne igre.

Tek da napomenem, Ibrahimović je u nekih 6 godina dužeg staža na terenima od Messija zabio oko 300 golova kombinovano klubovi + reprezentacija;
Messi je u nekih 6 godina kraćeg staža na terenima od Ibre zabio preko 300 golova
LBVIEW

#623 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by LBVIEW »

Gandalf wrote:Messi je levatina koji nije dao nikada dobar gol :D ma dajte ljudi nije on ove godine 86 golova zabio tako što je stajao u 5-ercu i lopte se odbijale od njega u gol :D a šta je sa onih par stotina odbrambenih fudbalera koje je slomio driblinzima, šta je golmana ostavio da pasu travu nakon fantastično izvedenih lob udaraca, pa golovi iz slobodnjaka, pa golovi iz duplih pasova sa Iniestom kada se obojica ušetaju u mrtvi bunker na gol liniji, al' eto raja ga gotivi što je on tek tako, sasvim slučajno u zadnje 3-4 godine zabio jedno 200 golova iz potpuno dosadne, neatraktivne igre.

Tek da napomenem, Ibrahimović je u nekih 6 godina dužeg staža na terenima od Messija zabio oko 300 golova kombinovano klubovi + reprezentacija;
Messi je u nekih 6 godina kraćeg staža na terenima od Ibre zabio preko 300 golova
Ma sve to stoji, i kad se radi o efikasnosti i driblinzima gdje napravi slalom kroz kompletnu odbranu.
Medutim, ima nesto sto doticni ne posjeduje, a Zlatan volio ga ko ili ne ima- talenat,umjece, sposobnost nazovimo to kako god hocemo za postizanje "nemogucih" golova. Mesi to niti moze niti pokusava izvesti.
ultima_palabra

#624 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by ultima_palabra »

Šefkin mali zabio hat-trick.
Muhamed Đakmić

#625 Re: Ja sam zlatan, a kakvi ste vi?

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Šefkin mali zabio hat-trick.
Kakvi su golovi? Mislio da je tek sad sazrio do kraja kao igrač i šteta je što ne igra u većem klubu, ali dobro, to je Zlatan.
Post Reply