racun za plin

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
butterfly_01

#601 Re: racun za plin

Post by butterfly_01 »

pa jarane, je li se kod vas kupa cijela mahala pa toliko grijanja za jendo paljenje za grijanje i kupanje?
kod nas racun 21 KM za mart: grijanje, topla voda i kuhanje...
moa

#602 Re: racun za plin

Post by moa »

Stari mi se grije na plin ono cisterna naspi i trosi , kuca caa 180 kvadrata, i trosi oko 1100 KM preko zime, zar sarajevo kao veci potrosac nebi trebao imati jeftiniji plin plus direktni uvoznici plina... Ako imate kuce, kupite fino kamin i onda malo sa kaminom pomozite kuci da se ugrije vjerujem da ce biti jeftinije, romantike nece nedostajati i fakat ne kontam ovako velike racune ili napravite odvojen sistem grijanja na plin :)
starii

#603 Re: racun za plin

Post by starii »

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... janja.html

ovo da nas vlada zagrije cijenom pred zimu :)
saja_dj

#604 Re: racun za plin

Post by saja_dj »

Jao koji docek za vikend u sanducetu.

207 km za MAJ :-)
medaaa

#605 Re: racun za plin

Post by medaaa »

saja_dj wrote:Jao koji docek za vikend u sanducetu.

:shock: :shock: :shock:

a ja rondam zbog mojih 75 KM :cry: :cry:
Dady

#606 Re: racun za plin

Post by Dady »

saja_dj wrote:Jao koji docek za vikend u sanducetu.

Evo i ja ne mogu da vjerujem 140 KM za Maj, a April bio 25 KM... Sve nešto kontam da su me preveslali prošli mjesec kada su mjenjali brojilo. Nisam bio kući, a žena potpisala radni nalog a da nije ni provjerila stanje starog brojila.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Alhemicarkaa

#607 Re: racun za plin

Post by Alhemicarkaa »

I ja sam frapirana, račun 47 KM :shock: Samo topla voda :shock: , nismo se grijali na plin, jer nam klima odlično grije u prelaznom periodu.
Skyfox

#608 Re: racun za plin

Post by Skyfox »

14KM so much win :)
mirnisan

#609 Re: racun za plin

Post by mirnisan »

Alhemicarkaa wrote:I ja sam frapirana, račun 47 KM :shock: Samo topla voda :shock: , nismo se grijali na plin, jer nam klima odlično grije u prelaznom periodu.
kod mene 57KM.jos nas nije bilo 15 dana.mnogo :?
agent_zero

#610 Re: racun za plin

Post by agent_zero »

Nemalo se iznenadih kada mi kolega reče da sa TA peći (dakle struja) manje odvaja love na grijanje, nego sa plinskom peći dok je bio podstanar.
poznanik

#611 Re: racun za plin

Post by poznanik »

mirnisan wrote:
Alhemicarkaa wrote:I ja sam frapirana, račun 47 KM :shock: Samo topla voda :shock: , nismo se grijali na plin, jer nam klima odlično grije u prelaznom periodu.
kod mene 57KM.jos nas nije bilo 15 dana.mnogo :?

Ne da je mnogo, nego pretjerano :x

Neko konačno mora početi provjeravati "kvalitet" plina u Sarajevu koji se isporučuje korisnicima.
butterfly_01

#612 Re: racun za plin

Post by butterfly_01 »

provjerite vi te aparate koji rade na plin...
kod nas za maj 10KM, topla voda, kuhamo sve je na plin.
starii

#613 Re: racun za plin

Post by starii »

Zavrnuse ga,bolje nasi nego rusi :)
kilam

#614 Re: racun za plin

Post by kilam »

Postovani,

Zamolio bih Vas da popunite ovu anketu vezano za predstojecu grejnu sezonu

http://energis.ba/?lang=bh&n1&n2&n3&c=508
The Realist

#615 Re: racun za plin

Post by The Realist »

Ja se definitivno grijem na struj sljeće godine. Doduše, grijat ću manji prostor, ne cijeli stan, tako da će mi se isplatiti, a.B.d.!
MADMalice

#616 Re: racun za plin

Post by MADMalice »

mene vec panika fata! ionako mi je plin preskup i sad jos nek mu dignu cijenu ja ne znam ko ce se uopce grijati na to cudo? trebali bi svi (barem privatni objekti) prestati grijati se na plin, pa da ovi iz gasa vide ko su im pravi duznici i da malo primire s tim cijenama!
StupskaBitanga

#617 Re: racun za plin

Post by StupskaBitanga »

MADMalice wrote:mene vec panika fata! ionako mi je plin preskup i sad jos nek mu dignu cijenu ja ne znam ko ce se uopce grijati na to cudo? trebali bi svi (barem privatni objekti) prestati grijati se na plin, pa da ovi iz gasa vide ko su im pravi duznici i da malo primire s tim cijenama!
Vidjecete smoga i dima zimus u Saraejevu
Ima d se svi pogusimo
Hajlac

#618 Re: racun za plin

Post by Hajlac »

StupskaBitanga wrote:
MADMalice wrote:mene vec panika fata! ionako mi je plin preskup i sad jos nek mu dignu cijenu ja ne znam ko ce se uopce grijati na to cudo? trebali bi svi (barem privatni objekti) prestati grijati se na plin, pa da ovi iz gasa vide ko su im pravi duznici i da malo primire s tim cijenama!
Vidjecete smoga i dima zimus u Saraejevu
Ima d se svi pogusimo
Jasta. Prosle zime je bilo neizdrzivo na Kovacima :roll:

Astma, alergije, sinusi, ziva iz uglja...kuku nam se.
addem

#619 Re: racun za plin

Post by addem »

Pa nama malim korisnicima dizu cijene, a ovi sto su na toplanama ostaje isto. Presmijesno. Danas je puno jeftinije grijati se na toplanama nego na plin. Nekad nije bilo tako.
Comrad

#620 Re: racun za plin

Post by Comrad »

Znam da smo zemlja apsurda, ali kakve veze ja imam, kao krajnji potrosac s tim sto Sarajevo gas ne moze da naplati svoja potrazivanja. Kakve? Znaci koristim plin, uredno ga placam itd i treba da ispastam jer su oni nesposobni!

Zasto narodu nije transparentno prikazan razlog povecanja cijena. Nije dovoljno napisati Toplane nam duguju 72 miliona i kraj price, eto dajte nam vece cijene. Pa tokmaci jedni, sta s tim postizete. Posticete da pokrpite malo troskova i sta onda za godinu dana? Opet povecanje cijena i tako unedogled. Zavrni brate pipu toplana i nek kontaju sta ce i kako ce. Trebali su o tome na vrijeme misliti. Ako se povecaju cijene, povecat ce se cijena grijanja od Toplana i samim tim ce im se povecati i dug, i onda cemo za godinu dana imati 80 miliona duga.

Sreo sam mali milion ljudi koji mi pricaju da su isli u Toplane i molili ih da im iskljuce grijanje, platit ce sve dugove, ali da im iskljuce, da ce oni naci alternativni nacin grijanja plin/struja/kruta goriva. Jok. Ne moze se iskljucit. Moze al da placas 40-50% cijene! I onda ljudi nasi, hvala bogu tvrdoglavi kakvi i jesu, skontaju ako vec ne mozete iskljuciti, e pa onda vam necu ni placat.

Umjesto da su tokmaci iskljucivali ko je htio. Je li problem bio napraviti akciju, ko zeli da iskljuci grijanje, moze, ali mora izmiriti svoje obaveze. Pa siguran sam da bi brdo ljudi to uradilo.

Na stranu sad ovdje cinjenica da su toplane kakve god da su, ipak najkvalitetnije rjesenje za grijanje. Jbg, bio sam u dosta stanova sa raznim grijanjima, ali ja kad vidim usred zime kod komsije otvoren prozor, kaze crce koliko griju..jbg, to onaj sto se grije na plinsko etazno, el. etazno sebi ne moze priustiti.

Poserem se ja na te silne menadzere cije je glavno rjesenje za krizu, povecat cijene. Pa da barem pokusaju sa necim drugim...barem da znam da su pokusali, pa mi ne bi bilo krivo platiti i visu cijenu... :x
Hajlac

#621 Re: racun za plin

Post by Hajlac »

Comrad wrote: Sreo sam mali milion ljudi koji mi pricaju da su isli u Toplane i molili ih da im iskljuce grijanje, platit ce sve dugove, ali da im iskljuce, da ce oni naci alternativni nacin grijanja plin/struja/kruta goriva. Jok. Ne moze se iskljucit. Moze al da placas 40-50% cijene! I onda ljudi nasi, hvala bogu tvrdoglavi kakvi i jesu, skontaju ako vec ne mozete iskljuciti, e pa onda vam necu ni placat.
Umjesto da su tokmaci iskljucivali ko je htio. Je li problem bio napraviti akciju, ko zeli da iskljuci grijanje, moze, ali mora izmiriti svoje obaveze. Pa siguran sam da bi brdo ljudi to uradilo.
Isto je i kod mene - iskljucili mi ali i dalje salju 40% od prijasnjeg racuna :x i ne daju mi da se odjavim.
I ja bih prihvatio da im platim jal dio jal mozda i citav dug kroz nekoliko godina iako je porodica tezi socijalni slucaj ali da mi dopuste da ih se trajno rijesim.

Ali ne da mafija.
poznanik

#622 Re: racun za plin

Post by poznanik »

Hajlac wrote:
Comrad wrote: Sreo sam mali milion ljudi koji mi pricaju da su isli u Toplane i molili ih da im iskljuce grijanje, platit ce sve dugove, ali da im iskljuce, da ce oni naci alternativni nacin grijanja plin/struja/kruta goriva. Jok. Ne moze se iskljucit. Moze al da placas 40-50% cijene! I onda ljudi nasi, hvala bogu tvrdoglavi kakvi i jesu, skontaju ako vec ne mozete iskljuciti, e pa onda vam necu ni placat.
Isto je i kod mene - iskljucili mi ali i dalje salju 40% od prijasnjeg racuna :x i ne daju mi da se odjavim.
I ja bih prihvatio da im platim jal dio jal mozda i citav dug kroz nekoliko godina iako je porodica tezi socijalni slucaj ali da mi dopuste da ih se trajno rijesim.

Ali ne da mafija.

Ma kako ti ne daju da se odjaviš, ako ne koristiš njihove usluge? :? :x

Daj da to pokušamo riješiti, šaljem ti PP, kakvo prihvatanje plaćanja 40% :x :x
Hajlac

#623 Re: racun za plin

Post by Hajlac »

poznanik wrote:
Hajlac wrote:

Ali ne da mafija.

Ma kako ti ne daju da se odjaviš, ako ne koristiš njihove usluge? :? :x

Daj da to pokušamo riješiti, šaljem ti PP, kakvo prihvatanje plaćanja 40% :x :x
U pitanju su Toplane. Opstepoznato je da ne dozvoljavaju korisnicima da se legalno i trajno odjave tj. raskinu nepostojeci ugovor.
U mojoj zgradi postoje ventili za svaki stan tako da su lako iskljucili grijanje ali planiraju do kraja svijeta slati racun u iznosu 40% od ranijeg tj. punog. Razgovarao i s ljudima iz Udruzenja potrosaca...
Pred prosle izbore neko od politicara je pustio patku na svojoj stranici ministarstva kako ce nekom lafo skorom izmjenom zakona biti omoguceno trajno legalno raskidanje ugovora izmedju Toplana i korisnika njihovih usluga.
Moj stan je vec nekoliko zima uredno ugrijan na preko 23C vrhunskom klimom za mizerne pare ali mafija iz Toplana me drzi na uzici stvarajuci mi jos veci dug potpuno nelegalno i nelegitimno. Ovakvih primjera je mnogo u Sarajevu.

Kad bi nas se grupa okupila za tuzbu, vjerovatno bi smo se uspjeli izvuci iz mafijaskih kandzi. Do tad mozemo samo ovako javno iznositi svoje nezadovoljstvo i ljutnju ovim trulim sistemom.
poznanik

#624 Re: racun za plin

Post by poznanik »

Hajlac wrote:

Ali ne da mafija.

Opstepoznato je da ne dozvoljavaju korisnicima da se legalno i trajno odjave tj. raskinu nepostojeci ugovor.
U mojoj zgradi postoje ventili za svaki stan tako da su lako iskljucili grijanje ali planiraju do kraja svijeta slati racun u iznosu 40% od ranijeg tj. punog. Razgovarao i s ljudima iz Udruzenja potrosaca...
Pred prosle izbore neko od politicara je pustio patku na svojoj stranici ministarstva kako ce nekom lafo skorom izmjenom zakona biti omoguceno trajno legalno raskidanje ugovora izmedju Toplana i korisnika njihovih usluga.
Moj stan je vec nekoliko zima uredno ugrijan na preko 23C vrhunskom klimom za mizerne pare ali mafija iz Toplana me drzi na uzici stvarajuci mi jos veci dug potpuno nelegalno i nelegitimno. Ovakvih primjera je mnogo u Sarajevu.

Kad bi nas se grupa okupila za tuzbu, vjerovatno bi smo se uspjeli izvuci iz mafijaskih kandzi. Do tad mozemo samo ovako javno iznositi svoje nezadovoljstvo i ljutnju ovim trulim sistemom.

Treba otvoriti novu temu o "Toplanama" i problemima sa grijanjem i sličnim.
MADMalice

#625 Re: racun za plin

Post by MADMalice »

ja ne znam kakve ljudi imaju probleme sa toplanama, ali racun za plin GIGANTSKI koji svaki mjesec u grijnom periodu dobijem ja MORAM PLATITI jer u suprotnom ovi se odmah po opomeni nacrtaju ispred kuce da zavrnu plin na setu.

kod nas privatnih korisnika po tom pitanju nema sale. ako sarajvogas ima probleme s toplanama neka to rijese kako znaju i umiju samo nek prestanu vise udarati po malim korisnicima jer su u dugovima. jos malo pa ce od nas traziti da im dajemo 10 godina unaprijed, a ako poskupe izaci ce plin i na 600 mjesecno. jesu oni normalni?! :?

moja drugaica hoda u gacama po kuci i daje 0 KM toplanama, a ja dajem 400 i jedva se kao covjek ogrijem jer lafo gledam da ustedim, a racun uvijek isti, koliko god da odvrnem ventil. sram nek ih bude!
Post Reply