Nova stranka NVZ

Post Reply
6.april

#601 Re: Nova stranka NVZ

Post by 6.april »

quasar wrote:
6.april wrote:Kakvu ulogu imaju žene u vašoj stranci?
Najvazniju!
Odlično!
madner wrote:
Ja sam poznati borac za ravnopravnost :D
Do kojeg čina možemo napredovati?
Alfons Kauders wrote:
Zene ce biti potpuno ravnopravne sa muskarcima u svim sferama zivota. Dakle, nece imati nikakvih prava.

O ulogama i jednih i drugih se odlucuje ovisno od strateske/takticke situacije na terenu, uvazujuci pricip potpune ravnopravnosti u neuzivanju svih prava koje nemaju.
Da li vam vođa također nema nikakva prava?
Alfons Kauders

#602 Re: Nova stranka NVZ

Post by Alfons Kauders »

6.april wrote:
quasar wrote:
Najvazniju!
Odlično!
madner wrote:
Ja sam poznati borac za ravnopravnost :D
Do kojeg čina možemo napredovati?
Alfons Kauders wrote:
Zene ce biti potpuno ravnopravne sa muskarcima u svim sferama zivota. Dakle, nece imati nikakvih prava.

O ulogama i jednih i drugih se odlucuje ovisno od strateske/takticke situacije na terenu, uvazujuci pricip potpune ravnopravnosti u neuzivanju svih prava koje nemaju.
Da li vam vođa također nema nikakva prava?
Vodje u klasicnom smislu nece biti - svi cemo biti jednaki u obespravljenosti i procesu donosenja odluka.
bingov buraz

#603 Re: Nova stranka NVZ

Post by bingov buraz »

cyprus wrote:
bingov buraz wrote:
kukuruz_kokicar wrote:Bilbord:
Na slici pobjednička kolona tenkova bosanske vojske juri kroz nepreglednu rusku stepu. Prašina se diže.
Na plakatu piše velikim crvenim slovima: Mi bi stali, ali ovoj zajebanciji niđe kraja! NVZ
Ural je prirodna granica bosanskog naroda....bar dok ne nabavimo odgovarajucu opremu za forsiranje i prelaz.
Ne treba biti megaloman... Do Dnjepra (mi ga preimenujemo u Nova Drina) taman... Kijev je prirodna tromeđa nas i bratskog Velikog Tatarstana i još bratskijeg Čečenskog emirata... :D Fakat ljudi, ne valja pregonit :D Obije se to svakom o glavu...

Al vidim džaba meni pozivat na realnost :oops:
Ti si poznati defetista tako da nisi relevantan,neko je sigurno govorio i Dzingis Kanu "dosta nam je ove 2-3 provincije u Kini" :oops:
kukuruz_kokicar

#604 Re: Nova stranka NVZ

Post by kukuruz_kokicar »

One blesave pjesnike ne treba stavljati na ovakve plakate i tako trovati duh nase djece.
Image

Evo samo nekih puno poznatijih Bosanaca:
Image
Atila - bič božiji.
Image
Džingis Kan
Image
A za mekusce koji ipak vole pjesnike - evo im ga nas Nermin, ponegdje znan i kao Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus - na Carsiji poznat i kao Ludi Nero.
kukuruz_kokicar

#605 Re: Nova stranka NVZ

Molim da ne ponavljamo greske nekih drugih vojskovodja u proslosti. Nacisticka Njemacka je muku mucila da osvoji naftna polja u Rusiji.
Rusi ce biti spremni na takav scenarij, pa predlazem da primarni cilj nasih napada budu trafo stanice i trafo ulje u njima. Pogadjate, VW - Golf II dizel motori ce, kao i 92-95, raditi na trafo ulje i pokretati nase avione, rakete, tenkove i kamione.

Sto se ekonomije tice, ja ne bih puno razbijao glavu time. Prvo sto cemo unistiti su neprijateljske fabrike duhana.
Tako ce cigare Drina postati platezno sredstvo u cijeloj imperiji. Tri (kutije) za 10 ... miliona dolara ce tako biti cest uzvik burzovnih mesetara na svim svjetskim berzama.
Sasvim_Obican

#606 Re: Nova stranka NVZ

Post by Sasvim_Obican »

Organima NVZ-a dajem slijedeći :

PRIJEDLOG za OBRAZOVNU POLITIKU NVZ-a

Svjesni važnosti obrazovanja mladih kadrova i njihove pripreme da poput malih jastrebića prhnu u lov na zlu, pokvarenu i gripljivu pilad, moramo imati i određenu obrazovnu politiku. Tako smo došli na ideju da, u momentima kad odmaramo od borbe, obrazujemo sebe i buduća pokoljena. I to po slijedećem modelu :

* vrtići i obdaništa - sva djeca od 2 - 7 godina dužna su da idu u posebne vrtiće. Vrtićima se zabranjuju patetična imena poput - "Pčelice", "Ptičići", "Leptiri" i slično. Vrtići se mogu odlučiti između tri imena - "U malim bocama se otrov krije", "Djeca koja su preživljela lavove" i "Predatorčići". U vrtićima nema igranja, plesanja i ostalog dangubljenja. Djeca imaju da uče rastaviti i sastaviti malokalibarsko naoružanje, naučiti nabrojati neprijatelje stranke abecednim redom, te učiti razlikovanje maskirnih boja.

* osnovne škole - djeca od 7 - 16 godina ima da idu u škole. Škole se moraju zvati po imenima nekih važnih militanata ili stranačkih funkcionera. Ukidaju se bezvezni predmeti tipa matematika, strani jezici i slično. Pet je obaveznih predmeta - ratnički jezici i pokliči, sabiranje i oduzimanje neprijatelja, geografija i strateško mapiranje neprijatelja, historijski razvoj stranke i njenih neprijatelja, likovno vaspitanje sa osvrtom na crtanje potreta stranačkih funkcionera.

* srednje škole - djeca od 16-19. Predmeti su isti kao i u osnovnom sa proširenjem na - pjevanje borbenih, tehnologija eksploziva, seksualni odgoj i vaspitanje,kulinarstvo i opštenarodna odbrana.

* fakulteti - nema potrebe ! Poslije 19 godina omladina je dovoljno vaspitana da se upusti u borbu za stranku. Slanjem na fakultete samo gubimo vojne potencijale, a i partijski funkcioneri dobivaju konkurenciju.

Dajem na usvajanje !

Tri-četiri- sad !

:mrgreen: :run:
popajic

#607 Re: Nova stranka NVZ

Post by popajic »

Nista skola !
Praksa i samo praksa - od kolijevke pa do topa najljepse je ratno doba :D
Djeca ce sa roditeljima odrastati u tenkovima , veselo se igrati sarzerima i hemijskim otrovima , da bi vec u predskolskom uzrastu bila spremna da kazu : kome ba NVZ da se prilagodjava :lol:
kukuruz_kokicar

#608 Re: Nova stranka NVZ

Ovaj program mi se pravo svidja - samo sto djecu, cim se otrgnu od majcine s*se, treba smjestiti u kasarne.
Sad, da li cemo te kasarne zvati zastarjelim i glupavim izrazima tipa jaslice, vrtici i skole ili kratko i jasno kasarna - nije sustinsko pitanje - te cemo sve takve institucije za smjestaj regruta - od sada, na dalje i u buduce - zvati kasarnama.
Vec vidim dezertere i mlitavce koji ce i sa 23 godine bezocno lagati tvrdeci da se haman jos nisu odbili od s*se. Njih cemo, po kratkom postupku, slati u marince - na Pacificku frontu ... i to bez obuke i opreme, pa nek' tamo vesla sišu.
amrica

#609 Re: Nova stranka NVZ

Post by amrica »

Sasvim_Obican wrote:Organima NVZ-a dajem slijedeći :

Svjesni važnosti obrazovanja mladih kadrova i njihove pripreme da poput malih jastrebića prhnu u lov na zlu, pokvarenu i gripljivu pilad, moramo imati i određenu obrazovnu politiku. Tako smo došli na ideju da, u momentima kad odmaramo od borbe, obrazujemo sebe i buduća pokoljena. I to po slijedećem modelu :

* vrtići i obdaništa - sva djeca od 2 - 7 godina dužna su da idu u posebne vrtiće. Vrtićima se zabranjuju patetična imena poput - "Pčelice", "Ptičići", "Leptiri" i slično. Vrtići se mogu odlučiti između tri imena - "U malim bocama se otrov krije", "Djeca koja su preživljela lavove" i "Predatorčići". U vrtićima nema igranja, plesanja i ostalog dangubljenja. Djeca imaju da uče rastaviti i sastaviti malokalibarsko naoružanje, naučiti nabrojati neprijatelje stranke abecednim redom, te učiti razlikovanje maskirnih boja.

* osnovne škole - djeca od 7 - 16 godina ima da idu u škole. Škole se moraju zvati po imenima nekih važnih militanata ili stranačkih funkcionera. Ukidaju se bezvezni predmeti tipa matematika, strani jezici i slično. Pet je obaveznih predmeta - ratnički jezici i pokliči, sabiranje i oduzimanje neprijatelja, geografija i strateško mapiranje neprijatelja, historijski razvoj stranke i njenih neprijatelja, likovno vaspitanje sa osvrtom na crtanje potreta stranačkih funkcionera.

* srednje škole - djeca od 16-19. Predmeti su isti kao i u osnovnom sa proširenjem na - pjevanje borbenih, tehnologija eksploziva, seksualni odgoj i vaspitanje,kulinarstvo i opštenarodna odbrana.

* fakulteti - nema potrebe ! Poslije 19 godina omladina je dovoljno vaspitana da se upusti u borbu za stranku. Slanjem na fakultete samo gubimo vojne potencijale, a i partijski funkcioneri dobivaju konkurenciju.

Dajem na usvajanje !

Tri-četiri- sad !

ONO - opcenarodna ofanziva :D nista odbrana, od koga cemo se braniti :skoljka: :skoljka:
kukuruz_kokicar

#610 Re: Nova stranka NVZ

amrica wrote:
Sasvim_Obican wrote:Organima NVZ-a dajem slijedeći :

Dajem na usvajanje !

Tri-četiri- sad !

ONO - opcenarodna ofanziva :D nista odbrana, od koga cemo se braniti :skoljka: :skoljka:
Slazem se, ovo odbrana zvuci pravo defetisticki. Prvo napad, a onda odbrana - samo ako se bas mora, a i tada bih ja to zvao strateski i mudro osmisljenim opstim napadom iza sopstvenih ledja.
popajic

#611 Re: Nova stranka NVZ

Post by popajic »

@amrica
ONO - opcenarodna ofanziva nista odbrana, od koga cemo se braniti
Napad je najbolja odbrana 8)
Mi smo tu da terorisemo vascijeli dunjaluk - Evropa i Amerika bice zemlja NVZ- ovska :D
Alfons Kauders

#612 Re: Nova stranka NVZ

Post by Alfons Kauders »

Moramo samo izmisliti neku religiju i uvesti vjeronauk od vrtica do faksa.

Crkva Bosanska Ateisticka, a celu - did Suljagic :D
popajic

#613 Re: Nova stranka NVZ

Post by popajic »

Alfons Kauders wrote:Moramo samo izmisliti neku religiju i uvesti vjeronauk od vrtica do faksa.

Ne moze - mirise onda i na dzamiju i sinagogu :D
Cilj nam je teror nad drugim , a ne medju sobom 8)
MI cemo biti BOG i batina - drugog pored nas ne moze i ne smije biti :D
quasar

#614 Re: Nova stranka NVZ

Post by quasar »

Alfons Kauders wrote:Moramo samo izmisliti neku religiju i uvesti vjeronauk od vrtica do faksa.

Nista to. Nego da svi znaju sastave reprezentacije, ko je kad u kojoj tekmi igrao. Odakle je rodom. U kojoj su minuti padali golovi.
Slike sudija da vise na vjesalima, na odmoru se vjezba gadjanje istih. Koje dijete bude imalo najvise pogodaka u tacnog sudiju, ima nagradno putovanje na front, i dozvolu da rukuje divizionom raketnih lansera.
Inace bi trebalo pravila te glupe igre promjeniti. Treba da se igra samo na jedan gol i to protivnicki. Protivnik moze uvijek da bira. npr. castan poraz ili 1:6.
Sasvim_Obican

#615 Re: Nova stranka NVZ

Post by Sasvim_Obican »

Jedina veza koju bismo trebali imati s bogom ogleda se u činjenici da ćemo "ubiti boga u njima". Inače će nas obilježiti kao vjerske fanatike. :lol:
amrica

#616 Re: Nova stranka NVZ

Post by amrica »

popajic wrote:

Ne moze - mirise onda i na dzamiju i sinagogu :D
Cilj nam je teror nad drugim , a ne medju sobom 8)
MI cemo biti BOG i batina - drugog pored nas ne moze i ne smije biti :D

ne mere ni suljo ni aga, a ni beg :D ni ostali

samo marsal :oops:
star(i)mo

#617 Re: Nova stranka NVZ

Post by star(i)mo »

NVZ :P :D
Goblin

#618 Re: Nova stranka NVZ

Post by Goblin »

Zene imaju pravo da od 16-e godine pocnu sa radjanjem,njihova obaveza je da rode minimum 20 sinova,20 vjernih vojnika partije. Poslije toga mogu biti primljene u vojsku i ratovati sretno do pobjede.Zensku djecu im ne racunamo. Zene cemo ionako plijeniti od neprijatelja . Zarobljene zene ce imati ista prava i obaveze,kao i nase zene.
Drustvo ce biti organizovano poput farme. Imacemo bukariste-mjesto za oplodnju ( umjetnu ili prirodnu ) ,porodiliste ( djeca do jednu godinu ),odgajavaliste ( djeca od 1-6 godina ) i odrastaliste ( muski do 16 godina,odakle odlaze potpuno psihicki i fizicki spremni u borbene jedinice,zene do 16,onda odlaze u bukarista da na brzinu izvrse svoju obavezu od 20 sinova,pa onda i one u borbene jedinice. Naravno zene ce imati iste vojno-psiholoske pripreme kao muski,jer i od njih se osim radjanja ocekuje i puni borbeni doprinos )
NVZ Do pobjede !!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#619 Re: Nova stranka NVZ

Post by prljavi Hare »

Novi slogan komšija NVZ-a!
"BOLJE DA SAM U GOVNO UGAZIO NEGO ŠTO SU NAM OVI IZ NVZ-a KOMŠIJE!" :thumbup: :thumbup:
kukuruz_kokicar

#620 Re: Nova stranka NVZ

Evo jos par ideja, parola i sl.
- Za rat nije potrebno dvoje. Dovoljni smo mi. NVZ!
- Nismo se za ovo u ratu borili! Mi smo se borili za rat.
- Mi ne ratujemo zbog pobjede, vec da bi ratovali.
- I Grunf je u NVZ-u i zato je uvijek u pravu!

Ujedno predlazem da se pod hitno osnuje "Akademija historijsko-ratnih i scenskih umjetnosti - Z" - A-HRSUZ.
Na ovoj akademiji bi se skolovali buduci reziseri historijskih reality show programa - ciji rezultat bi bile vrlo gledane serije i block busteri u kojima bi glavne uloge imali nasi vojnici i neprijatelji. Naravno, trudili bi se da scene nasih masovnih napada budu sto realnije, pa bi za takvu svrhu koristili bojevu municiju i po potrebi ponovo i ponovo napadali neprijatelje - kako bi scene bitke bile u skladu sa visokim umjetnickim kriterijima i sto krvavije, pa dakle prilagodjene i za najmladji uzrast. Jbg. zvuci nelogicno, ali ipak na mladima svijet ostaje.
Domaci izdajnici bi mogli glumiti zarobljene neprijateljske spijune te bi isti bili ispitivani, hocu reci - muceni, iz epizode - u epizodu, a sve uz primjenu mastovitih i zivopisnih metoda ispitivanja. Evo jednog kratkog dijaloga iz scene ispitivanja spijuna u filmu "Nasa zemlja":
- Cigareta?
- Mmmoze, hvala majstore.
- Nista drug, evo izvoli ... a sada mi lijepo reci - ko je poceo rat?
- Ne znam! Fakat nemam pojma.
- Ko je poceo rat?! Govori stoko!
- Ma, ne znam! Maaajke mi.
- Ma ko je poceo rat. PUCACU TI U KOLJENO MAJMUNE!!!
- Nemoj .... stani .... dobro ... eto ... vi ste poceli rat.
- Tako je lafcino. Mi smo poceli rat. NVZ je poceo rat!

Evo par naslova filmova i serijala:

- NVZ eskadrila.
- NVZ eskadrila uzvraca udarac.
- NVZ eskadrila u Zmajevom gnijezdu.
- Dosadan dan - izuzetan umjetnicki film, dugih i sporih kadrova, te odlicne vojne pleh muzike, a poznat i po duzem naslovu - "Danas smo osvojili Kinu, Mongoliju, Vijetnam i mescini Kambodzu i ne znam sta vise da rOadim".
- A sta da rOadim - Nastavak "Dosadan dan" - izuzetan umjetnicki film, dugih i sporih kadrova, te odlicne vojne pleh muzike, a poznat i po jos duzem naslovu - "Danas smo osvojili Japan, Venecuelu, Finsku i mescini Irsku i ono fakat, ali fakat vise ne znam sta da rOadim.".
crven_barjak

#621 Re: Nova stranka NVZ

Post by crven_barjak »

Ratista vs. Mirista :lol:

Ratom ubijamo Mir! :lol: Bolje rat, nego mir! :D :lol:
kukuruz_kokicar

#622 Re: Nova stranka NVZ

Jači i od admina. Nama ni Chmoljo ne može ništa! NVZ!
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#623 Re: Nova stranka NVZ

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

madner wrote:
cyprus wrote:
madner wrote:Napraviti cemo od Beograda atol, tako sto cemo sve okolo sravniti sa zemljom i onda jos malo nize :D
Ne znam, protivi se to zakonima geografije :D Ja mislim da se pažnja treba fokusirat na realnim ciljevima...
Kojim zakonima? Ima da bude Panonsko more oko Beograda :D
Murat Sabanovic se dobrovoljno prijavio za ovaj zadatak :thumbup: .

Eksploziva ne fali.... ;-)

Par tona... :?

Sitnica... :P

Od tamo nekih 11000 T. :oops: :D

:bih:
madner

#624 Re: Nova stranka NVZ

Post by madner »

On je imao svoju sansu.

Ovo za Beograd je operacija pod sifrom: Nikad i nista nismo zaboravili ili oprostili. :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#625 Re: Nova stranka NVZ

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

madner wrote:On je imao svoju sansu.
Ovo za Beograd je operacija pod sifrom: Nikad i nista nismo zaboravili ili oprostili. :D
Pokajao se i zakleo, "Sabana mi, nema vise zajebancije". :D
Post Reply