EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- chelo
#601 Re: EUROSONG 2012
Zanimljivo da i mi i Crna Gora ove godine imamo magarce u spotovima za Eurosong.
Kakvu nam to poruku salju nasi Javni servisi?
- Dupli_skalp
#602 Re: EUROSONG 2012
pa da su magarci oni koji gledajuchelo wrote:Zanimljivo da i mi i Crna Gora ove godine imamo magarce u spotovima za Eurosong.
- Comrad
#603 Re: EUROSONG 2012
Ateista wrote:Nikad dosadniju i monotoniju pjesmu nismo poslali.
Bilo je mozda gorih, ali ne dosadnijih. Pjesma nema nista prepoznatljivo zbog cega ostaje u uhu ni nakon par slusanja i velikog truda da se u njoj nadje nsto zanimljivo, za razliku od recimo Rambove koja se nakon samo jednog refrena nastavi vrtiti u uhu.
Muzika jeste stvar ukusa i mogu razumjeti da se nekom i ovo svidja, ali treba biti realan i znati da na eurosongu prolaze pjesme koje imaju nesto prepoznatljivo i koje lako ostaju u uhu, ako se zanemari politicki aspekt glasanja.
Nasi krkani ko da nikad nisu bili na eurosongu i ko da ne znaju sta tamo prolazi. Oni se furaju na neku umjetnost, to skole se neke zavrsile, klaviri, fazoni...
-
ja71
#604 Re: EUROSONG 2012
Slicnost je samo opticke prirode:chelo wrote: Zanimljivo da i mi i Crna Gora ove godine imamo magarce u spotovima za Eurosong.
Dok Rambu magarac sluzi kao zafrkancija
gledajuci nas spot stekao sam dojam da nasi
sa onim magarcem misle nesto ozbiljno
- nosara
#605 Re: EUROSONG 2012
ja71 wrote:Slicnost je samo opticke prirode:chelo wrote: Zanimljivo da i mi i Crna Gora ove godine imamo magarce u spotovima za Eurosong.
Dok Rambu magarac sluzi kao zafrkancija
gledajuci nas spot stekao sam dojam da nasi
sa onim magarcem misle nesto ozbiljno
Tip u bijelim carapicama odlazi i odnosi sve...
- alica.k
#606 Re: EUROSONG 2012
E na ovo ja mislim kad kazem da pjesma nije za evrovizije.Ateista wrote:Nikad dosadniju i monotoniju pjesmu nismo poslali.
Bilo je mozda gorih, ali ne dosadnijih. Pjesma nema nista prepoznatljivo zbog cega ostaje u uhu ni nakon par slusanja i velikog truda da se u njoj nadje nsto zanimljivo, za razliku od recimo Rambove koja se nakon samo jednog refrena nastavi vrtiti u uhu.
Muzika jeste stvar ukusa i mogu razumjeti da se nekom i ovo svidja, ali treba biti realan i znati da na eurosongu prolaze pjesme koje imaju nesto prepoznatljivo i koje lako ostaju u uhu, ako se zanemari politicki aspekt glasanja.
I nisam uopste od onih koja pljuje po nasim stvarima jer su nase, cak mislim da je kvalitetna pjesma....za recimo san remo. Za jurovizn jok.
-
sarajevsko_pivo
#607 Re: EUROSONG 2012
Pjesma je super, ali nije za Eurosong.
Top 20 bi bio woooooow.
Top 20 bi bio woooooow.
-
palamuda
#608 Re: EUROSONG 2012
Pjesma je klasično mazno mjaukanje tipa Feminema i Maraje Keri, ovakvih će bit bar još 60% na Eurosongu jer je nekad neko reko da je ovakva anemična muzika kul, a ostalo je kič.
- saibaba
#609 Re: EUROSONG 2012
Ova pjesma nema veze sa BiH ...
- nidokralj
#610 Re: EUROSONG 2012
[youtube]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=wF8 ... =endscreen[/youtube]
premotajte na 3:20
momak je sve reko
momak je sve reko
- dharma
#611 Re: EUROSONG 2012
mene ova rambova nervira 
- Dupli_skalp
#612 Re: EUROSONG 2012
palamuda wrote:Pjesma je klasično mazno mjaukanje tipa Feminema i Maraje Keri...
- alibaba_i_30_godina
#613 AW: EUROSONG 2012
Nisam sinoc gledao prenos, ali poslusao sam jutros pjesmu. Ne mogu reci da ne valja, a jos manje da je kvalitetna, medjutim meni se nesto posebno ne svidja. Maloprije na pauzi sam pregledao spot i mogu reci da je interesantan, svidja mi se zbog toga sto pokazuje neke prizore nase zemlje, a pogotovo kulu/dvorac pri kraju.
U svakom slucaju, nek joj je sretno i nadam se da ce ostvariti sto je moguce bolji plasman.
Rambovu pjesmu nisam preslusao. Ovo dosad mi se nista posebno ne svidja, bit ce ovo dosadan Eurovision.
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
U svakom slucaju, nek joj je sretno i nadam se da ce ostvariti sto je moguce bolji plasman.
Rambovu pjesmu nisam preslusao. Ovo dosad mi se nista posebno ne svidja, bit ce ovo dosadan Eurovision.
- opa22
#614 Re: EUROSONG 2012
ahahaha onaj frajer sto voda magarce isti spaha

- anestezija123
#615 Re: EUROSONG 2012
Ne zaboravite da pored publike ocjenu daje i strucni ziri, ja vjerujem da ce znati prepoznati kvalitet pjesme.. 
- alica.k
#616 Re: EUROSONG 2012
fakat je sve reko. medjutim, kad bismo se mi iskljucili iz evrovizije, kako bi razno razne maje cengic hodale po evropi na tudji racun?nidokralj wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=wF8 ... =endscreen[/youtube]
momak je sve reko
nije mi jasno ni zasto se grcka nije povukla? pa ljudi svaki mjesec ponovo bankrotiraju...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#617 Re: EUROSONG 2012
toliki politicari, ministri, ambasadori dzaba trose nase pare
pa mozemo vala i na eurosong
pa mozemo vala i na eurosong
- alibaba_i_30_godina
#618 AW: EUROSONG 2012
Zasto bi se povukli? Sve ti je to isto, svi bi negdje da idu na tudji racun, a nije bitno hocel taj imati platiti ili ne.alica.k wrote:fakat je sve reko. medjutim, kad bismo se mi iskljucili iz evrovizije, kako bi razno razne maje cengic hodale po evropi na tudji racun?nidokralj wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=wF8 ... =endscreen[/youtube]
momak je sve reko
nije mi jasno ni zasto se grcka nije povukla? pa ljudi svaki mjesec ponovo bankrotiraju...
-
Mustang1
#619 Re: EUROSONG 2012
Evo tekst Ramba ako nije bio za one koji kazu da je pjesma nigdje veze i samo nabacano ..
Euro sceptic, unalphabetic
try not to be hermetic.
Euro neuro don’t be sceptic
hermetic, pathetic, unalphabetic.
Forget all cosmetic, you need new poetic
Esthetic, ecletic, dialectic.
Euro neuro, don’t be dogmatic bureaucratic,
you need to become pragmatic,
to stop change climatic automatic.
Need contribution from the institution
to find solution for pollution
to save the children of the evolution.
REF.
Euro neuro, euro neuro,
monetary break dance
euro neuro, euro neuro,
give me chance to re-finance.
Euro neuro I don’t like snobizam
nacionalizam, puritanizam,
I am different organizam.
My heroizan is pacifizam, altruizam,
I enjoy biciklizam, liberalizam,
tourizam, nudizam, optimizam.
It is good for reumatizam.
REF.
Euro neuro, I got no ambition,
for high position and competition
with their condition.
Different mission, different school
I got only one rule
always stay cool like a swimming pool
Ova zadnja strofa govori sve
Euro sceptic, unalphabetic
try not to be hermetic.
Euro neuro don’t be sceptic
hermetic, pathetic, unalphabetic.
Forget all cosmetic, you need new poetic
Esthetic, ecletic, dialectic.
Euro neuro, don’t be dogmatic bureaucratic,
you need to become pragmatic,
to stop change climatic automatic.
Need contribution from the institution
to find solution for pollution
to save the children of the evolution.
REF.
Euro neuro, euro neuro,
monetary break dance
euro neuro, euro neuro,
give me chance to re-finance.
Euro neuro I don’t like snobizam
nacionalizam, puritanizam,
I am different organizam.
My heroizan is pacifizam, altruizam,
I enjoy biciklizam, liberalizam,
tourizam, nudizam, optimizam.
It is good for reumatizam.
REF.
Euro neuro, I got no ambition,
for high position and competition
with their condition.
Different mission, different school
I got only one rule
always stay cool like a swimming pool
Ova zadnja strofa govori sve
- Mikado
#620 Re: EUROSONG 2012
Evo moj prijedlog za naredni Eurosong
-
palermo
#621 Re: EUROSONG 2012
Opet pozivi da se povučemo sa eurosonga, što pare trošimo i slično. U nas svake godine isto, ne mora se ni otvarati nova tema, samo postovi od prole godine se prepišu
. I naravno tu je obavezno kako nam je pjesma bljak
.
Mislim, poslušao sam i ja pjesmu, ko će ga znati kako će proći, ima ono i da žiri odlučuje, a moram reći da me jako interesuje kako će na engleskom zvučati, čini mi se da bi ovaj put možda bilo dobro pokušati sa njim.
Rambo neće ni u finale, nažalost ili sreću kako vam drago naše lokalne fazone baš svi ne razumiju.
Mislim, poslušao sam i ja pjesmu, ko će ga znati kako će proći, ima ono i da žiri odlučuje, a moram reći da me jako interesuje kako će na engleskom zvučati, čini mi se da bi ovaj put možda bilo dobro pokušati sa njim.
Rambo neće ni u finale, nažalost ili sreću kako vam drago naše lokalne fazone baš svi ne razumiju.
-
dezurni_ucenik
#622 Re: EUROSONG 2012
palermo wrote:Opet pozivi da se povučemo sa eurosonga, što pare trošimo i slično. U nas svake godine isto, ne mora se ni otvarati nova tema, samo postovi od prole godine se prepišu. I naravno tu je obavezno kako nam je pjesma bljak
.
Proce se mooozda u finale.A tamo 21.mjesto.Poslusao sam 10 sekundi i pjesma je sranje zesce.Ne znam koji se ku??c stalno salju neke balade-limunade-zalopoljke o "rijekama bez imena koji znaju korake te o jastuku za dvoje zovni me ti".
- shalla
#623 Re: EUROSONG 2012
Ah, slali smo i Hane i Ne brini za mene i munje i gromove i in the disco pa ti opet ništa od toga nije garant nekog dobrog rezultata, jednostavno, sistem glasanja na Eurosongu određuje sve, 413 ex sssr zemalja će podijeliti bodove između sebe, skandinavci između sebe, balkan donekle isto tako i eto ga...CVIKERASH wrote:palermo wrote:Opet pozivi da se povučemo sa eurosonga, što pare trošimo i slično. U nas svake godine isto, ne mora se ni otvarati nova tema, samo postovi od prole godine se prepišu. I naravno tu je obavezno kako nam je pjesma bljak
.
Proce se mooozda u finale.A tamo 21.mjesto.Poslusao sam 10 sekundi i pjesma je sranje zesce.Ne znam koji se ku??c stalno salju neke balade-limunade-zalopoljke o "rijekama bez imena koji znaju korake te o jastuku za dvoje zovni me ti".
Mislim da je Maja više išla na fazon, balada/emocije ovo-ono, da se pjesma sluša na radio stanicama i tv-u (a hoće jer je lijepa balada), na kraju krajeva, pjesma nije ni pisana za eurosong tako da ništa drugo nisam ni očekivao...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#624 Re: EUROSONG 2012
Rambo as...šteta što ga nećemo moći pogurati glasovima
inače favorit su mi ruske babuške i glasam za njih ako dožive Eurosong
inače favorit su mi ruske babuške i glasam za njih ako dožive Eurosong
- cigara
#625 Re: EUROSONG 2012
Vi kontate da su babuske inace dio ruske kulture? Koliko god nama bilo smijesno, njima je tradicija
a i prelude su babe u pm
a i prelude su babe u pm
Last edited by cigara on 17/03/2012 02:37, edited 1 time in total.