karanana wrote:uglavnom se slazem sa vama kada su dzamije u pitanju, ali sto jest jest, stup nema dzamiju. istina, prije je to bilo vecinski hrvatsko naselje, ali struktura se promijenila. mada su je vjerovatno mogli i negdje drugo graditi.
koliko god vas citao ja uopste ne kontam kako ce ta petlja izgledati na stupu. i sta je sa ono 100 metara jada koje rade od wise do skladista drvosjece? onim tempom koliko god mi stari ovdje na forumu sada bili, mi necemo dozivjeti zavrsenje petlje.
Ja ba, i ono se vodi kao dio LOT-a 2, LOT2b ili c, neam pojma...
Dvije godine rade nekih tristo metara, bez rusenja ikakvih trajnih objekata. Mislim da je rok za zavrsetak radova bio 24 mjeseca a krenulo se u oktobru 2010. Dakle trebaju ga zavrsiti za mjesec i po - sto je kod nas naucna fantastika.
Nafaka...
Nije fol u dzamiji. Ja npr. nisam vjernik, ali gledajuci projekat fakat je fin objekat, za razliku od mase novih bogomolja koje su nikle nakon rata. Samo gdje ce ljudi na petlji? Gdje ce raja parkirati kada ide na dzumu i sl... Po meni je bolje da su onu lokaciju utopili nekom za poslovni objekat, za dobre pare, i napravili dzamiju par stotina metara dalje, s fino uredjenim prilazima i zelenilom.