SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
snaga_znanja

#601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

jesaha wrote:Kako ovo ni slova o današnjoj marisani bezboj palicama u Hrasnom,u pasažu :roll: :roll:
4 policijske patrole pod rotacijom dofurale a nema komentara :?
Pa to je samo manji incident. :D
jesaha

#602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jesaha »

leet wrote:Imal' gdje vijesti o tome ? :oops:
ja nenadjoh ništa :roll:
jesaha

#603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by jesaha »

snaga_znanja wrote:
jesaha wrote:Kako ovo ni slova o današnjoj marisani bezboj palicama u Hrasnom,u pasažu :roll: :roll:
Pa to je samo manji incident. :D
a to što je bilo ganje do semafora ha :D
riko-ga

#604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by riko-ga »

Ovo u Hrasnu sto se zbilo.Ukratko.Cavjek parkirao auto u pasazu ispred onoga fas-fuda ili tako nesto.Gazda upozorio vozaca da se tu nemoze parkirati jer nemogu automobili da prodju od njega.Vozac valjda vec uzrujan ili je takav od rodjenja :D izadje i ono sta hoces nije ti babovina.Ovo ono i covjek paliju iz automobila i po staklu od radnje.Usput i gazdu jeamput-dvaput sakom lupi dok se ovaj nije dohavizo i dograbio palije.Tada slijedi revans i lupanje stakla po automobilu i valjda to ganjanje do semafora.To je ukratko kako je meni prepricao jedan od ocevidaca.
snaga_znanja

#605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

riko-ga wrote:Ovo u Hrasnu sto se zbilo.Ukratko.Cavjek parkirao auto u pasazu ispred onoga fas-fuda ili tako nesto.Gazda upozorio vozaca da se tu nemoze parkirati jer nemogu automobili da prodju od njega.Vozac valjda vec uzrujan ili je takav od rodjenja :D izadje i ono sta hoces nije ti babovina.Ovo ono i covjek paliju iz automobila i po staklu od radnje.Usput i gazdu jeamput-dvaput sakom lupi dok se ovaj nije dohavizo i dograbio palije.Tada slijedi revans i lupanje stakla po automobilu i valjda to ganjanje do semafora.To je ukratko kako je meni prepricao jedan od ocevidaca.
Mora da ga je civilizovano upozorio da je pogresno parkirao! :lol:
kantazasmece

#606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kantazasmece »

Svadja uopste nije zbog djevojke cista dezinformacija ;)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

Jasmina ti ?
kantazasmece

#608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kantazasmece »

leet wrote:Jasmina ti ?
Sabine mi
BHF_Manijak

#609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

leet wrote:Jasmina ti ?
Mensura mi cuvaj koljena! :mrgreen: :run:
plejka2

#610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

Desavalo se da bude po 6-7 patrola i svakakvih desavanja pa opet niko nista nije pisao....ovo danas je nista specijalno sta sve zna biti.....blentav kvart :-)
hamza_sa

#611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by hamza_sa »

Ukoliko do ujutro ne bude kakve pucnjave ili bacanja bombi, mozda i objave.

Trenutno to i nije neka vijest.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Miki123

#612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Miki123 »

jel' ko upratio oglas na pola stranice u današnjem avazu, tamo na 6,7 stranici gdje lik proziva ljude što su mu ukrali bmw x5 i govori kome se sve obraćo za pomoć, pa među nabrojanim piše:

Stranka demokratske partije (SDP) :D :D

Mislim, žali čovjeka, jebena situacija, ne do Bog nikom, al' kako ne oplakat :D
headbanger

#613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by headbanger »

RODITELJI UČESNIKA PUCNJAVE U 'MAŠINSKOJ' ŠKOLI U SARAJEVU: 'Bolesnog dječaka tjerali su da masturbira u školi.' - 'Svi u školu nose pištolj ili palicu radi vlastite sigurnosti'
Petak | 30.12.2011.
Pucnjava u sarajevskoj Srednjoj školi metalskih zanimanja, u kojoj je H. H., učenik trećeg razreda, pucao na svog školskog druga K. H., a ranio srednjoškolca A. B., bila je tek uvod u priču o tome šta se sve dešava iza zatvorenih vrata ove ustanove.

Roditelji vinovnika pucnjave tvrde da pojedini učenici u ovu školu dolaze obavezno s noževima, palicama... Govore da je napadač H. H. i sam bio meta napada četvorice učenika i zašto su tuče, maltretiranja, psovke i prepirke među vršnjacima kulminirale pucnjavom u školskom hodniku.

Maltretiranje učenika

Almedin Hodo, otac mladića koji je bio meta napada K. H., javnost je šokirao pojedinostima koje su pethodile strašnom incidentu.

- Mladić H. H. duže vrijeme maltretira učenika E. A., koji s njim ide u razred i koji je bolestan. E. A. je tražio pomoć od mog sina, jer ga je H. H. već duže maltretirao, tražio od njega da na nastavi masturbira, udarao mu čvoke, iživljavao se nad njim, jer ga smatra slabićem. Moj sin u prošli petak je pomogao tom malom i zaštitio ga od H. H., a on se njemu osvetio pucanjem - tvrdi Almedin Hodo.

On ističe da je njegov sin u ponedjeljak i sam postao žrtva, jer se na njega pucalo. Pita se "šta radi taj direktor škole". Dežurne učenike i profesore stavi da dežuraju oko njegovih vrata, da njega štite. O tome šta se dešava između učenika, ne vodi računa, pojašnjava Hodo.

- Moj sin jedno je dobro dijete i bavi se sportom. Hoće svima pomoći! Na koncu svega, sretan sam što nije bilo ozbiljno ranjenih ili čak ubijenih! Žao mi je malog H. H. i nadam se da će sud povesti računa da ga kazna koju bude izrekao ne napravi kriminalcem - nastavlja otac maldića na kojeg je pucao H. H.

Kupio pištolj

Istovremeno, obratio nam se i Alija Hajrović, otac mladića H. H., koji je pucao. Hajrović nam je kazao da je njegov sin H. H. još prije godinu i po kupio pištolj "bereta" od nekog čovjeka, "jer se u školi nije osjećao sigurno". Naveo je i da "svi u školu sa sobom nose pištolj, palicu i slično radi vlastite sigurnosti".

- Nisam znao za taj pištolj. Vjerovatno ga je nabavio od novca koji sam iz Njemačke slao porodici. Sin mi je ispričao da su ga četvorica učenika, među kojima je bio i K. H., prošlog četvrtka i petka tukla i govorila mu da on treba slušati i raditi šta mu oni narede. On je njima na to kazao: "Samo mi Bog, otac i majka mogu naređivati!" Odgovorili su mu da još nisu završili s njim, pa je moj mali u ponedjeljak ponio pištolj u školu kako bi ih zastrašio - tvrdi Alija Hajrović.

On poručuje roditeljima, povrijeđenom dječaku A. B. i K. H. da nemaju razloga da se plaše.

- Mi nismo ljudožderi! Neka se niko ne boje. Moje dijete je uradilo što je uradilo i sud je tu da mu odredi kaznu. Meni je žao malog koji je ranjen - navodi Hajrović.

Direktor: Nisam policajac

Zatražili smo i komentar direktora škole Rašida Šehovića na lošu sigurnosnu situaciju u školi. Šehović je kratko pojasnio da je direktor obrazovno-odgojne ustanove, a ne policajac. Također, komentirao je slučaj maltretiranja učenika E. A., tvrdeći da nije upućen u ovu problematiku.

- Meni i nastavnom osoblju niko nije prijavio ovakvo maltretiranje! Ne znam čak ime učenika koji je tako ponižavan - istakao je direktor Šehović.

Profesor spriječio osvetu

Fahro Pezić, profesor u Srednjoj školi, javio se jučer u našu redakciju i kazao da je on spriječio mladića H. K., koji je bio meta napada, da ode i obračuna se s učenikom H. H. (17), koji je pucao na njega.

- Na svu sreću, našao sam se na pravom mjestu u pravo vrijeme i spriječio još veći zločin, jer je u ljutnji krenuo da se osveti - kaže Pezić, koji dodaje da je ranjenog A. B. (16) zatekao u zbornici i na njegovo pitanje jesu li zvali hitnu, rekli su da nisu.

Kako dodaje Pezić, on je već ranije upozoravao na ove stvari i da s učenicima treba postupati normalno, a ne ih pustiti da oni rade šta hoće.

Avaz/** No links ** PORTAL/a.k.
sinuhe

#614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sinuhe »

Na TV bi trebalo reci da imaju neke skole koje postoje samo zato da ulicari ne bi bili na ulici, da naivni ljudi ne salju djecu tamo.
Industrialyzer

#615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Industrialyzer »

headbanger wrote:RODITELJI UČESNIKA PUCNJAVE U 'MAŠINSKOJ' ŠKOLI U SARAJEVU: 'Bolesnog dječaka tjerali su da masturbira u školi.' - 'Svi u školu nose pištolj ili palicu radi vlastite sigurnosti'
Petak | 30.12.2011.
Pucnjava u sarajevskoj Srednjoj školi metalskih zanimanja, u kojoj je H. H., učenik trećeg razreda, pucao na svog školskog druga K. H., a ranio srednjoškolca A. B., bila je tek uvod u priču o tome šta se sve dešava iza zatvorenih vrata ove ustanove.

Roditelji vinovnika pucnjave tvrde da pojedini učenici u ovu školu dolaze obavezno s noževima, palicama... Govore da je napadač H. H. i sam bio meta napada četvorice učenika i zašto su tuče, maltretiranja, psovke i prepirke među vršnjacima kulminirale pucnjavom u školskom hodniku.

Maltretiranje učenika

Almedin Hodo, otac mladića koji je bio meta napada K. H., javnost je šokirao pojedinostima koje su pethodile strašnom incidentu.

- Mladić H. H. duže vrijeme maltretira učenika E. A., koji s njim ide u razred i koji je bolestan. E. A. je tražio pomoć od mog sina, jer ga je H. H. već duže maltretirao, tražio od njega da na nastavi masturbira, udarao mu čvoke, iživljavao se nad njim, jer ga smatra slabićem. Moj sin u prošli petak je pomogao tom malom i zaštitio ga od H. H., a on se njemu osvetio pucanjem - tvrdi Almedin Hodo.

On ističe da je njegov sin u ponedjeljak i sam postao žrtva, jer se na njega pucalo. Pita se "šta radi taj direktor škole". Dežurne učenike i profesore stavi da dežuraju oko njegovih vrata, da njega štite. O tome šta se dešava između učenika, ne vodi računa, pojašnjava Hodo.

- Moj sin jedno je dobro dijete i bavi se sportom. Hoće svima pomoći! Na koncu svega, sretan sam što nije bilo ozbiljno ranjenih ili čak ubijenih! Žao mi je malog H. H. i nadam se da će sud povesti računa da ga kazna koju bude izrekao ne napravi kriminalcem - nastavlja otac maldića na kojeg je pucao H. H.

Kupio pištolj

Istovremeno, obratio nam se i Alija Hajrović, otac mladića H. H., koji je pucao. Hajrović nam je kazao da je njegov sin H. H. još prije godinu i po kupio pištolj "bereta" od nekog čovjeka, "jer se u školi nije osjećao sigurno". Naveo je i da "svi u školu sa sobom nose pištolj, palicu i slično radi vlastite sigurnosti".

- Nisam znao za taj pištolj. Vjerovatno ga je nabavio od novca koji sam iz Njemačke slao porodici. Sin mi je ispričao da su ga četvorica učenika, među kojima je bio i K. H., prošlog četvrtka i petka tukla i govorila mu da on treba slušati i raditi šta mu oni narede. On je njima na to kazao: "Samo mi Bog, otac i majka mogu naređivati!" Odgovorili su mu da još nisu završili s njim, pa je moj mali u ponedjeljak ponio pištolj u školu kako bi ih zastrašio - tvrdi Alija Hajrović.

On poručuje roditeljima, povrijeđenom dječaku A. B. i K. H. da nemaju razloga da se plaše.

- Mi nismo ljudožderi! Neka se niko ne boje. Moje dijete je uradilo što je uradilo i sud je tu da mu odredi kaznu. Meni je žao malog koji je ranjen - navodi Hajrović.

Direktor: Nisam policajac

Zatražili smo i komentar direktora škole Rašida Šehovića na lošu sigurnosnu situaciju u školi. Šehović je kratko pojasnio da je direktor obrazovno-odgojne ustanove, a ne policajac. Također, komentirao je slučaj maltretiranja učenika E. A., tvrdeći da nije upućen u ovu problematiku.

- Meni i nastavnom osoblju niko nije prijavio ovakvo maltretiranje! Ne znam čak ime učenika koji je tako ponižavan - istakao je direktor Šehović.

Profesor spriječio osvetu

Fahro Pezić, profesor u Srednjoj školi, javio se jučer u našu redakciju i kazao da je on spriječio mladića H. K., koji je bio meta napada, da ode i obračuna se s učenikom H. H. (17), koji je pucao na njega.

- Na svu sreću, našao sam se na pravom mjestu u pravo vrijeme i spriječio još veći zločin, jer je u ljutnji krenuo da se osveti - kaže Pezić, koji dodaje da je ranjenog A. B. (16) zatekao u zbornici i na njegovo pitanje jesu li zvali hitnu, rekli su da nisu.

Kako dodaje Pezić, on je već ranije upozoravao na ove stvari i da s učenicima treba postupati normalno, a ne ih pustiti da oni rade šta hoće.

Avaz/** No links ** PORTAL/a.k.

rodi babo sincinu svog
Morales

#616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Morales »

sinuhe wrote:Na TV bi trebalo reci da imaju neke skole koje postoje samo zato da ulicari ne bi bili na ulici, da naivni ljudi ne salju djecu tamo.
:thumbup:
headbanger

#617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by headbanger »

Industrialyzer wrote: "Samo mi Bog, otac i majka mogu naređivati!" Odgovorili su mu da još nisu završili s njim, pa je moj mali u ponedjeljak ponio pištolj u školu kako bi ih zastrašio - tvrdi Alija Hajrović.

rodi babo sincinu svog
ja sam ocekivao da ce rec da mu ga je on kupio nek se ima dijete braniti
Cyrax

#618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cyrax »

Ne da babuka sincinu svog. Ipak sve od kuce krece i k'o sto bi Barney rekao: True story.
sheilak

#619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sheilak »

Nista, od sada zolje navoditi kao obavezan skolski pribor. Ko je nema, vratiti ga kuci sa nastave. :wink:
BHF_Manijak

#620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

KAd nakon ovakvih belaja citas izjave roditelja covjek bi reko sve fina kulturna djeca, pa eto snasle ih takve okolnosti... :roll: :roll: Sjecam se i price onih roditelja cija su derista ubili Denisa Mrnjavca, aman zaman, gdje bi to njihovo dijete uradilo, ma nikad, ne znam otkud to! :shock: :-? Tako i ovaj, cuj ponio da ih zastrasi, pa gdje si ti tu kao roditelj, obilazak skole, razgovor sa profesorima, ali jok, babuka njemu pistolj kupio! Ali jos dodaje "mi nismo ljudozderi, neka se niko ne boji", ma jok, samo sto ti je dijete jalijas...
kokuz_sa

#621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

mene vise ovo sokira nego to sto je mali ponio pistolj u skolu..

"Istovremeno, obratio nam se i Alija Hajrović, otac mladića H. H., koji je pucao.Hajrović nam je kazao da je njegov sin H. H. još prije godinu i po kupio pištolj "bereta" od nekog čovjeka, "jer se u školi nije osjećao sigurno". "

znaci babo znao da sin ima pistolj vec godinu i po :-?
hej dijete mu sa 14.5god kupi pistolj i drzi u kuci i njemu to izgleda normalno..sin mu se boji :(
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

tačno čovjek, kad gleda Kuduza, zažali za Šemsom Bonapartom...
zateznistub

#623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by zateznistub »

Chmoljo wrote:tačno čovjek, kad gleda Kuduza, zažali za Šemsom Bonapartom...
Minimum bataljon takvih!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

i to da trenira na roditeljima.

pa ovo dijete uopšte ne treba delinkventom zvati - otac mu je notorni kriminalac pobogu. pa da socijalne službe rade svoj posao (bar socijalnih radnika imamo na bacanje) oduzeli bi mu roditeljsko pravo. pa pobogu, ON JE MALOLJETNOM DJETETU DOZVOLIO DRŽANJE I NOŠENJE VATRENOG ORUŽJA... haloooooooooooooooooooooo!!!

meni bi babo šamarčinu zdrmo za petardu, i uopšte ne pretjerujem niti karikiram :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
AS_sa

#625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by AS_sa »

stari ga jos i podrzava ... fino, fino ... :x
ii u zadnje vrijeme sve ovi sto pucaju, prave probleme, sve se izjavljuje, oni fini, sportisti ... halo ... ba ... nisu oni ocima vidjeli nikakvog sporta ... osim potezanja noza ... i pistolja ... :shock:
Locked