vlro povrsan zakljucakJThomas wrote:dobro, treba to razlikovati u uređenim i neuređenim državama, normalno da u njemačkoj velika većina prostitutki to radi dobrovoljno, dok je na balkanu i u drugim zabitima velika većina prisiljena.
Šta ako je davno išao prostitutkama?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ljubav_aha
#601 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
- ljubav_aha
#602 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
zelenaschice ,legaliziranjem prostitucije ne omogucavas potpunu opciju necijeg izbora , cak se moze desiti suprotan efekatzelenashica wrote:Kao prvo podržavam je iz dva razloga.ljubav_aha wrote:
zaista sam odusevljena kako vecina forumasha podrzava prostituciju![]()
da li izasta imate jedno,ali dobro opravdanja za takav licni stav
Prvi i glavni je što samim odbijanjem prostitucije kao nečeg što postoji,zabranjivanjem i ostalim frazama tipa :Ajooooj š'a će nam to?" istoj dajemo razlog da se razvija ilegalno.Tek onda bi vidjeli crnu stranu prostitucije.Od bolesti,pa nadalje(ovdje mislim na ne legalizovanu prostituciju)pa i trgovine ljudima,...(svega onog što je evidentno u prostituciji koja nije legalizovana).Samim podržavanjem legalizovanja prostitucije podržavam i činjenicu da će te djevojke,žene,....za sve godine svog rada imati ono najbitnije-egzistenciju.Neće biti socijalni slučajevi niti bez zdravstvene zaštite jer ako ništa imaju penziju(naravno one koje rade legalno).
Prostitucija je najstariji zanat među čovječanstvom i ko to misli da je dovoljno pametan i jak da taj zanat iskorijeni?
Ja vala ne vidim da postoji neko ko bi to mogao.
Zato je i podržavam u obliku legalne prostitucije .Već ranije navedoh razloge.
Drugi razlog ma kako nekome se činio smiješan je potreba muškaraca koji određene periode žive single,bez partnerice.
Ja vala ne bih nikako htjela da izađem u grad i šetam fino,opušteno a da iskaču prolaznicima čune jer zaboga nije ništa hebo mjesecima...pa mu se diže i na obučene prolaznice.![]()
Muškarci htjeli mi to priznati ili ne imaju kao i žene fiziološku potrebu i vjerujem(a koliko znam i sa zdravstvene tačke je dokazano) da nedostatak upražnjavanja sexa donosi mnoge posljedice.
Izvini @ljubav aha ali ja baš nisam volja da i jedno muško nosam na svjesti jer sam ja eto bila protiv da on ima opciju plati-isprazni se.![]()
Stoga jesam za legalizovanu prostituciju,pa ako se to nekome činilo kao podržavanje nemorala vala nek mu se čini.
Da me ne bi odmah neki napali sa gledišta tipa: One su nečije sestre,majke,kćerke...da mu odmah začepim usta.Samim tim što se zalažem da ista bude legalna ostavljena je mogućnost izbora.Ili radi posao ili nemoj.
muskarac ne mora ici kod prostituke,to je samo izgovor ,jer,eto on mora zadovoljiti svoje potrebu bez obzira da li je prostituka trenutno pijana,drogirana ,ima STD ,a sve se to desava u legaliziranim bordelima,kako i silovanja prostitutki ,stoga ,odbravati prostituciju ,definiranu kao legalnom je jednostavno povrsno i demoralizirajuce
- ljubav_aha
#603 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
na zalost,bas tako,sve postaje normlanoPalaSa Marsa wrote:Gledajuc' ono povrsno, et' otis'o da proba kako i to izgleda, haj' eto da kazemo, nije mu preslo u naviku, prob'o i cao.
Al' to imat' vlastitu kurvu, cuj vlastitu.. taj um i taj karakter se garant iskrivio, ako ga je bilo uopste. Sto se mene tice, nakon citanja ove teme i pracenja sta pisete, daleko mu kuca od moje bila ko god im'o posla s' njima.
Ne cudi me to cudo od zapada, ionako su iskrivili svaku moralnu crtu kod ljudi, svaku vrijednost pretvaraju u giljotinu, gubi se prava srz i prava bit' postojanja covjeka, njegova funkcija je prerasla u nesto sto se zove predmet, nemaju ni vjere ni Boga oca, ne znaju ni za vlastitu djecu ni oca ni majku.. (estakfirulaH)
Sto se tice legalizacije, svakako sam za - zbog ovih robovlasnika prevenstveno, a sljedeca stvar prevencija i zdrastvena zastita i zastita sviju nas koji eventualno mogu doc' u blizak kontakt' s' nama, (sto se vidi iz prilozenog) jer eto s' vremenom nam izgleda sve postaje normalno, pa bolje onda nek' se legalizuje da se ne mislimo s' kim mozemo stat' u "kolo".
ali i legalizranje prostitucije nije garancija,vec ,cesto puta,odlican nacin daljnjeg prakticiranja istih radnji tokom ilegalne prostitucije
- ljubav_aha
#604 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
reci reci im Marsovko,cuj pisu da nema veze sa karakterom,moralom i ostaaim licnim i personalnim karakteristikama i potrebamaPalaSa Marsa wrote:Ima poveznice izmedju sexa i morala u kontekstu da imas taj sex s' osobom kojoj ces eventualno placat' za njene usluge (da 'vako kazem).PeppermintSA wrote:
Opet ti kažem - ne vidim poveznicu između morala i seksa, pa bio on i za pare. Zatim, rekao sam u prvom postu da je najčešće riječ o eksperimentaciji - seks s prostitukom, seks u troje, seks u četvoro, seks za noć, seks s dosta mlađom, seks s dosta starijom, seks u bazenu, seks u liftu, seks u avionu...bla bla
što se mene tiće - ne, nikad nisam posjetio bordel. Nisam imao želju, dok možda neko ima - veze to nema s karakterom.
A nema je ako ti svoj sex imas sa osobom nije vazno, dvije tri, jedna mladja, starija, srednja, najstarijaitd.. cisto iz zabave ili eto neke eksperimentalne namjene ili recimo, istrazivanja, radoznalosti itd., il' prosto odrastanja, sazrijevanja u tom' smislu.
- respo
#605 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
ljubav aha
ako se prostitucija legalizuje veca je mogucnost da ce muskarac doci kod djevojke/zene koja je na to samovoljno pristala nego sto je to slucaj kod ilegalne
ako se prostitucija legalizuje veca je mogucnost da ce muskarac doci kod djevojke/zene koja je na to samovoljno pristala nego sto je to slucaj kod ilegalne
- piupiu
#606 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Ljubavi, legalizacijom prostitucije se industrija (koja nikada nece prestati postojati) stavlja u nekakav zakonski okvir koji omogucuje radnicama da imaju pravnu i zdravstvenu zastitu, kao i obicna prava tipa da im ide staz i da mogu racunati na neko penziono osiguranje. Sve sto se radi u ilegali ostavlja zene na nemilost vrlo 'moralnih' likova koji na njima zaradjuju novac, a ta nemilost ponekad bukvalno znaci razliku izmedju zivota i smrti. Treba biti realan i to prihvatiti. Moras priznati da postoji razlika izmedju prostitutke koja dodje traziti posao i ima zastitu i beneficije, i one koja je prisiljena, oteta ili nema nikakvu zastitu.ljubav_aha wrote:svi pisete kako podrzavate legalnu prsotituciju,ja sam vec napisala,ne podrzavam bilo koji oblik legalne/ilegalne prostitucije ,ali sam podvukla to vase "legaliziranje" jer tako kao svaki gradjanin legalno ,licno dajes odobrenje ,vise si morlano ukljucne u durstvena zbivanja koje se istina mogu malo kontorlirati
Ne znaci da se legalizacijom iskorjenjuje ili eticki opravdava bilo sta, no, etika (moral) su ovdje na strani zastite zena u ovom poslu, i mnogo se manje tice muske prirode i sta bi njima trebalo biti prepisano kao moralno i nemoralno seksualno ponasanje. Ti ovdje vjerovatno pricas o devijacijama i kako se te devijacije zadovoljavaju, a cinjenica je da je 'konzument' u 80% slucajeva samo u potrazi za seksom, ne i za sadistickim, seksualnim izivljavanjem. Tamo gdje je prostitucija legalizovana, mnogo je lakse zastititi zenu od izivljavanja nego tamo gdje nema nikakve kontrole.
- ljubav_aha
#607 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
hvala,piupiu,razumijem,uh,meni se prosto gadi prostitucijapiupiu wrote:Ljubavi, legalizacijom prostitucije se industrija (koja nikada nece prestati postojati) stavlja u nekakav zakonski okvir koji omogucuje radnicama da imaju pravnu i zdravstvenu zastitu, kao i obicna prava tipa da im ide staz i da mogu racunati na neko penziono osiguranje. Sve sto se radi u ilegali ostavlja zene na nemilost vrlo 'moralnih' likova koji na njima zaradjuju novac, a ta nemilost ponekad bukvalno znaci razliku izmedju zivota i smrti. Treba biti realan i to prihvatiti. Moras priznati da postoji razlika izmedju prostitutke koja dodje traziti posao i ima zastitu i beneficije, i one koja je prisiljena, oteta ili nema nikakvu zastitu.ljubav_aha wrote:svi pisete kako podrzavate legalnu prsotituciju,ja sam vec napisala,ne podrzavam bilo koji oblik legalne/ilegalne prostitucije ,ali sam podvukla to vase "legaliziranje" jer tako kao svaki gradjanin legalno ,licno dajes odobrenje ,vise si morlano ukljucne u durstvena zbivanja koje se istina mogu malo kontorlirati
Ne znaci da se legalizacijom iskorjenjuje ili eticki opravdava bilo sta, no, etika (moral) su ovdje na strani zastite zena u ovom poslu, i mnogo se manje tice muske prirode i sta bi njima trebalo biti prepisano kao moralno i nemoralno seksualno ponasanje. Ti ovdje vjerovatno pricas o devijacijama i kako se te devijacije zadovoljavaju, a cinjenica je da je 'konzument' u 80% slucajeva samo u potrazi za seksom, ne i za sadistickim, seksualnim izivljavanjem. Tamo gdje je prostitucija legalizovana, mnogo je lakse zastititi zenu od izivljavanja nego tamo gdje nema nikakve kontrole.
hvala za odlican post
- ljubav_aha
#608 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
respo, razumjem,ali se zaista postavlja pitanje samovoljnog izbora,jer mnoge legalne prodavacice ljubavi rade posao pod dozom alkohola ili drogarespo wrote:ljubav aha
- ljubav_aha
#609 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
prostitucija je prizvod koji je nastao kao potreba visim klasama 
-
Goblin
#610 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Ti vjerovatno zivis u Zapadnoj Evropi,tamo bi tvoj tekst imao smisla,medjutim kod nas u ovoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu,tvoj tekst je groteksno smijesan. Pa u Bosni 90% konobara,konobarica,prodavaca,frizera,radnika radi na crno bez ikakvih prava i zastite. Ostavljeni od drzave na milost i nemilost gazdama. Tako da je cinicno i ironicno kod nas govoriti o pravima i zastiti prostitki ( koje cijenim i postujem ) ali koje cine najmanji dio ugrozene populacije.piupiu wrote:Ljubavi, legalizacijom prostitucije se industrija (koja nikada nece prestati postojati) stavlja u nekakav zakonski okvir koji omogucuje radnicama da imaju pravnu i zdravstvenu zastitu, kao i obicna prava tipa da im ide staz i da mogu racunati na neko penziono osiguranje. Sve sto se radi u ilegali ostavlja zene na nemilost vrlo 'moralnih' likova koji na njima zaradjuju novac, a ta nemilost ponekad bukvalno znaci razliku izmedju zivota i smrti. Treba biti realan i to prihvatiti. Moras priznati da postoji razlika izmedju prostitutke koja dodje traziti posao i ima zastitu i beneficije, i one koja je prisiljena, oteta ili nema nikakvu zastitu.ljubav_aha wrote:svi pisete kako podrzavate legalnu prsotituciju,ja sam vec napisala,ne podrzavam bilo koji oblik legalne/ilegalne prostitucije ,ali sam podvukla to vase "legaliziranje" jer tako kao svaki gradjanin legalno ,licno dajes odobrenje ,vise si morlano ukljucne u durstvena zbivanja koje se istina mogu malo kontorlirati
No,da se vratimo na temu. U zlatno doba prostitucije u Bosni ( 97-2004 ) sam bio mlad i aktivan ( poslovno,po boljem i gorem dijelu BiH ) pa sam obisao na desetine mjesta koji su se tada zvali Night klubovi ( neki su imali i po 50-ak djevojaka u ponudi ) . Pricao sam sa par stotina djevojaka ( nisam toliko konzumirao,mada kazem bio sam mlad a mlad covjek ako nije ujutru i uvece pristavio,nije svoj ) Puno sam pricao sa njima i vidio sam da kod nas postoji par pogresnih predrasuda u vezi sa njima. Prva i najveca je da su one bijelo roblje,mucenice,zrtve,pacenice. Samo par puta sam sreo djevojke koje su bile tuzne,zabrinute,sa problemima,koje su htjele otici,nezadoljne ili da su imale probleme sa drogom. Uglavnom su bile vesele i dobro raspoloxzene,pune planova,ostvarenih i buducih. Pricale su o kupovini stana u centru Kijeva( ne pored Sarajeva ),Kisnjeva,o kupovini kuca,placanju dobrih skola djeci,otvaranju biznisa-fastfudova,trgovina,butika. Najboljem sjecanju su mi ostale nase Madjarice ( Subotica,Novi Sad ) na radu u okolini Viteza. Jedna je radila da pokrije krov,druga da kupi hidrofor,treca je otplacivala stan,cetvrta je dosla sa sestrom,rekla majci da ide u Bosnu na skijanje ( sto je donekle tacno ) . Vesele,elokventne,kulturne,sa ljubavlju za svoj posao. Uglavno radi se o veselim i zadovoljnim zenama,koje dobro zaradjuju.
Druga predrasuda je da je njihov posao tezak. Jeste ,ako ima previse posla,ako se ne mogu odmoriti.U normalnim uslovima se ipak radi o poslu,koji je ugodniji nego vecina drugih poslova. Musterije uglavnom traze,najnormalniji sex,fini su i ljubazni,no i one se znaju brinuti o sebi. Ipak su to uglavnom zene koje znaju sta hoce,koje su zrele i iskusne. Ipak sam jednom bio ucesnik,skoro pa silovanja ali u obrnutom smjeru. Dosao sam na jedno takvo mjesto u boljem dijelu BiH. Usao,htjeo sam da popijem par pica sa njima i da popricam ali me jedna od njih doslvno odvukla u sobu,bacila na krevet,strgala odjecu sa mene,skocila gore i pocela me ujedati po cijelom tijelu. Rekoh,stani,ba,polako. Ona ce : Sta polako,sta stani,pa jel znas da ja cetri dana nisam !!!
Najveca predrasuda je da su zene prisiljene na to,mozda neke jesu i to je za osudu i kaznjavanje.Medjutim vecina je tu zato sto im je to nacin da na lak i ugodan nacin zarade dobre pare. O tome svjedoci broj i kolicina oglasa u novinama. Svaki prigradski( Sarajevo) motel ima veliki spisak djevojaka i zena koje dolaze na poziv,za noc,dvije ili vise. Ima tu studentica,konobarica,radnica,svih profila zanimanja,koje sa strane traze malo lake zarade.
No,da se vratimo na temu,sta zene misle ako im je muz/momak bio sa prostitutkom. Ruku na srce,velika vecina muskaraca u BiH je bila,vecina koji kazu da nisu,lazu kao pascad. No,sta zena misli o tome,zavisi od njenog odgoja,polozaja,pogleda na zivot a najvise od stanja zaljubljenosti. Jer kao sto neko rece : Zaljubljena zena oprasta ama bas sve a nezaljubljena ni najmanju sitnicu. Neke zene imponuje da je njihov,iskusan i da je prosao svasta,neke su konzervative,pa im smeta. Mada ,najveci problem kod zena predstavlja ljubomora i zavist. Jer strahuju da nisu toliko privlacne i vjeste,kao profesionalke sa kojima je njihov bio i da ce se izofirati u usporedbi sa njima. No u jednoj dobroj i zdravoj vezi,proslost ne bi nikad trebala biti smetnja.
Za kraj,samo da kazem,da sam bogdo zensko,bio bi prostitutka,sponzorusa,kurva i bilo bi mi super. Dok ovako se ziv iskilavim da zaradim za kilo bureka.
-
zelenashica
#611 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
De da te prvo zamolim da ne koristiš ta ogromna slova,još dobro vidimljubav_aha wrote:
zelenaschice ,legaliziranjem prostitucije ne omogucavas potpunu opciju necijeg izbora , cak se moze desiti suprotan efekat
muskarac ne mora ici kod prostituke,to je samo izgovor ,jer,eto on mora zadovoljiti svoje potrebu bez obzira da li je prostituka trenutno pijana,drogirana ,ima STD ,a sve se to desava u legaliziranim bordelima,kako i silovanja prostitutki ,stoga ,odbravati prostituciju ,definiranu kao legalnom je jednostavno povrsno i demoralizirajuce
Što se tiče boldiranog eh,nisam znala da si stračnjak za snalizu prednosti i nedostataka datog problema,pa da odokativno vidis sta je površno.....helem nekako mi se čini da kod tebe i sama riječ prostitutka izaziva gađenje....ali nejse.
Legalizacijom se ako nista daje opcija izbora,a do osobe je da li će tu opciju znati i htjeti iskoristiti.
-
*zena21
#612 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
ne citah sve postove... ali od ovoga sto procitah vidim da jedino "trezveno i normalno" razmisljanje imaju:
od muskih: chmoljo i jahac
od zenskih: zelenashica, mis mekinjas
i drekalica
ostalo ko da sexa nikad vid'lo nije

od zenskih: zelenashica, mis mekinjas
ostalo ko da sexa nikad vid'lo nije
-
oridjidji
#613 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Podrzavala ti ili ne, legalnu ili ilegalnu prostituciju, nje ima i uvijek će je biti. Ona je danas u našem društvu, pa i u drugim društvima raširena pojava. Perifidna je i van svake regulative. Prostitucija nikada nije bila moralna, kao ni mnoge ustaljene stvari u našem društvu koje ljudi ćuteći odobravaju i prema kojoj ljudi imaju dvostruke aršine. Ilegalna prostitucija pogotovo ako je raširena, daleko je veća bomba nemorala i bolesti nego legalna prostitucija jer je legalna prostitucija stavljena u okvir zakona koji i o prostitutci, a i o mušteriji vodi brigu. Golema je razlika poći u Prag, Amsterdam, Koln ili neki drugi grad Evrope gdje je to zakonski regulisano nego pokupiti neku prostitutku na Vogoščanskoj petlji. Kao što je bolje legalno kockati, nego kockati nelegalno i onda dobiti metak u potiljak.ljubav_aha wrote:svi pisete kako podrzavate legalnu prsotituciju,ja sam vec napisala,ne podrzavam bilo koji oblik legalne/ilegalne prostitucije ,ali sam podvukla to vase "legaliziranje" jer tako kao svaki gradjanin legalno ,licno dajes odobrenje ,vise si morlano ukljucne u durstvena zbivanja koje se istina mogu malo kontorliratiChmoljo wrote:koje inače ne postoje kada je prostitucija ilegalnaljubav_aha wrote:
Ja nisam za legaliziranje prostitucije,takvim aktom se legaliziraju druge krminalne radnje iz aspustenih zavjesa bordelaoj, Tito i Partijo
Najbolje bi bilo kad je nebi bilo, ali kad je već ima i kad je raširena i ne može joj se stati u kraj, onda je najbolje legalizirati i staviti u zakonske okvire kako bi zakonom kontrolisali i prostitutke, a bogme i mušterije.
- hadzinicasa
#614 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
!?ljubav_aha wrote:cijeg izborahadzinicasa wrote:prvo - podržavam slobodu izbora, a drugo ne vidim zašto bi se zbog toga pravdala?ljubav_aha wrote:
zaista sam odusevljena kako vecina forumasha podrzava prostituciju![]()
da li izasta imate jedno,ali dobro opravdanja za takav licni stavizbora drzave koja moze leglanim putem kroz servisne usluga prostituki cirkulirati druge krminalne radnje; ili tvoj izbor kao gradjanke koja ne zeli biti nikakvim nacionom ukljucena u prostituciju,ali upravo glasanjam za njenu legalnost odobravas razvoj krminala i demoralizirajuci stav prema humanosti
- Pitarrr82
#615 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Jel se zakuhalo ovdje ili sam zakasnio
?
- piupiu
#616 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Ne, ne zivim u Zapadnoj Evropi, ali u pravu si, zivim u zapadnom drustvu. Post uopste nije groteskno smijesan, smijesno je to sto neko smatra da u drustvu u kojem ostatak radnika nije zasticeno, prostituka takodje ne treba da bude zasticena. I smijesno je tvrditi da je u takvom drustvu prostitucija pitanje izbora i zadovoljstva.Goblin wrote: Ti vjerovatno zivis u Zapadnoj Evropi,tamo bi tvoj tekst imao smisla,medjutim kod nas u ovoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu,tvoj tekst je groteksno smijesan. Pa u Bosni 90% konobara,konobarica,prodavaca,frizera,radnika radi na crno bez ikakvih prava i zastite. Ostavljeni od drzave na milost i nemilost gazdama. Tako da je cinicno i ironicno kod nas govoriti o pravima i zastiti prostitki ( koje cijenim i postujem ) ali koje cine najmanji dio ugrozene populacije.
Ja s prostitucijom, kao sto rekoh, nemam problem, vidim je kao nuzno zlo i smatram da ima svrhu i mjesto. Imam problem sa ovom tvojom idealiziranom slikom prostitucije, ispade da nema boljeg posla za zenu da radosna i bogata ode kuci.
Ne znam da li si gledao film, The Whistleblower, bas o tom zlatnom periodu, kako ga ti nazva, prostitucije u Bosni. Ne da je film mjerodavniji od tvog licnog iskustva, ali je isto tako baziran na licnom iskustvu nekoga ko se s ovim problemom u Bosni nosio tokom 'zlatnih godina'. Pogledaj ga, onako iz radoznalosti, ako budes imao priliku.
O legalizaciji smo pricali uopsteno, ne kao geografski odredjenom, tako da smo usput prebrali kakvo je stanje sa seksualnim robljem po svijetu. Drustva koja su otvorenija za seksualna iskustva razlicitih tipova su mnogo bolja od onih u kojima je sex tabu ili dio nekakvog licemjernog poimanja morala. Tako je najstrasnija situacija tamo gdje se svi kunu u cednost. A statistike su takve da ukazuju da izmedju 69 i 100 posto muske populacije ima iskustva ovog tipa, mada ja mislim da je procenat malkice manji. I, naravno da ce se svuda pricati idealizirane price o zenama koje voljno, radosno i s poletom provode svoje zivote usluzujuci 10-15, a cesto i puno vise, klijenata na dan - kad je u pitanju masovna potrosnja, a potrosac upravlja svijetom (ovdje mislim na muskarce kao grupu).
U Kalkuti, u Indiji, 60,000 muskaraca dnevno koristi usluge prostituki koje su mahom roblje, djevojcice iz siromasnih zemalja tipa Nepala i Bangladesa, kojima je obecano da ce 'raditi u dobroj kuci, kao ispomoc' i biti u prilici da salju novac kuci. Vecina ih umire od gladi, bolesti ili zlostavljanja, njihove radne godine su od 13-23.
Druga je stvar taj 'sirokoumni' trend gdje zene postaju prostituke da bi ekonomski prosperirale (pitanje za tebe -- da li bi dozvolio svojoj kcreci da ekonomski prosperira na taj nacin jer drzava ne stiti nikoga, ni konobara, ni radnika, pa kako joj je tako joj je, moglo bi i gore?). Kao sto vec rekoh, tacno je da zene to rade i da bi finansirale studije ili nacin zivota.
Prostitucija, tamo gdje je ona legalizovana, i sluzi da bi se poboljsao seksualni zivot stanovnistva (parova, neparova), i ima svoju ulogu u drustvu. Meni ne smeta, niti je osudjujem (ni prostituciju, ni konzumente).
Smeta mi nerealno gledanje na stvari, jer seksualno ropstvo je najbrze rastuca industrija na svijetu, a ona za zene nema lijepe posljedice u 99% slucajeva, vjeruj istrazivanjima i ljudima koji se ovim bave svaki dan. E, takvo cvjeta u nesredjenim drustvima kakvo je nase, pa se ti i dalje zavaravaj da ih je vecina tu samovoljno, iz uzitka i radosti. A drustvo u kojem je veliki broj zena prisiljen da se bavi prostitucijom iz bilo kojih razloga nije zdravo drustvo.
On topic -- i odgovor na pitanje -- ja imam vrlo liberalan stav prema seksu u braku i okolo njega jer ni zene ni muskarce ne smatram monogamnim i ne-eksperimentalnim bicima, tako da ovo pitanje bas i nije za mene. O prostituciji kao pojavi koja zenu pretvara u robu ili roba, zenu koja je prisiljena ekonomskom podjelom svijeta na muski i ... muski ... prodavati sebe ... itekako imam misljenje i stav. Mislim da 90% zena da ima priliku birati izmedju posla u modnom casopisu, na primjer, i prostitutke, recimo za iste novce, bira ... sta? A zasto? Kad je to tako radostan i zadovoljavajuci posao?
- sinuhe
#617 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
A ne sluzi. Ne znaju se boriti protiv pa su je legalizovali. I dalje se time bave sumnjivi tipovi a zaposlenice su svakako Albanke, Ruskinje, ove one koje su Bog zna kako stigli do Holandije, Njemacke...Prostitucija, tamo gdje je ona legalizovana, i sluzi da bi se poboljsao seksualni zivot stanovnistva (parova, neparova), i ima svoju ulogu u drustvu.
-
oridjidji
#618 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Kriminala ima bilo prostitutki ili ne. Pa uđi u bilo koji zvučniji lokal u gradu iza 11 sati, pa vidi šta se radi. Kremi konobari moraju pripremiti stolove, servirati kakav Don Perinjon, nekad im pripremiti i čize, ako ih sami već negdje nisu povukli , tu su obično i sponzoruše, nerijetko i prostitutke koje na oko nisu upadljive, ma koliko se vama činilo da jesu (malo gdje ćete ih sresti obućene i našminkane napadno). Obično dođu ko pratnja ili se naknadno pozovu. Svega možete vidjeti. Od kockastih glava sa pištoljima za pasom, dilera, sitnih kriminalaca, do onih rege osoba koji jednostavno vole biti tu radi lijepog provoda.hadzinicasa wrote:!?ljubav_aha wrote:
cijeg izboraizbora drzave koja moze leglanim putem kroz servisne usluga prostituki cirkulirati druge krminalne radnje; ili tvoj izbor kao gradjanke koja ne zeli biti nikakvim nacionom ukljucena u prostituciju,ali upravo glasanjam za njenu legalnost odobravas razvoj krminala i demoralizirajuci stav prema humanosti
- Mis mekinjas
#619 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Ja samo da kažem, da se nigdje u svijetu nisam osjećala sigurno kao u Amsterdamu, gdje je pobogu sve legalizirano... I trava i prostitucija.....
Živjela legalizacija, jer je logično gdje su stvari dozvoljeneda nema kriminala.....
A jahanja po legalizaciji,šta je ovo?

Živjela legalizacija, jer je logično gdje su stvari dozvoljeneda nema kriminala.....
A jahanja po legalizaciji,šta je ovo?
- sinuhe
#620 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
Ma, imas 20 godina i ni do cega ti nije nego do lumpovanja.Mis mekinjas wrote:Ja samo da kažem, da se nigdje u svijetu nisam osjećala sigurno kao u Amsterdamu, gdje je pobogu sve legalizirano... I trava i prostitucija.....
A jahanja po legalizaciji,šta je ovo?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vjerovatno se svojom voljom bave tim poslom i u Bosni i u Holandiji, ali kladim se na nasilno djetinjstvo, zlostavljanje i slicno.
Last edited by sinuhe on 19/10/2011 10:36, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#621 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
*zena21 wrote:ne citah sve postove... ali od ovoga sto procitah vidim da jedino "trezveno i normalno" razmisljanje imaju:
od zenskih: zelenashica, mis mekinjasi drekalica
ostalo ko da sexa nikad vid'lo nije![]()
![]()
![]()
pa i nije
- Mis mekinjas
#622 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
haa??????sinuhe wrote:Ma, imas 20 godina i ni do cega ti nije nego do lumpovanja.Mis mekinjas wrote:Ja samo da kažem, da se nigdje u svijetu nisam osjećala sigurno kao u Amsterdamu, gdje je pobogu sve legalizirano... I trava i prostitucija.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakve veze godine imaju s tim?
-
oridjidji
#623 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
ma nema kod nas legalizacije ničega... tako da te ne čudi priča o legalizaciji prostitucije...Mis mekinjas wrote:Ja samo da kažem, da se nigdje u svijetu nisam osjećala sigurno kao u Amsterdamu, gdje je pobogu sve legalizirano... I trava i prostitucija.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
*zena21
#624 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
leet wrote:*zena21 wrote:ne citah sve postove... ali od ovoga sto procitah vidim da jedino "trezveno i normalno" razmisljanje imaju:
![]()
![]()
pa i nije
ma vidim druze
-
oridjidji
#625 Re: Šta ako je davno išao prostitutkama?
*zena21 wrote:leet wrote:*zena21 wrote:ne citah sve postove... ali od ovoga sto procitah vidim da jedino "trezveno i normalno" razmisljanje imaju:
![]()
![]()
pa i nije
ma vidim druze![]()
![]()