@redred, shta si se bolan “navalio” na to da si iz Sarajeva (toliko je upecatljivo to potenciranje da ne znam shta je razlog osim..

) I ta neka “istorijska simbolika” Bilinog Polja stvarno , ne znam cemu to vodi osim nekom razdvajanju, zar nije dosta takvih prica ?
Finansijski, mi ne mozemo imati iskljucivo fudbalski/nogometni stadion u vlasnishtvu Fudbalskog/Nogometnog saveza. Nismo bogati kao Fudbalska Asocijacija Engleske pa da pravimo “New Wembley” i pozivamo se na istoriju .
Ko je uletio pare da se "Bilino Polje" sredjuje na racun reprezentacije pa se sada cupa, ne interesuje me (mozda neko i pere pare !?) .Shta je sljedece, da se pravi aerodrom u Zenicii kao i sva ostala POTREBNA infrakstraktura ? Nemoj , molim Te, na mala vrata da plasirash price o opravdanosti igranja u Zenici, kada objektivno nema mogucnosti za to.
“AFH” nije idealno, ali je realno jedino (bar za sada) prihvatljivo rjeshenje (sanacija/renoviranje istog). Idejno rjeshenje (koliko sam upoznat) postoji vec odavno, ko koci i iz kojih razloga ne znam. Moze se uraditi postepeno, dio po dio.
Osim toga, kako UEFA i FIFA stalno mijenjaju pravila u vezi stadina, veoma brzo ce stadioni trece i cetvrte vrijednosti (po njihovom rangiranju kao najbolji) jedini biti validni za igranje medjudrzavnih utakmica.
Izmedju ostalog ta regulacija ne samo osim pokrivenosti gledalishta propisuje standard terena 105 X 68, fiksni broj za medije, parking... i ko zna cega, pa da ne dodjemo u situaciju da moramo proshirivati sam teren (ovo u SAMO u slucaju da dimenzije u Zenici nisu 105x68 , sudeci po @mujici, nisu).
Samo realnost, ostavito loko-patriotska osjecanja po strani, jedino je vazna REPREZENTACIJA BiH iza koje stojim svojim srcem (vjerovatno i Ti isto).