BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Korisničkoime

#601 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Korisničkoime »

PeppermintSA wrote:
Korisničkoime wrote:
PeppermintSA wrote:ja bih zvao Branimira Bajića da popuni mjesto Papca.

Momak igra standardno u Cvajti(čini mi se), poprilično je brz i skočan, tehnički je podosta potkovan i zna igrati lopte. Zatim, iskusan je, što je jako bitno za ovakve utakmice, uvijek je srce ostavljao na terenu u dresu reprezentacije, nije kikser(za razliku od nekih heroja nacije :-x )i, generalno, je odlična solucija. Takođe, igrao je dugo sa Spahićem u štoperskom tandemu, tako da se poznaju. Jebeno je izmišljati nove kombinacije koje nisu uigrane za ovakve utakmice - pogotovo u zadnjem redu!

Mravca ne treba ni pod razno stavljati!
Nemoj njega drug on po svojim riječima čeka poziv reprezentacije RS i dan kad će zaigrati protiv BIH. Mislim da je izjavio nešto u smislu: nije problem što nisam pozivan u reprezentaciju BiH svoj povratak ću imati protiv iste u dresu reprezentacije RS, jedva čekam. Za stopera imaš 2-3 solucije Nadarević možda čak i Jahić obojica oprobani i ne isprobani Cocalić koji igra stalno i prilično dobro - nije u velikom klubu i ligi ali nisu ni ostali. Neko je spominjao i onog momnka iz Rieda ali također ne isproban, mlad s ne tako puno tekmi, nije neki klub ni liga kao i ostali, ali opet ni Zahirović ni Medunjanin nisu u velikim klubovima iako je ruska liga jača od izraelske, grčke i austrijske ni Lulić do juče nije bio u velikom klubu i ligi, Mujdža i dan danas igra slabom klubu ko će biti pametan.
izjavio je totalnu suprotnost!

Odbio je igranje za tzv. reprezentaciju RS-a! (tad se šuškalo o tome da će odigrati onu neku miki maus utakmicu)

zato je bio i prekrižen - znali su se talovi, znalo se ko ucjenjuje koga, ko s kime šuruje itd. itd. :wink:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/bajic-bi ... ---da/7035
Za moju tvrdnju
http://www.bhraja.ca/index.php?option=c ... &Itemid=62
Za tvoju tvrdnju
Ima toga još ali mi se nije tražilo ali očigledno je kako se u nas nekad ne zna ni ko pije ni ko plaća, jbg. ja sam čitao izjave da mu je dosta Ćire i da će igrati za RS i samo za RS ali vidim ima i drugačijih izjava pa sad budi pametan drug ja ne mogu.
Znam samo da im je Misimović začepio gubicu nazvavši to najvećom gluposti koju je ikad čuo i da je BiH jedina reprezentacija za njega, te da se nikada ne bi odazvao na njihov poziv.
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Sušić: Moglo je i bolje, ali nema predaje
Spahić: Oni imaju Ronalda, a mi Džeku
Džeko: Nismo imali sreće
Begović: Ako mogu Danci, možemo i mi
Pjanic: Dobili smo najteže, ali nije nas strah!
Misimović: Bolji su od Francuza, favoriti su, ali nismo bez šansi
Rahimić: Ponovimo li igru iz Pariza, možemo na EP
Ibišević: Trebamo dati sve od sebe, nismo bez šansi
Maletić: Želio sam ih izbjeći, ali sad idemo u borbu!

Istakao bih jednu izjavu koja definitivno svima treba da bude vodilja...

Medunjanin: Portugal nam najviše odgovara!

"Portugal je, za mene, najbolja ekipa koju smo mogli izvući!", kaže Medunjanin za duplo sport.
"Oni igraju fudbal, tehnički fudbal i takve ekipe nama najviše odgovaraju. Za nas bi bio mnogo veći problem da smo dobili neku ekipu bez znanja, ali fizički superiornu, koja nas može slomiti trkom i fizičkom igrom. Definitivno, za mene su portugalci najbolje rješenje. Da se razumijemo, ako ne možemo pobijediti Portugal, onda i ne trebamo na Evropsko prvenstvo, jer će tamo biti sve iste ili jače ekipe nego što su oni", kaže Medunjanin.

"S njima smo igrai prije dvije godine, ali sada je sve drugačije. Mi smo sazrili kao ekipa, imamo mnogo novih igrača, a u utakmice ćemo ući sa drugačijim pristupom. Mi moramo pobjeđivati najbolje kako bi otišli na jedno veliko takmičenje", dodao je Medunjanin.
:thumbup:
cyprus

#603 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cyprus »

Znači, već počinje linč pesimista, euforija već dobila temelje, joj koliko će tek da nabuja za mjesec dana... ma nema šanse za prođemo :oops: :D

Deja vu, jebga :sad:
LSD

#604 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

cyprus wrote:Znači, već počinje linč pesimista, euforija već dobila temelje, joj koliko će tek da nabuja za mjesec dana... ma nema šanse za prođemo :oops: :D

nemoj i ti sad, molim te :-) ..od tebe ocekujem da podigneš nivo optimizma i morala ovdje na forumu, kad bude najteže :mrgreen:
cyprus

#605 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cyprus »

LSD wrote:
cyprus wrote:Znači, već počinje linč pesimista, euforija već dobila temelje, joj koliko će tek da nabuja za mjesec dana... ma nema šanse za prođemo :oops: :D

nemoj i ti sad, molim te :-) ..od tebe ocekujem da podigneš nivo optimizma i morala ovdje na forumu, kad bude najteže :mrgreen:
E vala to ne'š od mene dočekat... :D Ja planiram da ostanem onaj partipuperski omraženi skeptik 8-)
Last edited by cyprus on 14/10/2011 01:39, edited 1 time in total.
Bosnolog

#606 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

Ćiro Blažević: "Sušić će me osvetiti... Razbićemo Portugal!"
13. 10. 2011. • 23:31 S. B.
Image

"Apsolutno sam siguran će me moj prijatelj Safet Sušić osvetiti za nesretno ispadanje od Portugala prije dvije godine u baražu za Svjetsko prvenstvo, rekao je nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević.
U ekskluzivnom razgovoru za "Nezavisne", Blažević još nije prežalio ispadanje od Portugalaca, ali vjeruje da su današnji "zmajevi" zajedno sa Papetom stasali da naprave iskorak i konačno se plasiraju na jedno veliko takmičenje.

"Ma nema se tu šta puno pričati. Fudbalska reprezentacija BiH sazrela je u ozbiljnu ekipu koja može dobiti svakoga. Ako su mogli u male cipele staviti Francuze :lol: :lol: na njihovom terenu sred u Pariza, ne vidim razloga zašto ne bi mogli razbiti i Portugal. Mogu to oni sigurno, pa vidjeli smo šta su uradilu u utorak", dodao je Blažević.

Last edited by Bosnolog on 14/10/2011 01:40, edited 1 time in total.
shalla

#607 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

Ne kontam ove što prizivaju katastrofa teren, oranicu, bljuzgu i sl?!? Jeste li vi gledali utakmicu u Parizu? Jeste li vidjeli rapsodiju u prvom poluvremenu, jednoj francuskoj smo 10x sakrili loptu, napisao sam već da smo igrali kao Barca...

Nije ovo reprezentacija od prije 6-7 godina kad smo svi Boga molili da se igra na manjem i grbavom terenu, ovoj ekipi, ovakvim znalcima u vezi je potreban "tepih" da bi se mogla razviti onakva igra ko u Parizu. Ja se nadam da ovdje nećemo zijaniti a meč u Portugalu je naša šansa, tako je bilo i prošli baraž, u Lisabonu smo bili 3x opasniji neg u Zenici tako da manite se prizivanja nevremena sviju vam...
cyprus

#608 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cyprus »

shalla wrote:Ne kontam ove što prizivaju katastrofa teren, oranicu, bljuzgu i sl?!? Jeste li vi gledali utakmicu u Parizu? Jeste li vidjeli rapsodiju u prvom poluvremenu, jednoj francuskoj smo 10x sakrili loptu, napisao sam već da smo igrali kao Barca...

Nije ovo reprezentacija od prije 6-7 godina kad smo svi Boga molili da se igra na manjem i grbavom terenu, ovoj ekipi, ovakvim znalcima u vezi je potreban "tepih" da bi se mogla razviti onakva igra ko u Parizu. Ja se nadam da ovdje nećemo zijaniti a meč u Portugalu je naša šansa, tako je bilo i prošli baraž, u Lisabonu smo bili 3x opasniji neg u Zenici tako da manite se prizivanja nevremena sviju vam...
Al kontam nije loše prizivat nekih -10°C do -15°C. To ipak nisu portugalske temperature :D
LSD

#609 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

"Portugal je, za mene, najbolja ekipa koju smo mogli izvući!", odmah je k'o iz topa odvalio Medunjanin.

"Oni igraju fudbal, tehnički fudbal i takve ekipe nama najviše odgovaraju. Za nas bi bio mnogo veći problem da smo dobili neku ekipu bez znanja, ali fizički superiornu, koja nas može slomiti trkom i fizičkom igrom. Definitivno, za mene su portugalci najbolje rješenje. Da se razumijemo, ako ne možemo pobijediti Portugal, onda i ne trebamo na Evropsko prvenstvo, jer će tamo biti sve iste ili jače ekipe nego što su oni", dodao je.

Bolna je istina da Bosna i Hercegovina zaista nema sreće. Redovno izvlačimo najteže protivnike, primamo sumnjive golove, gubimo utakmice koje se moraju pobijediti, ali svemu dođe kraj, zar ne?
denimb

#610 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

cyprus wrote:
shalla wrote:Ne kontam ove što prizivaju katastrofa teren, oranicu, bljuzgu i sl?!? Jeste li vi gledali utakmicu u Parizu? Jeste li vidjeli rapsodiju u prvom poluvremenu, jednoj francuskoj smo 10x sakrili loptu, napisao sam već da smo igrali kao Barca...

Al kontam nije loše prizivat nekih -10°C do -15°C. To ipak nisu portugalske temperature :D

Ojjjj, pa nismo ni mi Sibirci...kako ces igrati na -15 :lol:
City_Pimp

#611 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by City_Pimp »

Moje misljenje je da buduca prvenstva mogu vise dobiti na popularnosti sa novim reprezentacijama. Nasa reprezetacija i par drugih bi ucinili iduce prvenstvo mnogo zanimljivije nego da gledaju Francuze i "dive" se onim . Dzeka i nasu reprezentaciju mnogi bi zeljeli vidjeti na Euru mada to neki ne zele priznati. Fudbal kakav smo igrali u Parizu je ono sto Evropi i treba , a ne sudijska ne pravda koja ubija popularnost i fer pley. Nazalost novac i sponzori su doveli ne pravdu u danasnji fudbal. Nama jedino preostaje da igramo kao u Parizu i time dobijemo sansu za Euro. Bice tesko , jer opet moramo se boriti protiv sudijske ne pravde. Izgubiti od boljeg je casno , ali biti bolji i izgubiti zbog sudije je bolno i tesko. Podrska nasim igracima je potrebna i zato trebamo biti uz njih. :bih: :bih: :bih:
Autobus

#612 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Autobus »

Medunjanin puk'o.

Jedan od razloga što smo odlično igrali protiv Francuza, pogotovo u prvom poluvremenu, je taj što je Nasri bio pičić a Blanc igrao sa dva defanzivca koja veze nemaju sa loptom i tehnički su nule.

Nažalost Portugal je individualno prejaka reprezentacija za nas. Jedino da igramo 100% kao tim i molimo Boga da Spahić ne usere ili Hasagić ili ko već..

Ali taman kad uhvatimo momentum, uvijek postoji mogućnost da sa 30 metara onaj idiot zabije gol iz slobodnog..

Jednostavno previše neprediktabilni, talentovani i mnogo mnogo tehnički superiorniji...

Najgora reprezentacija za izvući, jebena sreća. Sad ne žali za onim moronskim penalom.

I kakva je ovo logika ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. Na tom istom Euru će se naći ili Estonija ili Irska, ili Crna Gora, Danska itd... Portugal je jedan od favorita prvenstva, a mi ga tretiramo k'o Azerbejdžan.. čuj ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. kakva glupost.
Mezzo-x

#613 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mezzo-x »

Raja evo link za one koji misle ici u Portugal iz Njemacke/Austrije:
npr. od ponedjeljka do srijede : let iz Minhena + 2 prenocista u Lisabonu + let za Minhen = 203€ po osobi

klikni na link:

http://www.opodo.de/opodo/buchen/staedt ... hotelBegin

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by Mezzo-x on 14/10/2011 02:55, edited 2 times in total.
Sa_u_srcu

#614 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sa_u_srcu »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ECEErzvmuo 8 tisuca--- u korteu prema stadionu, kroz Pariz.... :dance: tko moze i priblizno....nek se javi.... :run:
fosil

#615 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by fosil »

Bosnolog wrote:
Ćiro Blažević: "Sušić će me osvetiti... Razbićemo Portugal!"
13. 10. 2011. • 23:31 S. B.
Image

"Apsolutno sam siguran će me moj prijatelj Safet Sušić osvetiti za nesretno ispadanje od Portugala prije dvije godine u baražu za Svjetsko prvenstvo, rekao je nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević.
U ekskluzivnom razgovoru za "Nezavisne", Blažević još nije prežalio ispadanje od Portugalaca, ali vjeruje da su današnji "zmajevi" zajedno sa Papetom stasali da naprave iskorak i konačno se plasiraju na jedno veliko takmičenje.

"Ma nema se tu šta puno pričati. Fudbalska reprezentacija BiH sazrela je u ozbiljnu ekipu koja može dobiti svakoga. Ako su mogli u male cipele staviti Francuze :lol: :lol: na njihovom terenu sred u Pariza, ne vidim razloga zašto ne bi mogli razbiti i Portugal. Mogu to oni sigurno, pa vidjeli smo šta su uradilu u utorak", dodao je Blažević.

Cudi me da nije rekao za onu "anomaliju" protiv Portugala... :lol:
atko

#616 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by atko »

ovaj put cemo im jebat oca ... pedercine portugalske :lol:
jeza u ledja

#617 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

atko wrote:ovaj put cemo im jebat oca ... pedercine portugalske :lol:
:roll: :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#618 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

just principe wrote:http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/mou ... -bih/66136

koja glupost :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nema Mourinho sve trci, stalo mu do Portugala ko lanjskog snijega :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa i prošli put su govorili da će ga zamoliti da im pomogne. Čim se počelo šuškati, Real ih otreso ko slinu.
p206

#619 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by p206 »

Autobus wrote:
I kakva je ovo logika ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. Na tom istom Euru će se naći ili Estonija ili Irska, ili Crna Gora, Danska itd... čuj ako ne možemo pobjediti Portugal, ne trebamo na Euro.. kakva glupost.
+1
atko

#620 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by atko »

jeza u ledja wrote:
atko wrote:ovaj put cemo im jebat oca ... pedercine portugalske :lol:
:roll: :lol:
nisi cuo za vic ... ko rece da smo mi crnogorci peder oca mu jebem :D
juventus

#621 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

Samo me zanima da li Sušić i sad misli kako je bod iz Albanije dovoljan?

Nije na mjestu konstatacija da ne zaslužujemo EP ako ne možemo pobjediti Portugal, al je svakako na mjestu ta da ne zaslužujemo EP kad smo se zadovoljili bodom protiv ekipe koju Luxemburg pobjedi. Jebiga, sad nas je to stiglo.
shipak

#622 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shipak »

juventus

#623 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

atko

#624 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by atko »

Goblin

#625 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Goblin »

Kvalifikacije se dobijaju i gube na malim reprezentacijama,da smo pobijedili Albaniju tamo,isli bi direktno na evropsko,svejedno sto smo u grupi imali negativan skor i sa Francuzima i Rumunima.
Dizete bespotrebnu i nicim opravdanu euforiju. Imamo jednu sasvim prosjecnu ekipu,sa sto losih mjesta. To se lijepo vidjelo protiv Rumunije,koja nas je deklasirala,povaljala,rasturila,razvalila onako usput sa svojim ocajnim timom,dva poluigraca i jednim narkomanom.
Ako ponovimo rezultat iz prosloga baraza ( dva casna poraza ) moramo biti presretni i cestitati nasim igracima i selektoru i na tom uspjehu.
Locked