Nije toliki problem samih radnika, vec upravo kao sto kazes uprave ViK-a.poznanik wrote:Mislim da na ovom forumu ne postoji žešči protivnik javašluku, neradu i lošem upravljanju u javnim preduzećima KS od mene. Međutim, u svakom slučaju pokušavam i realno sagledati i prikazati određene probleme i pojave. Nisu uvijek radnici - uposleni krivi, mada i oni snose ogroman dio odgovornosti, posebno njihovi sindikati, jer nedovoljno znaju i koriste svoja prava, kao da i oni nisu dio zajednice, ali jedno je sigurno - najčešći krivac za loš rad je uprava preduzeća, podržana od još lošije kantonalne vlasti.jazzer wrote:Zvucalo mi je kao argument opravdanja plata zaposlenih u ViKu i pored gubitaka koje proizvode i
usluge koje nude. Nisam mislio nista lose samo sam, valjda kao i svi koji osjecaju njihov nerad, poprilicno
naelektrisan na bilo sta u vezi sa ViKom.
U jednoj normalnoj firmi, kada ide lose poslovanje, smanje se plate radnicima ili se napravi neka reorganizacija da se smanje troskovi. Sigurno nece povecati cijene ili smanjiti kvalitet usluga jer znaju da ce izgubiti stranke time, ali ViK-u se to moze zato sto imaju monopol, koliko god da podignu cijene i koliko god da smanje kvalitet usluge, ljudi nemaju izbora, osim da kopaju bunar sto neko vec rece.