Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
scorpion7

#601 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by scorpion7 »

i_ja_na_forumu wrote:
cappy_tempo wrote:jel iko pokusao ici na ovaj CISO? ima li kakve fajde,kakvi su ovi predavaci?
ja nisam isla, ali isao je moj momak. kaze da se najvise radi na tome kako napisati dobru biografiju, kako se najbolje predstaviti poslodavcu itd. ta neka tamara koja je vodila to mu je uvijek bila na raspolaganju, pa je znao prije nego sto treba na razgovor za posao da ode do nje i da je pita sta da kaze, sta mu ona preporucuje itd..

i dobio je neki besplatni kurs informatike preko CISA :)
Ako je to ta Tamara, onda smo "istorupici" :D :D :D
i_ja_na_forumu

#602 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by i_ja_na_forumu »

scorpion7 wrote:
i_ja_na_forumu wrote:
cappy_tempo wrote:jel iko pokusao ici na ovaj CISO? ima li kakve fajde,kakvi su ovi predavaci?
ja nisam isla, ali isao je moj momak. kaze da se najvise radi na tome kako napisati dobru biografiju, kako se najbolje predstaviti poslodavcu itd. ta neka tamara koja je vodila to mu je uvijek bila na raspolaganju, pa je znao prije nego sto treba na razgovor za posao da ode do nje i da je pita sta da kaze, sta mu ona preporucuje itd..

i dobio je neki besplatni kurs informatike preko CISA :)
Ako je to ta Tamara, onda smo "istorupici" :D :D :D
sta ste :shock: :shock: ?? :D
Pitarrr82

#603 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Pitarrr82 »

:lol: :lol:
pukotina

#604 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by pukotina »

http://posao.ba/job.php?user=2db2417e53 ... obID=65102

BUhahaha!!

citat

..."zelite voditi zivotni stil agenta za nekretnine..";"...u provjerenom skandinavskom principu gdje je glavni fokus usjmeren na profesionalnost, integritet i samoinicijativu.."
"...karijera u jednoj ad najatraktivnijih bransi u usponu.."

W T F!!!

presmijesno :run: :run: :run:
Tkd

#605 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Tkd »

Najsigurniji posao je bildanje kičme, dnevnica od 25-40KM zavisno kod koga radiš i naravno nisi osiguran. Mislim da nisam jedini koji to radi. To je realnost , a ne maštati o nekom super poslu bez fakulteta , pa makar i privatnog faksa. :)
JOHNNYJUVE

#606 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JOHNNYJUVE »

Tkd wrote:Završiti prvo fakultet pa onda razmišljati o poslu. :)
ggreška...tj zavisi od fakulteta do fakulteta.. u biti posao možeš naći sa

elektrotehnikom
mašinstvom
medicinom

ostalo ti treba da imaš
štelu
sreću
veliku uporrnost

s toga, znam iz svog primjera, zaposlio sam se i studiram ujedno... jeste teško, slabo se ima vremena za hodanje, ali je bar sigurica... zeznuto je kad odes u 25-oj godini poslodavcu na razgovor i kazes
NEMAM RADNOG ISKUSTVA, a on te pita kako je to moguce, srednju si završio prije 7-8 godina? i naravno ide ona poznata

POZVAT ĆEMO VAS :)
volontirati, raditi bilo sta samo da je imati neko radno iskustvo i radnu naviku...
Drvosjeca iz Dejcica

#607 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

JOHNNYJUVE wrote:

elektrotehnikom
mašinstvom
medicinom

ostalo ti treba da imaš
štelu
sreću
veliku uporrnost

s toga, znam iz svog primjera, zaposlio sam se i studiram ujedno... jeste teško, slabo se ima vremena za hodanje, ali je bar sigurica... zeznuto je kad odes u 25-oj godini poslodavcu na razgovor i kazes
NEMAM RADNOG ISKUSTVA, a on te pita kako je to moguce, srednju si završio prije 7-8 godina? i naravno ide ona poznata

volontirati, raditi bilo sta samo da je imati neko radno iskustvo i radnu naviku...
Upravo tako, poznajem masu raje sa fakultetom ali koji ne znaju običan dopis sastaviti...jebiga svi su mislili zaposliti iza fakulteta u BH Telecom i Elektropirvedu. Najveća greška je pitati koliku ću platu imati kada završim fakultet, ja kažem 0 KM ako nemaš praktične vještine, iskustvo. Po mom skormnm mišljenju rad i samo rad u kombinaciji sa fakultetskom diplomom je put ka uspjehu, sama jedna varijanta od ove dvije je više lutrija.
lethalthreat

#608 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by lethalthreat »

Pozdrav,

Ima li neko iskustva sa firmom Media Market (http://www.mediamarket.ba)?
JOHNNYJUVE

#609 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JOHNNYJUVE »

bas to, eto ja sam imao srecu da pocnem kao fizički radnik i ujedno studirrao (Prva godina) i jedna žena referent prodaje dobije otkaz i posto je bio kraj mjeseca trebao im neko samo da zavrsi sve papirre za PDV culi da sam ja na ekonom. i prebace me, tu sam bio 15-ak dana, radio dan i noc i ostanem tu da radiim ... sad imam iskustvo i zavrsna sam godina...
ovo je kao neki savjet da je bolje u rubrici:
RADIO-RADILA
imati "konobar, radnik u skladištu" itd i uz to priložiš diplomu VSS jer onda se vidi da hoces da radis i da si uporan, dok kada doneseš prazan prostor... sve je drugačije...
i još nešto, najbitnija stvar je da upoznajete što više ljudi, 90% poslova se dobiva PREPORUKOM :) eto kada je meni isticao ugoovor i bilo pitanje ostati ili otkaz, po preporuci me već čekalo drugo radno mjesto u jednoj firmi...
jako teško je preko konkursa naći dobar posao... dobar CV i popratno pismo su jako bitni... što viiše bitnih podataka...
BIONA

#610 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by BIONA »

Evo da i ovdje pitam da li je nekome potrebna djevojka za cuvanje djece?
Tkd

#611 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Tkd »

JOHNNYJUVE wrote:

elektrotehnikom
mašinstvom
medicinom

ostalo ti treba da imaš
štelu
sreću
veliku uporrnost

Lahko ćemo mi sa iskustvom ako znaš prave ljude :)
vjesticanametli

#612 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by vjesticanametli »

Zhurba

#613 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Zhurba »

vjesticanametli wrote:http://www.messer.ba/Messer_poslodavac/ ... index.html

finansije i vozač navalite :-D
pa zastooo...sad ja imam manje sansi :roll: :lol: :lol:
vjesticanametli

#614 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by vjesticanametli »

a koja si ti 8) :D :lol:
stidljiv

#615 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by stidljiv »

Potrebni:

1. PHP/MySQL Developer - Puno radno vrijeme (PHP/MySQL/HTML/CSS/Javascript, Wordpress, Joomla, Drupal, Magento...)

2. Web designer / Graphic Designer - Puno radno vrijeme (Photoshop, Fireworks, Ilustrator...)

Posaljite CV na [email protected] ako ste zainteresovani i ako su ovi gore oglasi u sferi vase struke i interesovanja sa naznakom za koju se poziciju prijavljujete.
PRO165

#616 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by PRO165 »

Molim na moj PP zainteresovane da se jave da im proslijedim mail za poslati CV. U pitanju su dvije pozicije:

- knjigovodstvo, osoba sa iskustvom bez ili sa certifikatom, bez ili sa fakultetom

- call centar operater / komercijalista - nije klasični call centar prodavanja "ublehe", zavisno od preferncija može se raditi i dijelom na terenu. Ekonomski smjer pozeljan, poznavanje ERP sistema idealan kandidat.

Uglavnom više detalja za onog ko iskaže interes.

BTW, nema štela!!!
Adara87

#617 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Adara87 »

Izašao je nedavno ovaj konkures ili sta vec od strane Kantonalnog zavoda za zaposljavanje Sarajevo. Za 300 ljudi, ako se ne varam, ce sufinansirati zaposljenje preko biroa. Ne mogu da udjem na stranicu zavoda, konstantno piše da je kvaru, da ce se brzo popraviti....

Da li neko ima vise info o ovome, ili mozda text konkursa, koliko je to sto sufinansira zavod...itd?

LP :)
mister_1

#618 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mister_1 »

Ima li neki zanimljiv poslic...ako ima neka neko javi..casticu za mustuluk.
ibizza

#619 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ibizza »

Adara87 wrote:Izašao je nedavno ovaj konkures ili sta vec od strane Kantonalnog zavoda za zaposljavanje Sarajevo. Za 300 ljudi, ako se ne varam, ce sufinansirati zaposljenje preko biroa. Ne mogu da udjem na stranicu zavoda, konstantno piše da je kvaru, da ce se brzo popraviti....

Da li neko ima vise info o ovome, ili mozda text konkursa, koliko je to sto sufinansira zavod...itd?

LP :)
Meni su juce na Birou rekli da konkurs izlazi sredinom Decembra.
DanteX

#620 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by DanteX »

Može li mi neko reći gdje se uzima potvrda o radnom iskustvu i licenca za samostalan rad izdatu od nadležne komore. Hvala :)
sabix

#621 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by sabix »

Evo jos jedna potraga za posao :)

Trazimo posao mom ocu, trenutno zivi i radi u Italiji, al kad bi se nasao kakav posao dosao bi u roku od dva dana :)
Prije rata radio u Angropreduzecu kao poslovodja u Cazinu, 1992-1995 bio na liniji, poslije toga radio u Ledin doo kao direktor, i 1999-2004 imao svoj doo, maloprodaja. Sad u Italiji radi kao vodja gradilista, al zeli nazad u Bosnu.

Iskustva ima, jako komunikativan, inteligentan, radisan... Trazimo bilo kakav normalan posao, vozac, cuvar, trgovina, moze i neka gradjevinska firma. Zna osnove njemackog i talijanskog jezika, vozacka dozvola.

Eto pa ako cujete gdje da ima kakvog posla javNite mi :)
Hvala
mahir985

#622 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mahir985 »

Jednom prijatelju su potrebni neki clanci na njemackom jeziku za njegov website.

Ko dobro poznaje njemacki i zna googlati neka se javi pa cu detaljne informacije poslati na PP.
begzad

#623 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by begzad »

ibizza wrote:Pozdrav :)

Imam jedan fin prijedlog za sve nas,forumase ovog najposjecenijeg foruma u drzavi.
Osobe koje su nezaposlene da napisu svoju mini biografiju(strucna sptrema,ostale sposobnosti...),a da forumasi koji su u mogucnosti i koji imaju potrebu za zaposljavanjem izaberu nekoga.
Naravno,o detaljima se dogovoriti na PP ili FB.

Strucna sprema: Bakalaureat/Bachelor menadzmenta-ekonomskog smjera
Poznavanje rada na racunaru
Prosjecno poznavanje Engleskog jezika
Posjedujem vozacku dozvolu!

Nezaposlen vec 28 mjeseci :-)

p.s.Naravno,ako neko od forumasa zna za neki konkurs,bilo bi lijepo da ga objavi ovdje!

Prije svega moram da ti kazem da te forumasi nece nikad zaposliti jer imam to nije u nadleznosti :) .

Traziti posao na ovom forumu je jako ocajno sto nije do tebe naravno,vec je odraz ekonomskog stanja u drzavi(po nekima i nije drzava).
Oni forumasi koji imaju mogucnost da zaposlke nekoga su vec to uveliko odradili jer kako vidimo forum radi,dakle njima ne trebaju novi zaposlenici.Osim mozda forumasi koji su poslodavci van foruma ali oni su rijetko ovdje :) .

Kazes da si nezaposlen vec 28 mjeseci,ja sam bio 98 i jos se vodim na biroa za zaposljavanje kao nezaposleno lice jer sam trenutno na volonterskom radu !!!!A nisam jedini ,ima ih i gorih :sad: :sad: !!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Jedino s cim bih se slozio da se objavljivaju konkursi ali i to donekle jer to vecinom radi Agencija za drzavnu sluzbu javno i transparentno ,imas to na internetu sve ,pisani mediji ,drugi elektronski mediji i td..Sve u svemu ako nemas vezu bar zasad je tako bilo ,moze ti ga neko licno donijeti kuci neces biti primljen ,NAZALOST !!!

Es selamu alejkum
begzad

#624 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by begzad »

[quote="mahir985"]Jednom prijatelju su potrebni neki clanci na njemackom jeziku za njegov website.

[email protected] posalji informacije ovdje :) :)
ibizza

#625 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ibizza »

begzad wrote:
ibizza wrote:Pozdrav :)

Imam jedan fin prijedlog za sve nas,forumase ovog najposjecenijeg foruma u drzavi.
Osobe koje su nezaposlene da napisu svoju mini biografiju(strucna sptrema,ostale sposobnosti...),a da forumasi koji su u mogucnosti i koji imaju potrebu za zaposljavanjem izaberu nekoga.
Naravno,o detaljima se dogovoriti na PP ili FB.

Strucna sprema: Bakalaureat/Bachelor menadzmenta-ekonomskog smjera
Poznavanje rada na racunaru
Prosjecno poznavanje Engleskog jezika
Posjedujem vozacku dozvolu!

Nezaposlen vec 28 mjeseci :-)

p.s.Naravno,ako neko od forumasa zna za neki konkurs,bilo bi lijepo da ga objavi ovdje!

Prije svega moram da ti kazem da te forumasi nece nikad zaposliti jer imam to nije u nadleznosti :) .

Traziti posao na ovom forumu je jako ocajno sto nije do tebe naravno,vec je odraz ekonomskog stanja u drzavi(po nekima i nije drzava).
Oni forumasi koji imaju mogucnost da zaposlke nekoga su vec to uveliko odradili jer kako vidimo forum radi,dakle njima ne trebaju novi zaposlenici.Osim mozda forumasi koji su poslodavci van foruma ali oni su rijetko ovdje :) .

Kazes da si nezaposlen vec 28 mjeseci,ja sam bio 98 i jos se vodim na biroa za zaposljavanje kao nezaposleno lice jer sam trenutno na volonterskom radu !!!!A nisam jedini ,ima ih i gorih :sad: :sad: !!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Jedino s cim bih se slozio da se objavljivaju konkursi ali i to donekle jer to vecinom radi Agencija za drzavnu sluzbu javno i transparentno ,imas to na internetu sve ,pisani mediji ,drugi elektronski mediji i td..Sve u svemu ako nemas vezu bar zasad je tako bilo ,moze ti ga neko licno donijeti kuci neces biti primljen ,NAZALOST !!!

Es selamu alejkum
Legendo,ova tema je stara GODINU dana.
Posao sam dobio svega 15 dana nakon sto sam otvorio temu,a nisam bio jedini,u istu firmu su zaposlene jos 2 osobe sa ove teme/foruma,sto znaci da je tema uspjela,kao i moja ideja.
Post Reply