Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
cyprus

#601 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cyprus »

U engelskom dodavanje po tri nule ide ovako: milion, bilion, trilion, kvadrilion, kvintilion...

A u našem: milion, milijarda, bilion, bilijarda, trilion, trilijarda, kvadrilion, kvadrilijarda... :-D
photo

#602 Re: Al Jazeera Balkans

Post by photo »

gledam neki dan dokumentarac iz srbije, mislim da se zove druga strabna srbije. i u jednom dijelu, kada novinarka govori da se u neka sela u srbiji treba preci granica bih na dva mjesta da bi se doslo donjih, kaze nesto kao, parafraziram: ako vas uhvati policja federacije bih.....

mislim da bi novonarka trebala da zna, a ako ne ona onda urednik programa, da ta mjesta u bih se nalase u RS-u (mislimda se zove uvac ili slicno) i da tu postoji granicna policija bih koja je nadlezna za nadzor granice. ne postoji granicna policija federacije bih. u tom dijelu drzave prestupnike moze kazniti policija entiteta drzave bih koji se zove rs ili granicna policija bih.

ocekivao sam da ce bar al jazeera balkans biti oslobodjena ovakvih sitnih trikova ali zigleda da nije. mislio sam da ce al jazeera balkans prihvatiti stvarno stanje (kao kada su pitali da li je kosovo drzava pa se pravdali stvarnim stanjem na terenu i medjunarodnim proznanjem) a onda sire neistine da uvac i visegrad kontrolise federacija (na zalost ne kontrolise) i da ne postoji granicna policija drzave bih.

valjda sam bio jasan.
StupskaBitanga

#603 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Taj dokumentarac Druga strana Srbije nije rađen u produkciji Al Jazeere
Iako sam i sam mislio da jeste nije nego je kupljen
opa22

#604 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

I al jazeera zajebava,umjesto konteksta zastave svijeta :S
karanana

#605 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

Erzsebet wrote:
Ponosan wrote:Emir se sad popravio,vidi se da tamo neko radi sa njim i ostalim novinarima,ima covjek od koga nauciti! zadnjih dana izvjestava korektno bez gresaka! nije istina da mumlja,sasvim normalan novinar,koji ima sanse samo da napreduje..
Emir Delić je za Avazov Sport, kad je ovaj tariguz tek počeo izlaziti, napisao da Parma, Milan i Juventus dolaze na turnir u Brezu, da uveličaju godišnjicu Rudara iz Breze. Takođe, taj diletant je preko cijele naslovnice jednom napisao da George Weah dolazi u jedan od sarajevskih klubova, i to u vrijeme kad je Weah bio prvi napadač Evrope.
sinoc se razmaho rukama....ne mora nista pricati. sve nam govori rukama, ko jezikom za gluhonijeme. izvinite, ali ako je on krema sportskog novinarstva na balkanu, onda je to novinarstvo nisko palo. jedino ako se niko drugi nije prijavio na oglas ako je oglasa uopste i bilo.
harač

#606 Re: Al Jazeera Balkans

Post by harač »

jel ovaj upravo reče "teško je biti bog ovih dana" :lol:
Abu FEED el-Castro

#607 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Abu FEED el-Castro »

Gledastel emisiju o Osami? I?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#608 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

Abu FEED el-Castro wrote:Gledastel emisiju o Osami? I?
Nisam. Kad je bila? Gledala najave samo? Kakva je? Ma, repriziraće sigurno. Inače, emisije Mirjane Hrge :thumbup: Odlična novinarka
opa22

#609 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Zar je poceo taj njen "svedok"? Ili mislis opcenito na emisije koje ona vodi?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#610 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

opa22 wrote:Zar je poceo taj njen "svedok"? Ili mislis opcenito na emisije koje ona vodi?
Mislim na emisije koje vodi. Obično ima dva gosta na linku i odlično to uradi. Zaista vrhunski.
opa22

#611 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

da super je Hrgica, profesionalac teski
Veliki brat

#612 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Veliki brat »

opa22 wrote:da super je Hrgica, profesionalac teski
Ali nema veze što je veeeeeliki nacio...ista :x
A da je bolje znate eeeeee... :bih:
@mba

#613 Re: Al Jazeera Balkans

Post by @mba »

photo wrote:gledam neki dan dokumentarac iz srbije, mislim da se zove druga strabna srbije. i u jednom dijelu, kada novinarka govori da se u neka sela u srbiji treba preci granica bih na dva mjesta da bi se doslo donjih, kaze nesto kao, parafraziram: ako vas uhvati policja federacije bih.....

mislim da bi novonarka trebala da zna, a ako ne ona onda urednik programa, da ta mjesta u bih se nalase u RS-u (mislimda se zove uvac ili slicno) i da tu postoji granicna policija bih koja je nadlezna za nadzor granice. ne postoji granicna policija federacije bih. u tom dijelu drzave prestupnike moze kazniti policija entiteta drzave bih koji se zove rs ili granicna policija bih.

ocekivao sam da ce bar al jazeera balkans biti oslobodjena ovakvih sitnih trikova ali zigleda da nije. mislio sam da ce al jazeera balkans prihvatiti stvarno stanje (kao kada su pitali da li je kosovo drzava pa se pravdali stvarnim stanjem na terenu i medjunarodnim proznanjem) a onda sire neistine da uvac i visegrad kontrolise federacija (na zalost ne kontrolise) i da ne postoji granicna policija drzave bih.

valjda sam bio jasan.

pa i jeste koliko sam mogao da primjetim, neki dasn se javljala novinarka sa otvorenja autoputa, na kraju mahovljani, kod banja luke...

karta BiH je uvjek potpuna znaci bez entitetskih granica..mislim da je AJB nest najbolje sto se trenutno moglo desiti na ovim prostorima, vreijeme ce svoje pokazati!
opa22

#614 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Veliki brat wrote:
opa22 wrote:da super je Hrgica, profesionalac teski
Ali nema veze što je veeeeeliki nacio...ista :x
A da je bolje znate eeeeee... :bih:
cuo sam da je veliki nacio, ali isto tako znam da je zena maximalno posvecena novinarstvu
supervizor

#615 Re: Al Jazeera Balkans

Post by supervizor »

nema dilema da je pojava ove tv kuce odlicna stvar za cijelu regiju , ali sve vise imam informacija ,da je u hrvatskim kablovima potpuno prosla neprimjeceno ,a da ih kablovi u srbiji bojkotuju ,da im se zaustavlja regionalno djelovanje zbog percepcije da je to samo " muslimanska televizija ",zna li neko nesto vise od ovoga ??
@mba

#617 Re: Al Jazeera Balkans

Post by @mba »

supervizor wrote:nema dilema da je pojava ove tv kuce odlicna stvar za cijelu regiju , ali sve vise imam informacija ,da je u hrvatskim kablovima potpuno prosla neprimjeceno ,a da ih kablovi u srbiji bojkotuju ,da im se zaustavlja regionalno djelovanje zbog percepcije da je to samo " muslimanska televizija ",zna li neko nesto vise od ovoga ??

pa normala da smeta ovakva tv kuca svima na ovim prostorima kad je svima poznato da su sve tv kuce u rukama nekih politickih partija...sve druge tv kuce mogu slobodno da se popakuju, uvjeren sam u to da ce ih AJB za kratko vrijeme pobrisati sa scene!!! :thumbup:
Bosanac21

#618 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Bosanac21 »

Nekako mi Sasa veceras puno grijesi... Da ga idiot ne zeza :)
luckylaka

#619 Re: Al Jazeera Balkans

Post by luckylaka »

@mba wrote:
supervizor wrote:nema dilema da je pojava ove tv kuce odlicna stvar za cijelu regiju , ali sve vise imam informacija ,da je u hrvatskim kablovima potpuno prosla neprimjeceno ,a da ih kablovi u srbiji bojkotuju ,da im se zaustavlja regionalno djelovanje zbog percepcije da je to samo " muslimanska televizija ",zna li neko nesto vise od ovoga ??

pa normala da smeta ovakva tv kuca svima na ovim prostorima kad je svima poznato da su sve tv kuce u rukama nekih politickih partija...sve druge tv kuce mogu slobodno da se popakuju, uvjeren sam u to da ce ih AJB za kratko vrijeme pobrisati sa scene!!! :thumbup:
Citas li ti sta pisu ovi ,,istrazivaci,,AJB ne primjecuje se na nasim prostorima,gledanost 0.4% a on govori kako ce pobrisati ostale :-) 0.4% gledanosti je negdje na nivou tv simica,alfe,vikoma,jate,osm.Vidis gdje ih istrazivaci smjestise
SSemir

#620 Re: Al Jazeera Balkans

Post by SSemir »

luckylaka wrote:["]Citas li ti sta pisu ovi ,,istrazivaci,,AJB ne primjecuje se na nasim prostorima,gledanost 0.4% a on govori kako ce pobrisati ostale :-) 0.4% gledanosti je negdje na nivou tv simica,alfe,vikoma,jate,osm.Vidis gdje ih istrazivaci smjestise
[/quote][/quote]

ovaj post je pravi dokaz onoj tvrdnji za norod koji zivi u bih. tj:
Image

pa kako bolan tako olako prihvatas sve sto ti se servira?? jesi li ti upoznat sa slucajem Mareco?
pa ako nista, vidis li ti koliko narod o njima prica, koliko se alJazeera cekala. svi kablovski operateri su ih odma uveli. i ti vjerujes u tih 0,4% ??
obn kad je digao buku zbog ovih marecovih izvjestaja, odmah u sljedecem izvjestaj, gledanost obn je nekoliko puta porasla. pametnom je jasno...
udrch

#621 Re: Al Jazeera Balkans

Post by udrch »

Ne znam za ovaj uzorak o kojem govori Mareco, ne kontam gdje su to oni ljude pitali, vjerovatno po nekim prčijama, ali znam da ja koga god znam da je fasciniran ovom televizijom..
Kvalitet programa i ljudi koji rade ovdje je jednostavno neuporediv čak kad ga čovjek poredi i sa jednim HTV-om..
dragonz

#622 Re: Al Jazeera Balkans

Post by dragonz »

Al Jazeera fakat odskače od prosjeka tv stanica sa prostora bivše juge istovremeno pokazuje cnn-u kako se radi posao novinarstva
opa22

#623 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

ma samo polako "razvalit" ce oni balkan i lokalne info tv, tek su stari mjesec dana, samo da podju s cjelodnevnim programom i nekim emisijama bit ce to :thumbup:
opa22

#624 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

AlJazeera B. veceras odlicna uzivo javljanje iz studija u ZG, studio se spaja s izbornim stozerima, za 2 sekunde odlete malo do Moskve, iz Moskve do Ljubljane ma savrseno :thumbup: well done
StupskaBitanga

#625 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Bolji su no HRT
Locked