Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#601 Re: Baraz

Post by los merengues »

evo malo s foruma Irske:
Club Lemon:Them bosnians would be a tough hurdle to negotiate thats for sure.With that big lanky lethal bastard dzeko up front luckily we have dunne
Shabby:For me, Bosnia are the team NOT to get. They're very good. They've good players, a good system and play football. They were up 1-0 tonight against France in Paris only to be pegged back with a controversial penalty.
http://www.peoplesrepublicofcork.com/fo ... 620&page=2
:dance: :dance: :dance:

Samo da njih ne dobijemo ..pokradeni su gore od nas :x
Daj taj portugal ili ove lijevo pa da se biljezimo s stovanjem :dance: :dance:
k3ngur

#602 Re: Baraz

Post by k3ngur »

Ne znam koga bih zelio u barazu ali sigurno znam da je Portugal zadnja zelja.

Ali Irska i mi zasluzujemo da odemo na EP, jer obadvoje smo pokradeni od kokoski...
sumirprimus

#603 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

eeddiinn wrote:A ako misliš tako gledati statistiku i šta je bilo prije, onda Estonci ne zaslužuju još 200 godina da uđu u baraž jer su od jedne BiH u prošlim kvalifikacijama izgubili 7:0. Ti ako ti se ne sviđa činjenica da mi imamo trenutno izuzetnu reprazentaciju koja je sposobna za velike upjehe ili ako ne vjeruješ u to ti brate izaberi neku koja ti se sviđa pa navijaj za njih pa ću onda i razumjeti ako budeš i dalje pljuvao po nama.
Zamisli ti samo kako je pred 80.000 navijača izači na gostujući teren i odigrati onakvu utakmicu, prijatelju 5 puta bi se uneredio do početka utakmice.
:shock: :shock: :shock:
sta se sve nagovori,halo decko banjaluka,a ti ko mozes da zamislis kako je izac pred 80.000 ljudi garant, jeli???
Ako ista cijenim,respektujem,u ovom nasem sportu to je onda repka.
i ko smo to mi a ko si to ti??il vi??sta pricas ba?? kome se gace pune,ko ce koga zgazit,imas kakvih dokaza,cinjenica,argumenata???
zvanicna uefa lista ti kaze ispred nas ubjedljivo i hrvatska i portugal!estonija je drugi par opanaka i svakako ne mozemo s njima igrat...
logika nalaze da je najbolje njih izbjec,to sto su oni izgubili od grka nedaje nama za pravo da mislimo da cemo ih zgazit na osnovu cega???isto i s portugalcima,vidili smo kakvi su...
de malo realnosti :roll:
p.s koga god da izvucemo,igramo da prodjemo,samo bolje sa igramo da irskom i ceskom nego hrv i por,i tacka ba.
Sasvim_Obican

#604 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by Sasvim_Obican »

17:46 wrote:
veljaca wrote:Ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu sinoc potiv francuza - nije bitno ko nam dodje .... :bih:
Da,samo ne zaboravi zadnjih 20-tak minuta i da je ono bio rezervni sastav trikolora :-)
Reče ti ostade živ.. Kakav bolan "rezervni sastav", a od prvotimaca samo Riberya i Benzemu nisu imali.. Pa to je kao da kažeš da je BiH protiv Bjelorusije u Zenici igrala rezervnim sastavom jer nisu igrali Spahić i Pjanić..

Nadam se da provociraš jer bi inače ovakvo razmišljanje i uopšte percipiranje fudbala bilo jako, jako tužno.
17:46

#605 Re: Baraz

Post by 17:46 »

sumirprimus wrote:
eeddiinn wrote:A ako misliš tako gledati statistiku i šta je bilo prije, onda Estonci ne zaslužuju još 200 godina da uđu u baraž jer su od jedne BiH u prošlim kvalifikacijama izgubili 7:0. Ti ako ti se ne sviđa činjenica da mi imamo trenutno izuzetnu reprazentaciju koja je sposobna za velike upjehe ili ako ne vjeruješ u to ti brate izaberi neku koja ti se sviđa pa navijaj za njih pa ću onda i razumjeti ako budeš i dalje pljuvao po nama.
Zamisli ti samo kako je pred 80.000 navijača izači na gostujući teren i odigrati onakvu utakmicu, prijatelju 5 puta bi se uneredio do početka utakmice.
:shock: :shock: :shock:
sta se sve nagovori,halo decko banjaluka,a ti ko mozes da zamislis kako je izac pred 80.000 ljudi garant, jeli???
Ako ista cijenim,respektujem,u ovom nasem sportu to je onda repka.
i ko smo to mi a ko si to ti??il vi??sta pricas ba?? kome se gace pune,ko ce koga zgazit,imas kakvih dokaza,cinjenica,argumenata???
zvanicna uefa lista ti kaze ispred nas ubjedljivo i hrvatska i portugal!estonija je drugi par opanaka i svakako ne mozemo s njima igrat...
logika nalaze da je najbolje njih izbjec,to sto su oni izgubili od grka nedaje nama za pravo da mislimo da cemo ih zgazit na osnovu cega???isto i s portugalcima,vidili smo kakvi su...
de malo realnosti :roll:
p.s koga god da izvucemo,igramo da prodjemo,samo bolje sa igramo da irskom i ceskom nego hrv i por,i tacka ba.
:thumbup:
Samo sa ovakvim načinom razmišljanja se može otići na euro.
veljaca

#606 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by veljaca »

veljaca wrote:Ako budemo igrali kao u prvom poluvremenu sinoc potiv francuza - nije bitno ko nam dodje .... :bih:
Da,samo ne zaboravi zadnjih 20-tak minuta i da je ono bio rezervni sastav trikolora :-)
Ako me vec citiras - onda dobro procitaj moj post, pa onda odgovaraj ( ja sam rekao za igru u prvom poluvremenu ) .... A ovo da je rezervni sastav - nigdje veze ... Falili su im Riberi, Benzema i mozda jos 1-2 ...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#607 Re: Baraz

Post by JoseMujica »

arzuhal wrote:Boli me čutura koga izvlačimo sutra. I ne izvlačimo mi nikog, ONI izvlače NAS. Sinoć su momci pokazali kako se igra. Nek' sad Portugalci & Co. mole Boga da nas ne izvuku :bih:
:thumbup: tačno....nakon sinoćnje tekme svi se mole da nas ne dobiju tako da nas može dobit jedino neka "neušemljena" reprezentacija.

tipujem Češka ili Hrvatska

Portugal nas garant neće...sranje je jedino igrati sa Hrvatskom zbog navijača i svih sranja koja idu uz to, ali je to objektivno najlakši nosilac
Last edited by JoseMujica on 12/10/2011 14:12, edited 1 time in total.
arzuhal

#608 Re: Baraz

Post by arzuhal »

Dakle, složili smo se:

Portugal - nećemo, jer su, objektivno, najjači protivnici...

Irsku - nećemo, jer su u kvalifikacijama za SP pokradeni na očigled svojih, sudijinih, Francuskih i navijačkih očiju, očiju cijelog svijeta, svih kamera i satelita...

Hrvatsku - nećemo, zbog nacionalističkih sranja, zapadnohercegovačke prćije i Tučepa...

ČESI :dance:

#609 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

veljaca wrote:
Ako me vec citiras - onda dobro procitaj moj post, pa onda odgovaraj ( ja sam rekao za igru u prvom poluvremenu ) .... A ovo da je rezervni sastav - nigdje veze ... Falili su im Biberi, Benzema i mozda jos 1-2 ...
Nije baš rezervni ali daleko od toga da je najjaći sastav.Drugo,izbaci iz ekipe Džeka,Pjanića i još 1-2 pa ćeš da vidiš na šta će to ličiti.Trećeu,takmica se igra 90 minuta a ne jedno poluvrijeme i onih zadnjih 15-20 minuta je proteklo u potpunoj dominaciji francuza.Stekao se utisak da gol "visi" i da nije bilo penala uvalili bi ga do kraja(fizički potpuno nadmoćni,što je bilo očigledno).
johnny_blazze

#610 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by johnny_blazze »

trcicu trceci wrote:problem je to sto ljudi uglavnom koji ne prate fudbal/nogomet, prate kada nasa reprenzentacija igra ili ove bitne utakmice samo, i onda ti svi sa poluznanjem dodju ovdje i pametuju...nevjerovatno, sinoc je to najvise bilo izrazeno
ma joj kroz citave kvalifikacije nas prate ovi sto jedva cekaju da izgubimo, da mogu poslje svoje bisere prosipat...Ja bi najvise volio cehinje da nam dodju preslabi su pogledajte kako su odigrali ove kvalifikacije i sve ce vam bit jasno
ultima_palabra

#611 Re: Baraz

Post by ultima_palabra »

Pa sami Irci kažu da igraju "dinosaur football" :-D Kakav sudija, raskovali bismo ih ko šupu :dance:
sumirprimus

#612 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

sutra čemo svi biti pametniji :D
daj boze samo da ne bude do novembra povreda nasih igraca :bih:
eeddiinn

#613 Re: Baraz

Post by eeddiinn »

Prvo za tebe nisam dečko, drugo o kakvoj banjaluci pročaš, treće kada sam ja rekao da ćemo nekoga zgaziti. samo sam rekao da nas se boje i to je činjenica htjeo ti prihvatiti to ili ne. također nisam ni jednom spomenuo da trebamo izvuči ovoga ili onoga. stvar je da se oni boje da ne izvuku nas. a ti ako volis reprezentaciju onda imaj malo i vjere u istu i mani se statistike. nije sve statistika, po statistici bi francuzi na proslom svjetskom trebali biti bar u cetvrtini finala, a sta ih snadje. JAR prodje a oni ispadose. fudbal nije statistika i ono sta je na uefinoj stranici. izadji malo iz virtuelnog svijeta popricaj malo sa ljudima iz hrvatske pa ces vidjeti.
sinkaspud

#614 Re: Baraz

Post by sinkaspud »

Ne daje pravo da cemo ih zgaziti ali da su oni medju 10 najboljih i nisu, jer njihovo prisustvo u 10 najboljih na ovoj listi im nije donijelo svjetsko prvenstvo u africi tako da to nije niakkvo mjerilo. Ne bi ih zgazili ali prolaz protiv Hrvatske je svakako moguc i ne vidim zasto bi sad neko trebao da strahuje od njih ko eto oni medju 10 :lol: ispade oni u isti kos idu sa Njemackom, Holandijom, Spanijom pa eto nemoj samo njih.
ganjeta

#615 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by ganjeta »

Ocm ovaj četrnest do šest je neki ubačeni elemanat, imaš komšije, pa izaberi nemoj glumiti ovdje nekog navijača Reprezentacije Bosne i Hercegovine, ofiran si pravo!
sumirprimus

#616 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

eeddiinn wrote:Prvo za tebe nisam dečko, drugo o kakvoj banjaluci pročaš, treće kada sam ja rekao da ćemo nekoga zgaziti. samo sam rekao da nas se boje i to je činjenica htjeo ti prihvatiti to ili ne. također nisam ni jednom spomenuo da trebamo izvuči ovoga ili onoga. stvar je da se oni boje da ne izvuku nas. a ti ako volis reprezentaciju onda imaj malo i vjere u istu i mani se statistike. nije sve statistika, po statistici bi francuzi na proslom svjetskom trebali biti bar u cetvrtini finala, a sta ih snadje. JAR prodje a oni ispadose. fudbal nije statistika i ono sta je na uefinoj stranici. izadji malo iz virtuelnog svijeta popricaj malo sa ljudima iz hrvatske pa ces vidjeti.
predajem se jest u pravu si :) :thumbup:
kurty

#617 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by kurty »

17:46 wrote: Nije baš rezervni ali daleko od toga da je najjaći sastav.Drugo,izbaci iz ekipe Džeka,Pjanića i još 1-2 pa ćeš da vidiš na šta će to ličiti.Trećeu,takmica se igra 90 minuta a ne jedno poluvrijeme i onih zadnjih 15-20 minuta je proteklo u potpunoj dominaciji francuza.Stekao se utisak da gol "visi" i da nije bilo penala uvalili bi ga do kraja(fizički potpuno nadmoćni,što je bilo očigledno).
visio je i u Albaniji, pa ga nismo mi zabili...

da su ljudi dali iz onog slobodnjaka, ili pak iz jedne od akcija, mozda bi se drugacije osjecali

a u biti, pogledaj statistiku meca... mozda ce ti biti jasnije
johnny_blazze

#618 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by johnny_blazze »

A ovo da je rezervni sastav - nigdje veze ... Falili su im Biberi, Benzema i mozda jos 1-2 ...
Nije baš rezervni ali daleko od toga da je najjaći sastav.Drugo,izbaci iz ekipe Džeka,Pjanića i još 1-2 pa ćeš da vidiš na šta će to ličiti.Trećeu,takmica se igra 90 minuta a ne jedno poluvrijeme i onih zadnjih 15-20 minuta je proteklo u potpunoj dominaciji francuza.Stekao se utisak da gol "visi" i da nije bilo penala uvalili bi ga do kraja(fizički potpuno nadmoćni,što je bilo očigledno).[/quote]
cuj izbaci dzeku,panica ij os 1-2 pa znas li ti da francuzi imaju kvalitet da naprave 5 reprezentacija, imaju registrovanih fudbalera ko bosna stanovnika, jos uz to kupe iz kolonije sve sto valja...

#619 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

ganjeta wrote:Ocm ovaj četrnest do šest je neki ubačeni elemanat, imaš komšije, pa izaberi nemoj glumiti ovdje nekog navijača Reprezentacije Bosne i Hercegovine, ofiran si pravo!
Ništa ja ne glumim samo pokušavam raspravljati objektivno i bez vrijeđanja
Baltazar_khan

#620 Re: Baraz

Post by Baltazar_khan »

ganjeta

#621 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by ganjeta »

Ofiran si :dance: .
BHF_Manijak

#622 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by BHF_Manijak »

Ma sere ba lik ko foka...Hajd jarane ne jebi nam ni zivce ni raspolozenje, imas drugih podforuma pa tamo pamet prosipaj...Jos me nije popustilo od sinco, mogo bi i stagod grublje izvalit, bolje popusti nas svoje objektivnosti ziv bio, dosta nas jebu cijelu zivot sa nakvom objektivnoscu!
veljaca

#623 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by veljaca »

veljaca wrote:
17:46 wrote: Da,samo ne zaboravi zadnjih 20-tak minuta i da je ono bio rezervni sastav trikolora :-)
Ako me vec citiras - onda dobro procitaj moj post, pa onda odgovaraj ( ja sam rekao za igru u prvom poluvremenu ) .... A ovo da je rezervni sastav - nigdje veze ... Falili su im Riberi, Benzema i mozda jos 1-2 ...
Nije baš rezervni ali daleko od toga da je najjaći sastav.Drugo,izbaci iz ekipe Džeka,Pjanića i još 1-2 pa ćeš da vidiš na šta će to ličiti.Trećeu,takmica se igra 90 minuta a ne jedno poluvrijeme i onih zadnjih 15-20 minuta je proteklo u potpunoj dominaciji francuza.Stekao se utisak da gol "visi" i da nije bilo penala uvalili bi ga do kraja(fizički potpuno nadmoćni,što je bilo očigledno).
Ja sam rekao ovo :
Nije tesko, potrudi se i procitaj .... I skoncentrisi se na to - ako mozes ( posto me citiras ) ili ne citiraj me i onda pisi sta hoces .....
condy

#624 Re: Hrvatska, Portugal, Ceska ili Irska ?

Post by condy »

Nismo htjeli ni Portugal, pa smo ih dobili u baraz, a sad ne zelimo Hrvatsku, pa ćemo ih dobiti :-D

Nije vise ni bitno ko ce biti ta reprezentacija sa kojom ćemo igrati, bitno je da nasi zmajevi nastave ovako i imamo se pravo nadati evropskom prvenstvu :)

Ako bi bila Hrvatska, u tom slučaju i navijači moraju biti spremni da neke stvari ne ispoljavaju na Bilinom polju jer nervoza i neprijateljski naboj nama će našteti, samo opušteno :)
arzuhal

#625 Re: Baraz

Post by arzuhal »

Posebno veselo bi bilo to što, ukoliko bude CRO - BiH, do tekme ima mjesec dana...jarane :mrgreen:
Locked