Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#601 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Nek' joj nisi platio, i nek' ste zavrsili... Cak i ako je platila za tebe, a nije... To je samo "socijalna" da ti probudi grizodusje, i dakazes "ma za koga ces ti platiti, daj sad 2x po 5 KM da platim"... Pusti suplju... :thumbup:
vjesticanametli

#602 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

iceman ze wrote:Bjanko se potpisuju, i smatram da je to cisti kriminal, koji je kod nas legalizovan od strane nadleznih. Namjerno ostavljaju bjanko, da mogu manipulisati preostalim dugom. Nigdje na svijetu nema, da se na mjenici izricito ne navede broj ugovora i iznos.
uz mjenicu treba biti i mjenicna izjava na kojoj pise to sto ste mislili da pise na mjenici :-D
e neka si otisao da isaraju tvoju mjenicu :lol: cuj 5 kmica :lol: neka plati ona :thumbup:
shandrprcSA

#603 Re: Raiffeisen banka

Post by shandrprcSA »

Image

nazoves info kaze radi i moze te kupovati... moze al' u qurcu :x
Mehemed
Vozim: automobil

#604 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

shandrprcSA wrote:Image

Meni to izbaci ako nemam dovoljno para na racunu za to nesto sto sam kliknuo da kupi :D

Prije 2 dana sam narucio punjac za baterije sa ebay-a, sto se tice toga ja nemam problema, jedino sto nekada ne radi automat za vadjenje izvoda u poslovnici(nestane papira u njemu) i sto je mjesecno odrzavanje racuna relativno skupo, za sada nisam imao drugih problema sa RF bankom...
shandrprcSA

#605 Re: Raiffeisen banka

Post by shandrprcSA »

Mehemed wrote:
shandrprcSA wrote:Image

Meni to izbaci ako nemam dovoljno para na racunu za to nesto sto sam kliknuo da kupi :D

Prije 2 dana sam narucio punjac za baterije sa ebay-a, sto se tice toga ja nemam problema, jedino sto nekada ne radi automat za vadjenje izvoda u poslovnici(nestane papira u njemu) i sto je mjesecno odrzavanje racuna relativno skupo, za sada nisam imao drugih problema sa RF bankom...
ima para, uplatio 50 a stvar je 35km i ovo se desava po ko zna koji put...
DON_eARL

#606 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Jesi siguran da si unio tačno sve podatke?

Ja sam jučer imao sličan problem sa Steamom, nije mi prolazilo par puta, i nakon ponovnog popunjavanja podataka transakcija je prošla...
Mehemed

#607 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

shandrprcSA wrote: ima para, uplatio 50 a stvar je 35km i ovo se desava po ko zna koji put...
Treba 2-24h da legnu pare, ako si prije vise od 24h uplatio ne znam do cega je...
shandrprcSA

#608 Re: Raiffeisen banka

Post by shandrprcSA »

DON_eARL wrote:Jesi siguran da si unio tačno sve podatke?

Ja sam jučer imao sličan problem sa Steamom, nije mi prolazilo par puta, i nakon ponovnog popunjavanja podataka transakcija je prošla...
kartica je povezana na PayPal gotovo dvije godine i ovo se sve desava od prosle godine kada je masa raje imala problema sa transakcijama koje su bile u funtama gdje je banka zamrzla iste

Mehemed wrote:
shandrprcSA wrote: ima para, uplatio 50 a stvar je 35km i ovo se desava po ko zna koji put...
Treba 2-24h da legnu pare, ako si prije vise od 24h uplatio ne znam do cega je...
2h je uvijek plafon (nekad i ranije) u mom slucaju dok legnu pare a i na salteru mi je jutros rekla najvise 2h
Mehemed

#609 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

shandrprcSA wrote: kartica je povezana na PayPal gotovo dvije godine i ovo se sve desava od prosle godine kada je masa raje imala problema sa transakcijama koje su bile u funtama gdje je banka zamrzla iste

2h je uvijek plafon (nekad i ranije) u mom slucaju dok legnu pare a i na salteru mi je jutros rekla najvise 2h

A u funtama placas, ja sam samo jednom placao u funtama, u 1. mjesecu ove godine i proslo je uredno bez problema, ne znam kakva je sada situacija

I meni isto tako legne brzo, jednom je u roku 10-ak minuta leglo, ali tako kazu, da moze potrajati 2-24h
shandrprcSA

#610 Re: Raiffeisen banka

Post by shandrprcSA »

Mehemed wrote:
shandrprcSA wrote: kartica je povezana na PayPal gotovo dvije godine i ovo se sve desava od prosle godine kada je masa raje imala problema sa transakcijama koje su bile u funtama gdje je banka zamrzla iste

A u funtama placas, ja sam samo jednom placao u funtama, u 1. mjesecu ove godine i proslo je uredno bez problema, ne znam kakva je sada situacija

I meni isto tako legne brzo, jednom je u roku 10-ak minuta leglo, ali tako kazu, da moze potrajati 2-24h
ovo je bilo u dolarima i bez obzira bile funte ili dolari nece a novca na istoj ima...RF nikad vise
Mehemed

#611 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

shandrprcSA wrote: ovo je bilo u dolarima i bez obzira bile funte ili dolari nece a novca na istoj ima...RF nikad vise
U mene idu dolari bez problema, sve sto kupujem sa ebaya ili sa nekih kineskih stranica placam u dolarima, ja s placanjem nemam problema
bosniamaj

#612 Re: Raiffeisen banka

Post by bosniamaj »

Evo ne mogu da vjerujem, na izvodu vidim da su mi uzeli proviziju 10KM na iznos od 10KM.
U slučaju nužde sam, iako imam i UniCredit maestro karticu, podigao 10 KM na UniCredit bankomatu.

Ne mogu da vjerujem!
Vidim sad u njihovom cjenovniku da je provizija 2,5% a minimalno 10KM i ja sam kriv što sam podigao, ali, ipak, ne mogu da vjerujem!
DON_eARL

#613 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Tako ti je sa svakom bankom i bankomatom druge banke... Kao što kažeš, sam si kriv. Valjda ćeš naučiti nešto iz te greške. :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#614 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

Mene su par puta natjerali da dignem na drugim bankomatma jer njihovi nisu radili. Uredno sam podnjeo zahtjev i sve je bilo stonirano. Nece oni mene yebavat da prostite :)
ljuspica

#615 Re: Raiffeisen banka

Post by ljuspica »

Imam jos 5 rata do kraja kredita u ovoj banci. Obzirom da na ljeto necu biti tu da li mogu dva mjeseca unaprijed da dam 300 km (1 rata mi je 150km) i onda mi ostaju jos 2 rate do kraja kad ih mogu uplatiti tek kad se vratim ....da li ce meni ici kamata i koliko na tih 300 KM ili ide na ukupan iznos koji sam podigla prije 5godina. Samo da dodam da ratu kredita uplacujem "rucno" dakle ja nosim lovu u banku uvijek na tacan dan ili par dana prije kad se uplacuje....da me slucajno nece ko zvati iz ove banke jer se nakostrijesim cim me pozovu, a sad u zadnje vrijeme zivkaju kad su vidli da sam u A kategoriji a blizi mi se kraj kredita...htjeli bi da me zadrze, e ne moze ne moze to tek tako...
SaMaster

#616 Re: Raiffeisen banka

Post by SaMaster »

ljuspica wrote:Imam jos 5 rata do kraja kredita u ovoj banci. Obzirom da na ljeto necu biti tu da li mogu dva mjeseca unaprijed da dam 300 km (1 rata mi je 150km) i onda mi ostaju jos 2 rate do kraja kad ih mogu uplatiti tek kad se vratim ....da li ce meni ici kamata i koliko na tih 300 KM ili ide na ukupan iznos koji sam podigla prije 5godina. Samo da dodam da ratu kredita uplacujem "rucno" dakle ja nosim lovu u banku uvijek na tacan dan ili par dana prije kad se uplacuje....da me slucajno nece ko zvati iz ove banke jer se nakostrijesim cim me pozovu, a sad u zadnje vrijeme zivkaju kad su vidli da sam u A kategoriji a blizi mi se kraj kredita...htjeli bi da me zadrze, e ne moze ne moze to tek tako...

Naravno da mozes upaltiti unaprijed. Evtl. Razliku u kamatama ce ti vratiti tek na kraju po zatvaranju kredita. Za banku je sve ok dok ne kasnis sa ratama, zato ne brini ;-)
ljuspica

#617 Re: Raiffeisen banka

Post by ljuspica »

cekaj malo, zadnja rata mi je za 5 mjeseci...kad se kredit zatvori sta ja moram da uradim? da im javim ili ce oni meni ili se i to na kraju placa a sto mi niko nije reko kad se kredit dizo :(?
Mehemed

#618 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

bosniamaj wrote:Evo ne mogu da vjerujem, na izvodu vidim da su mi uzeli proviziju 10KM na iznos od 10KM.
U slučaju nužde sam, iako imam i UniCredit maestro karticu, podigao 10 KM na UniCredit bankomatu.

Ne mogu da vjerujem!
Vidim sad u njihovom cjenovniku da je provizija 2,5% a minimalno 10KM i ja sam kriv što sam podigao, ali, ipak, ne mogu da vjerujem!
Stani malo da vidim jesam li dobro skontao ovo...

Ti si sa Raiffaisen debitnom/creditnom karticom podigao 10KM na Unicredit bankomatu?

Ja nisam znao da je ovo ikako moguce haha
Pooll

#619 Re: Raiffeisen banka

Post by Pooll »

Zato ne bi bilo moguce - Sa karticom mozes dici novac bilo gdje u svijetu, na bilo kojem bankomatu gdje se prima maestro ili viza... a naknade su druga prica...
DON_eARL

#620 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

Meni nije jasno kako neko može da koristi neku uslugu, bez ranijeg informisanja, čitanja ugovora i sl.

Evo cjenovnik za MasterCard i Visa set kartica, ostale imate na RF sajtu.
https://raiffeisenbank.ba/templates/def ... i_visa.pdf
Zabavljac

#621 Re: Raiffeisen banka

Post by Zabavljac »

Ja sam upoznao mobilnog bankara iz RZB i od tada sam rahat,covjek me rijesio sitnih kredita,ponudio mi neke dobre opcije i rijesio sam se kojekakvih mikrokreditnih organizacija,gdje sam bio zduzen,bas dobro,ali sam sam sebi kriv,bjezao sam od RZB,bili su mi grozni,ali ovom covjeku svaka cast,bas mi je dosao kao kec na desetku,tako da eto pohvale za banku,sta da kazem!Naravno i dalje sam kreditno zaduzen,ali jedna mi je rata,a sve drugo sam zatvorio i da ponudio mi je i shopping karticu i dobri su uslovi za nju!eto..
shandrprcSA

#622 Re: Raiffeisen banka

Post by shandrprcSA »

Zabavljac wrote:Ja sam upoznao mobilnog bankara iz RZB i od tada sam rahat,covjek me rijesio sitnih kredita,ponudio mi neke dobre opcije i rijesio sam se kojekakvih mikrokreditnih organizacija,gdje sam bio zduzen,bas dobro,ali sam sam sebi kriv,bjezao sam od RZB,bili su mi grozni,ali ovom covjeku svaka cast,bas mi je dosao kao kec na desetku,tako da eto pohvale za banku,sta da kazem!Naravno i dalje sam kreditno zaduzen,ali jedna mi je rata,a sve drugo sam zatvorio i da ponudio mi je i shopping karticu i dobri su uslovi za nju!eto..
zaboravio si "dugo citam al sam tek odlucio da se prijavim" Image
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#623 Re: Raiffeisen banka

Post by un1ted »

DON_eARL wrote:Meni nije jasno kako neko može da koristi neku uslugu, bez ranijeg informisanja, čitanja ugovora i sl.

Nije to problem druze, problem je kad im ne rade bankomati a to je jako cesto :) Eno onaj na autobuskoj vazda ne radi, a raja se pouzda u njega. Sto je tesko otici i intervenisati kada ti sistem prijavi da je ostalo jos manje od 1.000KM !?
DON_eARL

#624 Re: Raiffeisen banka

Post by DON_eARL »

un1ted wrote:
DON_eARL wrote:Meni nije jasno kako neko može da koristi neku uslugu, bez ranijeg informisanja, čitanja ugovora i sl.

Nije to problem druze, problem je kad im ne rade bankomati a to je jako cesto :) Eno onaj na autobuskoj vazda ne radi, a raja se pouzda u njega. Sto je tesko otici i intervenisati kada ti sistem prijavi da je ostalo jos manje od 1.000KM !?
Problem je najveći što ljudi ne čitaju ništa, pa upadaju nepromišljeno u obaveze.

Za ova 4 mjeseca nikad nisam naletio na bankomat koji ne radi. Autobuska - kampus - zgrada RF, 5 minuta pješke imaju bar 2 bankomata, možeš dići lovu i na šalteru. Možeš i tramvajem 2 stanice, ako ti je mrsko pješačiti. :D
perfect_guy

#625 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

DON_eARL wrote: Problem je najveći što ljudi ne čitaju ništa, pa upadaju nepromišljeno u obaveze.

Za ova 4 mjeseca nikad nisam naletio na bankomat koji ne radi. Autobuska - kampus - zgrada RF, 5 minuta pješke imaju bar 2 bankomata, možeš dići lovu i na šalteru. Možeš i tramvajem 2 stanice, ako ti je mrsko pješačiti. :D
juče recimo u robotu na socijalnom nije radio, a u onoj poslovnici kod hitne od dva radio jedan. Samo se nadam da je slučajno, da namjerno ne idu na to da se oni koji su baš u frci zalete na tuđi bankomat
Post Reply