Opsada turista

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
astrid

#601 Re: Opsada turista

Post by astrid »

nihil_ wrote:ne mozes rec ljudima da dodju posjetit piramidu i kad dodju nema piramide vec obicno brdo.
...a u Međugorju svi tusristi vide gospu?
nihil_

#602 Re: Opsada turista

Post by nihil_ »

JThomas wrote:a duhova ima?
Pa kako za koga, za mene ne al ima atmosfera ima iscekivanje, ne mozes to postici s jebenim brdom od 100m visine. Daj razmisli malo.

Isto i za gospu. I za ajvatovicu. Jebte pa skontajte malo
shin

#603 Re: Opsada turista

Post by shin »

xDenisx wrote:Nije Medjugorje nista manja ubleha nego piramide - zapravo sanse su vece da su piramide u Visokom autenticne nego da se Majka Isusova pojavila u nekom hercegovackom gradicu - ali ipak privlaci turiste i pomaze ekonomiji i valjda treba to podrzavati a ne pljuvati po tome.

Medjugorje je vjerski turizam, i te stvari ne mozes porediti sa piramidama.
dječak sa šibicama

#604 Re: Opsada turista

Post by dječak sa šibicama »

astrid wrote:
nihil_ wrote:ne mozes rec ljudima da dodju posjetit piramidu i kad dodju nema piramide vec obicno brdo.
...a u Međugorju svi tusristi vide gospu?
a u crkvi i dzamiji svi vjernici vide Boga? :roll:
amrica

#605 Re: Opsada turista

Post by amrica »

isto pitanje
amrica wrote:sorry za off, a jesi li ti bio tamo? vidio, hodao kroz tunele...?
BHF_Manijak

#606 Re: Opsada turista

Post by BHF_Manijak »

nihil_ wrote:
JThomas wrote:ama dragi ljudi...

znate koliko su u svijetu posjećene "uklete" destinacije, groblja, zamkovi, kuće i slično? i naravno, od hiljada i hiljada turista niko nikad ne vidi duha. a i dalje hrle i ostavljaju lovu.

e isto to i sa piramidama - ne mora biti ništa. al' neka ljudi dolaze.
Sto rece zulijan to je sve samoodrzivo, piramida nije, jer je NEMA, kontas, ne mozes rec ljudima da dodju posjetit piramidu i kad dodju nema piramide vec obicno brdo. Jednostavno to ne ide, nisu svi toliko glupi, jos ce ispast i sranje jer ce ljudi se zaliti da su prevareni.
Jedino da zapnemo, organizujemo neku ORA i napravimo tu piramidu kad je vec nema, i to samo nocu da radimo da nas ne snime. Zalit cemo brdo betonom i et :D
A sta su one ploce i tuneli nakvi? Mudo Marjanovo?! PA nije ih Semir ugradjivo...
alica.k

#607 Re: Opsada turista

Post by alica.k »

ama, nije uopste mjesto za raspravu jel piramida il nije.
cinjenica je da se za to mjesto zna...i da to treba iskoristit.
nihil_

#608 Re: Opsada turista

Post by nihil_ »

amrica wrote:
isto pitanje
Da, bio, vidio, nasmijo se.

Takve stvari se ne svode na licno misljenje, to se treba dokazati.
JThomas

#609 Re: Opsada turista

Post by JThomas »

i ti misliš da turisti dolaze na osnovu rigoroznih naučnih dokaza ili ličnog mišljenja?
nihil_

#610 Re: Opsada turista

Post by nihil_ »

JThomas wrote:i ti misliš da turisti dolaze na osnovu rigoroznih naučnih dokaza ili ličnog mišljenja?
Ne uvijek al konkretno kad je nesto ovako kao piramida onda valjda treba dokazati da postoji...Da nije tako svaka drzava bi imala po 20ak zar ne?
Lakat Jebić

#611 Re: Opsada turista

Post by Lakat Jebić »

idete od pogresne pretpostavke da je prosjecni, recimo svabo, pametniji od prosjecnog bosnje. nije. samo ima vise para
JThomas

#612 Re: Opsada turista

Post by JThomas »

tamo ima nešto i to je za turizam sasvim dovoljno. uopšte ne moraš vjerovati da je to piramida. ja ne vjerujem u boga nikako pa sam bio triput u međugorju. neuporedivo veće i nedokazanije ublehe privlače milione ljudi godišnje.
HAVANA

#613 Re: Opsada turista

Post by HAVANA »

nihil_ wrote:
amrica wrote:
isto pitanje

Jesi bio u kuci marka pola u korculi?Jel dokazano da je njegova il je samo nako...naka kuca?Pa svi idu,jos ti slozi kakav peskir,dvogled,djidju...i svi sretni... :roll:
Kupo se onaj u karlovim varima,drakula u dvorcu redovan bio...valjda jest...jebaji ga... :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#614 Re: Opsada turista

Post by Chmoljo »

Lakat Jebić wrote:idete od pogresne pretpostavke da je prosjecni, recimo svabo, pametniji od prosjecnog bosnje. nije. samo ima vise para
i nije mu životna filozofija - lezi-hljebu-da-te-jedem :wink:

a to, generalno, nema veze sa inteligencijom.
žulijan asanž

#615 Re: Opsada turista

Post by žulijan asanž »

HAVANA wrote:Jesi bio u kuci marka pola u korculi?Jel dokazano da je njegova il je samo nako...naka kuca?Pa svi idu,jos ti slozi kakav peskir,dvogled,djidju...i svi sretni...
Kupo se onaj u karlovim varima,drakula u dvorcu redovan bio...valjda jest...jebaji ga...
ne smeta meni što ljudi idu na piramidu, meni smeta što ih ima među nama koji vjeruju da je to piramida.
Jeep27

#616 Re: Opsada turista

Post by Jeep27 »

HAVANA wrote: Jesi bio u kuci marka pola u korculi?Jel dokazano da je njegova il je samo nako...naka kuca?Pa svi idu,jos ti slozi kakav peskir,dvogled,djidju...i svi sretni... :roll:
Kupo se onaj u karlovim varima,drakula u dvorcu redovan bio...valjda jest...jebaji ga... :roll:
Da ali tamo postoji (fizicki) neka kuca za koju mogu tvditi da je od Marka Pola, postoji (fizicki) i neki dvorac za kojeg mogu tvrditi da je drakula skakutao po njemu, ali mi ne mozemo pokazati barem ni neku vecu hrpu kamenja i reci "evo ovdje vam je bila piramida", jer je nema...to je problem.
Bolje bi bilo da se i u Visokom sta ukazalo, lakse bi privukli turiste nego piramidama... :)
JThomas

#617 Re: Opsada turista

Post by JThomas »

nema uopšte dokaza da je čovjek rođen na korčuli, a kamoli u kojoj kući. u nauci je čak raširenije mišljenje da nije, nego u veneciji. pa koga briga?

mislim smiješna priča, da turisti traže rigorozne naučne dokaze da bi došli nešto da vide.
nihil_

#618 Re: Opsada turista

Post by nihil_ »

žulijan asanž wrote:
HAVANA wrote:Jesi bio u kuci marka pola u korculi?Jel dokazano da je njegova il je samo nako...naka kuca?Pa svi idu,jos ti slozi kakav peskir,dvogled,djidju...i svi sretni...
Kupo se onaj u karlovim varima,drakula u dvorcu redovan bio...valjda jest...jebaji ga...
ne smeta meni što ljudi idu na piramidu, meni smeta što ih ima među nama koji vjeruju da je to piramida.

Sve to stoji ali ima boljih, pravih stvari na koje se moze obratiti paznja.
HAVANA

#619 Re: Opsada turista

Post by HAVANA »

Vazda kod nas suplja prica,ne valja ovo,ne moze ono,eno sad im i zicara ne valja...udruzenje protivnika napravili...trebevic,rs,folovi golovi...nek je kokuzima hljeba i igara...nek je koke reko za novu godinu,nek je krmak iz laktasa izjavio ovo,ono...nek su ugrozena vjerska ubjedjenja i vitalni nacionalni interes...jebo im on vise mater...dok pametan svijet radi...mi smrdimo...
Imamo bjelasnicu,jahorinu,igman,trebevic,carsiju,atentat,tunel,ratne rice,hagadu,muzeje,bijambare...potrpaj ih u bus...navij im i vodi u tunel

Opremi ih i vodi...

Organizuj im ...

Najedi ih,napij,nasmij ih...i do slijedeceg vidjenja... :bih:
dječak sa šibicama

#620 Re: Opsada turista

Post by dječak sa šibicama »

JThomas wrote:nema uopšte dokaza da je čovjek rođen na korčuli, a kamoli u kojoj kući. u nauci je čak raširenije mišljenje da nije, nego u veneciji. pa koga briga?

mislim smiješna priča, da turisti traže rigorozne naučne dokaze da bi došli nešto da vide.
Rodjen covjek u Korculi, istorijska cinjenica.

Za kucu ne znam, nije ni bitno.

Kucu ne treba otkopoavati, piamidu treba, a u Visokom i dalje nema piramide, samo brdo.
Jara

#621 Re: Opsada turista

Post by Jara »

HAVANA wrote:
nihil_ wrote:
amrica wrote:

isto pitanje

Jesi bio u kuci marka pola u korculi?Jel dokazano da je njegova il je samo nako...naka kuca?Pa svi idu,jos ti slozi kakav peskir,dvogled,djidju...i svi sretni... :roll:
Havana, :lol: :thumbup:
U Veneciji turistima pokazuju kuću i kažu da se u njoj rodio Marko Polo.
Na Korčuli turistima pokazuju kuću i kažu da se u njoj rodio Marko Polo.
I svi sretni... ;-)
HAVANA

#622 Re: Opsada turista

Post by HAVANA »

A jesi uzdisala na mostu dje casanova zdusio :lol: al sto je duzd pakash bio :twisted: :lol:
Valjda nisu nista slagali...haj mu ga znaj...sta me briga,meni dobro bilo...mimo kafe od 12 eura :twisted:
sumirprimus

#624 Re: Opsada turista

Post by sumirprimus »

znaci za turiste,najbolje onda napravit pricu o duhovima iz proslog rata u tunelima piramide koji se i dan danas sukobljavaju nekad medjusobno a nekad sa jos starijim duhovima,orginalnim stanovnicima piramida sunca i mjeseca...
onda nekim cudom zavlada mir(e sad u ovu pricu ubacit vjerski faktor) petkom, za slinamu djine,a nedeljom pozajmit djevicu mariju iz medjugorja, i ta dva dana nema duhova i tad je najbezbjednije hodat piramidama...
ujedno petak i nedelja ko vikend najefektivniji... :mrgreen:
a sve t zacinit semicem i ostalim suhomesnatim delikatesama,vino blatina zilavka za oporavak od duhova... :mrgreen:
travnicki sir i eto turizma,plus ne treba nam ni snjeg... :evil:
plus panoe poljepit po bosni:hrvatska ima more,a bosna nocne more :evil:
alica.k

#625 Re: Opsada turista

Post by alica.k »

najvise volim kad se vako neko pravi ekstremno pametan
Post Reply