Pa kako ti opisa ovog finog mladica?Kejn wrote:Ne opravdavam idiota, ali za ovo što si napisao bi trebao dobiti ban.tranquil wrote:Ovo je čovjek koji tvrdi da nismo u srodstvu sa primatima:
Iz izjave možemo još razumjeti kako Salmir Kaplan ne koristi ogledalo.
Žao mi je što padam na ovaj nivo rasprave, ali ako čovjek ima mali um, onda "maloumnik" nije uvreda nego opis.
Salmir Kaplan
- Edin H.
#601 Re: Salmir Kaplan
- insomnia78
#602 Re: Salmir Kaplan
Ne zna jadan da cete ga ostro osuditi na forumurz brzotrz wrote:Upravo tako. On je Erdoganov sluga i Bakirov potrčko. Koriste ga kad treba za njih odraditi prljave poslove. Ono što mene fascinira je koliko je on samo samouvjeren i glup kad se tako javno na fb koristi izrazima debilna teorija i smetljište historije. Umišlja da je Erdogan i da može reći šta mu se prohtije.Prpa.ba wrote:Uzoriti clan Srpske Demokratske Akcije nije kreacionista vec samo obicni turcic. Sutra da im sultan vrati teoriju evolucije u nastavni plan i program, ovaj i ostali SDA turcici bi opet gromoglasno aplaudirali.
Ma hajte molim vas
- Sinapsa
#603 Re: Salmir Kaplan
da je vracao teoriju evolucije u nastavni plan, Kaplan bi taj akt proglasio svijetlim primjerom progresa u islamskom svijetu...Prpa.ba wrote:Uzoriti clan Srpske Demokratske Akcije nije kreacionista vec samo obicni turcic. Sutra da im sultan vrati teoriju evolucije u nastavni plan i program, ovaj i ostali SDA turcici bi opet gromoglasno aplaudirali.
Ako nije neuk, Kaplan je oportunista. Umjetnik jedrenja s vjetrom, kojeg drugi prave.
Evo jedan lijep i kratak film o teoriji evolucije (u konfiguraciji video-klipa mozete izabrati srpski ili hrvatski prevod)
-
Novak20
#604 Re: Salmir Kaplan
DVIJE IZJAVE O OBRAZOVANJU: Aparthejd i deevolucija - izvan nauke, izvan razuma
http://www.zurnal.info/novost/20543/apa ... van-razuma
.......A stvar je, kada se jasno postavi, prilično očigledna: oba stajališta dolaze s iste strane barikade, onkraj nauke, onkraj razuma, što dovoljno govori o (ne)sposobnosti ovdašnjih političkih aktera da percipiraju probleme od šireg društvenog značaja u skladu s civilizacijskim normama. To je, zapravo, moguće samo u zemljama kakve su, na neki način, danas i BiH i Turska gdje intelektualni polusvijet, što iz straha, što iz želje za sticanjem moći, opravdava nacionalistički populizam.
http://www.zurnal.info/novost/20543/apa ... van-razuma
.......A stvar je, kada se jasno postavi, prilično očigledna: oba stajališta dolaze s iste strane barikade, onkraj nauke, onkraj razuma, što dovoljno govori o (ne)sposobnosti ovdašnjih političkih aktera da percipiraju probleme od šireg društvenog značaja u skladu s civilizacijskim normama. To je, zapravo, moguće samo u zemljama kakve su, na neki način, danas i BiH i Turska gdje intelektualni polusvijet, što iz straha, što iz želje za sticanjem moći, opravdava nacionalistički populizam.
-
hladan.preminger
#605 Re: Salmir Kaplan
Provjereno iz prve ruke, kaplan je flat earth-er. Tako da ovo nije iznenađenje. 
- JThomas
#606 Re: Salmir Kaplan
ljudi gledajući u more i brodove prije tri hiljade godina skontali da nije ravna. nekome to i danas moraš objašnjavati. a vlast tog nekoga postavi za ministra - kulture i obrazovanja...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Sara03
#608 Re: Salmir Kaplan
Pretpostavili smo.hladan.preminger wrote:Provjereno iz prve ruke, kaplan je flat earth-er. Tako da ovo nije iznenađenje.
-
hladan.preminger
#609 Re: Salmir Kaplan
JThomas wrote:ljudi gledajući u more i brodove prije tri hiljade godina skontali da nije ravna. nekome to i danas moraš objašnjavati. a vlast tog nekoga postavi za ministra - kulture i obrazovanja...
Kakvi su ostali strah me i pomisliti, kad je podmladak ovakav (zahiragić i kaplan).
- JThomas
#610 Re: Salmir Kaplan
ovo će samo još gore biti. el bake je za ove mlade lavove oličenje pameti i mudrosti.
-
hhaarree
#612 Re: Salmir Kaplan
Sta reci i komehladan.preminger wrote:Provjereno iz prve ruke, kaplan je flat earth-er. Tako da ovo nije iznenađenje.
- tranquil
#613 Re: Salmir Kaplan
Nisam komentarisao za Gulena, jer mi se iskreno jebe za Gulena, on i Kaplanov idol su mi u 5 deka, i ako bi se svi pobili međusobno ne bih suze pustio.zrakomlat wrote:rz brzotrz wrote:Neko ko je javna ličnost nema pravo da se izražava tako... debilna teorija kako reče. Sloboda govora važi za mene, pa čak ni za mene u potpunosti, jer ja nisam bio niti ću biti ministar kulture. Pa zamisli sad da sve javne ličnosti počnu koristiti medijske prostore na takav način, da pljujemo jedni po drugima, npr. dođe federalna ministrica obrazovanja i kaže ukida se vjeronauka jer su njene teorije debilne (mada neće to plavušica uraditi jer je ona isto turski igrač). Pa ja bih joj prvi rekao jaranice, ne ide to tako, iako nisam vjernik. A ovaj Kaplan koristi medije potpuno neprimjereno u količinama još od gulenovaca....zrakomlat wrote:To što on možda ne vjeruje u teoriju evolucije i što to javno iznosi i je sasvim OK, sloboda govora, izražavanje itd.![]()
Slažem se potpuno nego se moj originalni post uglavnom odnosio na reakciju gdje ga raja naziva majmunom, evolucijskom greškom i slično gdje nisam skonto što se popališe odjednom.
Ono, sve mi diraj, darwinovu teoriju jok
Imao je on još tih izjava tj osvrta na fb ko što je gulen i sl, pa niko nije komentarisao. A po meni je gore to, šta nas briga za to, imamo dosta svojih problema da razmišljamo o turskim a stalno nam se potura nesto na tu temu. I ne samo od njega nego i od kolega i simpatizera stranke mu.
Ovo, s druge strane, je najava napada na obrazovni sistem, u ovom slučaju FBiH. Nemojte misliti da je ovo samo baljezganje na FB: on u javni prostor uvodi da je društveno prihvatljivo obračunavati se sa naučnim teorijama na ovakav način, njega će slijediti druge neznalice, i jednog dana, kada i u FBiH budu ukidali teoriju evolucije iz obrazovnog programa, moći ćemo da se osvrnemo, i tačno lociramo početak tog procesa u Kaplanovovom FB statusu.
FBiH stavljam odvojeno, prvo zbog odvojenosti obrazovnih sistema, drugo iz razloga zato što je taj napad u RS nedavno već počeo, i ohrabrio Kaplana i kaplanoide, mada je isti odbijen.
https://www.klix.ba/scitech/nauka/senat ... /170525119
I da dodam, ovo nije prvi takav nasrtaj ni u Federaciji, ali jeste od strane visoko pozicioniranih SDA-ovaca. Prethodnica je bila od strane SDA-ovih zvijezda u usponu (čisto da vidite da je ovo dio trenda, a ne baljezganje jedne barabe):

- zforumas
#614 Re: Salmir Kaplan
Prof. dr. Smrcak vec pise aplikacije na upraznjeno mjesto stalnog predavaca na Odsjeku za biologiju i Kur'anska cuda 
-
hhaarree
#615 Re: Salmir Kaplan
zamisli na jednoj hrpi 250 ovih ameba sto su ovo lajkali. top 10 filmova strave i uzasatranquil wrote:
- Sara03
#616 Re: Salmir Kaplan
Naime, 500 ameba.hhaarree wrote:zamisli na jednoj hrpi 250 ovih ameba sto su ovo lajkali. top 10 filmova strave i uzasatranquil wrote:
Toliko ih je u međuvremenu lajkalo.
- ultima_palabra
#618 Re: Salmir Kaplan
A i vi nadigli frku oko stranačkog nosača kišobrana i pripravnika u ZZO... takva halaša i u Švedskoj negira naučna dostignuća, kamoli neće u Bosni.
- Sara03
#619 Re: Salmir Kaplan
Kaje Zahiraga, ljubi ga majka, da mu je zdrav razum (wtf?!) uz unutrašnje uvjerenje, dovoljan izvor za pitanja o postanku. 
-
hhaarree
#620 Re: Salmir Kaplan
bice ih jos ne sumnjamSara03 wrote:Naime, 500 ameba.hhaarree wrote:zamisli na jednoj hrpi 250 ovih ameba sto su ovo lajkali. top 10 filmova strave i uzasatranquil wrote:
Toliko ih je u međuvremenu lajkalo.
- Cherry-Cherry
#621 Re: Salmir Kaplan
Ma otišli smo mi u pičkumaterinu
Slijede giljotina i lomača.
Slijede giljotina i lomača.
- So What!
#622 Re: Salmir Kaplan
Čitajući komentare na Kaplanovom profilu, preovladali su komentari koji su ga ispljuvali i omalovažili njegov idiotski stav o evoluciji.
Zahiragić nažalost filtrira takve, ali sam uvjeren da bi slična situacija bila i kod njega.
S tim da, ako je u stanju prikupiti preko 500 lajkova na takav status, uvjerne sam da je sposoban prikupiti preko 1000 glasova za općinsko vijeće, to je tuga.
Zahiragić nažalost filtrira takve, ali sam uvjeren da bi slična situacija bila i kod njega.
S tim da, ako je u stanju prikupiti preko 500 lajkova na takav status, uvjerne sam da je sposoban prikupiti preko 1000 glasova za općinsko vijeće, to je tuga.