McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zaritisinebrute

#601 Re: McDonalds

Post by zaritisinebrute »

ProbuseniDolar wrote: A nas narod ne da voli, nego uziva da ga se daraci, primjer je Vatra gdje jebeni fildzan kafe kosta 2,5km. I nema sanse naci mjesta da se sjedne, dok ostali kafici zjape prazni iako je kafa duplo jeftinija. I onda se ovdje prosipa suplja o nasem standardu i kako narod umire od gladi.
nemoj tako to je po standardu nasem ... to je odmah opisano i otpisano kao fensi mjesto u koje samo oni sa dubokim dzepom mogu sjesti ... mc je za sire narodne mase ... kako to da ne znas ... oni su lopovi i hostapleri ... 8-)
žena sa broja 6

#602 Re: McDonalds

Post by žena sa broja 6 »

ProbuseniDolar wrote:Kod nas jos uvijek vecina misli da vlada socijalizam. Boli Mcd neka stvar za standard i da li narod ima para dok oni dobro posluju. Danas je jedino mjerilo jebeni dinar. Vidim poziva se na demonstracije protiv McD, a zasto nisu demonstracije bile kad je poskupio hljeb, ulje brasno. Hljeb je prije 5-6 godina kostao 0,50km, danas je 1,3km. Sutra ce biti 5 km, a nekima ce i dalje smetati cijena hamburgera u mcd. Zasto da stranci prilagodjavaju standard nama, kad nasi kapitalisti nas deru po usima. A nas narod ne da voli, nego uziva da ga se daraci, primjer je Vatra gdje jebeni fildzan kafe kosta 2,5km. I nema sanse naci mjesta da se sjedne, dok ostali kafici zjape prazni iako je kafa duplo jeftinija. I onda se ovdje prosipa suplja o nasem standardu i kako narod umire od gladi. Ja na vijestima cesto cujem da Poljaci, Cesi, Rusi, Ukrainci umiru od hladnoce i gladi, a jos nisam cuo vijest da je neki Bosanac umro od gladi ili hladnoce. Imamo mi i vise nego sto treba, dovoljno je proci ferhadijom, strosom, i dovoljno je vidjeti kakva se auta vozaju. govori se o neimastini: da je tako red bi bio ispred melise,bosne, raznih pekara a ne ispred mcd. Korner bi bio pun, a Vatra prazna.

mcd :thumbup:
:thumbup:
BHF_Manijak

#603 Re: McDonalds

Post by BHF_Manijak »

Baudelaire wrote:
BHF_Manijak wrote:Jel to bigmac 4 i nesto zivota vam???Mene nece Mcd vidjeti, to je sigurno!!! :oops: Cuj 4 marke, pa mogu po kile krompiruse uzet ba! :lol: :roll:
Zar ne može i više od po kile? :D
U Bosni na Carsiji je 8 kila ja mislim! :mrgreen: A tamo u 90% slucajeva jedem! :)
GAU8

#604 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

Nego kaka je situacija, jel danas bilo guzve?
opa22

#605 Re: McDonalds

Post by opa22 »

Nemam pojma sta se bunite pa necete svaki dan jesti u McD kao sto ne jedete svaki dan u Mrkvi, Zelji i co. cijene su sasvim solidne za Sarajevo, eh sada da se bune ljudi koji zive u Konjicu, Livnu, Mrkonjic Gradu gje je standard zivota znato ispod onoga u Sarajevu bilo bi ok,al ovako nema smisla se buniti. U navedenim gradovima su cevapi desetka 3-4KM a u Sarajevu 7KM, tamo ljudi imaju placu oko 400KM a u Sa oko 900 (neka prosjecna placa).
dingosp0

#606 Re: McDonalds

Post by dingosp0 »

joj cirkuza... mcchicken kosta 4.80....hahaha a nema ni 50g u njemu...
Mcdonalds u SA ce propasti ko Grcka...
treba ti 10-12KM da mozes reci da si se eto pokuso najesti... pa stvarno smijesno...
sinoc uso... i uzo cheeseburger nako radi reda... 2km
proguto ga...
odem u pingvin poslje...ko covjek uzmem za 3KM pileci sendvic boli glava...
just principe

#607 Re: McDonalds

Post by just principe »

dingosp0 wrote:joj cirkuza... mcchicken kosta 4.80....hahaha a nema ni 50g u njemu...
treba ti 10-12KM da mozes reci da si se eto pokuso najesti... pa stvarno smijesno...
proguto ga...
:lol: :lol:

upravo tako :!:
mig

#608 Re: McDonalds

Post by mig »

U Srbiji Mc Donald's ima staz duzi od 20 godina. Citala sam, cak i na ovom sajtu, da je prosecna plata u Srbiji manja nego u Bosni. Samo u Beogradu ima 11 restorana i posle toliko godina rada svi su uvek puni. Ako jedno Sarajevo ne moze da se nosi sa samo jednim Mc Donald's-om.... Zapravo, ne samo Sarajevo, cela Bosna.... Ja fakat ne znam sta je u pitanju.
karanana

#609 Re: McDonalds

Post by karanana »

dingosp0 wrote:joj cirkuza... mcchicken kosta 4.80....hahaha a nema ni 50g u njemu...
proguto ga...
jesi li ikad igdje ranije bio u mcdonaldsu?
pitam, jer iznenadjeni velicinom ili cijenom mogu biti samo oni koji nikad nisu bili niti u jednom mc-u u svijetu.
burekodsira

#610 Re: McDonalds

Post by burekodsira »

bas danas nesta razmisljam o tome dok sam sluso kako drugi komentarisu o tome "najesti se". to samo kod nas na balkanu ima :D

ja sam za sebe tj svoj rijecnik modificiro tu rijec i govorim "natovariti se", bar je malo slikovitija :bih:
GAU8

#611 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

mig wrote:U Srbiji Mc Donald's ima staz duzi od 20 godina. Citala sam, cak i na ovom sajtu, da je prosecna plata u Srbiji manja nego u Bosni. Samo u Beogradu ima 11 restorana i posle toliko godina rada svi su uvek puni. Ako jedno Sarajevo ne moze da se nosi sa samo jednim Mc Donald's-om.... Zapravo, ne samo Sarajevo, cela Bosna.... Ja fakat ne znam sta je u pitanju.
Ma ja, nas retardirani mentalitet, "suti dobro je, ima i gore".
Kamo ambicija jbt. :P :P
GAU8

#612 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

karanana wrote:
proguto ga...
pitam, jer iznenadjeni velicinom ili cijenom mogu biti samo oni koji nikad nisu bili niti u jednom mc-u u svijetu.
Gdje si expert.
Evo bio sam ja u McD-u na 3 kontinenta, i negativno sam iznenadjen cijenom. Sta sad? :P :P
zaritisinebrute

#613 Re: McDonalds

GAU8 wrote:
mig wrote:U Srbiji Mc Donald's ima staz duzi od 20 godina. Citala sam, cak i na ovom sajtu, da je prosecna plata u Srbiji manja nego u Bosni. Samo u Beogradu ima 11 restorana i posle toliko godina rada svi su uvek puni. Ako jedno Sarajevo ne moze da se nosi sa samo jednim Mc Donald's-om.... Zapravo, ne samo Sarajevo, cela Bosna.... Ja fakat ne znam sta je u pitanju.
Ma ja, nas retardirani mentalitet, "suti dobro je, ima i gore".
Kamo ambicija jbt. :P :P
nisi shvatio poentu

ne kaze mig da treba da se suti jer ima gore ... nego ako jedna srbija koja ima nizi standard ako ne i isti kao bih ima samo u bg-u 11 restorana ... to samo znaci da neovisno od standarda ljudi idu i jedu u istom ... a skupo je i njima vjerovatno ... pa opet jedu u istom 8-)
karanana

#614 Re: McDonalds

Post by karanana »

GAU8 wrote:
karanana wrote:
proguto ga...
Gdje si expert.
Evo bio sam ja u McD-u na 3 kontinenta, i negativno sam iznenadjen cijenom. Sta sad? :P :P
evo me.
a velicinom jesi iznenadjen?
zaritisinebrute

#615 Re: McDonalds

"kada sam došao prvi put u MCD i vidim veliki hambi pa rekoh 'MOŽE JEDAN OVAJ(pa pokazem na koji mislim) A DJELAT. 'JEDAN HAMBI' CEKAO NEKIH 5 MIN I ONA MI DA JA PITAM 'A OVO JE' ONA 'PA STE REKLI HAMBI' 'DA' REKOH 'ALI OVO NIJE TO SA SLIKE, NA SLICI KO GLAVA,A U ŠKATOCNI GA Ì NEMA MALO PECIVO I MALA PLOČICA MESA REKOH JOJ HVALA EVO TO TEBI PA TI JEDI, OTIŠAO U TRGOVINU PA SI KUPIO SENDVIČ I JEFTINIJE PROŠAO MCD JE IZMIŠLJENA GLUPOST.TAM ME NEBU VIDJELI."

ovo iznad je doslovno prenesen utisak jednog "genijalca" koji je mislio ispasti meni se cini duhovit ... 8-)

ali meni je najjace kada pojedinci mrtvi ozbiljni prognoziraju propast mc-a kao da je u pitanju lokalna trgovina pa ono sad te ima sad te nema :lol:
Last edited by zaritisinebrute on 23/07/2011 23:58, edited 1 time in total.
medoIL

#616 Re: McDonalds

Post by medoIL »

Sto se tice MCD

Pozitivno : Privlaci druge investitore na trziste
Negativno : Cifuti , ne zdrava hrana ...

Prije 4 i pol godine bio sam u Njemackoj kod rodjaka na doceku Nove Godine , tamo sam ostao 15ak dana i za tih 15ak dana udebljao sam se nevjerovatnih 5 kila sto sam jednom nekad i vise puta na dan jeo u MCD... Mislim da niste svjesnih kakva je to hrana , bas me zanima da li ce im ovdje meso biti GMO(Geneteski Modificirana). Niko ne zeli da mu dijete bude hendikepirano... mcdonalds :run:
mig

#617 Re: McDonalds

Post by mig »

zaritisinebrute wrote:
nisi shvatio poentu

ne kaze mig da treba da se suti jer ima gore ... nego ako jedna srbija koja ima nizi standard ako ne i isti kao bih ima samo u bg-u 11 restorana ... to samo znaci da neovisno od standarda ljudi idu i jedu u istom ... a skupo je i njima vjerovatno ... pa opet jedu u istom 8-)
Meni samo bila cudna kuknjava kako je sve skupo i kako ce nakon kratkog vremena, kada pocetna euforija prodje, MCD morati da pokupi svoje prnje iz Sarajeva. Cak i da bude tako, meni svejedno. Ali eto, iznenadjena sam.
3metra kabla

#618 Re: McDonalds

Post by 3metra kabla »

proguto ga...

Super za tebe.onda od sada idi samo u pingvin.
Next :thumbup:
zaritisinebrute

#619 Re: McDonalds

medoIL wrote:Sto se tice MCD

Pozitivno : Privlaci druge investitore na trziste
Negativno : Cifuti , ne zdrava hrana ...

Prije 4 i pol godine bio sam u Njemackoj kod rodjaka na doceku Nove Godine , tamo sam ostao 15ak dana i za tih 15ak dana udebljao sam se nevjerovatnih 5 kila sto sam jednom nekad i vise puta na dan jeo u MCD... Mislim da niste svjesnih kakva je to hrana , bas me zanima da li ce im ovdje meso biti GMO(Geneteski Modificirana). Niko ne zeli da mu dijete bude hendikepirano... mcdonalds :run:
jaoooooooo :lol:

reci da se salis ... Gmo i hendikepirana djeca ... reci da se salis :lol:
3metra kabla

#620 Re: McDonalds

Post by 3metra kabla »

Ovdje prave hambase od krava sa 8 nogu i 3 glave.kola je zapravo mljevena kostana srz istih tih krava samo pomjesana sa vodom i secerom a pomfrit prave od kopita.
harač

#621 Re: McDonalds

Post by harač »

3metra kabla wrote:Ovdje prave hambase od krava sa 8 nogu i 3 glave.kola je zapravo mljevena kostana srz istih tih krava samo pomjesana sa vodom i secerom a pomfrit prave od kopita.
:lol: :lol: :lol:
Corola

#622 Re: McDonalds

Post by Corola »

3metra kabla wrote:
proguto ga...

Super za tebe.onda od sada idi samo u pingvin.
Next :thumbup:
Tako ce ih ''nextova'' biti dok fakat ne stave kljuc u bravu.
MCconja ce se fakat uskoro osjecati ko' krme u Teheranu :mrgreen:
Razlog,cjenik a isto tako i ona prica ne jede Mcconju onaj ko ima vec ko je naucio.
Posto je takvih u Sarajevu mali broj,slijedi kapitulacija.
Jedino steta radnih mjesta.
P.S Chizonju dobijaju od ukrstavanja mrkog i grizli medjeda.
zaritisinebrute

#623 Re: McDonalds

mig wrote:
zaritisinebrute wrote:
nisi shvatio poentu

Meni samo bila cudna kuknjava kako je sve skupo i kako ce nakon kratkog vremena, kada pocetna euforija prodje, MCD morati da pokupi svoje prnje iz Sarajeva. Cak i da bude tako, meni svejedno. Ali eto, iznenadjena sam.
ma iskreno mene briga za mc ... meni je fascinantnije reakcija ljudi ...

posebno sto se satrase sto je mc skup kao da je isti izvor zivota pa ono pobogu skupo je ...

a tek ovo prognoziranje propasti to mi je hiticno ... 8-)
vukojebina

#624 Re: McDonalds

Post by vukojebina »

znas ti nas...jebo ti nas...
karanana

#625 Re: McDonalds

Post by karanana »

i meni je isto fascinantno sto se ljudi ubise dokazivati ovdje o nekvaliteti mcdonaldsa, malim porcijama i visokim cijenama i onda krenu hvaliti pingvine, melise, trovace i slicne.
ne kontam cemu to. otvorite temu pongvin, melisa, trovac pa hvalite kvalitetu i cijenu. da li bih ja sada trebao otici na temu "naj cevapi u gradu" i reci: "jebli vas cevapi koje zeljo priprema tako sto na spratu ima ljude koji gazaju u lavoru mljeveno meso sumnjive kvalitete i porijekla sa mjesavinom hljeba i sode bikarbone. jebo to, idite u mcdonalds."
svakom svoje. nekom zeljo, nekom melisa a nekom mcdonalds. zivite zivot i trujte se na mjestima vaseg izbora.

hahaha, brzi propast i zatvaranje. haha.
Locked