SDA-All about

Post Reply
jon_jovi

#601 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

FOČANSKI PROPISI wrote:
jon_jovi wrote:Faruk Balijagić za "Avaz" (II): Bakir Izetbegović vodio je operaciju uništavanja dokaza o zločinima

Balijagić iznosi šokantna saznanja do kojih je došao kroz slučaj "Herenda"

Autor Admir MUSLIMOVIĆ | Objavljeno 13.10.2011. u 06:18

Balijagić: Garaplija mi je rekao da je bio pod ingerencijom Muje Kaloše

Tuzlanski advokat Faruk Balijagić, branilac svjedoka pokajnika iz slučaja mafijaške grupe Zijada Zike Turkovića, u drugom nastavku intervjua za "Dnevni avaz" iznosi svoja skandalozna saznanja o dešavanjima tokom i nakon agresije na BiH, u koja je uključen najviši politički vrh, kao i dio i sada aktivnih bošnjačkih političara.

Balijagić svoja saznanja temelji na predmetu pokušaja ubistva Nedžada Herende, za šta su osuđeni Edin Garaplija i još dvije osobe, svi bivši članovi Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID). Tuzlanski advokat oborio je presudu protiv Garaplije.

Tajno praćenje

Vi ste se bavili i predmetom "Herenda", u kojem su bili optuženi pripadnici bivše Agencije za istraživanje i dokumentaciju. No, iz tog vremena ima mnogo nerazjašnjenih slučajeva, koji nikada nisu dobili sudski epilog. Kakva su Vaša saznanja?

- Da. Nakon što je ova grupa tajnih policajaca provela pet godina u KPZ-u Zenica, majka Edina Garaplije zatražila je od mene da joj branim sina. Morao sam joj reći da je na osnovu dokumentacije koju mi je donijela, to bilo ravno pokušaju da se oživi mrtvac iz groba. No, nakon afere "Agrokomerc", gdje sam bio branilac prvooptuženog Fikreta Abdića, ovo je za mene bio novi izazov. Posjetio sam Garapliju u Zenici i pet dana nakon ove posjete bio sam u šoku, strahu i beznađu. Garaplija je u svojoj priči bio precizan.

Rekao mi je da je bio šef Centra za tajno praćenje i prisluškivanje tajne političke policije AID i da je bio jedan od 50 najelitnijih tajnih policajaca, koji je bio zadužen za ostvarivanje pobjeda SDA na izborima. Nakon što je preuzet, formalno-pravno mu je Kemal Ademović ostao šef, ali je bio pod ingerencijom Mustafe Hafizovića zvanog Mujo Kaloša i direktno "oca i sina", ističući da se radi o Aliji i Bakiru Izetbegoviću.

Pismena naredba

Na šta konkretno mislite, o kakvim je aktivnostima riječ?

- Operacijom "Orao", kako će to kasnije utvrditi predstavnici UN-a, predvođeni Južnoafrikancem Karlom Keningom (Coening), rukovodio je Bakir Izetbegović uz stalnu konsultaciju sa svojim ocem Alijom. Naime, pismena naredba o operaciji "Orao" i dan-danas se nalazi u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Sadržavala je uništenje posljednjih dokaza zločina i terorizma počinjenog prema svim građanima Sarajeva od terorističke skupine "Ševe", čiji članovi i dan-danas žive i u BiH i izvan nje.

Skupina "Ševe" bila je namijenjena za teroriziranje muslimana, Srba i Hrvata koji nisu bili po ukusu bošnjačkih vladajućih političara. "Ševe" su čak snajperisale i ubijale pripadnike Armije RBiH, pa je Deveta brdska brigada mislila da ih ubijaju ljudi iz Desete brdske brigade i obrnuto. Upucali su i čuvenog Ismeta Bajramovića Ćelu, samo da ne bi smetao Bakiru Alispahiću oko tržišta drogom. Sjećam se iz Garaplijinog kazivanja da su najbolji snajperisti u "Ševama" bili Slobodanka Šakić i njen brat, koji su bili prvaci Jugoslavije u streljaštvu. Kompletnu logistiku "Ševama" pružalo je tadašnje Ministarstvo policije RBiH.

Bio sam izložen napadima

Kako ste Vi, zapravo, došli do takvih saznanja i otkuda je dolazila ta politička podrška koju spominjete?

- Kada sam pokrenuo postupak za poništenje pravosnažne presude Vrhovnog suda Federacije BiH Garapliji pred Domom za ljudska prava za BiH, potražio sam Miodraga Pajića, sudiju tog doma, kojeg sam poznavao kao školskog druga iz Brčkog.

Dom za ljudska prava za BiH, naime, sudio je u sastavu od dvanaest sudija. Dvojica su bila iz Karadžićevog SDS-a, dvojica iz HDZ-a Mate Bobana, a dvojica iz Alijine SDA. Ostali su bili stranci. Bilo je vrlo interesantno da sam nakon podnošenja zahtjeva za poništenje presude Edinu Garapliji, bio izložen stalnim napadima aktuelne vlasti i praćenju od tajne policije. Jedne noći po povratku s puta, po ko zna koji put uništena mi je tabla advokatske kancelarije. Pozvao sam lično Aliju Izetbegovića, javio mi se Mirza Hajrić, rekao mi da Alija ne može sa mnom razgovarati, jer ima goste.

Rekao sam mu da mi prestane više uništavati oznaku advokatske kancelarije. Dobio sam odgovor od Hajrića da je zaprepašten da optužujem Aliju za takve stvari, ali poslije ovoga više nikada nisam imao ovakvih problema.

(Posljednji nastavak intervjua otkriva koliko je bilo "Ševa", šta se dešavalo u "Pivari" i kako je Garaplija oslobođen)
SDA jeste veliko zlo,ali da je, ovo gore, napisano ,sve istina,nemoguće je dvadeset godina da to skrivaju, u ovo turbo- atomsko doba.
Nažalost, istina je. I još gore od ovoga. Naručili su i ubistvo Hakije Turajlića kod četnika. Ima toga koliko ti Bog hoće. Nažalost.
addem

#602 Re: SDA-All about

Post by addem »

:thumbup:
CaCO3 wrote:najteze ce ovim kleptomanima iz SDA pasti sto frcaju iz BH Telecoma kojeg pljackaju vec godinama, mislim da ce se pravo stanje u zemlji i dubiozu u koju nas je SDA uvalila vidjeti tek nakon sto konacno budu odstranjeni iz vlasti
addem

#603 Re: SDA-All about

Post by addem »

It_is_a_Leclerc wrote:Jedino je moguća prekompozicija državne vlasti.

Što se entiteta tiče, mislim da bez SDA ne može jer nema proste većine. Baš kao ni u nekim kantonima.
Bez problema u FBiH al ne u svim kantonima. U Sa mogu bez problema, s tim sto SBB trazi da i HDZ udje u vlast na nivou federacije. Sad se postavlja pitanje sta ce biti sa silnim direktorima i guzonjama koji su vec 20 godina na vlasti.
Ponosan

#604 Re: SDA-All about

Post by Ponosan »

kako SDA moze blokirati rekonstrukcija federalne vlade? oni kazu da je to bez njih nemoguce izvrsiti...
Mislim da je najrealnija rekonstrukcija Vjeca ministara,gdje SDA to ne moze sprijeciti,osim nedolaskom na Dom naroda pa u tom slucaju ne bi bilo kvoruma za donosenje odluka... a sto se tice Federalne vlade ne znam koji im je mehanizam na raspolaganju ali vjerujem da ce to ici puno teze,kao i u pojedinim kantonima,pogotovo ovim profitabilnim... a Radoncicu je opet samo u interesu Federalna vlast kako bi se docepao bh telekoma,kantoni njega ne zanimaju pogotovo ne sad pred lokalne izbore gdje bi mu sansa za pobjedu bila znatno manja!
Ponosan

#605 Re: SDA-All about

Post by Ponosan »

addem wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jedino je moguća prekompozicija državne vlasti.

Što se entiteta tiče, mislim da bez SDA ne može jer nema proste većine. Baš kao ni u nekim kantonima.
Bez problema u FBiH al ne u svim kantonima. U Sa mogu bez problema, s tim sto SBB trazi da i HDZ udje u vlast na nivou federacije. Sad se postavlja pitanje sta ce biti sa silnim direktorima i guzonjama koji su vec 20 godina na vlasti.
kako bolan bez problema mogu u Federaciji izvrsiti rekonstrukciju vlasti bez SDA,ajd pojasni nam to? cak su i iz HDZ-a priznali da bez SDA tesko moze doci do rekonstrukcije federalne vlasti... za Vjece ministara je druga prica!
Canton

#606 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Ponosan wrote: Bez problema u FBiH al ne u svim kantonima. U Sa mogu bez problema, s tim sto SBB trazi da i HDZ udje u vlast na nivou federacije. Sad se postavlja pitanje sta ce biti sa silnim direktorima i guzonjama koji su vec 20 godina na vlasti.
kako bolan bez problema mogu u Federaciji izvrsiti rekonstrukciju vlasti bez SDA,ajd pojasni nam to? cak su i iz HDZ-a priznali da bez SDA tesko moze doci do rekonstrukcije federalne vlasti... za Vjece ministara je druga prica![/quote]

Izglasavanjem nepovjerenja u parlamentu federacije :)
MuaDib

#607 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Šta se SDA prepala!!! :shock: :shock:
Oni se i dalje zanose krilaticom NAROD ZNA i misle jeftinim kukanjem za državom, održati pozicije i privilegije koje su stekli u 20 godina sistemskog rušenja države. Samo budala može nasjesti na ove nebulozne priče SDA, što manji budžet slabija država. Kakvu ja ili bilo ko drugi ima korist od bilo koje državne institucije, nikakve. Ko ima korist, pa poltroni SDA po silnim agencijama, koji ništa ne rade a primaju par hiljada. I kad je njih dotaklo po novčaniku, sjetila se SDA da spašava državu rušenjem buđeta. Tu politikanstvu nema, a SDA ako misli svoju ulogu u uvaljivanju BiH u dužničko ropstvo prikriti politikanstvom oko usvajanja budžeta, grdno se vara da će im to neko dopustiti.

"Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je usvojio Zakon o budžetu institucija biH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu u ukupnom iznosu od 1.394.928.000 KM, od čega je za finansiranje institucija BiH predviđeno 950.000.000 KM, a za otplatu spoljnog duga BiH 444.928.000 KM."

Ovi zadnji brojevi sve govore!!!
A to je direktno djelo SDA koja je s Dragančetom i Miletom nas gurnula u zagrljaj međunarodnim lihvarima u prošlom mandatu. I sad bi htjela da na MMF uvede tihe sankcije, da se uruši socijalni balon koji su oni napravili i stvori put sebi za uspjeh na populističkim stazama. E neće moći tako!!!
v33

#608 Re: SDA-All about

Post by v33 »

jon_jovi wrote:
v33 wrote:
jon_jovi wrote: quote="v33"
hmmm jeste zlaja izgleda zahebao klempu ali ispade ipak da je klempo ovo veoma lose odigrao...
eh sda nije ti lako ali ko te hebe, nije da nisi zasluzila...
/quote
Zajebo je Suljo njega. Neće Suljo da odgovara za SDP med i mlijeko obečanja
u vlasti su pobjednici a SDA ispada iz vlasti. dakle ne znam ko je koga zaheb'o. da ste nakon izbora prihvatili odgovornost, komunicirali i pokazali neki blagi (sasvim dovoljno) oblik distanciranja od zadnje vlasti (dovoljno reci da je Haris za sve lose kriv :D ) i krenuli u blage (sasvim dovoljno) reforme mozda bi ste na narednim izborima bolje stajali od SDPa (po pravilu u velikim koalicijama na narednim izborima pobjedjuje manji koalicioni partner). ovako ulaze SDP i SBB u koaliciju i manje vise je svejedno hocete li na narednim opstim izborima dobiti manji dio glasova od SDPa jer SBB nakon ulaska u vlast uzima i jedan dio vasih glasova i jedan dio vasih clanova a u glavama glasaca SDPa SBB vise nije kriminacionalisticka stranka (sto je SBB hajmo reci u zadnjim mjesecima pokazala).

radi pobjede na lokalnim izborima tihic se oprostio od vlasti na drzavnom nivou i od pobjede na narednim opcim izborima. mozda SDA nauci lekciju (ako vec nisu nista naucili iz iskustva Hariseve stranke) da se istovremeno ne moze biti i na vlasti i u opoziciji.
Ja nisam SDA. Jasni su meni grijesi SDA, ali... kao što sam rekao na temi - SDP: sada kada SDA ispadne svi problemi postaju problemi SDP-a pa i tog SBB-a ako uđe u vlast. Onda neće moći SDP da zauzme stav: ometa nas SDA. Eto, sada ispunite med i mlijeko obečanja. Napravite državu za čovjeka, a ne državu za budžetlije. Zaposlite onih pola miliona nezaposlenih. Obečali ste.
ah ok sorry, nov sam pa jos nisam skot'o ko je sta i kako.

ma nece SDP nista obecano ispuniti. doci ce do napretka prema nato-u i eu i otvorit ce se neki dio autopta pred izbore, mozda pokrenu neku beznacajnu minornu akciju od koje ce ftv napraviti marshalov plan :D i jedan dio naroda ce pasti na to, drugi nece.

tako da sam misljenja da je ipak zlaja zahebao klempu a obojica se ionako citavo vrijeme zahebavaju sa narodom i to im sigurno najbolje ide :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#609 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Ode sehara!! :lol: :lol: :lol:

Image :oops:
Mračajski proto

#610 Re: SDA-All about

Post by Mračajski proto »

Stranka draga Allahu :D
Corto Maltese

#611 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

FOČANSKI PROPISI wrote:
jon_jovi wrote:Faruk Balijagić za "Avaz" (II): Bakir Izetbegović vodio je operaciju uništavanja dokaza o zločinima

Balijagić iznosi šokantna saznanja do kojih je došao kroz slučaj "Herenda"

Autor Admir MUSLIMOVIĆ | Objavljeno 13.10.2011. u 06:18

Balijagić: Garaplija mi je rekao da je bio pod ingerencijom Muje Kaloše

Tuzlanski advokat Faruk Balijagić, branilac svjedoka pokajnika iz slučaja mafijaške grupe Zijada Zike Turkovića, u drugom nastavku intervjua za "Dnevni avaz" iznosi svoja skandalozna saznanja o dešavanjima tokom i nakon agresije na BiH, u koja je uključen najviši politički vrh, kao i dio i sada aktivnih bošnjačkih političara.

Balijagić svoja saznanja temelji na predmetu pokušaja ubistva Nedžada Herende, za šta su osuđeni Edin Garaplija i još dvije osobe, svi bivši članovi Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID). Tuzlanski advokat oborio je presudu protiv Garaplije.

Tajno praćenje

Vi ste se bavili i predmetom "Herenda", u kojem su bili optuženi pripadnici bivše Agencije za istraživanje i dokumentaciju. No, iz tog vremena ima mnogo nerazjašnjenih slučajeva, koji nikada nisu dobili sudski epilog. Kakva su Vaša saznanja?

- Da. Nakon što je ova grupa tajnih policajaca provela pet godina u KPZ-u Zenica, majka Edina Garaplije zatražila je od mene da joj branim sina. Morao sam joj reći da je na osnovu dokumentacije koju mi je donijela, to bilo ravno pokušaju da se oživi mrtvac iz groba. No, nakon afere "Agrokomerc", gdje sam bio branilac prvooptuženog Fikreta Abdića, ovo je za mene bio novi izazov. Posjetio sam Garapliju u Zenici i pet dana nakon ove posjete bio sam u šoku, strahu i beznađu. Garaplija je u svojoj priči bio precizan.

Rekao mi je da je bio šef Centra za tajno praćenje i prisluškivanje tajne političke policije AID i da je bio jedan od 50 najelitnijih tajnih policajaca, koji je bio zadužen za ostvarivanje pobjeda SDA na izborima. Nakon što je preuzet, formalno-pravno mu je Kemal Ademović ostao šef, ali je bio pod ingerencijom Mustafe Hafizovića zvanog Mujo Kaloša i direktno "oca i sina", ističući da se radi o Aliji i Bakiru Izetbegoviću.

Pismena naredba

Na šta konkretno mislite, o kakvim je aktivnostima riječ?

- Operacijom "Orao", kako će to kasnije utvrditi predstavnici UN-a, predvođeni Južnoafrikancem Karlom Keningom (Coening), rukovodio je Bakir Izetbegović uz stalnu konsultaciju sa svojim ocem Alijom. Naime, pismena naredba o operaciji "Orao" i dan-danas se nalazi u Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju u Hagu. Sadržavala je uništenje posljednjih dokaza zločina i terorizma počinjenog prema svim građanima Sarajeva od terorističke skupine "Ševe", čiji članovi i dan-danas žive i u BiH i izvan nje.

Skupina "Ševe" bila je namijenjena za teroriziranje muslimana, Srba i Hrvata koji nisu bili po ukusu bošnjačkih vladajućih političara. "Ševe" su čak snajperisale i ubijale pripadnike Armije RBiH, pa je Deveta brdska brigada mislila da ih ubijaju ljudi iz Desete brdske brigade i obrnuto. Upucali su i čuvenog Ismeta Bajramovića Ćelu, samo da ne bi smetao Bakiru Alispahiću oko tržišta drogom. Sjećam se iz Garaplijinog kazivanja da su najbolji snajperisti u "Ševama" bili Slobodanka Šakić i njen brat, koji su bili prvaci Jugoslavije u streljaštvu. Kompletnu logistiku "Ševama" pružalo je tadašnje Ministarstvo policije RBiH.

Bio sam izložen napadima

Kako ste Vi, zapravo, došli do takvih saznanja i otkuda je dolazila ta politička podrška koju spominjete?

- Kada sam pokrenuo postupak za poništenje pravosnažne presude Vrhovnog suda Federacije BiH Garapliji pred Domom za ljudska prava za BiH, potražio sam Miodraga Pajića, sudiju tog doma, kojeg sam poznavao kao školskog druga iz Brčkog.

Dom za ljudska prava za BiH, naime, sudio je u sastavu od dvanaest sudija. Dvojica su bila iz Karadžićevog SDS-a, dvojica iz HDZ-a Mate Bobana, a dvojica iz Alijine SDA. Ostali su bili stranci. Bilo je vrlo interesantno da sam nakon podnošenja zahtjeva za poništenje presude Edinu Garapliji, bio izložen stalnim napadima aktuelne vlasti i praćenju od tajne policije. Jedne noći po povratku s puta, po ko zna koji put uništena mi je tabla advokatske kancelarije. Pozvao sam lično Aliju Izetbegovića, javio mi se Mirza Hajrić, rekao mi da Alija ne može sa mnom razgovarati, jer ima goste.

Rekao sam mu da mi prestane više uništavati oznaku advokatske kancelarije. Dobio sam odgovor od Hajrića da je zaprepašten da optužujem Aliju za takve stvari, ali poslije ovoga više nikada nisam imao ovakvih problema.

(Posljednji nastavak intervjua otkriva koliko je bilo "Ševa", šta se dešavalo u "Pivari" i kako je Garaplija oslobođen)
SDA jeste veliko zlo,ali da je, ovo gore, napisano ,sve istina,nemoguće je dvadeset godina da to skrivaju, u ovo turbo- atomsko doba.
Do ponedeljka će se ispostaviti da je Bakir bio komandant Sarajevsko- Romanijskog Korpusa RS, u sjeni
Banksy

#612 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jon_jovi wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Nažalost, istina je. I još gore od ovoga. Naručili su i ubistvo Hakije Turajlića kod četnika. Ima toga koliko ti Bog hoće. Nažalost.
A sve to će nam otkriti Fahrudin Radončić ... u brojevima koji slijede ... :-)
Banksy

#613 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Ponosan wrote:kako SDA moze blokirati rekonstrukcija federalne vlade? oni kazu da je to bez njih nemoguce izvrsiti...
Mislim da je najrealnija rekonstrukcija Vjeca ministara,gdje SDA to ne moze sprijeciti,osim nedolaskom na Dom naroda pa u tom slucaju ne bi bilo kvoruma za donosenje odluka... a sto se tice Federalne vlade ne znam koji im je mehanizam na raspolaganju ali vjerujem da ce to ici puno teze,kao i u pojedinim kantonima,pogotovo ovim profitabilnim...
Dva HDZ-a: Rekonstrukcija federalne vlasti uvjet je za izbacivanje SDA
Skijaš

#614 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

Banksy wrote:
Ponosan wrote:kako SDA moze blokirati rekonstrukcija federalne vlade? oni kazu da je to bez njih nemoguce izvrsiti...
Mislim da je najrealnija rekonstrukcija Vjeca ministara,gdje SDA to ne moze sprijeciti,osim nedolaskom na Dom naroda pa u tom slucaju ne bi bilo kvoruma za donosenje odluka... a sto se tice Federalne vlade ne znam koji im je mehanizam na raspolaganju ali vjerujem da ce to ici puno teze,kao i u pojedinim kantonima,pogotovo ovim profitabilnim...
Dva HDZ-a: Rekonstrukcija federalne vlasti uvjet je za izbacivanje SDA
Pa oni bi mater prodali za fotelje a kamoli SDA koja im je držala stranu tokom formiranja i entitetske i pogotovo državne vlasti. Ali eto, ako će ovaj put prihvatiti ono 4:1, bilo bi pozitivnih strana takvog razvoja događaja.
jon_jovi

#615 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

A sve to će nam otkriti Fahrudin Radončić ... u brojevima koji slijede ... :-)
Pa ne mora Radončić. Mislim, svaka vlast je ista a u haotično vrijeme služe se i političkim ubistvima jer im se pruža šansa da prođu nekažnjeno i jer im je to prijeko potrebno i jer im je tako lakše.
Već sam rekao, detuđmanizacija HDZ-a obavljena prije 12 godina, a tako da mora prije ili kasnije doči i do deizetbegovizacije SDA.
StupskaBitanga

#616 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Šizim ubog ove izjave :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
“Neka sada tu stvar dovrše sami i neka ne idu dalje, jer ako budu porušili odnose sa SDA neće pomoći ovoj državi. SDA je stožerna stranka ove zemlje i bošnjačkog naroda. Ona je počela borbu za BiH i bošnjački narod i ona će to i završiti“, poručio je Izetbegović.
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
jazzer

#617 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

StupskaBitanga wrote:
“Neka sada tu stvar dovrše sami i neka ne idu dalje, jer ako budu porušili odnose sa SDA neće pomoći ovoj državi. SDA je stožerna stranka ove zemlje i bošnjačkog naroda. Ona je počela borbu za BiH i bošnjački narod i ona će to i završiti“, poručio je Izetbegović.
Po koji put vise da vas zamolim, bando jedna lopovska, da se ne borite vise za mene?
Sto se vise borite meni je sve gore, sjeme vam se zatrlo :x :x
kiky

#618 Re: SDA-All about

Post by kiky »

sve je trebalo drugačije i pametnije ...
sad je šejtan uzeo pod svoje ...
:sad:
desni

#619 Re: SDA-All about

Post by desni »

OOOO Zlaja vam ga zabio iz kornera nema vas više ušlje na vlasti :x Bogu hvala više sdaovci neće nikad čuvat Bošnjake pardon punit svoje džepove,zapošljavat rodbinu isl.Pa dosta više majka mu stara laganja svog naroda.Tako ste dobro očuvali Bošnjake da ih u Podrinju i Hercegovini sem staraca gotovo i nema.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#620 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Kaže matičar Suljo da "čeka reakcije ostalih stranaka"! :lol: :lol: :lol:

Izdali ga braća Milorad i Dragan,poslije toliko zajedničkih poduhvata na razvaljivanju ove zemlje i bezočnoj
pljački građana.Računica nije ništa valjala,umjesto da kao vitezovi Mile i Čova dolete u spas,oni propalu,
razbojničku SDA samo dotukoše! :D

Idemo Suljo!!!Ljuljaj!Obori!!!Image

P.S.Jedino mi žao "akadaemaca",taman se pripremili da uzjašu! :lol: :lol: :lol:
Innovation

#621 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Tu su oni,ne brini vidjecemo koga ce uzjahati. :)
poznanik

#622 Re: SDA-All about

Post by poznanik »

desni wrote:... Bogu hvala više sdaovci neće nikad čuvat Bošnjake pardon punit svoje džepove,zapošljavat rodbinu isl.Pa dosta više majka mu stara laganja svog naroda.Tako ste dobro očuvali Bošnjake da ih u Podrinju i Hercegovini sem staraca gotovo i nema.

Po čemu je SBB bolji, kad je i ta stranka formirana najviše prebjezima SDA, SBiH i sličnih :-)
Corto Maltese

#623 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

I neka su ih otjerali, vala. Previše su u lijevo skrenuli. Red je da kontra jakom Srpskom i Hrvatskom bloku, postoji i jasan Bošnjački blok na čelu sa Fahrom i Zlajom, dva oka u glavi.
jasko_ba

#624 Re: SDA-All about

Post by jasko_ba »

poznanik wrote:
desni wrote:... Bogu hvala više sdaovci neće nikad čuvat Bošnjake pardon punit svoje džepove,zapošljavat rodbinu isl.Pa dosta više majka mu stara laganja svog naroda.Tako ste dobro očuvali Bošnjake da ih u Podrinju i Hercegovini sem staraca gotovo i nema.
Po čemu je SBB bolji, kad je i ta stranka formirana najviše prebjezima SDA, SBiH i sličnih :-)
napisah na drugom topicu, malkice su manja govna od ovih, prvenstveno mislim na ove kantonalne organizacije
jebiga, ne moze normalno nikako i gotovo :lol: :x
Canton

#625 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Corto Maltese wrote:I neka su ih otjerali, vala. Previše su u lijevo skrenuli. Red je da kontra jakom Srpskom i Hrvatskom bloku, postoji i jasan Bošnjački blok na čelu sa Fahrom i Zlajom, dva oka u glavi.
Sad ti ni ova koalicija neodgovara?
Post Reply