SDP

Post Reply
Prpa.ba

#601 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

skojotovski wrote: oslusni malo puls medu ljudima i razmisljanja.
12. 9. 2010. wrote: Veliku pažnju javnosti u Bosni i Hercegovini izazavala je trodnevna anketa izuzetno gledanog i uticajnog "Centralnog dnevnika" sa Senadom Hadžifejzovićem koji se emituje na TV1.

Anketno pitanje glasilo je: Za koju stranku ćete glasati na izborima za Parlament države?

Ubjedljivu pobjedu i povjernje gledalaca dobila je Stranka za Bosnu i Hercegovinu. Drugo mjesto je sa preko 7.000 hiljada glasova manje zauzela Stranka demokratske akcije (SDA), a slijedili su je SBBBiH i SDP.

Koliki je značaj ove ankete govori i podatak da je za tri dana trajanja zabilježeno oko 15.000 glasova, odnosno telefonskih poziva.
:mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#602 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Bio sam par puta tamo, mislim da to nije istina... možda je par ljudi imalo neke sopstvene ciljeva, ali većina je bila tu iz najboljih namjera.
O tome i govorim. Većina dobro izmanipulirana u korist Batmana i sina, a neki i dnevnice dobili za to.
heckler

#603 Re: SDP

Post by heckler »

KatarinaKosaca wrote:
Skijaš wrote:Prvo, na entitetskom nivou je postignuta pobjeda, ultimatumi HDZ-a su odbijeni i ispostavilo se da se SDP ne predaje tako lako. Drugo, zašto ne očekuješ od Dodika da popusti ? Zašto stalno Sarajevo ? Navika ?
Kako ti ne dosadi stalno ponavljati isto? :-)
Dalje, da li si se ikada upitao koliko nas košta taj inat kojeg tolik o poštuješ SDP-a? Nezapolene? Umirovljenike?
Ne, ti si jasno rekao da si dobrostojeći i da ti je samo stalo do svađe sa Dodikom. Toliko o tvojoj ljubavi prema BiH

Eto ti mi reci koliko kosta?

A koliko bi me kostala Borjana kao premijer i Bosic kao ministar vanjskih poslova u VM gdje herceg cetnicka koalicija koja ima manje ruku u parlamentu od platforme kontrolise premijera i 2/3 ministarstava i to najvaznija.

......
Last edited by Anonymous on 01/09/2011 23:33, edited 2 times in total.
Reason: .
KatarinaKosaca

#604 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

heckler wrote:E moji bezkicmenjaci kome vi maglu prodajete.
Tvoji "argumenti"
heckler

#605 Re: SDP

Post by heckler »

KatarinaKosaca wrote:
heckler wrote:E moji bezkicmenjaci kome vi maglu prodajete.
Tvoji "argumenti"
Sa dnevnicom ili bez?
Skijaš

#606 Re: SDP

Post by Skijaš »

osrbih_do_groba wrote:Mada radim u sigurnosnim strukturama BiH, nemam informacija da u našoj državi imamo neke udruge ustaša i sl. Znam da jedan dio članstva HSP verbalno simpatiše tekovine ustaškog pokreta iz II SR, kao i da veliki dio srpskog naroda u BiH veliča tekovine četničkjog pokreta. Ali, razlika je u tome što u BiH imamo registiraran ogranak Četničkog ravnogorskog pokreta. Što se mene tiče, ne interesira me mnogo II SR. Ovaj naš 92-95 itekako, a tu su se moj vrli prijatelju mnogi deklarirali, pa i pripadnici HOS-a. I ako je za tebe HSP=ustaše, moraš priznati da su te "ustaše" za BiH a protiv "četnika". Kao takvi oni imaju i imaće moje simpatije
Mogli su nam biti samo privremeni saveznici, poput vehabija ili HVO-a. Ali da su nam nešto bili simpatični, nisu.

I treba naglasiti, ova današnja HSP nije ona HSP iz devedesetih. Danas su pitomiji i ne treba im stavljati na teret sve one greške iz prošlosti. Kada vidimo stranku koja evoluira, to je nešto što treba pozdraviti.

p.s. pošto si već, kako kažeš, u sigurnosnim strukturama države, nije u redu da se na forumu baviš politikom i protežiraš bilo koju političku opciju. Patriotski je biti profesionalan u svom poslu.
osrbih_do_groba

#607 Re: SDP

Post by osrbih_do_groba »

Koju to političku opciju protežiram? Nađi u mojim postovima da favoriziram bilo koju stranku ili opciju. Jedino ako kao političku opciju inputiraš moju predanost državi BiH. Nisam znao da je to grijeh, a pouzdano znam da mi je zaštita BiH ( svih njenih atributa kao države ) jedan od zadataka. Jbg, zakletvu položio
Skijaš

#608 Re: SDP

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:
Skijaš wrote:Prvo, na entitetskom nivou je postignuta pobjeda, ultimatumi HDZ-a su odbijeni i ispostavilo se da se SDP ne predaje tako lako. Drugo, zašto ne očekuješ od Dodika da popusti ? Zašto stalno Sarajevo ? Navika ?
Dalje, da li si se ikada upitao koliko nas košta taj inat kojeg tolik o poštuješ SDP-a? Nezapolene? Umirovljenike?
Ne, ti si jasno rekao da si dobrostojeći i da ti je samo stalo do svađe sa Dodikom. Toliko o tvojoj ljubavi prema BiH
Da papa Ivan Pavao Drugi ustane iz groba i kaže Dodiku i Čoviću, dosta više vaše zajebancije, ja bih podržao papu u toj konfrontaciji, pa neka košta šta košta. Rezultate popuštanja vidimo, zašto je problem probati i malo odlučniji nastup ?
KatarinaKosaca

#609 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ne vidim razon d etre, odnosno do kada, po koju cijenu, kako i sa kim? Mislim ta tako hvaljena bezidejna politika inata SDP-a. Što je najgore ja uopće ne mislim da je neki princip ili inat, nego puka nesposobnost.
Murisno1

#610 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Da papa Ivan Pavao Drugi ustane iz groba i kaže Dodiku i Čoviću, dosta više vaše zajebancije, ja bih podržao papu u toj konfrontaciji, pa neka košta šta košta. Rezultate popuštanja vidimo, zašto je problem probati i malo odlučniji nastup ?
Ja sam već rekao da podršavam filozofiju nepopuštanja samo što je problem ovo: ako ne popuštaš - onda to moraš raditi toliko rigorozno i radikalno da se ljudi ibrete po cijelom svijetu. Nepopuštanje onako, ono frajerski ... je jebavanje a ne nepopuštanje.

Eh sad, bojim se da će se u SDP gledati više kao u zajebante koji rade to što rade zato što mogu, a ne zato što fakat hoće. Ja ne znam da li oni fakat hoće nešto ili ne, mislim i želim da vjerujem da hoće ... ali ako si ušo u ovu igru, moraš biti manga, moraš biti spreman na udarce, na prozivke, na političke podvale - a ako će ti se to već dešavati - onda daj i razloga.

Nepopuštanje bez ultrazahtjeva, priče, udaraca i niskih i visokih, provokacija i drmanja je ništa, nada, zero ...
stochar

#611 Re: SDP

Post by stochar »

heckler wrote:
stochar wrote:
Skijaš wrote:
- cekamo godisnjicu bez VM dok svi bitniji procesi stoje

- niko ni ne spominje evropske integracije (da ne govorim o rokovima iz Platforme)

- jedino mjerljivo sto su uradili jesu smjene i postavljanje rodbine i prijatelja po direktorskim pozicijama i raznim odborima

- nikad za manje vremena nije palo vise optuznica i istraga iz oblasti organizovanog kriminala, korupcije i reketa

- nepotizam nevidjen i u 'najboljih 20 godina zajedno u svojoj vjeri na svojoj zemlji' - lik zaposli oca penzionera na mjesto direktora, ovaj postavi rodjenog brata...

- nezaposlenost rapidno raste dok cijene divljaju

- sigurnosna situacija nikada gora, sretan sam svaki put kad ziv dodjem kuci i zateknem neprovaljen stan, a tako se nisam osjec'o otkako je Dayton potpisan (s tim da mi tad nisu smjeli lopovi doci do kuce, jer sam zivio skoro na prvoj liniji)

1) Nema nikakve veze sa SDPom ili ti propagiras kapitulaciju pred herceg cetnickim ultimatumima?
nema veze sa SDP-om? pobjednicka stranka nema veze sa formiranjem Vlasti?

2) Vidi pod 1
ne kontam. dodik zabranio pominjanje evrointegracija, ili to ovi nece njemu iz inata?

3) Lazes. Pogledaj izvjestaje sa sjednica vlade od formiranja pa do danas pa se javi opet
koje izvjestaje? poput ovoga s Parlamenta u kojem nas ubjedjuju da je Parlament koji kako kazu 'ne funkcionise' postigao najbolji start ikada? u cemu? start u kretanju unazad? navedi ti jedan izvjestaj sa uspjehom?

4) Navedi izvor ili neke cinjenice i statistiku da potkrijepe ovu izjavu
covic/bicakcic, reket, Bilić, Brkić, Ćorić, Glibić, Mandić, Martinović, Merdžo i Šehić, naftni terminali...

5) Da je meni neko oca smijenio zbog mene, i da ja dodjem na vlast i ja bih ga licno vratio na poziciju na kojoj je i bio prije nemoralne smjene. Mimo toga, nepotizam i treba kritikovati.
- nemoralna smjena? covjek otisao u penziju! hahahaha! treba znaci izuzeti sdp-ove oceve, striceve i ostale od odlazaka u penziju sa parali pozicija?

6) Lazes. Pogledaj FZS izvjestaj o zaposlenosti.
U Bosni i Hercegovini je krajem jula 2011. godine na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja bilo prijavljeno 528.429 nezaposlenih osoba i u odnosu na mjesec ranije taj broj uvećan je za 2.552 ili 0,49 posto.
(25. 08.2011.)

7) Kojom se statistikom o kriminalitetu vodis? Pokazi na osnovu cega donosis ovaj zakljucak.
tema 'crna hronika' uspjesno presla 419 stranica, otvori rubriku Crna hronika na sa-x ili bilo kojem portalu koji redovno prati vijesti, i pogledaj naslove za samo posljednjih desetak dana.

HELEM. Najvise sto mene nervira poput likova poput tebe je sto neargumentovanom zajapurenom nekoherentnom kritikom jedino uspjevas zasjeniti i ugasiti glas konstruktivne kritike koja je u drustvu jako potrebna. Tom lavinom nebuzola niti uspjevas kome oci otvoriti niti ukazati na prave probleme. A KAMOLI ponuditi soluciju za bilo koji od tih problema, stvarni ili imaginarni.
sad mi ti daj argumente. s tim da te naucim nesto: 'lazes' nije argument.
Last edited by stochar on 01/09/2011 23:17, edited 2 times in total.
Skijaš

#612 Re: SDP

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:Ne vidim razon d etre, odnosno do kada, po koju cijenu, kako i sa kim? Mislim ta tako hvaljena bezidejna politika inata SDP-a. Što je najgore ja uopće ne mislim da je neki princip ili inat, nego puka nesposobnost.
Sljedeće formiranje vlasti u FBiH više ne podrazumjeva HDZ-ov monopol nad 5 pozicija. Za te se pozicije sada mogu boriti i Naša Stranka ili LDS, a to je napredak u odnosu na dosadašnje stanje. Što se tiče državnog nivoa, vidjećemo šta će kreativne glavice smisliti, bitno je pokazati istu dozu odlučnosti kao na entitetskom nivou.
KatarinaKosaca

#613 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Skijaš wrote:Sljedeće formiranje vlasti u FBiH više ne podrazumjeva HDZ-ov monopol nad 5 pozicija. Za te se pozicije sada mogu boriti i Naša Stranka ili LDS, a to je napredak u odnosu na dosadašnje stanje. Što se tiče državnog nivoa, vidjećemo šta će kreativne glavice smisliti, bitno je pokazati istu dozu odlučnosti kao na entitetskom nivou.
Svaki tvoj post je parola. Daleka od stvarnosti i realnih problema. Od novca uvijek miljama daleko....
grayburn

#614 Re: SDP

Post by grayburn »

skijas
Udara on u lonce i šerpe, diže larmu i stvara atmosferu linča u kojoj nema mjesta argumentima i dijalogu. Hoće da se sve radi u skladu sa diktatom separatista, a ako se to odbije, onda je SDP remetilački faktor
Diktat seperatista nije manje dzeparosa po tramvajima, manje lokalnih pljacki, manje nesigurnosti, cisce ulice, kante za smece svako 100 metara (a ne svako 1000 metara) i poneka klupa za sjesti. Tako da se u nekim manje apstraktnim predmetima ne svodi sve na seperatiste i tu se ne radi o SDP-ovom prihvatanju ili odbijanju raznih zahtjeva i ultimatuma, nego jednostavno o njihovoj obavezi da naprave "drzavu za covjeka". Drzava za covjeka je i kada ja smijem kasno otici do pekare, kada znam da je nova vlast povecala broj policajaca i sigurnost opcenito unaprijedila. Drzava za covjeka je kada studenti plate 50KM godisnju kartu, a ne 300KM.

Pokojni Zoran Dindic je prilikom obilaska jedne firme (koja je bila u nezavidnom finansijskom polozaju) primijeto sat koji ne radi i upitao je - pa sto ne propavite barem taj sat? Treba se u svakom momentu raditi ono sto se prakticno i moze uraditi. SDP ne pokazuje volju za time.

@Skijas, jako si pametan i racionalan covjek i tvoja vjera u multietnicnost je zadivljujuca, ali svjesno ili nesvjesno pojednostavljujes cijelu situaciju dramaticno, pa se sve na kraju svodi na epsku borbu dobra i zla. Svi zapostavljamo donje strukture, opcine, kantone.. koji je njihov izgovor za statiku?
Skijaš

#615 Re: SDP

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:
Skijaš wrote:Sljedeće formiranje vlasti u FBiH više ne podrazumjeva HDZ-ov monopol nad 5 pozicija. Za te se pozicije sada mogu boriti i Naša Stranka ili LDS, a to je napredak u odnosu na dosadašnje stanje. Što se tiče državnog nivoa, vidjećemo šta će kreativne glavice smisliti, bitno je pokazati istu dozu odlučnosti kao na entitetskom nivou.
Svaki tvoj post je parola. Daleka od stvarnosti i realnih problema. Od novca uvijek miljama daleko....
OK, neka SDP prihvati Dodikove ultimatume, zadužićemo se još kod lihvara iz MMF-a i idila se nastavlja. Može li tako ?
KatarinaKosaca

#616 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Evo, ovdje je ljepše rečeno ono što sam ja mislila
grayburn wrote: pojednostavljujes cijelu situaciju dramaticno, pa se sve na kraju svodi na epsku borbu dobra i zla. Svi zapostavljamo donje strukture, opcine, kantone.. koji je njihov izgovor za statiku?
I nije kod IMF uvijek novac. Količina novca u opticaju zavisi od broja uposlenjih, visine mirovina, sovijalnih davanja... itd.
heckler

#617 Re: SDP

Post by heckler »

stochar wrote:
heckler wrote:
stochar wrote:

1) Nema nikakve veze sa SDPom ili ti propagiras kapitulaciju pred herceg cetnickim ultimatumima?
nema veze sa SDP-om? pobjednicka stranka nema veze sa formiranjem Vlasti?

2) Vidi pod 1
ne kontam. dodik zabranio pominjanje evrointegracija, ili to ovi nece njemu iz inata?

3) Lazes. Pogledaj izvjestaje sa sjednica vlade od formiranja pa do danas pa se javi opet
koje izvjestaje? poput ovoga s Parlamenta u kojem nas ubjedjuju da je Parlament koji kako kazu 'ne funkcionise' postigao najbolji start ikada? u cemu? start u kretanju unazad? navedi ti jedan izvjestaj sa uspjehom?

4) Navedi izvor ili neke cinjenice i statistiku da potkrijepe ovu izjavu
covic/bicakcic, reket, Bilić, Brkić, Ćorić, Glibić, Mandić, Martinović, Merdžo i Šehić, naftni terminali...

5) Da je meni neko oca smijenio zbog mene, i da ja dodjem na vlast i ja bih ga licno vratio na poziciju na kojoj je i bio prije nemoralne smjene. Mimo toga, nepotizam i treba kritikovati.
- nemoralna smjena? covjek otisao u penziju! hahahaha! treba znaci izuzeti sdp-ove oceve, striceve i ostale od odlazaka u penziju sa parali pozicija?

6) Lazes. Pogledaj FZS izvjestaj o zaposlenosti.
U Bosni i Hercegovini je krajem jula 2011. godine na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja bilo prijavljeno 528.429 nezaposlenih osoba i u odnosu na mjesec ranije taj broj uvećan je za 2.552 ili 0,49 posto.
(25. 08.2011.)

7) Kojom se statistikom o kriminalitetu vodis? Pokazi na osnovu cega donosis ovaj zakljucak.
tema 'crna hronika' uspjesno presla 419 stranica, otvori rubriku Crna hronika na sa-x ili bilo kojem portalu koji redovno prati vijesti, i pogledaj naslove za samo posljednjih desetak dana.

HELEM. Najvise sto mene nervira poput likova poput tebe je sto neargumentovanom zajapurenom nekoherentnom kritikom jedino uspjevas zasjeniti i ugasiti glas konstruktivne kritike koja je u drustvu jako potrebna. Tom lavinom nebuzola niti uspjevas kome oci otvoriti niti ukazati na prave probleme. A KAMOLI ponuditi soluciju za bilo koji od tih problema, stvarni ili imaginarni.
sad mi ti daj argumente. s tim da te naucim nesto: 'lazes' nije argument.
Evo da sam ja na tvom mjestu prije nego bih ovo napisao otisao bih na stranicu FZS gdje sam te slao prije nego si napisao ovaj post.

Znaci, tvoja tvrdja je : Od kako je SDP dosao na vlast "nezaposlenost rapidno raste".

Medjutim, SDP je dosao na vlast ako pamcenje sluzi u martu 2011.

Federalni zavod za statistiku
Broj zaposlenih:
Mjesec april: 440.419
Mjesec maj: 440.429
Mjesec juni: 441.184

Broj nezaposlenih:
Mjesec april: 366.658
Mjesec maj: 365.322
Mjesec juni: 365.029

http://www.fzs.ba/Bilten0811.pdf

Kad te prozovem na lako provjerljivu informaciju zasto ne odgovoriti precizno? Dajes mi isjecak iz clanka o BiH nivou. Kakve veze ima SDP vlast na Federalnom nivou sa nezaposlenoscu u cetnitetu?

Ja opet ponavljam. SDP se moze kritikovati na 101 nacin. Ali nebulozama se derogira zdrava kritika.

Da li moram na ovakav nacin i ostale teze obradjivati? Je li tema "crna hronika" na internet portalu = zvanicnoj statistici o stopi kriminaliteta?
Skijaš

#618 Re: SDP

Post by Skijaš »

grayburn wrote:
skijas
Udara on u lonce i šerpe, diže larmu i stvara atmosferu linča u kojoj nema mjesta argumentima i dijalogu. Hoće da se sve radi u skladu sa diktatom separatista, a ako se to odbije, onda je SDP remetilački faktor
Diktat seperatista nije manje dzeparosa po tramvajima, manje lokalnih pljacki, manje nesigurnosti, cisce ulice, kante za smece svako 100 metara (a ne svako 1000 metara) i poneka klupa za sjesti. Tako da se u nekim manje apstraktnim predmetima ne svodi sve na seperatiste i tu se ne radi o SDP-ovom prihvatanju ili odbijanju raznih zahtjeva i ultimatuma, nego jednostavno o njihovoj obavezi da naprave "drzavu za covjeka". Drzava za covjeka je i kada ja smijem kasno otici do pekare, kada znam da je nova vlast povecala broj policajaca i sigurnost opcenito unaprijedila. Drzava za covjeka je kada studenti plate 50KM godisnju kartu, a ne 300KM.

Pokojni Zoran Dindic je prilikom obilaska jedne firme (koja je bila u nezavidnom finansijskom polozaju) primijeto sat koji ne radi i upitao je - pa sto ne propavite barem taj sat? Treba se u svakom momentu raditi ono sto se prakticno i moze uraditi. SDP ne pokazuje volju za time.

@Skijas, jako si pametan i racionalan covjek i tvoja vjera u multietnicnost je zadivljujuca, ali svjesno ili nesvjesno pojednostavljujes cijelu situaciju dramaticno, pa se sve na kraju svodi na epsku borbu dobra i zla. Svi zapostavljamo donje strukture, opcine, kantone.. koji je njihov izgovor za statiku?
Kritikovao sam SDP po više osnova, ne kujem ih u zvijezde i na lokalnom nivou su sigurno zakazali. Očekivao sam okršaj sa Keljmendijem, sa ovim bombašima i revolverašima, ali ništa, slabo. Kritikovao sam SDP zbog nepotizma, zbog inertnosti u vezi sa hapšenjem generala Divjaka, zbog sporosti u primjeni etničkog ključa tamo gdje je SDP do sada redovno uzimao vlast, itd. Nisam ti ja nikakav SDP fanatik, čak ću na sljedećim izborima na nivou kantona glasati za Našu Stranku, kao i na ovim opštinskim.

Ali da mi odgovara ovo što rade Čoviću i Dodiku, odgovara. Popuštanje neprijateljima države nas je dovelo u ovakvo stanje i to mora prestati.
convict

#619 Re: SDP

Post by convict »

Dosadašnji način formiranja vlasti je isproban nekoliko puta i pokazao se katastrofalnim za BiH. SDP pokušava drugačije, pokušava promijeniti status quo. Možda neće napraviti ništa, moguće da će rezultat biti i lošiji nego dosad, ali je vrijeme bilo da se prestane sa trpanjem rogova u vreću po sistemu 3+3+3 gdje se unaprijed zna da nema dogovor ni oko najbanalnije stvari. Zato SDP zasad ima moju podršku
stochar

#620 Re: SDP

Post by stochar »

heckler wrote:

Ja opet ponavljam. SDP se moze kritikovati na 101 nacin. Ali nebulozama se derogira zdrava kritika.

Da li moram na ovakav nacin i ostale teze obradjivati? Je li tema "crna hronika" na internet portalu = zvanicnoj statistici o stopi kriminaliteta?
statistika vise pokriva nego sto otkriva, ocito je tu neki zajeb na rerlaciji FZS-ZSBiH. ja zivim u drzavi BiH, i cini mi se da je slogan bio 'Drzava za covjeka' a ne 'Entitet za covjeka'. vidim, ostale stavke ni ne spomenu, od nepotizma, do padanje optuznica.

crna hronika - nisam samo temu spomenuo, spomenuo sam i rubriku Crna hronika na portalu. bice da se te vijesti izmisljaju kako bi se ocrnila vlast, sta li? kriminal je u porastu i to i budala vidi, a kojekakve brojke to tesko mogu zamaskirati. nije nista sigurnije nego u vrijeme Taje i Semihe, gore je. takodjer mi je smijesno kako se sve opravdava kojekakvim ispeglanim statistickim podacima i zackoljicama u zakonu, a kad je Brankovic kupio stan 'po zakonu' onda su mu haustor (s pravom) ofarbali...

p.s.:
Iz oblasti Krivičnog zakona FBiH ukupno je evidentirano 1.885 djela, što je za 197 djela ili 11,7% više u odnosu na uporedni period. Prijavljeno je 1.315 osoba, što je za 171 osobu ili 14,9% više u odnosu na juli prošle godine. Od ukupnog broja prijavljenih, 90 je maloljetnika (6,8%) i 513 (38,8%) povratnika u vršenju krivičnih djela.

Krivična djela protiv života tijela

Registrirano je 108 krivičnih djela iz ove oblasti, što je za 21 djelo ili 24,1% više u odnosu na uporedni period. Prijavljeno je 155 osoba, od kojih je 17 maloljetnika i 46 povratnika u vršenju krivičnih djela.
(Federalna uprava policije)
heckler

#621 Re: SDP

Post by heckler »

stochar wrote:
heckler wrote:

statistika vise pokriva nego sto otkriva, ocito je tu neki zajeb na rerlaciji FZS-ZSBiH. ja zivim u drzavi BiH, i cini mi se da je slogan bio 'Drzava za covjeka' a ne 'Entitet za covjeka'. vidim, ostale stavke ni ne spomenu, od nepotizma, do padanje optuznica.

crna hronika - nisam samo temu spomenuo, spomenuo sam i rubriku Crna hronika na portalu. bice da se te vijesti izmisljaju kako bi se ocrnila vlast, sta li? kriminal je u porastu i to i budala vidi, a kojekakve brojke to tesko mogu zamaskirati. nije nista sigurnije nego u vrijeme Taje i Semihe, gore je. takodjer mi je smijesno kako se sve opravdava kojekakvim ispeglanim statistickim podacima i zackoljicama u zakonu, a kad je Brankovic kupio stan 'po zakonu' onda su mu haustor (s pravom) ofarbali...

Eki sad okretnja price. Sto ne priznas da pricas bez pokrica u bar toj instanci gdje se crno na bijelo moze cinjenicno stanje prikazati? Sad zvanicna statistika laze a SDP ima uticaj i na ekonomiju cetniteta?

Nepotizam sam i u prvom postu osudio i naravno da ga treba osuditi.

Mimo toga na ostale nebuloze nemam vise sta da se osvrcem. Za tebe je prihvatljivje da se pristane na herceg-cetnicki ultimatum i da Borjana bude premijer a Bosic ministar vanjskih poslova i da kontrolisu 2/3 VM, za mene je to neprihvatljivo i kraj price.

Ja opet kazem, SDP se moze kritikovati na 101 nacin i mene su licno debelo u nekim stvarima razocarali, ali nacin na koji vi kritikujete i nadasve predmet kritike vam je kontraproduktivan i promasen.

PS Svaka cast na statistici za povecanje stope kriminaliteta. Tako se argument slozi i niko ti nemoze pero odbiti.
Skijaš

#622 Re: SDP

Post by Skijaš »

heckler wrote:SDP se moze kritikovati na 101 nacin i mene su licno debelo u nekim stvarima razocarali, ali nacin na koji vi kritikujete i nadasve predmet kritike vam je kontraproduktivan i promasen.
Upravo tako. Trazenje stabilnosti u stalnom popuštanju Sarajeva je nešto što možemo očekivati od neprijatelja države, ne bi takve stvari trebale dolaziti od zagovornika multietničkog i funkcionalnog društva.
Last edited by Skijaš on 02/09/2011 08:35, edited 1 time in total.
vee-jay

#623 Re: SDP

Post by vee-jay »

stochar wrote: i ponavljam, a nisam Dodikov PR, da su nas potezi 'platformasa' vratili u 1995. godinu tako sto su Dodiku i ostalim clanovima zle koalicije dali upravo - savrsenu platformu za ono sto rade! to je cinjenica, a ti se pravi blesav, k'o i svi ostali i ubjedjuj sebe i druge da nije tako, k'o oni u Vodicu za autostopere... kad stave papirne kese na glavu da lakse prezive smak svita...
kako je to SDP vratio BiH u 95. odnosno u kojoj godini smo bili prije pobjede SDPa na izborima?
sta to RADE "Dodik i clanovi zle koalicije"?

Tvoje "cinjenice" su uvijek bure bez dna. Kad god te se pita za argumente ti se "pravis blesav" (tvoj citat gore).
ultima_palabra

#624 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Skijaš wrote:
heckler wrote:SDP se moze kritikovati na 101 nacin i mene su licno debelo u nekim stvarima razocarali, ali nacin na koji vi kritikujete i nadasve predmet kritike vam je kontraproduktivan i promasen.
Upravo tako. Trazenje stabilnost u stalnom popuštanju Sarajeva je nešto što možemo očekivati od neprijatelja države, ne bi takve stvari trebale dolaziti od zagovornika multietničkog i funkcionalnog društva.
A papagajsko ponavljanje Dodik-Čović argumenata samo diskreditira kritičare koje ih koriste, kao što se diskreditirao Kazaz i slični.
vee-jay

#625 Re: SDP

Post by vee-jay »

stochar wrote:
skojotovski wrote:na narednim izborima SDP nestaje kao i Lepi Hare. za veoma kratko vrijeme su usrali motku. propasce k'o kauc!
a, nama neka je Bog na pomoci! :(
Image
beton, beton, samo armirani beton...
nazalost...
:-)
Post Reply