heckler wrote:
Ja opet ponavljam. SDP se moze kritikovati na 101 nacin. Ali nebulozama se derogira zdrava kritika.
Da li moram na ovakav nacin i ostale teze obradjivati? Je li tema "crna hronika" na internet portalu = zvanicnoj statistici o stopi kriminaliteta?
statistika vise pokriva nego sto otkriva, ocito je tu neki zajeb na rerlaciji FZS-ZSBiH. ja zivim u drzavi BiH, i cini mi se da je slogan bio 'Drzava za covjeka' a ne 'Entitet za covjeka'. vidim, ostale stavke ni ne spomenu, od nepotizma, do padanje optuznica.
crna hronika - nisam samo temu spomenuo, spomenuo sam i rubriku Crna hronika na portalu. bice da se te vijesti izmisljaju kako bi se ocrnila vlast, sta li? kriminal je u porastu i to i budala vidi, a kojekakve brojke to tesko mogu zamaskirati. nije nista sigurnije nego u vrijeme Taje i Semihe, gore je. takodjer mi je smijesno kako se sve opravdava kojekakvim ispeglanim statistickim podacima i zackoljicama u zakonu, a kad je Brankovic kupio stan 'po zakonu' onda su mu haustor (s pravom) ofarbali...
p.s.:
Iz oblasti Krivičnog zakona FBiH ukupno je evidentirano 1.885 djela, što je za 197 djela ili 11,7% više u odnosu na uporedni period. Prijavljeno je 1.315 osoba, što je za 171 osobu ili 14,9% više u odnosu na juli prošle godine. Od ukupnog broja prijavljenih, 90 je maloljetnika (6,8%) i 513 (38,8%) povratnika u vršenju krivičnih djela.
Krivična djela protiv života tijela
Registrirano je 108 krivičnih djela iz ove oblasti, što je za 21 djelo ili 24,1% više u odnosu na uporedni period. Prijavljeno je 155 osoba, od kojih je 17 maloljetnika i 46 povratnika u vršenju krivičnih djela.
(Federalna uprava policije)