Ona što vodi Z.Marić, čini mi se RebusPipiDugaDevetka wrote:Kako se zove emisija, na web. stranici KTVSA ne znam da je pronađem.palamuda wrote:Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
- Nažalost Memić je poentiro, došo je najpsremniji sinoć i tamo vamo izgledo mi je za dlaku ispred drugih
- Ne znam šta bi Žiliću ona emisija sinoć mu nije trebala, došo je zbunjen i nekakav isprepadan
- Jugo, svako komentar je suvišan bolje od SBiH nisam ni očekivo
- Onaj dr. Hadrović ima ok priču ali on nema infrastrukturu da dobije izbore
- Huso je stara lisica, al mi izgleda kao da mu je na vrh glave svega, pa još zakasnio u emisiju fol nije znao.
Šteta za Žilića, kritika SDP - u trebali su ga malo bolje pripremiti.
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
palamuda
#601 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
-
sarajevo_boy280
#602 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
kad si već tako kritičan, trebao si i malo dalje da istražuješ, pa da raji daš pravu sliku pisanja današnje štampe.Dobro neko reče: daj i meni 50 KM pa ćeš da vidiš tekstova boli glava.forza milan wrote:ne znam kakav je govornik, ali evo kakav je biznismen, uz napomenu da je članak prenešen iz novina koje (blago rečeno) simpatiziraju SDPPipiDugaDevetka wrote:Ponesi foto-škljoc aparat, pa na slikovito prepričaj šta je bilo? Kakav je govornik Žilić? Ima li realan plan za naredne dvije godine koliko je ostalo do slijedećih redovnih opštinskih izbora?baklava82 wrote:pretjerujete ljudi sa tim negativnim stavom....jednostavno vi ne mozete da prihvatiti da iza novog aBd nacelnika stoji dovoljan rad sa omladinom a ne kao ovi ostali..svi znamo da ako zilic pobijedi da ce ilidza da procvjeta sto se starih tice a bogami i mladih...mozel mi iko dat primjer kad je to Memic ili Mahmutovic radio za omladinu?? kad su to oni omladini pomogli ??? hahaha..memic je rodjenog sina strpo u zatvor..ma dalje nema..... dobila sam poziv VECERAS LJETNA POZORNICA ILIDZA....idem da podrzim Zilica !!![]()
![]()
![]()
http://www.san.ba/index.php?id=12009
Sulejman Halilović: Direktor BH Milka Smail Žilić u panici jer Nijemci istražuju prevaru!
Njemački zemljoradnički savez, kojeg je utemeljila njemačka vlada, dugi niz godina vode uspješne projekte u zemlji i inostranstvu, međutim, u Bosni i Hercegovini su naišli na specifične komplikacije začinjene korupcijom.
Naime, Njemački savez je prije nekoliko godina uložio u projekt razvoja male farme koza «Eko-Milk Ključ» čiji su vlasnici Grozdana i Sulejman Halilović, da bi nakon uspješnog početka uslijedio krah.-Proizvodili smo koziji sir, i bili smo zapaženi na domaćem tržištu, a pogotovo kod Nijemaca. Međutim, ni danas ne znam po kojem osnovu je ta saradnja morala ići preko posrednika Smaila Žilića, direktora BH-Milk, za koju mi čak neki kažu da je to fiktivna firma - kazao nam je Sulejman.
Od njemačke zadruge Halilovići su dobili najsavremeniju opremu za proizvodnju sira, sa povoljnim rokom otplate za mašine. Na samom početku ova mala farma je morala plaćati instaliranje sistema, stvarajući sebi nepredviđene troškove.
-Kada smo posumnjal, i preveli ugovor s njemačkog jezika, vidjeli smo da je u samom prevodu na bosanski izostavljena stavka u kojoj se strikno navodi da instalacija mašina ide u paketu, odnosno da to ne trebamo platiti. Žalili smo se Nijemcima, jer ako nas neko vuče za nos, njih neće moći- priča nam Halilović.
Nijemci su poduzeli istražne radnje, i Sulejman Halilović tvrdi da je zbog toga posrednik Smail Žilić u panici.- Piše nam pisma u kojima nas upozorava da idemo predaleko, da se nećemo moći vratiti, da smo gubitnici i slično. Međutim, ovo je naš život, naša egzistencija i naša mala farma za koju ćemo se i dalje boriti kazali su nam Halilovići. Oni se i dalje nadaju da će nastaviti surađivati sa nijemcima od kojih očekuju istragu zbog grešaka u posredovanju.
Dakle, evo malo naučnog istraživanja po svim mogućim i nemogućim stranicama. Koliko kod se trudili ne možete čovjeka kompromitirati, a ovaj ti Sulejman i nije bio baš pametna ideja.
Dakle, čitam početak teksta a ostatak prepuštam tebi da se "naslađuješ", citat: ...za razliku od ključkog farmera, Smail Žilić ima za svaku svoju tvrdnju pisani dokaz i priznanicu o svakom uplaćenom feningu koji je otišao u ruke Hliloviću..."Završen citat.
Idemo dalje, imate još danas vremena da istražujete Žilića...
-
sarajevo_boy280
#603 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
jest vala, ti si pravo hrabar i spreman. Jedini čovjek koji je govorio konkretno. Svi ostali u šuplju i hipotetično. Pogledaj taj snimak još koji put.palamuda wrote:Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
- Nažalost Memić je poentiro, došo je najpsremniji sinoć i tamo vamo izgledo mi je za dlaku ispred drugih
- Ne znam šta bi Žiliću ona emisija sinoć mu nije trebala, došo je zbunjen i nekakav isprepadan
- Huso je stara lisica, al mi izgleda kao da mu je na vrh glave svega, pa još zakasnio u emisiju fol nije znao.
-
palamuda
#604 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Prije nego si pao sa marsa na temu trebo si malo pročitat postove na prethodnih 25 stranica.sarajevo_boy280 wrote:jest vala, ti si pravo hrabar i spreman. Jedini čovjek koji je govorio konkretno. Svi ostali u šuplju i hipotetično. Pogledaj taj snimak još koji put.palamuda wrote:Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
Ja ću glasati za Žilića, ono za emisiju sam napiso objektivno ja nisam derle ispranog mozga da ne vidim dalje od svog nosa. Žilić jeste došo nespreman i nije iskoristio emisiju da natjera vodu na svoj mlin, tu je njgovca stranka kiksala jer čovjeka su trebali pripremiti, on nije na televiziji svaki dan i to se kod njega od svih pet najviše vidjelo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#605 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
jao veselice...imaš li još koju sličicu veselih Hrasničana nek vide ljudi šta ih čeka?Admir_1984 wrote:
raja hoce veselo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#606 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Vjerovatno sam prolupao, pa i dalje ne znam pronaći emisiju. Možeš li mi, molim te, postaviti link sa emisijom Rebus, voditelj Z. Marić u kojoj je bilo gostovanje kandidata?palamuda wrote:Ona što vodi Z.Marić, čini mi se RebusPipiDugaDevetka wrote:Kako se zove emisija, na web. stranici KTVSA ne znam da je pronađem.palamuda wrote:Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
- H4v4t4R
#607 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Objektivno gledajući Memić je na debatu došao najspremniji od svih kandidata. Mahmutović je dovoljno pokazao svojim kašnjenjem.sarajevo_boy280 wrote:jest vala, ti si pravo hrabar i spreman. Jedini čovjek koji je govorio konkretno. Svi ostali u šuplju i hipotetično. Pogledaj taj snimak još koji put.palamuda wrote:Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
- H4v4t4R
#608 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Nisi prolupao nego jednostavno tamo nema te emisije, što nimalo ne čudi imajući u obziru da stoji najava za debate za izbore 2010 i snimak novogodišnjeg programa. (izvinjavam se na OTPipiDugaDevetka wrote: Vjerovatno sam prolupao, pa i dalje ne znam pronaći emisiju. Možeš li mi, molim te, postaviti link sa emisijom Rebus, voditelj Z. Marić u kojoj je bilo gostovanje kandidata?
-
palamuda
#609 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Apsolutno tačno i ja to isto tvrdim iako ću glasati za drugog kandidata, al iskreno mislim da je borba završena i kako vidim tolike je resurse uprego da je to čudo jedno, ja milsim da bi senzacija bila pobjeda nekog drugog.H4v4t4R wrote:Objektivno gledajući Memić je na debatu došao najspremniji od svih kandidata. Mahmutović je dovoljno pokazao svojim kašnjenjem.sarajevo_boy280 wrote:jest vala, ti si pravo hrabar i spreman. Jedini čovjek koji je govorio konkretno. Svi ostali u šuplju i hipotetično. Pogledaj taj snimak još koji put.palamuda wrote:Sinoć sam gledo onu emisiju na TVSA:
Emisije nema na stranici TVSA.
- LeonardoAC
#610 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Ako ćemo već objektivno u REBUS-u je najbolje govorio Šemsudin Hadrović, sinoć na FTV-u najbolje je opet govorio Hadrović (bio je najkonkretniji, pokazao je i nekakav plan (doduše ne viđoh mu taj plan uživo)), al' to uopšte ne mijenja situaciju. Novi / Stari načelnik ilidže je Senaid Memić - svidjelo se to nekome ili ne, volio ga neko ili ne... to je jednostavno tako. Ilidža je seljačko mjesto, u to nema sumnje nikakve... ne gleda se ni kulturan, ni pošten, ni sposoban, jednostavno zato što ovdje živi neobrazovano, ruralno, neodgojeno, ( da ne kažem: krkansko) stanovništvo, a takvih je 80%. Kako je Amer Ćenanović uspio onako ubjedljivo pobijediti - to je slučaj koji trebaju razmatrati ini psiholozi, sociolozi, filozofi...
- JoseMujica
#611 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
golfista wrote: a šta ih čeka? pa ovo je Bosna, nije Pariz i nikada neće biti, a ovo kolo je identitet onog što je bilo, što jeste i što će biti, ne kontam vas SDP-ovce, sve što je narodno i iz naroda vama je smiješno, jadno i sl. eh sad se možda i postavlja pitanje jel vam Messi rođak sa druge planete...fuj
Samo ne pale se svi na jeftini populizam i ne prodaju za porciju ćevapa jednom u četri godine. I nadam se da će takvih biti sve manje i manje.
-
baklava82
#612 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
je li ti to o Memiću... iligolfista wrote:šta je bolan konkretno govorio i spremno...pa poslušaj šta govori i iznenadit će se kako čovjek sad priča o svemu i ničemu. Priča o problemu nacionalizacije zemljišta ( nacionalizacija zemljišta je uspostavljena 58 godine saveznim zakonom bivše FNRJ i ista je predmetom zakonske regulacije na nivou BiH, tako da jedan načelnik Opštine po tom pitanju ne može ništa uraditi) pa priča o vodozaštitnim zonama ( sve u jednoj rečenici ) a za te zone treba pola milijarde maraka da se uspostave i otkupe od ranijih vlasnika , pa priča o koritu Bosne i regulaciji i kako se treba platiti vlasnicima, a to isto korito je u posjedu Općine ( što znači da je nekad plaćeno vlasnicima ) i čovjek hoće da palti ponovo isto korito i to sa milion naših maraka, pa opet spominje plastenike ( a to je projekt koji nema veze sa načelnikom i planiran je budžetom, pa priča o mladima za koje ne drži ni pet para, jer im neda priliku da što progovore a kamoli da ih uvažava...I tako priča i priča a pojma niko nema šta hoće da kaže...katastrofa...Od svega mi se svidio najviše njegov stajling
-
ROGOPEK
#613 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
GOSPODO DRAGA,NA ILIDŽANSKIM IZBORIMA JEDINI PRAVI KANDIDATI SU DR.HADROVIĆ I GOS. ŽILIĆ.IZBOR JE VAŠ:JEDAN ILI DRUGI (JEDINA ZAMJERKA GOS.ŽILIĆU JE TA ŠTO SU NJEGOVI UNIŠTILI ISTOČNU USKOTRAČNU PRUGU)
- JoseMujica
#614 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
ma ovo su izbori Against provjerenih lopova Memića i Mahmutovića. Glasajte ljudi za bilo koga osim jednog od ova dva bandita 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#615 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Jel' ovo SBBBBBiH krkanluk...Admir_1984 wrote:raja hoce veseloJoseMujica wrote:ponesi somuna već vidim kako se vo okrećeAdmir_1984 wrote:Evo veceras u Hrasnici husin teferic, ocekujem krkanluk maximalan. dal ce se i fahro 14 traka pojaviti
Jos im treba ringispil i ona slatka vuna..teferic sirih razmjera.
Pa krkansko papanska zemlja u globalu,sta ocekivati.
- Lady Saray
#616 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
potpis!JoseMujica wrote:ma ovo su izbori Against provjerenih lopova Memića i Mahmutovića. Glasajte ljudi za bilo koga osim jednog od ova dva bandita
-
palamuda
#617 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Dajte ljudi zbijmo redove da glasamo za Smaila nedo bog Husa, a ni Memića.
Dabogda u nedjelju bilo ko na anketi sa-x.
Dabogda u nedjelju bilo ko na anketi sa-x.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#618 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Kako su samo napete tenzije izmedju ova dva tabora sbb i sda, izgleda da je Huso vec u u ovoj kampanji "prisvojio" neke ljude iz sda, a sta ce biti ako neko od ove dvojice bandita pobjedi mogu samo zamisliti. Revansizma na kvadrate ce biti, a daj Boze da ne bude na samim birackim mjestima belaja u nedjelju. Samo se nadam da ce biti ona dok se dvojica takmice dodje treci iz skroz nekog drugog plana i pobjedi. Niko ziv u ova dva mracna tabora ne prica o drugim kandidatima, oni su ubjedjeni da je knjiga spala na dva slova
- LeonardoAC
#619 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Na žalost Admire, ti si u pravu 100%, koplja će se i lomiti oko ova dva kandidata... a to je upravo ono što pokazuje svo naše sivilo i stanje u kojem se nalazimo nebitno koju stranku simpatisali ili kojem "taboru" pripadali. Dugo će Ilidža čekati načelnika kao što je bio rahmetli A. Ć. Mnogo je i onih koji su se obradovali njegovoj smrti u želji da ponovo krene mešetarenje, kriminal, korupcija, podmićivanje. Na Ilidži se tome koliko-toliko bilo stalo u kraj, a evo kao što vidite, brzo se to sve okrene.Admir_1984 wrote:Kako su samo napete tenzije izmedju ova dva tabora sbb i sda, izgleda da je Huso vec u u ovoj kampanji "prisvojio" neke ljude iz sda, a sta ce biti ako neko od ove dvojice bandita pobjedi mogu samo zamisliti. Revansizma na kvadrate ce biti, a daj Boze da ne bude na samim birackim mjestima belaja u nedjelju. Samo se nadam da ce biti ona dok se dvojica takmice dodje treci iz skroz nekog drugog plana i pobjedi. Niko ziv u ova dva mracna tabora ne prica o drugim kandidatima, oni su ubjedjeni da je knjiga spala na dva slova
- poznanik
#620 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Sreća Ilidžanaca je u činjenici da će slijedeći izbori biti održani za 15-tak mjeseci, i da zamjenski načelnik, ako je loš, neće moći napraviti pretjerano puno štete, neće imati puno vremena na raspolaganju.LeonardoAC wrote:...Dugo će Ilidža čekati načelnika kao što je bio rahmetli A. Ć. Mnogo je i onih koji su se obradovali njegovoj smrti u želji da ponovo krene mešetarenje, kriminal, korupcija, podmićivanje. Na Ilidži se tome koliko-toliko bilo stalo u kraj, a evo kao što vidite, brzo se to sve okrene.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#621 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
I na stećcima imaš prikazano kako igraju kolo, raduju se životu.-LIBERO- wrote: Jel' ovo SBBBBBiH krkanluk...![]()
![]()
Jos im treba ringispil i ona slatka vuna..teferic sirih razmjera.
Pa krkansko papanska zemlja u globalu,sta ocekivati.![]()
Papanluk je smeće ispod nogu hrasničkih igrača/igračica u kolu.
- LeonardoAC
#622 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
ne slažem se sa ovim nikako. Izbori su sad za narednih 5 godina, jer onaj ko sad pobijedi će imati godinu dana na raspolaganju da budžetskim parama sebi kupi izbore za 2012 god. to je nažalost tako... al' evo za 2 dana su izbori i nemojte dozvolit da iko iz vaše kuće makar ostane kući i da ne glasapoznanik wrote:Sreća Ilidžanaca je u činjenici da će slijedeći izbori biti održani za 15-tak mjeseci, i da zamjenski načelnik, ako je loš, neće moći napraviti pretjerano puno štete, neće imati puno vremena na raspolaganju.LeonardoAC wrote:...Dugo će Ilidža čekati načelnika kao što je bio rahmetli A. Ć. Mnogo je i onih koji su se obradovali njegovoj smrti u želji da ponovo krene mešetarenje, kriminal, korupcija, podmićivanje. Na Ilidži se tome koliko-toliko bilo stalo u kraj, a evo kao što vidite, brzo se to sve okrene.
- PipiDugaDevetka
#623 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Anketu sam ''spasio'', pa zbog predizborne tišine ukidam istu!Na vanrednim izborima za načelnika Opštine/Općine Ilidža 26. juna glasaću za:
Poll runs till 08. Jul. 2011. 09:46
1. JUGO SEAD (SBiH)______ 5...........4%
2. MEMIĆ SENAID (SDA)____ 27........20%
3. HADROVIĆ ŠEMSUDIN (BPNS)__ 4.........3%
4. MAHMUTOVIĆ HUSEIN (SBB BiH)___ 18......13%
5. ŽILIĆ SMAIL (SDP BiH)___ 60..................44%
6. Opravdano neću izaći na izbore._____ 5.......4%
7. Neću izaći na izbore. Nemam opravdanje.______ 6.........4%
8. Glasaću za Edina Džeku. _____12..................9%
Total votes : 137
--------------------------------------------------------------------------------
-
palamuda
#624 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
do 11h 8% izlaztnost bit će 20 % do kraja dana, žalosti majko mila. Kažu svaki Memićev glasač se javi posmatraču SDA i oni ga zabilježe.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#625 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
sta ima od toga sto se javi, neka se neko lazno javi i eto ti problema kad budu rezultati, neko ostane kratkih rukava, tako da im je to nidjevezni potez.palamuda wrote:do 11h 8% izlaztnost bit će 20 % do kraja dana, žalosti majko mila. Kažu svaki Memićev glasač se javi posmatraču SDA i oni ga zabilježe.
tamo gdje sam ja radio prosle izbore izaslo bilo oko 450, a sad do dva sata oko 170, znaci raju boli neka stvar ko ce uzeti izbore