Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pin-up

#601 Re: Game of thrones

Post by pin-up »

jastuk1 wrote:Tešo je suditi o kvaliteti serijala, kad je ovo čini se tek sami početak. Sve mi je manje-više ok, OSIM Michelle Fairley (Catelyn Stark - Starkova žena), koja zaista slabo dolazi do izražaja, i u odnosu na druge likove djeluje jako neizražajno, nedovoljno ekspresivno, onako skoro pa bezveze, nezainteresovano, kao da je pala s marsa. Način na koji ona interpretira svoj lik se nikako ne uklapa u dinamiku i "žestinu" interpretacje drugih likova.
Ovo svakako, a dok nisam počela čitati knjige, uglavnom mi je bezazleno djelovala.
jastuk1

#602 Re: Game of thrones

Post by jastuk1 »

@pin-up, ne znam koliko je njen lik dalje prisutan u knjigama, nisam čitao i nemam namjeru, ako jeste možda se javi žestina zbog muževe smrti i rasturene porodice (ona ima najviše razloga da urla, traži pravdu i/ili osvetu).

Međutim, ne mislim da je to što je njena gluma off puno poremetilo seriju, sigurno ne onoliko koliko je Mary McDonnell kao predsjednica Laura Roslin u Battlestar Galactica ukaljala taj serijal svojom off glumom. Iz sezone u sezonu sam iščekivao da taj lik dobije sjaj, nažalost sve je ostalo mat i blijedo, pa je bila neuvjerljiva u scenama kada se bori sa rakom, kada je trebala pokazati ranjivost i u scenama kada je tobože "pokazivala zube."

Ne krivim ja ni Fairley ni McDonnell, već casting komisiju ili osobu koja ih izabra, jer njima dvjema ti likovi koje glume nikako ne stoje.
boogy

#603 Re: Game of thrones

Post by boogy »

Evo priloga sa snimanja u Dubrovniku.

alica.k

#604 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

peter dinklage dobi emmyja sinoc za ulogu tyriona :)
jasko_ba

#605 Re: Game of thrones

Post by jasko_ba »

Owen Hargreaves
Image
Robb Stark
Image

Image

:D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#606 Re: Game of thrones

Post by pici »

uhhh do samih jutarnjih sati sam odšmekio šest epizoda dan prije prve četri, tako da sam s prvom sezonom završio.Ukratko, mjesec dana mi dreždi na kompu pa sam se natjero da skinem titlove a onda na HD Player.Serija je odlična ima sve pohvale, kad počne se gledat prva epizoda onda se navućeš do kraja.
Priča je odlična ala Tolkinov LOTR, jedno fino osvježenje poslije silnih HBO vampira, vukodlaka i FOX krimića...ko je FAN LOTR-a obavezno pogledat.Moja ocjena od 1 do 10 je vrlodobra 8-ica.Omiljeni likovi su mi Jon Snow, Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Khal Drogo(šteta što zaginu) i naravski sve kurve u bordelima :mrgreen:
Kyuss

#607 Re: Game of thrones

Post by Kyuss »

Image

Tyrion udara po Karlovačkom... Nisam primjetio tu činjenicu u knjigama 8-)
neo7

#608 Re: Game of thrones

Post by neo7 »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#609 Re: Game of thrones

Post by pici »

George R. R. Martin - Sraz kraljeva
Ciklus Pjesma Leda i Vatre - knjiga 2

Dok se davno nestali svijet čarolija ponovo vraća u Sedam kraljevina, stvarni se svijet raspada pod naletom samoproglašenih kraljeva. Raštrkana posvuda, djeca kneza Eddarda morat će naglo odrasti ne bi li preuzela uloge koje im je sudbina namijenila. Robb će s mačem u ruci i cjelokupnom vojskom Sjevera pokušati obraniti posjede svojega oca, Bran će u Oštrozimlju od dječaka pokušati postati vladar, Sansa će u zarobljeništvu pronaći svog viteza na najneočekivanijem mjestu, Arya će u bijegu naučiti kako "lasičjom juhom" osvojiti zamak, a Jon će krenuti na svoj prvi pohod s onu stranu Zida. Za to vrijeme njihovi protivnici neće sjediti skrštenih ruku. Spletke, podvale i izdaje na dvoru kruh su nasušni, likovi nalik na članove obitelji Borgia ili jednog Machiavellija jedu se za doručak, a glave neprijatelja smatraju se uvijek prikladnim poklonom. Najnoviji Kraljev Namjesnik Tyrion ima savršen plan kako izigrati kraljicu Cersei, rizničara Petyra i kneza uhoda, eunuha Varysa. Ili možda i njegov plan i nije tako savršen kao što se čini?

Drugi dio ciklusa Pjesma Leda i Vatre Georgea R. R. Martina pod naslovom Sraz Kraljeva donijet će pregršt obrata i mnoštvo novih likova koji će zauzeti mjesta onih kojima sreća nije dala da prežive. Izborom načina pripovijedanja u kojem se radnja odvija naizmjenično gledana očima nekoliko protagonista, Martin je vješto mijenjajući rakurs uspio primijeniti suvremenu filmsku tehniku kratkih rezova i složiti grandiozan mozaik izmaštanog svijeta kakav moderna fantastika još nije vidjela. Ciklus iz knjige u knjigu postaje sve bolji i bolji, Martin je pravi majstor pripovjedač. U prijevodu Tajane Pavičević i s ilustracijom Esada Ribića Sraz Kraljeva Georgea R. R. Martina, druga knjiga u ciklusu Pjesma Leda i Vatre, nastavlja tamo gdje je prestala Igra prijestolja, a završava tamo gdje počinje treći dio Oluja mačeva.

Pjesma leda i vatre je naziv za seriju fantastičnih romana američkog pisca Georgea R. R. Martina. U knjizi se opisuje izmišljeno mjesto Zapadne zemlje, a knjiga prati sudbinu više likova kroz čije dogodovštine se upoznajemo s radnjom. Vrijeme u koje se zbiva radnja može se opisati kao europski Srednji vijek. Knjiga je poznata kao iznimno složena i duga, s bezbroj likova koji su detaljno opisani te po neočekivanim obratima u radnji. Knjiga opisuje feudalni i patrijarhalni sustav s elementima fantastike.

evo malo ukratko o nastavku...joooojjj dal da čitam knjigu :shock: :mrgreen:
alica.k

#610 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

pici wrote:evo malo ukratko o nastavku...joooojjj dal da čitam knjigu :shock: :mrgreen:
DA!
GandalfSivi

#611 Re: Game of thrones

Post by GandalfSivi »

alica.k wrote:
pici wrote:evo malo ukratko o nastavku...joooojjj dal da čitam knjigu :shock: :mrgreen:
DA!
Kakvo je to uopste pitanje???
pin-up

#612 Re: Game of thrones

Post by pin-up »

pici wrote:
evo malo ukratko o nastavku...joooojjj dal da čitam knjigu :shock: :mrgreen:
A jesi l' prvu pročitao?
Nemoj vala da preskačeš.
lupp

#613 Re: Game of thrones

Post by lupp »

U knjizi je Tyrion mnogo ruznije predstavljen, ovaj izgleda ko mali dexter
Nespretan

#614 Re: Game of thrones

Post by Nespretan »

Ne mogu se pohvaliti velikim brojem pročitanih knjiga u životu jer sam to smatrao gubljenjem vremena i imao sam milion drugih opcija za zabavu od čitanja knjige. Nakon pregledane prve sezone serije odlučih da pročitam i knjigu. Prvu knjigu sam pročitao do pola i puno je bolja od više nego ODLIČNE TV serije ali pošto sam znao šta će se desiti do kraja prve knjige, odlučih se da odmah pređem na "Sraz kraljeva" (knjiga br. 2) i sada ne mogu da se odvojim od nje. Svaki minut slobodnog vremena provodim sa tabletom u rukama čitajući knjigu i ni malo mi nije žao. Zato....preporuka ko kuća za čitanje knjige :D
karanana

#615 Re: Game of thrones

Post by karanana »

iz dubrovnika se stiglo doci tajno i u sa i podrzati strajkace.
mozda je samo do mene, ali da li ovaj frajer jos nekog na prvi pogled barem zehricu podsjeca na nekog?

Image
elSaik

#616 Re: Game of thrones

Post by elSaik »

:mrgreen:
elSaik

#617 Re: Game of thrones

Post by elSaik »

Nespretan wrote:
Ne mogu se pohvaliti velikim brojem pročitanih knjiga u životu jer sam to smatrao gubljenjem vremena i imao sam milion drugih opcija za zabavu od čitanja knjige. Nakon pregledane prve sezone serije odlučih da pročitam i knjigu. Prvu knjigu sam pročitao do pola i puno je bolja od više nego ODLIČNE TV serije ali pošto sam znao šta će se desiti do kraja prve knjige, odlučih se da odmah pređem na "Sraz kraljeva" (knjiga br. 2) i sada ne mogu da se odvojim od nje. Svaki minut slobodnog vremena provodim sa tabletom u rukama čitajući knjigu i ni malo mi nije žao. Zato....preporuka ko kuća za čitanje knjige :D
Preporuka tebi bi bila da se vratiš i dovršiš to pola što si preskočio.
mrgreen

#618 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

u toku čitanje druge knjige, i pred kraj 1. sezone serije. uporedo čitam temu. prestaću čitati postove ovih što su pročitali sve knjige, sram vas bilo i na najmanjim spoilerima :D :x
mrgreen

#619 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

:O ovo za dubrovnik. kako nisam u toku. hoce li me primiti, jel kasno? :D
alica.k

#620 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

mrgreen wrote::O ovo za dubrovnik. kako nisam u toku. hoce li me primiti, jel kasno? :D
mislim da je...audicije su bile u augustu :)
mrgreen

#621 Re: Game of thrones

Post by mrgreen »

ajoj :)
alibaba_i_30_godina

#622 Re: Game of thrones

Post by alibaba_i_30_godina »

Mislim da su vec zavrsili sa snimanjem scena u Dubrovniku, a sto se tice serije, planiraju da 3 i 4 sezona budu povezane, odnosno da je radnja u tim sezonima iz knjige 'A Storm of Swords'.

http://eztv.it/tvnews/5862/hbo-is-consi ... f-thrones/

Vjerovatno su i primorani na ovo buduci da se jos ceka na posljednja dva nastavka, i ko zna kad ce izaci. :mrgreen:
alica.k

#623 Re: Game of thrones

Post by alica.k »

http://www.hbo.com/video/video.html/?au ... &view=null
teaser trailer.
aham. nova sezona izgleda fe no me nal no!

prvi put da me nije strah da ce mi adaptacija unistit knjigu :)
alibaba_i_30_godina

#624 Re: Game of thrones

Post by alibaba_i_30_godina »

alica.k wrote:http://www.hbo.com/video/video.html/?au ... &view=null
teaser trailer.
aham. nova sezona izgleda fe no me nal no!

prvi put da me nije strah da ce mi adaptacija unistit knjigu :)
Sad im je izgleda glavna parola 'The cold wind is rising' ... zaboravili su na zimu i njen dolazak. Odlican teaser, izgleda da ce i ova sezona biti jako dobra.
Gandalf

#625 Re: Game of thrones

Post by Gandalf »

u srijedu sam 'nako bezze pogledao prvu epizodu a danas sam već završio 10. i kažem sebi " što se zeznuh, što ne sačekah da se snimi više od ovih 10 epizoda" - serija prilično dobra, spržio sam je za čas - nove epizode tek u aprilu :sad:
Post Reply