Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
5 0 5

#601 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@Tomahawk11:
Pa eto, ako je to tako lako neka Rela uzme loptu u finalu kupa a neka se Barcelona brani. Da vidimo kako ce to izgledati. U pravu si ti kad kazes da se rezultat pika. Ali rezultat ovdje ne ide u korist Madrida nego Barcelone. Ko je onda bio bolji u subotu? Ne mislim da su navijaci Madrida koji su otisli na utakmicu uzivali gledajuci kako im se tim grcevito brani 80 od 90 minuta.
Kako je tacno relevantan broj kornera u utakmici za bilo kakvu statistiku? Pa imao ih je Madrid i u Barceloni 6, pa su ipak primili 5 golova, a nisu uspjeli dati ni jedan. Sta se pamti na kraju, 3:6 u kornerima ili 5:0 u golovima?

@ultima_palabra:
Oko Albiola se ne moras brinuti za finale kupa. Madridu ova utakmica nije bila vazna za La Ligu, ali jeste za samopouzdanje. Da su pobijedili u subotu, mogli bi ici sa puno vecim samopouzdanjem. U pravu si kad kazes da ce Madrid pokusati iscjediti nesto pozitivno iz zadnje utakmice. Ali sta im drugo preostaje?

Zna li iko ko odredjuje duzinu trave u finalu kupa? :-D
fixer

#602 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Bušman wrote:
Ma ovaj clasico nista nije otkrio. Mislim da su i jedni i drugi igrali sa sto manje snage da bi se sacuvali za kup i ligu prvaka. Protok lopte kod Barce je bio bas spor, jel do terena ili su prikocili namjerno ne znam. Vidjet cemo u srijedu na cemu je ko.
Koliko s god manje snage igrali i jedni i drugi, opet je trebala da bude pobjeda za Barcelonu, ukoliko je Barca zaista toliko bolji tim. Nevezano, nisu isli svi sa max snagom, ali je itekako bilo vidljivo da Barci nije odgovarao Pepe u veznom redu. A sumnjam da tu nece biti i u ostalim tekmama. Tako da tvrditi da se nista nije otkrilo je malo nategnuto.
Tomahawk11
Globalni moderator

#603 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:@Tomahawk11:
Pa eto, ako je to tako lako neka Rela uzme loptu u finalu kupa a neka se Barcelona brani. Da vidimo kako ce to izgledati. U pravu si ti kad kazes da se rezultat pika. Ali rezultat ovdje ne ide u korist Madrida nego Barcelone. Ko je onda bio bolji u subotu? Ne mislim da su navijaci Madrida koji su otisli na utakmicu uzivali gledajuci kako im se tim grcevito brani 80 od 90 minuta.
Kako je tacno relevantan broj kornera u utakmici za bilo kakvu statistiku? Pa imao ih je Madrid i u Barceloni 6, pa su ipak primili 5 golova, a nisu uspjeli dati ni jedan. Sta se pamti na kraju, 3:6 u kornerima ili 5:0 u golovima?

@ultima_palabra:
Oko Albiola se ne moras brinuti za finale kupa. Madridu ova utakmica nije bila vazna za La Ligu, ali jeste za samopouzdanje. Da su pobijedili u subotu, mogli bi ici sa puno vecim samopouzdanjem. U pravu si kad kazes da ce Madrid pokusati iscjediti nesto pozitivno iz zadnje utakmice. Ali sta im drugo preostaje?

Zna li iko ko odredjuje duzinu trave u finalu kupa? :-D
Nisi u pravu za grcevito branjenje. Kako se to tim grcevito brani ako se protivnicki igraci dodaju na sredini terena ili na svojoj polovici?! Ako gledas statistiku, onda gledaj sve, nije tesko zakljuciti iz iste da Real nije bio nista losija ekipa na terenu od Barcelone.
Nije ti relevantan broj kornera, ali jeste posjed lopte?! I jedno i drugo su dio statistike. I da, pikaju se jedino golovi, odnosno ko da vise bar jedan gol. :wink:
Naravno, trava je bila problem sto Barcelona nije pobijedila na Bernabeu. Cuo sam da je Mourinho poslao specijalni tim u Valenciju da nabaci djubrivo po terenu kako bi trava narasla u ovih par dana :oops:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#604 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

juventus wrote:Prvenstvo osvojeno...sad idu Kup Španije i Liga prvaka...najbolja ekipa na svijetu treba sve da osvoji...Real nek gleda i uči... :dance:
Klasicni primjer jednog navijaca barce...kad je njegov klub u sranju daj ima barca da se popravim :D
5 0 5

#605 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@Tomahawk11:

Gdje sam ja napisao da je trava bila problem za Barcelonu. Salio sam se s tim. Ne mislis valjda ozbiljno da cu sad povuci i tu teoriju zavjere. Cak sta vise, veliki sam protivnik takvih diskusija. Mozda se Morinho nadao da ce Barceloni duza trava biti problem. Ali, sve sto je legalno on ima pravo koristiti pa tako i to. Ali, cisto sumnjam da je to bio slucaj. Madrid ce igrati dva puta u Valenciji ove sedmice. Pa eto, mozemo usporediti, analizirati... ako hoces.
Sto se tice utakmice, ono sto je Madrid napravio ovaj put a nije u proslom El Clasico-u je to da su odmah isli na loptu i vrsili veci pritisak u sredini. Sto je na kraju rezultiralo crvenim kartonom i penalom. Znaci, tu nisu uspjeli. Barceloni je bilo bitno da ne izgubi utakmicu i da se postedi vecih povreda. Madridu je bilo bitno da pobjedi i da izbjegnu direktni crveni karton. Znaci, ako dozvoljavas mourinhovu taktiku da prepusti loptu Barceloni i da se nada brzoj kontri, onda moras dozvoliti i pepovu taktiku da sacuva igrace za naredne utakmice i da "tika-taka" po sredini terena nadajuci se jednom dobrom dodavanju u 16 i dobrom sutu. To je sve.

Jedno je sigurno, finale kupa nece biti ni blizu ovoj zadnjoj utakmici, takticki govoreci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#606 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:@Tomahawk11:

Gdje sam ja napisao da je trava bila problem za Barcelonu. Salio sam se s tim. Ne mislis valjda ozbiljno da cu sad povuci i tu teoriju zavjere. Cak sta vise, veliki sam protivnik takvih diskusija. Mozda se Morinho nadao da ce Barceloni duza trava biti problem. Ali, sve sto je legalno on ima pravo koristiti pa tako i to. Ali, cisto sumnjam da je to bio slucaj. Madrid ce igrati dva puta u Valenciji ove sedmice. Pa eto, mozemo usporediti, analizirati... ako hoces.
Sto se tice utakmice, ono sto je Madrid napravio ovaj put a nije u proslom El Clasico-u je to da su odmah isli na loptu i vrsili veci pritisak u sredini. Sto je na kraju rezultiralo crvenim kartonom i penalom. Znaci, tu nisu uspjeli. Barceloni je bilo bitno da ne izgubi utakmicu i da se postedi vecih povreda. Madridu je bilo bitno da pobjedi i da izbjegnu direktni crveni karton. Znaci, ako dozvoljavas mourinhovu taktiku da prepusti loptu Barceloni i da se nada brzoj kontri, onda moras dozvoliti i pepovu taktiku da sacuva igrace za naredne utakmice i da "tika-taka" po sredini terena nadajuci se jednom dobrom dodavanju u 16 i dobrom sutu. To je sve.

Jedno je sigurno, finale kupa nece biti ni blizu ovoj zadnjoj utakmici, takticki govoreci.
Nisi napisao. Jesi spomenuo, a vidio sam i neke karikature sa travom do pojasa od pojedinih forumasa. Nebitna stvar. Taktika Mourinha, odnosno Guardiole je njihova stvar, nisu koristili nista sto je nezakonito ili nedozvoljeno u ovom sportu. Naravno da je nebitnost utakmice za ligasko takmicenje stvorila prostor obojici trenera, Mourinhu za eksperiment i analizu sta i kako u ove 3 tekme koje dolaze i koje su bitnije, Guardiola je postavio ekipu da odigra toliko da ne izgubi, nije htio rizikovati bespotrebne povrede i umor igraca.
Pravi okrsaji su od srijede, prva bitka je za Kup, a onda slijede one dvije puno bitnije, za prolaz u finale LP.
Charuga
Globalni moderator

#607 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

rashtiman wrote:
juventus wrote:Prvenstvo osvojeno...sad idu Kup Španije i Liga prvaka...najbolja ekipa na svijetu treba sve da osvoji...Real nek gleda i uči... :dance:
Klasicni primjer jednog navijaca barce...kad je njegov klub u sranju daj ima barca da se popravim :D
Imas li jos koji "klasicni primjer" jednog "navijaca" Barse ili si samo po ovom gore forumasu odredio da je to tako ... ;-)
bordo gandalf

#608 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

njemu slicni koji simpatisu za 3-4 kluba....malo sam pretjerao kad sam ga/ih nazvao navijacima

pola njih vise mrze real nego sto vole te svoje klubove
Last edited by bordo gandalf on 18/04/2011 11:45, edited 1 time in total.
veljaca

#609 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by veljaca »

Fudbaler Real Madrida, Marcelo, priznao je da je odglumio jedanaesterac iz kojeg je kraljevski klub izjednačio u El Clasicu. Navodno, priznao je to defanzivcu Barcelone, Dani Alvesu.

"Marcelo mi je priznao da je simulirao kod jedanaesterca", izjavio je Alves za španske medije.

Podsjetimo, u prvom od četiri El Clasica, koji je odigran u subotu, u 32. kolu Primere, igranom na Santiago Bernabeu, Messi je realizirao penal nakon što je Raul Albiol dobio crveni karton zbog starta na Davidu Villi, za vodstvo gostiju, da bi osam minuta prije kraja utakmice, Cristiano Ronaldo pogodio iz penala nakon što je Marcelo pao pored Danija Alvesa.

Interesantno ......
bordo gandalf

#610 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bordo gandalf »

:lol: :lol: :lol:
Charuga
Globalni moderator

#611 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

rashtiman wrote:njemu slicni koji simpatisu za 3-4 kluba....malo sam pretjerao kad sam ga/ih nazvao navijacima

pola njih vise mrze real nego sto vole te svoje klubove
Simpatizer je mescini pravi naziv za vecinu ... ;-)

Sto se tice posljednje recenice toga ima svugdje, nije to samo kod simpatizera jednog kluba .. 8-)
5 0 5

#612 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Barca happy to see counter-attacking Real

Image

Barcelona captain Carles Puyol admitted his side were not surprised to see Real Madrid play on the counter attack in the 1-1 ‘El Clasico’ draw at the Santiago Bernabeu on Saturday, but said Barcelona would not change their philosophy of taking the game to opponents home and away.

The 33-year-old centre-back made his first start since mid-January against Madrid after recovering from a knee injury and had little to do early on as Real chose to sit back in front of their home fans and use their speed on the break.
“They knew what they wanted to do and that was to take advantage of counter attacks,” said Puyol.
“We know a lot of teams that play on the break. Why can’t (Real) Madrid do it?
“Everybody plays as they see fit and use the weapons they have. We have a philosophy, a way of playing, and we?ll respect that to the end.”
Spanish international Puyol hobbled off in the 58th minute making him a doubt for Wednesday’s Kings Cup final against Real at the Mestalla stadium.
“It was the perfect place to make my comeback. In the first half I felt really good until I started having some problems,” said Puyol. “We made the decision and it was the right one.
“I felt very good, with loads of enthusiasm and excitement. It’s been three hard months that were very tough for me. “I’ll definitely be there (at the Cup final), playing or not, I don’t know.”
Barcelona midfielder Xavi said his team were happy to have dominated proceedings at the Bernabeu and said the comeback from 10-man Madrid did not give them extra impetus for the Cup final.
“In no way will Madrid’s morale be higher,” said Xavi. “We were the better team, faithful to our playing style and we’ll take a lot from the game, despite not getting the three points.
“Madrid didn’t want to play and just looked for counter attacks with long balls over the top. We had control of the game, played with patience, and we defended very well, but the win escaped us in the end.
“We are very motivated for the Cup, especially after this game. We deserved more, football always provides a new opportunity and that’ll come on Wednesday.”
Barcelona coach Pep Guardiola was quick to stress that the league was not wrapped up despite his side’s eight point lead with just 18 points to play for.
“We are not the champions yet,” Guardiola said. “We are only eight points clear and there are still six games left.
“We have to play against a lot of teams fighting for their lives who won’t make it easy for us.” – Sapa-AFP
Zmijuga loma

#613 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Zmijuga loma »

Tomahawk11 wrote: Nisi napisao. Jesi spomenuo, a vidio sam i neke karikature sa travom do pojasa od pojedinih forumasa.
Dobro je pa si to shvatio ozbiljno, nipošto kao zajebanciju. :D ESB spreman za LP:

Image
juventus

#614 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by juventus »

I u Chelsea-u je zalijevanjem napravio močvaru od terena prije gostovanja Barcelone, ne treba čuditi da ovako nešto i uradi... :D
5 0 5

#615 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

"EL BARÇA FUE SENCILLAMENTE BRILLANTE"

Image

Di Stéfano se rinde al juego del Barça y critica el planteamiento de Mourinho
El mítico Alfredo Di Stéfano no dudó en elogiar sobremanera al Barça tras el empate logrado por los azulgranas en el Bernabéu

"Sencillamente brillante fue el fútbol que desarrolló el Barça en el Bernabéu". Así de simple y claro empezó su análisis del partido Alfredo di Stéfano, un símbolo del madridismo al que no se le podrá acusar de no sentir los colores de su equipo. "La superioridad de los culés fue manifiesta y exteriorizada al planeta entero", continuó Di Stéfano en la opinión que elaboró para el diario Marca y en la que relató que mientras el Barça hacía "fútbol y baile", el Madrid se limitaba a ir y venir tras el balón.

Para el presidente de honor del Real Madrid, "el equipo blanco jugó acorralado ante un rival que dominó el medio campo durante todo el partido". El partido terminó con 1-1, pero uno de los grandes centros de debate sigue siendo el planteamiento de Mourinho, ultradefensivo para una gran mayoría de analistas.También para Di Stéfano. "El desgaste defensivo fue para el Real Madrid, como el león contra el ratón que no logró contrarrestar al rival con un pressing en medio campo efectivo, que era lo que tenía que haber ejecutado", explicó el legendario ex futbolista. Y siguió: "Resulta evidente que el Barcelona es superior al Real Madrid, e intentar armar jugadas ofensivas basadas en el contraataque no es la forma más apropiada de intentar sorprenderles". Para Di Stéfano, "el Real Madrid fue un equipo sin personalidad" y pidió a Mourinho que cambie para la final de la Copa del Rey. "El planteamiento de jugar a la contra se vio claramente que no es el más adecuado", analizó.

Finalmente, Di Stéfano defendió el talento de Leo Messi, criticado por golpear un balón hacia la grada: "Es el mejor del mundo, su fútbol es espectacular. Además es un ejemplo de profesionalidad, no tiene rival", concluyó
Sport.es

Prevod
Tomahawk11
Globalni moderator

#616 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Tomahawk11 »

Zmijuga loma wrote:
Tomahawk11 wrote: Nisi napisao. Jesi spomenuo, a vidio sam i neke karikature sa travom do pojasa od pojedinih forumasa.
Dobro je pa si to shvatio ozbiljno, nipošto kao zajebanciju. :D ESB spreman za LP:

Image
oF sKroZ :D Sta ima ozbiljno, kad bi se sve sto novinari napisu uzimalo ozbiljno...
Salu na stranu, ono sto sam primjetio, teren na Bernabeu je izgledao odlicno.
Nego, otkud ovo drvo na terenu :lol: Dobro je pa nisu tu i ovce s cobanom :mrgreen:
juventus

#617 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by juventus »

Na drvo će staviti geparda da skoči Mesiju za vrat...jedino ga tako mogu zaustaviti... :D

Vic dana:

"Dok jedan tim matematički ne obezbijedi titulu mi imamo šanse da stignemo zaostatak. Imamo odličnu ekipu, sa mnogo veoma kvalitetnih igrača i mislim da smo još uvijek u igri za naslov prvaka Španije" - Sergio Ramos

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#618 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

Johan Cruyff

"El clasico je potvrdio da Mourinho ne mari za ljepotu igre"

"Mourinhov pristup nogometu je negativan i destruktivan", izjavio je legendarni holandski nogometaš i nekadašnji trener Barcelone Johan Cruyff (64) u razgovoru za holandski De Telegraaf.

"Nogometaši i stručni štab Barcelone trebali bi kao kompliment shvatiti činjenicu da je Real na Santiago Bernebuu u derbi ušao sa sedmoricom defanzivno orijentisanih nogometaša. Utakmica je potvrdila da je Jose Mourinho negativan trener. On vodi brigu isključivo o rezultatu i ne mari za dobar nogomet", rekao je Cruyff dodavši:

"Mourinho je očito morao dobiti nešto ohrabrujuće na početku serije 'clasica'. Teži poraz bio bi prevelik udarac za njegovu ekipu uoči finala Kupa kralja i polufinala Lige prvaka. Svejedno, njegova odluka da počne utakmicu sa sedmoricom odbrambenih nogometaša definitivno je ekstremna."

"Također je bilo fantastično vidjeti da je Barcelona na Santiago Bernabeu istrčala s osmoricom igrača poteklih iz vlastite nogometne škole, dok je Real imao samo jednog takvoga. Različite nogometne filozofije dviju ekipa bile su vrlo razvidne", zaključio je Cruyff.
5 0 5

#619 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

@juventus:

Ramos, bog mu dao zdravlje.

juventus

#620 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by juventus »

:thumbup:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#621 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

505sCrtom wrote:"EL BARÇA FUE SENCILLAMENTE BRILLANTE"

Image

Di Stéfano se rinde al juego del Barça y critica el planteamiento de Mourinho
El mítico Alfredo Di Stéfano no dudó en elogiar sobremanera al Barça tras el empate logrado por los azulgranas en el Bernabéu

"Sencillamente brillante fue el fútbol que desarrolló el Barça en el Bernabéu". Así de simple y claro empezó su análisis del partido Alfredo di Stéfano, un símbolo del madridismo al que no se le podrá acusar de no sentir los colores de su equipo. "La superioridad de los culés fue manifiesta y exteriorizada al planeta entero", continuó Di Stéfano en la opinión que elaboró para el diario Marca y en la que relató que mientras el Barça hacía "fútbol y baile", el Madrid se limitaba a ir y venir tras el balón.

Para el presidente de honor del Real Madrid, "el equipo blanco jugó acorralado ante un rival que dominó el medio campo durante todo el partido". El partido terminó con 1-1, pero uno de los grandes centros de debate sigue siendo el planteamiento de Mourinho, ultradefensivo para una gran mayoría de analistas.También para Di Stéfano. "El desgaste defensivo fue para el Real Madrid, como el león contra el ratón que no logró contrarrestar al rival con un pressing en medio campo efectivo, que era lo que tenía que haber ejecutado", explicó el legendario ex futbolista. Y siguió: "Resulta evidente que el Barcelona es superior al Real Madrid, e intentar armar jugadas ofensivas basadas en el contraataque no es la forma más apropiada de intentar sorprenderles". Para Di Stéfano, "el Real Madrid fue un equipo sin personalidad" y pidió a Mourinho que cambie para la final de la Copa del Rey. "El planteamiento de jugar a la contra se vio claramente que no es el más adecuado", analizó.

Finalmente, Di Stéfano defendió el talento de Leo Messi, criticado por golpear un balón hacia la grada: "Es el mejor del mundo, su fútbol es espectacular. Además es un ejemplo de profesionalidad, no tiene rival", concluyó
Sport.es

Prevod
Poštujem realne ljude. :thumbup:
ek0

#622 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ek0 »

The Brazilian Party
Image
Image
Image
skenderija04

#623 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Ovo oko trave izgleda postaje jako bitan faktor. Nakon utakmice se toliko prica o tom detalju tako da su vrtlari koji su zaduzeni za odrzavanje travnjaka na stadionu Mestalla u Valenciji gdje ce se igrati finale kupa Spanije postali iznenadni protagonisti. Jucer je u sportskom listu SUPERDEPORTE koji izlazi u Valenciji objavljen razgovor sa direktorom firme CESSVER koja je zaduzena za odrzavanje travnjaka. Covjek je rekao da ce se pristupiti uobicajenom tretmanu trave kao pred svaku utakmicu Valencije i to je detaljno pojasnio. Do utakmice trava ce se sisati sedam puta, jucer (nedjellja) jedanput i danas sutra i prekosutra dva puta. Posljednje sisanje je na dan utakmice u 18:00. Cilj le da visina trave ne bude preko 25 milimetara. Sto se tice zaljevanja terena (najveca zamjerka igraca barcelone je bila da je teren bio suh i da je usporavao kretanje lopte) sve zavisi od vremenskih uslova. Dakle, ako sve bude normalno, posljednje navodnjavanje je u 20:35 u trajanju od devet minuta - tri minute po sektoru. U slucaju da je vlaznost vazduha velika smanjice se na sest minuta po sektoru. U slucaju kise a kako kazu meteorolozi ocekuje se u srijedu navecer, nema navodnjavanja.

prevod

http://translate.google.es/translate?js ... 25454.html
veljaca

#624 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by veljaca »

JoseMujica wrote:
Johan Cruyff

"Mourinhov pristup nogometu je negativan i destruktivan", izjavio je legendarni holandski nogometaš i nekadašnji trener Barcelone Johan Cruyff (64) u razgovoru za holandski De Telegraaf.

"Nogometaši i stručni štab Barcelone trebali bi kao kompliment shvatiti činjenicu da je Real na Santiago Bernebuu u derbi ušao sa sedmoricom defanzivno orijentisanih nogometaša. Utakmica je potvrdila da je Jose Mourinho negativan trener. On vodi brigu isključivo o rezultatu i ne mari za dobar nogomet", rekao je Cruyff dodavši:

"Mourinho je očito morao dobiti nešto ohrabrujuće na početku serije 'clasica'. Teži poraz bio bi prevelik udarac za njegovu ekipu uoči finala Kupa kralja i polufinala Lige prvaka. Svejedno, njegova odluka da počne utakmicu sa sedmoricom odbrambenih nogometaša definitivno je ekstremna."

"Također je bilo fantastično vidjeti da je Barcelona na Santiago Bernabeu istrčala s osmoricom igrača poteklih iz vlastite nogometne škole, dok je Real imao samo jednog takvoga. Različite nogometne filozofije dviju ekipa bile su vrlo razvidne", zaključio je Cruyff.
'Ta zna Cruyff - ko je on ... :lol:
C'è solo l'Inter

#625 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by C'è solo l'Inter »

veljaca wrote:
JoseMujica wrote:
Johan Cruyff

'Ta zna Cruyff - ko je on ... :lol:
Pa sta neko ocekuje da Cruyff izjavi, da je Real odigrao puno bolje nego u prvom susretu i da su uspjeli zaustavit barcelonu il mozda da pohvali real sto je s igracem manje odlicno odigrao i zasluzeno izjednacio. Lik ofirno provocira, pogotovo ovo s 7 defanzivnih i 8 igraca iz barcine omladinske skole. Da je Mourinho izjavio nesto ovako svi bi govorili koji provokator...
Locked