Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#601 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:odavno je svabo otisao iz ove vukojebine,predugo je bio po austriji i japanu. nisam siguran da je on toliki mangup koliki mi mislimo da je........
Nije Osim jedini u tom komitetu i medju ovim ambasadorima. Tu su i Hadzibegic, Barbarez i Bajevic, Kajtaz...Neki od njih su itekako upoznati sa nasim fudbalom. A nema razloga i da ne mislimo da je I. Osim upoznat sa svim ovim preko svog sina.....naravno, ne mislim na Selimira. :D
LSD

#602 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Kako su ofirni ovi Dodikovi poslušnici iz FSRS...samo klimaj glavom i nasmij se kad ti gazda dozvoli.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#603 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

nihoniho wrote:odavno je svabo otisao iz ove vukojebine,predugo je bio po austriji i japanu. nisam siguran da je on toliki mangup koliki mi mislimo da je........
nije Švabo mangup on je dingospo!

Meni je jedino žao što bolesnog čovjeka maltretiramo s ovim luđacima.....to nije zaslužio
palermo

#604 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

[quote="nihoniho"]
ne, prilika je da se daju odrijesene ruke komitetu da po fifa-inim kriterijima dormira savez.
nije li suludo formirati komitet kojem ce cil;j biti da ,one koji su iz kriminalno- politickih razloga opstruirali rad nfsbih, natjera da,odjednom, postanu svjesni i savjesni?
po meni, trebalo je komitetu dati mogucnost da usvoji statut,a da onda ekipe odluce da li ce participirati u sabvezu i skupstinu formirati od predstavnika ligasa,aa nme provincijske politicke bande......[/quote]

E, jebi ga, po tebi bi, pa i po meni b , ali ne bi po FIFI/UEFI.....u tome je razlika.

Nekad i žabu treba progutati radi većeg interesa. Kao da je meni drago da Dodik odlučuje o tome da li će reprezentacija igrati ili ne. Al rekoh, to što je danas tako, ne znači da će biti i sutra tako.
I kao što jeza reče, sasvim sigurno i u toj Republici Srpskoj postoje neke snage koje bi htjele da fudbal učine profesionalnijim, bližim sportu.....nisu u ovom trenutku u prilici da djeluju, ne znači da neće biti sutra.
nihoniho

#605 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

jeza u ledja wrote:Bogami ste vi bili u pravu sto se tice Dodika... :roll:

Samo, i dalje smatram da postoje ljudi u fudbalu u RS kojima ovakvo stanje nikako ne odgovara i ne vjerujem da cijela ova spletka ima toliko veze sa dnevnom politikom u smislu 'hajmo ih zajebat'. Ako se ispostavi da ce se stvari razrijesiti, onda ne vjerujem da im je to bila namjera.
Prije bih rekao da oni zele da se i dalje odrzi stanje u kojem ce oni moci imati 'veto' na odluke u NSBiH, a Dodik je jedini koji ih na kraju moze u nesto ubjediti. Takodje, siguran sam da sve ovo ne bi bilo ovako da na nasoj strani nismo imali Colakovice, Usanovice, Pusine i ostale parazite vec normalne, pametne i vrijedne ljude poput I. Osima, jer da je to tako bilo do sada ova stvar bi se na isti ovaj nacin na koji se rjesava sada mogla rijesiti i prije 7-8 godina. Ne bi se 'delegati' svadjali oko toga koja ce banda ukrasti vise novca nego kako unaprijediti fudbal u nasoj zemlji.

Ako se ovo na kraju progura, u sta sam i dalje skeptican, dobicemo mnogo toga. Sada svi pricate o tome kao ovo je jedinstvena prilika itd, pa jeste, jedinstvena je prilika da se umjesto gangstera na celu ove organizacije postave ljude poput Osima, Bajevica, Barbareza, Hadzibegica, pa sto ne i ovog Ljubojevica, a ne idioti i olos kakav je bio do sada. Zar nije to ono sto smo oduvijek htjeli? Stavite Osima ili Bajevica na celo saveza i NIKO normalan se nece buniti.
A ako ovo sve ne prodje do 26. maja, SVI fudbalski radnici u BiH i naravno navijaci klubova i reprezentacije ce izgubiti mnogo. Uopste me ne zanima SBBKBB u slucaju da sve ovo ne prodje, jer nista ne garantuje niti vidim nacina da se organizuje neki novi savez u kom cemo mi moci birati ko ce u njega ulaziti iz RS.

Sada cekamo neku izjavu ovih iz Komiteta, da vidimo detalje zahtjeva iz RS.
o tome govorim,pitanje je mehanizma po kom funkcionise savez. osimov mandat traje godinu, pa neka traje i dvije......strpice se oni.
je li mislis da ce,sa kompromisom koji fsrs bude trazio i kojem ce biti udovoljeno, u savezu ikada biti mjesta za sergeja barbareza, mehu kodru, elvira bolica!? nikada!
ponavljam, po ovom principu, bih fudbalom ce ,vrlo brzo, ponovo vladati kantonalni, stranacki cinovnici.
nemam rjesenje ali mislim da je osnovna pogreska sto skupstine ostaju po starom principu, umjesto da se formiraju iz redova ekipa koje se takmice u ligi.......
s_bjelava

#606 Re: Komitet za normalizaciju

Post by s_bjelava »

JoseMujica wrote:
nije Švabo mangup on je dingospo!

Meni je jedino žao što bolesnog čovjeka maltretiramo s ovim luđacima.....to nije zaslužio
Nije dodik zasluzio da Svabi prinese casu vode kamoli da sa njim nesta razgovara. Ali sta ces, nikad boljeg vakta za loseg covjeka.
GandalfSivi

#607 Re: Komitet za normalizaciju

Post by GandalfSivi »

upaljac01 wrote:
Ko se ba zalaze da nam u fudbalu budu sportisti??? Pa pogledaj ko je "nas" zastupao do sada u NFSBiH. Sve zvijezda do zvijezde. Jedina razlika je sto njihovim politicarima odgovara da savez i ne postoji, dok nasima ne (s politicke strane razlika jeste ogromna, ali sa sportske ne postoji)
osim, bajevic barbarez, nase zelje...

spiric, majkic lozancic i slicni... njihove
Opet ne kontam ko smo "mi" a ko su "oni". Ako se dobro sjecam, "mi" smo izabrali Pusinu, Colakovica, Usanovica i slicne. Oni su ti "nasi" predstavnici. A sada ako pricas o obicnoj raji, ko kaze da "oni" nece fudbalere, recimo onog papka Koromana ili Milosevica. Taman im i politicki pasu pravo. Ali to je opet politika. Sve ostalo je isto.
nihoniho

#608 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

E, jebi ga, po tebi bi, pa i po meni b , ali ne bi po FIFI/UEFI.....u tome je razlika.
ja mislim da je to bila opcija ali su u komitetu procijenili da ce progurati na ovaj nacin. nisam siguran ali mislim da je tako. linija manjeg otpora.
ponovicu,koji je interes fifa-e da mandat o usvajanju pravilnika,daje istim onim koji su ga oborili?
LSD

#609 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Samo, i dalje smatram da postoje ljudi u fudbalu u RS kojima ovakvo stanje nikako ne odgovara i ne vjerujem da cijela ova spletka ima toliko veze sa dnevnom politikom u smislu 'hajmo ih zajebat'. Ako se ispostavi da ce se stvari razrijesiti, onda ne vjerujem da im je to bila namjera.
Prije bih rekao da oni zele da se i dalje odrzi stanje u kojem ce oni moci imati 'veto' na odluke u NSBiH, a Dodik je jedini koji ih na kraju moze u nesto ubjediti. Takodje, siguran sam da sve ovo ne bi bilo ovako da na nasoj strani nismo imali Colakovice, Usanovice, Pusine i ostale parazite vec normalne, pametne i vrijedne ljude poput I. Osima, jer da je to tako bilo do sada ova stvar bi se na isti ovaj nacin na koji se rjesava sada mogla rijesiti i prije 7-8 godina. Ne bi se 'delegati' svadjali oko toga koja ce banda ukrasti vise novca nego kako unaprijediti fudbal u nasoj zemlji.

Ako se ovo na kraju progura, u sta sam i dalje skeptican, dobicemo mnogo toga. Sada svi pricate o tome kao ovo je jedinstvena prilika itd, pa jeste, jedinstvena je prilika da se umjesto gangstera na celu ove organizacije postave ljude poput Osima, Bajevica, Barbareza, Hadzibegica, pa sto ne i ovog Ljubojevica, a ne idioti i olos kakav je bio do sada. Zar nije to ono sto smo oduvijek htjeli? Stavite Osima ili Bajevica na celo saveza i NIKO normalan se nece buniti.
A ako ovo sve ne prodje do 26. maja, SVI fudbalski radnici u BiH i naravno navijaci klubova i reprezentacije ce izgubiti mnogo. Uopste me ne zanima SBBKBB u slucaju da sve ovo ne prodje, jer nista ne garantuje niti vidim nacina da se organizuje neki novi savez u kom cemo mi moci birati ko ce u njega ulaziti iz RS.

:lol: :lol: dobro jutro Columbo...jest da je 2011, ali nek si se probudio :mrgreen: ...bolje ikad,nego nikad.
Ma ovdje ce biti još politike i šupljiranja dok se ovo ne razriješi...mada sam i u konacnici pesimista, sve i da usvoje Statut UEFE...tu ce biti ponovo rotacija, preglasavanja, nacionalnih kljuceva....uglavnom, naci ce banda sebi pipu sa koje ce dojiti guzovace, a pozivati se na nacionalne interese.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#610 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

pa skontajte i da se usvoji statut ostaju isti delegati, da biraju KOGA? u nove institucije NS BiH...vjerovatno svoje klonove. Pa opet naredna skupština isti nehljebovići će biti delegati i opet će biti isti k....

Sad se možemo jedino tješiti time da ćemo, MOŽDA, izbjeći suspenziju. Da li će se situacija u NS bih promjeniti ...čisto sumnjam :cry:
Frankyee

#611 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Frankyee »

Kao sto neko rece , ili ce biti onako kako Dodik kaze ili ga nece ni biti.

Ipak je bolje ako FIFA popusti i omoguci ove promjene oko glasanja koje trazi FSRS , najvaznije je da reprezentacija igra i da se izbjegne suspenzija klubova. Alternativa je mnogo gora i sa tendencijom pogorsanja.
palermo

#612 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

LSD wrote:

:lol: :lol: dobro jutro Columbo...jest da je 2011, ali nek si se probudio :mrgreen: ...bolje ikad,nego nikad.
Ma ovdje ce biti još politike i šupljiranja dok se ovo ne razriješi...mada sam i u konacnici pesimista, sve i da usvoje Statut UEFE...tu ce biti ponovo rotacija, preglasavanja, nacionalnih kljuceva....uglavnom, naci ce banda sebi pipu sa koje ce dojiti guzovace, a pozivati se na nacionalne interese.
E, jebo te, vi odrasli ljudi a pišete kao djeca :D . Pa naravno da će naći sebi pipu, fudbal je to, tu je mnogo para, a gdje mnogo para tu je mnogi i raznih tipusa.
Nek se napravi neki iskorak koji će značiti pomak u odnosu na prošlo stanje, već je to poboljšanje, Bitno je da ljudi tipa Ušanović ili Čolaković više nikada ne dobiju šansu I da se pošalje poruka da ni novi ne mogu raditi baš sve što požele. A poneki lopov manji ili veći će se sigurno provući i u novi sastav.
palermo

#613 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

nihoniho wrote:
ja mislim da je to bila opcija ali su u komitetu procijenili da ce progurati na ovaj nacin. nisam siguran ali mislim da je tako. linija manjeg otpora.
ponovicu,koji je interes fifa-e da mandat o usvajanju pravilnika,daje istim onim koji su ga oborili?
pa ne mislim da se radi o interesu, radi se jednostavno o procedurama i pravilima. A ono što mi nismo naučili je da nepoštovanjem svojih procedura i pravila prije svega sam sebi štetiš. Dakle, jednostavno FIFA/UEFA nisu htjeli prije svega radi sebe praviti neke posebne izuzetke vezane za nas.
jeza u ledja

#614 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

A to sto ce se mi ako bog da rijesiti svojih uhljupa to je nebitno?
nihoniho

#615 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

pa ne mislim da se radi o interesu, radi se jednostavno o procedurama i pravilima. A ono što mi nismo naučili je da nepoštovanjem svojih procedura i pravila prije svega sam sebi štetiš. Dakle, jednostavno FIFA/UEFA nisu htjeli prije svega radi sebe praviti neke posebne izuzetke vezane za nas.
nije li receno da je savez suspendovan? sta onda suspenzija znaci, suspenzija samo predsjednistva,a nize instance imaju legitimitet?
ne kontam!? jedino objasnjenje je trka s vremenom radi reprezentacije i sta ce se desiti ako i ovaj put fsrs odbije ,hoce li im se ponovo davati na razmatranje!?
jeza u ledja

#616 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

LSD wrote: :lol: :lol: dobro jutro Columbo...jest da je 2011, ali nek si se probudio :mrgreen: ...bolje ikad,nego nikad.
Ko prizna pola mu se prasta. :evil: :D
LSD

#617 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote: :lol: :lol: dobro jutro Columbo...jest da je 2011, ali nek si se probudio :mrgreen: ...bolje ikad,nego nikad.
Ko prizna pola mu se prasta. :evil: :D
:thumbup: :thumbup: vazda bilo i ostalo.
jeza u ledja

#618 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:
nije li receno da je savez suspendovan? sta onda suspenzija znaci, suspenzija samo predsjednistva,a nize instance imaju legitimitet?
ne kontam!? jedino objasnjenje je trka s vremenom radi reprezentacije i sta ce se desiti ako i ovaj put fsrs odbije ,hoce li im se ponovo davati na razmatranje!?
Ako odbiju suspendovace nas dok ne prihvatimo. Sutra, prekosutra ili za pet godina. Da nije tako, mislis da bi Osim isao Dodiku na pregovore?
Mahalac

#619 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mahalac »

Ja ne bi otisao cmaroju na "dogovor" pa taman nikad ne zaigrali lopte.
LSD

#620 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Uglavnom i Osim je zadovoljan ovim prvim razgovorima, što mi daje neku nadu.
I njemu je puna neka stvar i UEFE i FIFE ,zato i kaže:

"Boli me briga što FIFA i UEFA ne vole da se razgovara s političarima. Spreman sam da sa svima razgovaram. Mislim da je ovaj razgovor pomogao i da smo riješili neke stvari, te da se sve počelo kretati u pozitivnom pravcu", kazao je Osim

Zanimljivo je i mišljenje Dodikovih kmetova iz FSRS-a, izgleda da i laktaški gazda pomalo popušta u stavovima...citat:

"Pristat ćemo na jednog predsjednika ako se vrati sistem glasanja prije 2006. godine. To podrazumijeva tročetvrtinsku većinu i to da predstavnici jednog entiteta ne mogu biti preglasani. Ako se to promijeni FSRS će preporučiti delegatima da pristanu na usvajanje statuta", kazao je Kovačević.
Last edited by LSD on 27/04/2011 20:33, edited 1 time in total.
nihoniho

#621 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nihoniho »

jeza u ledja wrote:
Ako odbiju suspendovace nas dok ne prihvatimo. Sutra, prekosutra ili za pet godina. Da nije tako, mislis da bi Osim isao Dodiku na pregovore?
nemam pojma, onda je citava ova farsa s komitetom, ocajnicki pokusaj da segrobari bih fudbala, i drzave uopste, smiluju i dobrovoljno prihvate postojanje bih.......nisam siguran da li se vrijedi boriti .........
palermo

#622 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

nihoniho wrote:
Pa da, mislim da je baš samo zbog reprezentacije ova trka sa vremenom. Vjerovatno se ipak znaju odnosno svjesno se političkih implikacija suspenzije.
I kao što Jeza reče, ako ne usvojim suspendovat će nas. Dok ne usvojimo.
zalizani

#623 Re: Komitet za normalizaciju

Post by zalizani »

Iz napisanog se moze konstatovati kako bolje sutra ne moze doci bez prisustva sumnjivih tipova, cija se egzistencija i sudbina usko veze uz fudbal kao osnovni izvor finansiranja. A sve ovo dolazi po vec razradjenom sistemu, preslikanom iz fudbalskih saveza razvijenih zemalja. Dakle, nas savez ima za prioritet uposljavanje takvih osoba koje ce praviti balans po uzoru na moderno uredjene krovne kuce razvijenih zemalja. Vodeci se ovakvom logikom, dolazimo do zakljucka... kako i sam Platini podrzava kriminal unutar fudbala i razvija sisteme unaprjedjivanja lopovluka. :-) :-) :-) :-)
Evolucijo na tebe je red.
van Basten

#624 Re: Komitet za normalizaciju

Post by van Basten »

gledam onu sliku, OSim i Bajević na jednoj strani a na drugoje nekakve mile (množina), jedne takve fudbalske velićine moraju za dobrobit našeg fudbala nešto kao moliti te fudbalske analfabete... žalosno fakat na šta smo spali.
Opet gledam onu kartu iza Osimovih leđa i kontam... Brčko, Foča, Višegrad, eventualno Zvornik... dosta za početak... ali to je svakako razmišljanje za jednog drugog podforuma
lajkujMe

#625 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lajkujMe »

Frankyee wrote:Kao sto neko rece , ili ce biti onako kako Dodik kaze ili ga nece ni biti.

Ipak je bolje ako FIFA popusti i omoguci ove promjene oko glasanja koje trazi FSRS , najvaznije je da reprezentacija igra i da se izbjegne suspenzija klubova. Alternativa je mnogo gora i sa tendencijom pogorsanja.

aha to smo mi govorili 95 g. pa eto vidi sad :x
Locked