sandokann wrote:Svetozar Pudaric:
- . Smatram da ovaj grad, ako želi da bude pravi grad, mora da se sjeti likvidacije i egzekucije porodice Ristović u Velešićima, koji su ubijeni za stolom za ručak u vlastitoj kući. Taj čin niko ne može opravdati...Htio bih da pomenem i ubistvo dvoje djece snajperom na Grbavici. Ne znam ko može tvrditi da su ta djeca bilo kakvi neprijatelji i ko može tvrditi da je heroj onaj ko je ispalio metke na tu djecu. Imamo mnogo toga, ne samo u Sarajevu. Logor u Čelebićima, ubistva u Bradini...Za onoga ko je izgubio člana porodice, ubijen je cijeli svijet. Slično je i sa pitanjem broja ubijenih sarajevskih Srba. Mi ni na Kazanima ne znamo još uvijek tačan broj ubijenih i teško da ćemo ga ikada i znati jer oni koji posjeduju tu informaciju je neće dati. Kosti koje su tamo nađene toliko su ugljenisane da ne možete utvrditi da li je riječ o kostima jedne osobe ili više njih.
Sa ovim "Za onoga ko je izgubio člana porodice, ubijen je cijeli svijet" bi se slozio i slazem se da je bilo pojedinacnih incidenata, koji su opet uglavnom registrovani i pocinioci su kaznjeni u vecini slucajeva (pa cak i u ratu, sto je jedinstven primjer, probaj ti naci neki takav u RS, a nije da materijala niste imali). Nema ovo veze sa onim sto sam te ja pitao, kljucne rijeci su masovno i organizovano.Intervju tog istog Svete Pudarica u vezi ove teme dat cini mi se bg tv imas negdje na ovoj temi pa se malo edukuj.
P.S. pitas li se ikad gdje su ti prijeratne komsije druge vjeroispovjesti?