ma suti, kad mi zena rece da je imala 57 savova, ja gledam u nju i kontam do kuda bi se ti safovi protezali, pa do pola leđa makar
ma neznam kako cu izaci na kraj sa mojom i njegovom mamom i tim savjetima...ostali neka mi i ne prilaze
Moderator: anex
znas sta je najbolje... kad ti pocnu mama i svekrva govoriti sta dijete treba da jede bice ti jasno na cemu smo mi rasliFelidae wrote:hahahah,ja odoh sad na pijacu da kupim te gumene cizme....
ma suti, kad mi zena rece da je imala 57 savova, ja gledam u nju i kontam do kuda bi se ti safovi protezali, pa do pola leđa makar...
ma neznam kako cu izaci na kraj sa mojom i njegovom mamom i tim savjetima...ostali neka mi i ne prilaze
ne moras ali jeste zdravije.yellow cat wrote:meni je jedna gospođa rekla da moram djetetu kupiti gumene čizme kad prohoda, jer su one najbolje za dječije kosti.
MORAŠ koristiti platnene pelene, to je zdravije za dijete.. Na ovo poludim..
@Felidae, ta sa 57 šavova, odakle je sve popucala?? Od mozga?
mali quote :Felidae wrote:ja se iskreno nadam da cu mu "ja" biti dovoljna dok ne nadjem posao, a to planiram odmah na proljece aBd,
a to sa cuclom u med, secer ili neki sok mi je sasvim poznato...valjda beba pod svaku cijenu mora staviti tu dudu usta, inace ce joj biti nesto
yellow cat wrote:ide li vam sveznajuća okolina na živce? Ja šta radim, svađam se sa ženama i drugim trudnicama. Idu mi na živce bapske priče i kad valjaju gluposti.. evo npr. jedne.. juče me pita jedna trudnica za posteljicu. Kažem joj da je sprijeda i nisko.. Kad će ti ona meni da to ne valja, jer onda pri porodu izlazi prvo posteljica pa beba![]()
![]()
Ja joj fino kažem da je to nemoguće, jer je beba vezana za posteljicu, to nije plutajući organ i nema šanse da izlazi prva. Ona i dalje nastavlja onim glupim tonom da je to tako, ne zna objasniti, ali eto, to je tako... morala sam joj reći da ćuti i da se ne provaljuje.
Boli me stomak, zapravo tupi žigovi u donjem predjelu, ništa strašno, logično, maternica se rasteže, beba raste, pravi sebi mjesta, eto moje kume da mi veli da su to kontrakcije i da zovem ginekologa. Moju reakciju već pretpostavljate..
I tako.. primjera je milion.
Živa bila @Neposlusna, primi čestitke i evo šta te čeka:Neposlusna wrote:Evo da prijavim da smo 9-9og postali roditelji zdravog djecaka koji nosi ime Dion.
Sve je proslo kako treba, porod nije trajao ni 3 sata. Lopuzi se zurilo da nas upozna.
Javljam vam se drugim putem malo duze, momcina se javlja da jede.![]()
Citat sa druge teme: Da li ste zadovoljni.vozač wrote: ja sam zadovoljan, jedino što mi svaki dan neko izvadi živce
što bi reko đole "ali kad dođem kući, tu si ti, e tu će tvrđavicu malo teže srušiti, to im je izvan ... dometa"
kad ti se priljepak smota oko nogu i kaže "sutla će kisa, jekli na teveliziji",
"pa šta"
"pa znaci mogu obuc gumenjake"
"ma možeš vala i peraje, samo nek ti je osmijeh na licu"
kako djeci treba malo za sreću, mogli bi svašta od njih naučiti
mumy wrote:Gdje ima ovih pelena kod nas kupiti?Mislim da sam nekad davno vidjela neku stranicu,al se vise ne sjecam kako se zove..
i nas su kolica pravo zadeverala, kvaliteta svih kolica je tu negdje, a cijene su katastrofa. po meni ne vrijede tih para.Felidae wrote:uhh, nema veceg problema nego kupiti kolica...bar je nama tako, mi smo haman sve pokupovali, ali kolica....
mi smo skontali da na ebay-u mozes naci povoljna kolica, koja se kod nas prodaju po mnogo vecim cijenama, ali eto opet zavisi ko sta hoce i koliko novca misli potrositi, mi cemo ih na svu srecu dobiti iz Austrije. ovdje kod nas se sve vrti oko Chicco,Graco i PegPerego kolica.
Felidae wrote:meni moja frizerka rece koja je skoro dobila dvojke da je bukvalno svu opremu kupila u nekoj robnoj kuci za bebe u Kiseljaku. i kaze da je smjesno koliko se cijene razlikuju od Sarajeva, pocevsi od benkica pa sve do tih krupnijih stvari.
moj muz i ja jos nikako da odemo tamo, a iz dana u dan nesto kuci navlacimo,tako da vec nema potrebe da idemo,spavaca soba mi je pretvorena u skladiste za bebu
![]()
sto se tice kolica, koliko meni sve mame govore, strogo obrati paznju na kilazu.
e super, cim prije odoh do Kiseljaka, hvala na informaciji.Felidae wrote:meni moja frizerka rece koja je skoro dobila dvojke da je bukvalno svu opremu kupila u nekoj robnoj kuci za bebe u Kiseljaku. i kaze da je smjesno koliko se cijene razlikuju od Sarajeva, pocevsi od benkica pa sve do tih krupnijih stvari.
moj muz i ja jos nikako da odemo tamo, a iz dana u dan nesto kuci navlacimo,tako da vec nema potrebe da idemo,spavaca soba mi je pretvorena u skladiste za bebu
![]()
sto se tice kolica, koliko meni sve mame govore, strogo obrati paznju na kilazu.
vjerovatno ti je doktor izmjerio nuhalni nabor u 11 sedmici kada si bila na pregledu, ali ti to nije spomenuo. nuhalni nabor se mjeri od 11 mislim do 14 sedmice. meni su mjerili kada sam bila 11+4, i dr. mi nista ne bi rekla da ja nisam pitala. imas li neki nalaz ili karton, tamo ti je doktor upisao ako je radio. i nemoj se sikrati, opusti se, vecina tih nalaza ionako nije pouzdana.turquoise wrote:kolegice trudnice, imam jedno pitanje, molim vas posavjetujte me.
trenutno sam u 14 sedmici. bila sam kod doktora u 11 sedmici. sve je bilo ok na ultrazvuku i svi nalazi su mi bili ok. doktor mi je rekao da je sve super, beba normalno raste i da dodjem za mjesec dana.
u medjuvremenu sam od kolegice saznala za testove kao sto su "nuhalni nabor" i amniocenteza. Doktor mi nije rekao ni za jedan od ovih testova. ja imam 29 godina i ovo mi je prva trudnoća. sada je vec prosla 12 sedmica u kojoj se radi nuhalni nabor, i ne znam, osjecam se neodgovorno i kao da sam nesto propustila, ali doktor mi nista nije rekao.
kada budem isla sljedece sedmice pitacu za aminocentezu, ali sada se moje povjerenje u ovog doktora poljuljano, iako je on poznato ime i svi ga hvale. sta vi mislite o ovim testovima? da li ih je neophodno raditi? da li je doktor pogrijesio zato sto mi nije rekao da radim ovaj prvi test? sta ako mi kaze da ne trebam raditi ovaj drugi? da li da insistiram?
help??
dr. Masic?LaCici wrote:@turquoise Mozda ti je onda dr to i uradio na zadnjem pregledu ali ti nije rekao, ako je to uobicajeni pregled.
Meni je najgore sto nase doktore ne mozes nista ni pitati, odmah misle da se pravis pametna i samo ti presuti na pitanje. Nesto nikako nemam srece sa pronalaskom doktora koji ce mi odgovoriti normalno na moja pitanja. Bila sam kod Divanovica prosle sedmice i sve je super, cini mi se da je bas strucnjak, ali brate dragi drzak do bola. Ja ipak od dr trazim i malo vise postovanja. Tako da mi se po tom pitanju nikako nije svidio, i cisto sumnjam da cu mu ikad vise otici.
ja sam njegova pacijentica vec deceniju i meni pase. mada sam cula jos drugacijih iskustava. u svakom slucaju, strucan je za ultrazvuk kao malo ko u gradu - i sa klinike mu salju sumnjive slucajeve.LaCici wrote:@turquoise Mozda ti je onda dr to i uradio na zadnjem pregledu ali ti nije rekao, ako je to uobicajeni pregled.
Meni je najgore sto nase doktore ne mozes nista ni pitati, odmah misle da se pravis pametna i samo ti presuti na pitanje. Nesto nikako nemam srece sa pronalaskom doktora koji ce mi odgovoriti normalno na moja pitanja. Bila sam kod Divanovica prosle sedmice i sve je super, cini mi se da je bas strucnjak, ali brate dragi drzak do bola. Ja ipak od dr trazim i malo vise postovanja. Tako da mi se po tom pitanju nikako nije svidio, i cisto sumnjam da cu mu ikad vise otici.