e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Creasy

#601 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Besni rat meĐu „Grobarima" - Policija otkrila da u subotu huligani spremaju nezapamĆeno krvoproliĆe
Sprema se tuča hiljadu navijača!

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO - Policija i bezbednosne službe došle do operativnih podataka da se u subotu sprema konačan obračun zavađenih navijačkih grupa na Partizanovom „jugu"
Navijači Partizana okupljeni u grupu „Zabranjeni" planiraju da u subotu, 29. oktobra, „milom ili silom" upadnu na južnu tribinu stadiona u Humskoj tokom meča protiv Smedereva, što bi moglo da izazove nezapamćeno krvoproliće sa ljudskim žrtvama, saznaje Press.

Do ovih operativnih podataka došle su policija i bezbednosne službe, koje na svaki način pokušavaju da spreče krvoproliće i identifikuju aktere koji spremaju ozbiljan sukob.

Dve verzije upada

- Pripadnici većeg broja podgrupa okupljenih u frontu „Zabranjeni", među kojima su najbrojniji pripadnici „Južne familije", planirali su okupljanje u subotu pred prvenstvenu utakmicu. Oni se već dva meseca okupljaju uoči mečeva, međutim za subotu su planirali upad na južnu tribinu. Imaju dva moguća scenarija: ili da uđu neobeleženi i u toku utakmice se predstave kao „Zabranjeni" ili da upadnu nasilno na južnu tribinu, navode policijski izvori Pressa.

Prema njihovim tvrdnjama, bezbednosni rizik je veći nego ikada jer lako može doći do nasilja i krvoprolića.

- Procenjuje se da bi to mogla da bude masovna tuča više od hiljadu navijača i u kojoj bi sigurno bilo žrtava. Za obezbeđenje takvog događaja potrebno je nekoliko hiljada policajaca, koji bi takođe mogli da budu žrtve obesnih konkurenata za prevlast među navijačkim grupama... Za sada „Zabranjeni" nisu prijavili nikakvo okupljanje, ali postoje podaci da su planirali skupove u ranim jutarnjim časovima u subotu na četiri lokacije u gradu - dodaju sagovornici Pressa.

Naš izvor kaže da se navijači uveliko spremaju za subotnje nerede:

- „Zabranjeni" spremaju osvetu. Već su napravili transparente, ali su smislili i druge opasnije načine borbe. Očigledno ni jedni ni drugi neće odustati od borbe za južnu tribinu jer se iza toga kriju mnogo veći interesi od sporta i ljubavi prema klubu - dodaju u policiji.
Nova privođenja

Kako saznajemo, policija je identifikovala još pet osoba koje su učestvovale u masovnim tučama navijačkih grupa tokom septembra, kada je i jedan pripadnik „Zabranjenih" izboden nožem.
- Nova privođenja mogu se očekivati uskoro, čime bi se prvi krug zatvorio. Međutim, većina tuča i incidenata nije prijavljena, a sukobi su postali sve masovniji - saznajemo u policiji.

Rat traje mesecima

Press je pre više od mesec dana pisao da se među navijačkim grupama Fudbalskog kluba „Partizan", „Saut femili" i „Alkatraz", vodi žestok rat, u kojem se pripadnici dva tabora u borbi za primat na južnoj tribini najbrutalnije međusobno napadaju.

Prema saznanjima do kojih smo došli, a koje poseduju i operativci MUP-a Srbije, pripadnici ove dve navijačke grupe prave jedni drugima sačekuše, upadaju noću u stanove i krvnički se tuku bejzbol palicama. Prvi takav težak obračun bio je kada je jedan pripadnik grupe „Saut femili" izboden nožem nedaleko od prostorija Sportskog društva „Partizan".

Ovo nece da izadje na dobro s obzirom da je neki dan jedan navijac ubijen...

Ulični obračun navijača "Partizana" - jedan mrtav, drugi ranjen

Već dva mjeseca traju bitke između dvije grupe navijača "Partizana" - skupine Alkatraz i Saut femili. Ne biraju se sredstva - pale auti, stanovi, obračunava noževima, a sada je jedan mladić ubijen!

Dvadesetogodišnji Ivan Perović je ubijen, dok je Đorđe Stanojević (20) ranjen o obračunu dvije grupe navijača beogradskog „Partizana“ – Alkatraza i Saut femilija. Napadači su ih pričekali u zasjedi u Novom Beogradu. Perović i Stanojević su navijači Partizana iz grupe Saut femili. Sumnja se da su ih na ulici iz BMW-a izrešetala dvojica pripadnika suparničke grupe partizanovaca, poznate kao Alkatraz.

- Dvojica nepoznatih napadača pucala su na Ivana i Đorđa iz sivog BMW-s, a zatim su pobjegli prema auto-putu. Postoji mogućnost da su se četvorica navijača dogovorila da se nađu u Novom Beogradu kako bi raščistili odnose. Susret su, navodno, inicirali navijači Saut femilija - kaže za beogradske medije sugovornik iz istrage.

U sokobima se ne biraju sredstva - pale se auti, stanovi

Perović je ranjen u kuk, pa iako je brzo prebačen u bolnicu, po prijemu je preminuo jer je iskrvario. Đorđe je pogođen u lijevu nogu.

Zbog osnovane sumnje da su mogli sudjelovati u ovom napadu policija je brzo pokucala na vrata dvojice osumnjičenih navijača iz protivničke skupine Alkatraz. Međutim, očito su se dali u bijeg, jer ih policija nije našla na adresi gdje žive.

Iz policije kažu kako je obračun Alkatraza i Saut femilija počeo prije dva mjeseca. U sukobima nisu birali sredstva. Tako su zapaljena četiri automobila i jedan stan, a jedan mladić izboden je nožem.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#602 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

alkatraz su obicni kriminalci i pripadaju pravom alkatrazu
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#603 Re: e moji "navijači"

Post by anthraxQ »

budale... :roll:
Baudelaire

#604 Re: e moji "navijači"

Post by Baudelaire »

Baš. Nisu ovo navijači, ovo su kriminalci. Žalosno je da dobar broj klubova ima takve na svojim tribinama, i da su oni uvaženi članovi navijačkog pokreta.
cappy_tempo

#605 Re: e moji "navijači"

Post by cappy_tempo »

i vi nasli kome cete vjerovati. ovo je isto kao da SAN ili scsport napise da ima provjerene informacije da ce gosk ove sezone napraviti senzaciju i osvojiti premijer ligu i cak ce napraviti ludilo u evropi. uozbiljite se malo, cuj novinari saznali za tucu hiljade navijaca... ako ce vec zabranjeni uletiti mislite da bi prvo najavili balkanu cijelom pa to uradili?
Baudelaire

#606 Re: e moji "navijači"

Post by Baudelaire »

cappy_tempo wrote:i vi nasli kome cete vjerovati. ovo je isto kao da SAN ili scsport napise da ima provjerene informacije da ce gosk ove sezone napraviti senzaciju i osvojiti premijer ligu i cak ce napraviti ludilo u evropi. uozbiljite se malo, cuj novinari saznali za tucu hiljade navijaca... ako ce vec zabranjeni uletiti mislite da bi prvo najavili balkanu cijelom pa to uradili?
Pa ratuju međusobno dva mjeseca a to je kretenizam i nema veze sa navijanjem. Tome je mjesto u zatvorskoj ćeliji, a ne na tribini.
Creasy

#607 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Ma da su maloumnici i kriminalci to niko ne spori, ali me zanima sta bi se moglo kriti iza ovih navoda policije:

"Očigledno ni jedni ni drugi neće odustati od borbe za južnu tribinu jer se iza toga kriju mnogo veći interesi od sporta i ljubavi prema klubu"

:roll:
cappy_tempo

#608 Re: e moji "navijači"

Post by cappy_tempo »

ma da ratuju,da su mafija i dileri to svi znaju isto kao i delije ali sigurno nece balkan znati kad ce oni upasti na tribinu. I sad da pokusaju nece dobiti nista jer ce mup cijeli doci na tekmu.

Creasy moguce je da se murija ili novinari prave pametni pa lafo ekskluziva. Bude ovakvih recenica i tekstova kod nas. Npr. Dolazi 20 buseva robijasa i na kraju 2 busa dodju,valjda ostalih 18 otislo negdje na pecenje. Nema nista gluplje od provjerenih novinarskih prica,a te provjerene price su im forumi
Lucas Leiva

#609 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

Kakva pravila, kakvi kodeksi, kakve gluposti... zna se ko je najjaci... ALCATRAZ 8)

http://www.youtube.com/watch?v=_dSoSDethIc
Cyrax

#610 Re: e moji "navijači"

Post by Cyrax »

Lucas Leiva wrote:Kakva pravila, kakvi kodeksi, kakve gluposti... zna se ko je najjaci... ALCATRAZ 8)
Neki od njih do juce za Zvezdu navijali :D ,dileri droge, ubice, milicija ne sme da ih bije (sto li Boze moj :D )....eto ti navijaca i govana.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#611 Re: e moji "navijači"

Post by -LIBERO- »

A niko ne kaze kako ovi iz Alcatraza imaju podrsku i pojedinaca iz uprave Partizana a i iz MUP-a.
Hebena je to prica..droga,novac,preprodaja igraca (pojedinci uz Alc.imaju neke ugovore sa nekim igracima Partizana)..ma svega i svacega tu ima.

A i normalno da im nije u interesu ni upravi kluba ni MUP-u da prevlast na jugu preuzmu ove podgrupe koje se bore protiv Alcartaza,jer ove imaju u saci,sto zbog cinjenice da su neki u zatvoru vec sto zbog cinjenice da moraju raditi mnoge stvari da nebi otisli u zatvor ovi koji su na slobodi itd. Ako jug preuzmu "zabranjeni",opet navijace nece imati pod kontrolom i imace pravu i otvorenu opoziciju za sva desavanja u i oko kluba.
Last edited by -LIBERO- on 27/10/2011 18:55, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#612 Re: e moji "navijači"

Post by KPNCTNJAH »

E sto me sheba ova prica oko grobara :(

sto se mene tice mogu k'o braca Poljaci lagano macete u ruke, pa ko prezivi njegova tribina ili k'o braca Grci koktelima se dobacivati... bez obzira na to koja ce ekipa tu biti glavna znamo sta misle o nama i kakve koreografije, transparente, parole, pjesme mozemo ocekivati od njih... ;-) naravno pricam o tom jezgru grupe, imam prijatelja i poznanika koji navijaju za Partizan i ne razlikuju se od navijaca bilo kojeg drugog kluba...
motachjointa

#613 Re: e moji "navijači"

Post by motachjointa »

mozda bi bilo najbolje da se porokaju između sebe do zadnjeg :-) :D
Creasy

#614 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

motachjointa wrote:mozda bi bilo najbolje da se porokaju između sebe do zadnjeg :-) :D

:thumbup: :D
Chisum

#615 Re: e moji "navijači"

Post by Chisum »

Daj ba sta se primate na glupe "otkrivamo", "ekskluzivno" novinske clanke...

Kakve crne hiljade na dogovorenoj tuci, kakvi upadi na tribinu koju "otkrivaju" neke petparacke trac novine ili neki fantomski portali...

Porokaju se donedavni maloljetnici radi gudre, love i tapkanja oko stadiona i ovi odmah naprave pricu k'o da je poceo rat kolumbijskih kartela... :-)
Mislim, znam da prekodrinska zgadija grca u megalomaniji, o bilo cemu da se radilo, pa i da ce od trvenja na tribini, koja postoje kod manje-vise svake vece grupe (a kod navijaca gore pomenutog Tudjmanovog kluba, traje u nedogled, godinama), napraviti armagedon, ali zar postoji jos neko ko sve to shvata ozbiljno? Mislim, ako vec ovdje pisu ljudi koji su navijaci, ili barem simpatizeri u svojim gradovima, znaju koliko ove "ekskluzivne" vijesti piju vode... Eto oni saznali da ce ovi da ulete na tribinu...

Dosli ljudi da snime emisiju o navijacima i ultra furkama, a oni, satro, s utokama poziraju, k'o napaljena djeca.
Mentalita Hocemo li u Shabac na vasar.

Ne znam koji kurac o ovome i pisem, kada je tema o ovim smetljarima zatvorena, kao i onaj pokusaj cetnika sa "severa". S RAZLOGOM.
bahtinho

#616 Re: e moji "navijači"

Post by bahtinho »

Broj navijaca ove sezone na Poljudu
Image
Samo jos Crvena Zvezda sa ex-yu prostora privlaci ovoliko publike...
north

#617 Re: e moji "navijači"

Post by north »

Creasy

#618 Re: e moji "navijači"

Post by Creasy »

Stadioni u Bosni i Hercegovini još su jednom bili poprište divljačkih ispada, ovaj put u režiji navijača i Uprave Omladinca iz Mionice.

Naime, u nedjelju je Omladinac u sklopu 14. kola Prve lige Federacije BiH ugostio Čapljinu i odigrao 1:1, a poslije utakmice na meti divljaka iz Mionice našli su se gostujući fudbaleri, ali i sudije.

Glavni arbitar, Drago Tabak iz Tomislavgrada, ispričao je za Relax-Livno svoju potresnu priču:

„Još otkako smo došli na stadion direktor Omladinca Miralem Kamberović i šef osiguranja Husein Hurjaković dali su nam do znanja kako će biti nereda ako Omladinac ne pobijedi, a jedan od igrača mi je rekao da će nereda biti neovisno o ishodu utakmice."

"Htio sam objektivno suditi, ali kad sam vidio da mi je glava u torbi, bio sam naklonjen domaćinima"

"Oko samog terena bilo je dosta ljudi koji su bili naoružani noževima, palicama i sjekirama, a već oko 15. minute tražio sam da se oni maknu, jer su pritiskali prvog pomoćnika, Berislava Vrdoljaka iz Livna. Htio sam objektivno suditi, ali kad sam vidio da mi je glava u torbi, bio sam naklonjen Omladincu", priznao je Tabak.

Uprkos tome, klub iz Mionice nije uspio pobijediti, a sudac Tabak otkrio je kako su "redari poticali na nerede":

"Oko 70. minute direktor Kamberović otvorio je ulaz s tribina i dozvolio navijačima da dođu pred svlačionicu, tamo su nas čekali, njih 200-ak. Kako su do svlačionica prvi stigli fudbaleri Čapljine, odmah su napali njih, a trenera i jednog igrača vidio sam kako leže krvavi na zemlji. Vjerovatno se to dogodilo jer je pored njih ostao samo jedan policajac, budući da su mu ostale kolege prišle nama."

"Govorili su da će ubiti ustašu"

Horor tu, priča Tabak, nije završio:

"Drugi pomoćnik, Bonislav Perković iz Tomislavgrada, dobio je udarac palicom od kojeg se onesvijestio. Neki od navijača su pozivali da me niko ne dira jer su 'imali najbolje suđenje dosad', dok su drugi govorili kako će ubiti ustašu", rekao je Tabak, koji je počeo bježati kad je shvatio da će se jedino tako izvući:

"Skupina od 50 navijača progonila me je čitavo vrijeme, a nisu prestali niti onda kad sam izašao sa stadiona. Dva kilometra sam trčao kroz šumu, stigao do nekih kuća, a tu me je jedna gospođa sklonila u šupu i rekla im da sam otrčao dalje. Njen muž kasnije me je uveo u kuću i nije dopustio da progonitelji uđu, koji su se vratili posumnjavši da sam tu. Zvao sam policiju i poslije dva sata ispratili su me iz Mionice", za kraj će Tabak.

:-) :skoljka:
bensigal

#619 Re: e moji "navijači"

Post by bensigal »

Image

Image

bensigal

#620 Re: e moji "navijači"

Post by bensigal »

burek_in_space

#621 Re: e moji "navijači"

Post by burek_in_space »

Nastavilo se silovanje komshinice, a?! :mrgreen:
Lucas Leiva

#622 Re: e moji "navijači"

Post by Lucas Leiva »

Ne znam kako neko moze da izgubi utakmicu sa ovakvim navijacima... Grobari podjeljeni, pa ja bih sam razmontirao Barselonu sa ovakvom podrskom :D
samo_ti

#623 Re: e moji "navijači"

Post by samo_ti »

Prva firma Evrope sigurno, svaka im cast :-D
ganjeta

#624 Re: e moji "navijači"

Post by ganjeta »

Evrope?! :shock: :-)
jeza u ledja

#625 Re: e moji "navijači"

Post by jeza u ledja »

Svijeta! :oops: