Malo si se zajebo, medjutim pogodilo me jeste, zato sto sam kontao da neko ko je dokazao da moze sastaviti kulturnu recenicu prica o "raspustanju" zena, "garavima" itd.Sto te ovo pogodi da se nisi negdje prepozno u ovom tekstu gluho bilo
Tu negdje padaju one nase price o toleranciji, znas mi Bosnaci a i Hercegovci smo merhametlii slicna sranja.
Nesto kontam, sta mislis kada bi "garavi" dosao u Sarajevo i poslao svoje djete u skolu? Npr. kada bi garavi dosao iz recimo Liberije za boljim zivotom u BiH i poslao svoje dijete u neku javnu osnovnu skolu? Sta bi se desilo?
Jednom sam prisustvovao sceni u zenici kada je jedna amerikanka, supruga naseg jednog covjeka htjela da naruci kafu na nasem jeziku. Hajde sto joj se konobar poceo smijati (a to je kao bio ugledniji kafic) nego su i gosti okolo se poceli podsmijavati.
E sad kontaj da u takvu sredinu se treba vratiti dijete nekog naseg izbjeglice ili dijasporasa i otici u skolu i sl sa takvim naglaskom.
Tu se negdje svodi sva ova prica, jer kad si ti dosao u SAD, nasao si i posao i sl. Vidis meni niko nikad nije spocitao ovdje sto sam stranac i sto imam onaj jebeni grubi istocnjacki naglasak. Mozda ima izuzetaka ali generalno, ovdje su stranci dobrodosli, ali opet fali, a fali ono nase samoupravljanje (koje vise nepostoji) pa da 80% ljudi gleda odakle se vedri na poslu i sl. E toga nema u SAD, to je ta bosanska torta, ali problem je sto se ona davno istopila!