Povratak u BiH?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Locked

Namjeravam se vratiti u BiH

da
66
36%
ne
86
46%
već sam se vratio/la
33
18%

Total votes: 185

jefferson

#601 Re: Povratak u BiH?

Post by jefferson »

Sto te ovo pogodi da se nisi negdje prepozno u ovom tekstu gluho bilo
Malo si se zajebo, medjutim pogodilo me jeste, zato sto sam kontao da neko ko je dokazao da moze sastaviti kulturnu recenicu prica o "raspustanju" zena, "garavima" itd.
Tu negdje padaju one nase price o toleranciji, znas mi Bosnaci a i Hercegovci smo merhametlii slicna sranja.
Nesto kontam, sta mislis kada bi "garavi" dosao u Sarajevo i poslao svoje djete u skolu? Npr. kada bi garavi dosao iz recimo Liberije za boljim zivotom u BiH i poslao svoje dijete u neku javnu osnovnu skolu? Sta bi se desilo?
Jednom sam prisustvovao sceni u zenici kada je jedna amerikanka, supruga naseg jednog covjeka htjela da naruci kafu na nasem jeziku. Hajde sto joj se konobar poceo smijati (a to je kao bio ugledniji kafic) nego su i gosti okolo se poceli podsmijavati.
E sad kontaj da u takvu sredinu se treba vratiti dijete nekog naseg izbjeglice ili dijasporasa i otici u skolu i sl sa takvim naglaskom.
Tu se negdje svodi sva ova prica, jer kad si ti dosao u SAD, nasao si i posao i sl. Vidis meni niko nikad nije spocitao ovdje sto sam stranac i sto imam onaj jebeni grubi istocnjacki naglasak. Mozda ima izuzetaka ali generalno, ovdje su stranci dobrodosli, ali opet fali, a fali ono nase samoupravljanje (koje vise nepostoji) pa da 80% ljudi gleda odakle se vedri na poslu i sl. E toga nema u SAD, to je ta bosanska torta, ali problem je sto se ona davno istopila!
luckylaka

#602 Re: Povratak u BiH?

Post by luckylaka »

jefferson wrote:
Sto te ovo pogodi da se nisi negdje prepozno u ovom tekstu gluho bilo
Malo si se zajebo, medjutim pogodilo me jeste, zato sto sam kontao da neko ko je dokazao da moze sastaviti kulturnu recenicu prica o "raspustanju" zena, "garavima" itd.
Tu negdje padaju one nase price o toleranciji, znas mi Bosnaci a i Hercegovci smo merhametlii slicna sranja.
Nesto kontam, sta mislis kada bi "garavi" dosao u Sarajevo i poslao svoje djete u skolu? Npr. kada bi garavi dosao iz recimo Liberije za boljim zivotom u BiH i poslao svoje dijete u neku javnu osnovnu skolu? Sta bi se desilo?
Jednom sam prisustvovao sceni u zenici kada je jedna amerikanka, supruga naseg jednog covjeka htjela da naruci kafu na nasem jeziku. Hajde sto joj se konobar poceo smijati (a to je kao bio ugledniji kafic) nego su i gosti okolo se poceli podsmijavati.
E sad kontaj da u takvu sredinu se treba vratiti dijete nekog naseg izbjeglice ili dijasporasa i otici u skolu i sl sa takvim naglaskom.
Tu se negdje svodi sva ova prica, jer kad si ti dosao u SAD, nasao si i posao i sl. Vidis meni niko nikad nije spocitao ovdje sto sam stranac i sto imam onaj jebeni grubi istocnjacki naglasak. Mozda ima izuzetaka ali generalno, ovdje su stranci dobrodosli, ali opet fali, a fali ono nase samoupravljanje (koje vise nepostoji) pa da 80% ljudi gleda odakle se vedri na poslu i sl. E toga nema u SAD, to je ta bosanska torta, ali problem je sto se ona davno istopila!
Izvini boga ti ali ja tebe nista ne kontam a izgleda ni ti mene.Ovdje niko ne stavlja u isti kos svu dijasporu.Hocu samo da ukazem da ima ljudi koji se nikad nece vratiti u BIH zato sto su ovdje ,,pojeli govno,,Naveo sam ti konkretne dokaze.Kako da se vrati covjek i zena koji su jos u braku a ona mu uspur radja ,,garu,,.Znaci pitanje je sramote.Drugo kako da se vrati onaj ko je recimo kupio kucu od 300.000.kamion od 100.000.2-3 auta od po 25-30.000 i jos stotinu nekakvih drugih budalestina .Znaci jedne ,,jebu,,finansije druge bruka i sramota.O tome ti pricam.Nego evo vidim imas ovdje i licnog advokata koji odgovara u tvoje ime pa bi zamolio doticnu,,ljubav aha,,da se okrene svome poslu (pametnijem).Nemoj se lutko puno sikirati za druge ,davno su prohodali
ljubav_aha

#603 Re: Povratak u BiH?

Post by ljubav_aha »

luckylaka wrote:jebu,,finansije druge bruka i sramota.O tome ti pricam.Nego evo vidim imas ovdje i licnog advokata koji odgovara u tvoje ime pa bi zamolio doticnu,,ljubav aha,,da se okrene svome poslu (pametnijem).Nemoj se lutko puno sikirati za druge ,davno su prohodali
cuj,bruka,pa ne moras se vratiti u BiH,radi bruke :D problem u tovjo prici je alimentacija :D

nisam ja advokat jefferson_u ,to on zna,on je psosoban da se brani,ja ga samo podrzavam :-D :thumbup:

mene samo interesuje,zasto se u dijaspori ubijaju kreditima i foliranjem imanja tri auta i tak' :D :lol:
jefferson

#604 Re: Povratak u BiH?

Post by jefferson »

Pa tvoj post je implicirao tvoj odnos prema zenama, "garavima" i sl. I OK, nisi tako mislio, ali onda se vracamo na sustinsku razliku izmedju SAD i ostalih (manje vise) zapadnih zemalja gdje garavi moze imati dijete sa vanilom, dok u BiH jbg to ej problem Pa u BiH je problem kada sudski organi dodju ispitati slucaj pedofilije u selo jer je to Hodza uradio a kamoli da medjurasne brakove podrze.
Sto se tice tih ljudi sto su se zaduzili: sta cu im ja? Pricas ljubav_aha da sam ja prohodao, pa i ti ljudi su prohodali? Zar ne? Sta sad treba drzava da im kaze nemoj ili uzmi kredit?
luckylaka

#605 Re: Povratak u BiH?

Post by luckylaka »

ljubav_aha wrote:
luckylaka wrote:jebu,,finansije druge bruka i sramota.O tome ti pricam.Nego evo vidim imas ovdje i licnog advokata koji odgovara u tvoje ime pa bi zamolio doticnu,,ljubav aha,,da se okrene svome poslu (pametnijem).Nemoj se lutko puno sikirati za druge ,davno su prohodali
cuj,bruka,pa ne moras se vratiti u BiH,radi bruke :D problem u tovjo prici je alimentacija :D

nisam ja advokat jefferson_u ,to on zna,on je psosoban da se brani,ja ga samo podrzavam :-D :thumbup:

mene samo interesuje,zasto se u dijaspori ubijaju kreditima i foliranjem imanja tri auta i tak' :D :lol:
Procitaj svoj post jos jednom :-) i ako ga sama budes razumjela bog me ubio.Dosadna si.Ajd zdrao.Ne mjesaj se u ,,muske ,,razgovore.P.S.Ne bi ti malo pravopisa falilo,tek onako da se razumijemo
luckylaka

#606 Re: Povratak u BiH?

Post by luckylaka »

jefferson wrote:Pa tvoj post je implicirao tvoj odnos prema zenama, "garavima" i sl. I OK, nisi tako mislio, ali onda se vracamo na sustinsku razliku izmedju SAD i ostalih (manje vise) zapadnih zemalja gdje garavi moze imati dijete sa vanilom, dok u BiH jbg to ej problem Pa u BiH je problem kada sudski organi dodju ispitati slucaj pedofilije u selo jer je to Hodza uradio a kamoli da medjurasne brakove podrze.
Sto se tice tih ljudi sto su se zaduzili: sta cu im ja? Pricas ljubav_aha da sam ja prohodao, pa i ti ljudi su prohodali? Zar ne? Sta sad treba drzava da im kaze nemoj ili uzmi kredit?
Ok u pravu si,premda nista ne razumijem.Ja pricam o povratku U BiH a ti o medjurasnim brakovima.Haj bay. :D
RtrnOfSalisbury

#607 Re: Povratak u BiH?

Post by RtrnOfSalisbury »

evo da donesem sto bi reko ali-husnija jedan neenteligentan zakljucak, poslije mijesanije sad imamo i raznobojne brakove, sarene moglo bi se rjet, dje to jos imade
Gray

#608 Re: Povratak u BiH?

Post by Gray »

luckylaka wrote:
ljubav_aha wrote:

Procitaj svoj post jos jednom :-) i ako ga sama budes razumjela bog me ubio.Dosadna si.Ajd zdrao.Ne mjesaj se u ,,muske ,,razgovore.P.S.Ne bi ti malo pravopisa falilo,tek onako da se razumijemo

O pravopisu se i ne trebaš previše brinuti (jer većina ljudi i ne pazi baš na pravopis prilikom pisanja na forumu), ali kada si već spomenuo da ti predložim nekoliko ispravki :D

luckylaka wrote: Pročitaj svoj post jos jednom :-) i ako ga sama budeš razumjela, Bog me ubio. Dosadna si. 'Ajd zdrao'. Ne miješaj se u "muške" razgovore.

P.S. Ne bi ti malo pravopisa falilo,tek onako da se razumijemo.

A ono što jefferson želi da kaže, sa čim se potpuno slažem, je da nije problem u dijaspori (odnosno Americi, Njemačkoj, Švedskoj...) nego u našim ljudima tamo i njihovom mentalitetu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#609 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

Nikako da razumijem (baš nikako) koja je potreba nekoga ko živi vani i ne misli se vraćati da ljudima koji žive "dole" stalno govori kako im ništa ne valja i kako je sve loše, a "gore" sve dobro? Mislim, ne samo da je nepristojno nekome stalno govoriti kako je u prljavoj čergi, nego je totalno besmisleno.. :roll:
_Ismail_

#610 Re: Povratak u BiH?

Post by _Ismail_ »

RtrnOfSalisbury wrote:evo da donesem sto bi reko ali-husnija jedan neenteligentan zakljucak, poslije mijesanije sad imamo i raznobojne brakove, sarene moglo bi se rjet, dje to jos imade
Haha, e čuj "dje imade", pa "imade, imade" u naske Bosanaca (i Bosanki) po "bijelome svijetu".
DakleM, interesantna je rasprava o "uticaju raznobojnih brakova na povratak u BiH? Ti me, RtrnOfSalisbury, baš nasmiješ svaki put :-D OkleNa ti to RtrnOfSalisbury, de malo prevedi ako nije plaha tajna.

Ako neko na nekom jeziku ima simpatičan, smiješan naglasak i čuvši kako taj/ta priča ti mu se nasmiješ onda to ne mora nužno značiti da se podsmijavaš toj osobi.
Seljak (po ponašanju, ne porijeklu) ostaje seljak (skraćeno-SOS) bilo gdje se nalazio na kugli zemaljskoj. Nije nužno da je taj seljo porijeklom iz BiH. Strašno mi smeta priča koja kaže da su vani iz BiH došli, odselili uglavnom seljaci (u velikom procentu) i glupani. Ne kažem da je to neko rekao ovdje (da se ne bi neko našao uvrijeđen) već samo iznosim stav. Nema šanse da vi koji živite vani niste upoznali seljačina sa raznih strana svijeta, ali sasvim je razumljivo da vas najviše "tangira" bh seljak, zašto je to tako sami objasnite.
Ima li šta novoga glede povratka u BiH?
Ako se ne varam helpdesk je već u BiH. Bit će jako interesantno pročitati njegove utiske, iskustvo... Valjda će htjeti, sjetiti se da nam "šarne" koju....
_Ismail_

#611 Re: Povratak u BiH?

Post by _Ismail_ »

KatarinaKosaca wrote:Nikako da razumijem (baš nikako) koja je potreba nekoga ko živi vani i ne misli se vraćati da ljudima koji žive "dole" stalno govori kako im ništa ne valja i kako je sve loše, a "gore" sve dobro? Mislim, ne samo da je nepristojno nekome stalno govoriti kako je u prljavoj čergi, nego je totalno besmisleno.. :roll:
Potpisujem. I dodajem. SOS (seljak ostaje seljak, po ponašanju, priči, nekulturi, nepristojnosti) bilo gdje se nalazio na kugli zemaljskoj.
Možda se, pak, radi o pukoj zavisti, zlobi. Pa SOS koji pričom hoće da nas koji ovamo živimo ubije u pojam u biti hoće da kaže, podsvjesno, da nam debelo zavidi što i on/ona ne živi u BiH?
KatarinaKosaca

#612 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

_Ismail_ wrote:Možda se, pak, radi o pukoj zavisti, zlobi. Pa SOS koji pričom hoće da nas koji ovamo živimo ubije u pojam u biti hoće da kaže, podsvjesno, da nam debelo zavidi što i on/ona ne živi u BiH?
O čemu god da se radi, postaje već sumorno, da čovjek ne smije napisati da je u svojoj zemlji ili se vratio u svoju zemlju, jer se tu lijepo osjeća. Odmah je napad, ismijavanje osjećaja patriotizma, primjeri, sa obaveznom floskulom "U nas u Ameriki" ili "U nas u Njemačkoj" nije tako.
Često kad bih sletila i išla do kuće u Sarajevu izgledalo mi je sivo i sumorno i još je bilo puno toga srušeno, ali baš nikad to nisam rekla niti kad dođem kući, jer je jednostavno nepristojno to govoriti ljudima koji žive tu, rade, imaju svoj život izgrađen.
Još da mi se navode primjeri rasno miješanih brakova kao vrhunac civilizacije u zemlji u kojoj su nedavno te iste druge rase vješali i spaljivali jako mi je smiješno. Odrasla sam u kvartu sa dječakom (sad je već odrastao čovjek i u Sarajevu je) druge rase i nitko nije ni obraćao pozornost na to. Moj muž živi ovdje, brka padeže, ima jak naglasak, nikad mu se nitko nije ismijao radi toga, nego baš nekako su prema njemu ljubazniji nego prema meni, na primjer. Ja to u njegovoj zemlji nisam doživljavala na taj način. Prema tome, kad se kritizira nas "dole", onda se često puta i izmišlja malo. Sa kojom svrhom, još uvijek mi nije jasno. :?
jefferson

#613 Re: Povratak u BiH?

Post by jefferson »

KatarinaKosaca wrote:
_Ismail_ wrote:Možda se, pak, radi o pukoj zavisti, zlobi. Pa SOS koji pričom hoće da nas koji ovamo živimo ubije u pojam u biti hoće da kaže, podsvjesno, da nam debelo zavidi što i on/ona ne živi u BiH?
O čemu god da se radi, postaje već sumorno, da čovjek ne smije napisati da je u svojoj zemlji ili se vratio u svoju zemlju, jer se tu lijepo osjeća. Odmah je napad, ismijavanje osjećaja patriotizma, primjeri, sa obaveznom floskulom "U nas u Ameriki" ili "U nas u Njemačkoj" nije tako.
Često kad bih sletila i išla do kuće u Sarajevu izgledalo mi je sivo i sumorno i još je bilo puno toga srušeno, ali baš nikad to nisam rekla niti kad dođem kući, jer je jednostavno nepristojno to govoriti ljudima koji žive tu, rade, imaju svoj život izgrađen.
Još da mi se navode primjeri rasno miješanih brakova kao vrhunac civilizacije u zemlji u kojoj su nedavno te iste druge rase vješali i spaljivali jako mi je smiješno. Odrasla sam u kvartu sa dječakom (sad je već odrastao čovjek i u Sarajevu je) druge rase i nitko nije ni obraćao pozornost na to. Moj muž živi ovdje, brka padeže, ima jak naglasak, nikad mu se nitko nije ismijao radi toga, nego baš nekako su prema njemu ljubazniji nego prema meni, na primjer. Ja to u njegovoj zemlji nisam doživljavala na taj način. Prema tome, kad se kritizira nas "dole", onda se često puta i izmišlja malo. Sa kojom svrhom, još uvijek mi nije jasno. :?
Da nema ovakvih patriota kao sto si ti ne znam gdje bi bosna bila. Ono jednostavno blagodet za ovu drzavu!
KatarinaKosaca

#614 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

jefferson wrote:Da nema ovakvih patriota kao sto si ti ne znam gdje bi bosna bila. Ono jednostavno blagodet za ovu drzavu!
Naravno :dance: Da smo svi vani i da pljujemo po ovoj jadnoj zemlji ne bi je ni bilo.
djani s

#615 Re: Povratak u BiH?

Post by djani s »

Zasto je BiH jadna zemlja?
doboj

#616 Re: Povratak u BiH?

Post by doboj »

KatarinaKosaca wrote:
jefferson wrote:Da nema ovakvih patriota kao sto si ti ne znam gdje bi bosna bila. Ono jednostavno blagodet za ovu drzavu!
Naravno :dance: Da smo svi vani i da pljujemo po ovoj jadnoj zemlji ne bi je ni bilo.
Ne znam po cemu je realna kritika pljuvanje?
KatarinaKosaca

#617 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

djani s wrote:Zasto je BiH jadna zemlja?
Zato što je prije samo (u povjesti 16 godina je samo) bila totalno srušena, zato što je pola njenih stanovnika ne voli i nastoji da je sruši, zato što je vode nesposobni ljudi i zato što, evo, i onaj ko je iz nje otišao ima stalnu potrebu da je gnječi, pa makar i na forumu.
Osobno, više je volim kad vidim da je tako... ali, eto, pokušala sam ti dati odgovor zašto sam stavila taj pridjev.
KatarinaKosaca

#618 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

doboj wrote:Ne znam po cemu je realna kritika pljuvanje?
Gdje je zapisano i u kojem zakonu ili odrednici piše šta je realno? Nije nikako realno spominjati rasno mješanje brakove kao primjer jedne zemlje u čijim nekim državama je to još uvijek misaona imenica... To nije realno.
NIje realno da 95% postova nekoga bude isključivo "realna kritika" u kojoj se osporavaju i nečije privatne vrijednosti.... i ismijavanje svrhe života (roštilj je svrha života). To ništa nije realno.
pustopoljina

#619 Re: Povratak u BiH?

Post by pustopoljina »

jefferson wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Da nema ovakvih patriota kao sto si ti ne znam gdje bi bosna bila. Ono jednostavno blagodet za ovu drzavu!
zena je u pravu za svako slovo!
pa ima vas nekoliko, dezurni ste na ovim temama. godinama se vec zna sta stoji u vasim postovima. kad se klikne na profil, ove teme su one u kojima ste najaktivniji. sta najaktivniji-jedino aktivni.
bolan, ne laje kuja radi sela...
RtrnOfSalisbury

#620 Re: Povratak u BiH?

Post by RtrnOfSalisbury »

ja bi se samo osvrno na ono gore navedeno sexualno desavanje na medjurasnom nivou da ne kazem sarenom nivou:
ima jedna pjesma iz nasega narodnoga blaga koja ko da potvrdjuje to sexualno desavanje:

svaka tica dobro pjeva ali kos ali kos
i domacin dobro hm ... hm ... ali gost ali gost

sto znaci i do domacina je ali i do tice da ne recem kljuna
doboj71

#621 Re: Povratak u BiH?

Post by doboj71 »

KatarinaKosaca wrote:
doboj wrote:Ne znam po cemu je realna kritika pljuvanje?
Gdje je zapisano i u kojem zakonu ili odrednici piše šta je realno? Nije nikako realno spominjati rasno mješanje brakove kao primjer jedne zemlje u čijim nekim državama je to još uvijek misaona imenica... To nije realno.
NIje realno da 95% postova nekoga bude isključivo "realna kritika" u kojoj se osporavaju i nečije privatne vrijednosti.... i ismijavanje svrhe života (roštilj je svrha života). To ništa nije realno.
Ne znam gdje si ti u ovom postu vidjela rasizam?A za realnu kritiku ,pa sta hoces da kazes ,da vlada dobro radi svoj posao? Ekonomija stagnira ,sve vise socijalnih slucajeva, gladnih,.. a treba da zakrecemo glavu i sutimo?Kritika je da se potvoreno govori o tome ,da se nadju izlazi,u vecini zemalja vlada bi pala do sada,bili bi istjerani iz kancelarija .Ovako i dalje seru ,pametuju i kupe vrlo dobre plate .Pa da sutim ? hocu al' u k..
Krv sam prolio za tu drzavu ,pa mogu je kritikovati ,jer mislim da sam u pravu.Poenta je da bi dosta ljudi iz dijaspore hoce da ulozi novac u Bosnu ,ali opsta atmosfera nije dobra .I kada se to naglas kaze ,onda ljudi nisu patriote ,ma daj ba.Veliki broj firmi ne uplacuje penziono osiguranje radnicima,na taj nacin se stvaraju socijalni slucajevi za iducih 50 godina ,ali se suti .Jebiga ,nece niko da se zamjeri sa gazdama.Ma dobro je ba ,samo da se ne puca. :bih: :bih:
KatarinaKosaca

#622 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

doboj71 wrote:Ne znam gdje si ti u ovom postu vidjela rasizam?
U kojem postu? Koji rasizam? Ja sam napisala da je u mnogim državama u SAD rasno miješani brak samo misaona imenica i da baš nikako ne mogu biti primjer tolerancije.
doboj71 wrote:A za realnu kritiku ,pa sta hoces da kazes ,da vlada dobro radi svoj posao? Ekonomija stagnira ,sve vise socijalnih slucajeva, gladnih,.. a treba da zakrecemo glavu i sutimo?Kritika je da se potvoreno govori o tome ,da se nadju izlazi,u vecini zemalja vlada bi pala do sada,bili bi istjerani iz kancelarija .Ovako i dalje seru ,pametuju i kupe vrlo dobre plate .Pa da sutim ? hocu al' u k..
Krv sam prolio za tu drzavu ,pa mogu je kritikovati ,jer mislim da sam u pravu.Poenta je da bi dosta ljudi iz dijaspore hoce da ulozi novac u Bosnu ,ali opsta atmosfera nije dobra .I kada se to naglas kaze ,onda ljudi nisu patriote ,ma daj ba.Veliki broj firmi ne uplacuje penziono osiguranje radnicima,na taj nacin se stvaraju socijalni slucajevi za iducih 50 godina ,ali se suti .Jebiga ,nece niko da se zamjeri sa gazdama.Ma dobro je ba ,samo da se ne puca. :bih: :bih:
Opet se vraćam na pitanje šta je realna kritika? Da li z aista misliš da je realna kritika nekome reći da ga sram bude što voli živjeti u svojoj zemlji, jer mu je roštiljanje životni cilj? Je li to realna kritika?
Dalje, ovdje se već dosta govorilo o laži statistike, pa ne bi o tome. Nije BIH ni Švica, nije ni bogata zemlja, to nitko niti je rekao niti ću reći, ali jeste istina da puno sive ekonomije nije prikazano u statistikama. Jednako kao ni kompetencija radne snage na berzi rada.
Dalje, oko ulaganja u BIH.... Kao prvo radi se o mladoj dijaspori koja je većinom počela na socijalnoj pomoći. Nema tu generacija stvaranja niti se može govoriti o velikom bogatstvu ni ulaganju. A i onaj ko to želi, nije mu forum izvor informacija. Eto, Sanela Jekins je uložila, nije se žalila.
Da, nije loše što se ne puca, a oko uplaćivanja penzionog, eno baš ima tema... Ne može se odjaviti radnik dok mu se ne izmire obveze. Prije dvije godine je uvedeno da se ne mora isplatiti plaća, ali doprinosti moraju ili se krivično odgovara. Pa, nije loše, malo se informirati prije "realne kritike", ma šta ta floskula značila.
ssmmiilleeyy

#623 Re: Povratak u BiH?

Post by ssmmiilleeyy »

:lol: :lol: :lol:

I Katarina je vjerovatno Privatnik

:lol: :lol: za neplacanje Doprinosa radnicima jos niko nije odogovara SAMO DA SE ZNA da se ne mlati prazna slama

Porez se placa drzavi ali e Drzava jako jako Vara tipa prijavim te na 4 sata pa vako pa nako :D Eto uveli da se mora prijaviti na 8 sati pa nasi ljud irade po 12 sati ( ko ce im to platiit)

Ja kazem nije problem da nas Drzava iskoristava da znam da cu nesto ostaviti djeci i mojoj i vasoj ali ovako nas iskoristavaju Robovlasnici i mi im otplacujemo Jahte vile svalereke itd itd

I nije da ne volim Bosnu,nego jednostavno mi se ovakakv ne svijda

A to da izgradimo bolji :lol: :lol: :lol: ovi kako su zasjeli ne Popusataju Malo bi im bilo sva nafta polja u Arabiji :thumbup:

Eto ne moramo ulaziti u neke druge stvari dovoljno je da kazemo da se NE MOZE NACI posao bez stele

Ustvai lazem moze ali da teglite po CIJELI dan za 500 KM

Al zato nam po Kancelarijama rade sve STRUCNJACI

Kato nisam ja zaboravio da si ti UdaNa za Stranog Drzavljanina :D :kiss:
KatarinaKosaca

#624 Re: Povratak u BiH?

Post by KatarinaKosaca »

ssmmiilleeyy wrote:Kato nisam ja zaboravio da si ti UdaNa za Stranog Drzavljanina :D :kiss:
Ja i šta sa tim? Mogla sam biti udata i za momka iz moje mahale. Pitanje ljubavi, ne nacije, ni države...
Da, privatno radim, ali nemam uposlenih. Koliko radim, toliko zaradim, kako tržište odgovori. Nisam na budžetu, niti u stranci. Plaćam sebi poreze i doprinose. I šta sad?
Nego, još nisi otišao :roll:
ssmmiilleeyy

#625 Re: Povratak u BiH?

Post by ssmmiilleeyy »

KatarinaKosaca wrote:
ssmmiilleeyy wrote:Kato nisam ja zaboravio da si ti UdaNa za Stranog Drzavljanina :D :kiss:
Ja i šta sa tim? Mogla sam biti udata i za momka iz moje mahale. Pitanje ljubavi, ne nacije, ni države...
Da, privatno radim, ali nemam uposlenih. Koliko radim, toliko zaradim, kako tržište odgovori. Nisam na budžetu, niti u stranci. Plaćam sebi poreze i doprinose. I šta sad?
Nego, još nisi otišao :roll:

nemoj da obrazlažemo koje su Pogodnosti kad si UDANA za Stranca :D

Znaci stavila si guzu na sigurno i sad pametujes kako je ovdje lijepo.... kad znas i sama da nije

Ja ti Uporno govorim da se ovdje ne Postuju Ljudi,nema Drzave da stane iza tebe itd itd itd

A odmah sam te provalio da radis za sebe ili negdje u Drzavnoj,jer da bi shvatila zivot malih Ljudi moras pricati s njima doziviti njihovo stanje

A ti ocigledno nisi nikada isla mokrih Gaca kuci dok ti plata kasni 6 mjeseci (a gazda kupio novog terenca)

A nisam otišao valjda neko mora ostati da kuka,ustvari nikako da naletim na kakvu strankinju /mozda da mi ti kazes jbg ti ipak imas iskustva u tome )

Toliko nam je dobro u Drzavi da nam natalitet Konstanto Opada a mortalitet je U POrastu

Hvala lijepo Dovidjenja Prijatno
Locked