Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#601 Re: Android OS

Post by shiljak »

mousstapha wrote:Imam problem na Samsung Galaxy S sa pozivima. Kad ukucam neki broj ili iz imenika i idem na poziv, sve odradi, uspostavi poziv, ali meni ne daje kontrole. Nekad prodje sve OK, ali najcesce ne mogu prekinuti poziv i sl. Jednostavno ostane zaledjen.

OS je 2.3.4

ja sam jednom navio sat recimo u 8 sati, i jos stavio ono ukoliko ga ne iskljucim da mi zvoni narednih 4-5 puta svakih 5 minuta.. uglavnom probudim se cujem zvono, ugasim ga, kad pise 8:30 sati :D

Jel to do mene ili do mobitela? :D
burekodsira

#602 Re: Android OS

Post by burekodsira »

imas opciju da biras jal telefon jal google jal facebook ili sl finte koje imas instalirane
Rauber

#603 Re: Android OS

Post by Rauber »

Siljak do mobitela je, ja sam vec pisao o tome, definitivno mu alarm nije pouzdan tako da ja stari mobitel koristim kao alarm :-)
naneljube

#604 Re: Android OS

Post by naneljube »

sarajlija_11 wrote:
naneljube wrote:nedavno sam kupio desire hd, extra mob nisam mu nasao puno zamjerki, cak ono sa baterijom nije bas tacno, ja sam konto nece moci 3 sata izdrzat, medjutim 2 dana normalnog koristenja, a dan dan ipo kad se neskidam, helem da skratim nervira me sto u kontaktima imam dupleikate, jedan sa telefona i po 1 sa sim-a, cak je neko rekao prije da su mu se svi kontakti "sjargali u tel" sa FB, googla itd, medjutim ovo nemoze jel ima neko rijesenje???

EDIT:
hvala, snasao sam se, al dobra stara nokia ubacio karticu i pobriso sve sto ima na sim-u, tako da sad imam samo kontakte iz tel...
a procitao sam negdje da se nemoze izbrisati sa htc-a!!!
ma mora ti imati opcija da unchecujes kontaktem, imas u opcijama kad odes na kontakte :dance:
ja ga onda nemogu naci, a imaju 2 razlicita kontakta, jedan kao od telefona a drugi kao aplikacija, na jednom mozes ukljucit/iskljucit, fb, google, sim itd. a na drugom nemozes, sve sam procacko, trazio net-om, i onda negdje nasao oficijalnu izjavu od htc-a da nemoze...
burekodsira

#605 Re: Android OS

Post by burekodsira »

odes u kontakte i udjes u meni i izaberes ono oko da ti pokaze koje kontakte zelis prikazati. ja imam google, telefon, sim, facebook, twitter, skype ;))) ali osnovni su google telefon i sim i to je to. ne kontam u cemu je problem
shiljak

#606 Re: Android OS

Post by shiljak »

Rauber wrote:Siljak do mobitela je, ja sam vec pisao o tome, definitivno mu alarm nije pouzdan tako da ja stari mobitel koristim kao alarm :-)
neni se jos dva puta desilo da mobitel normalno radi, ali nekad kasnije odjednom nece da se ekran upali (a sve radi, pozivi i ostalo..) - i onda bateriju izbacim/ubacim i onda "proradi" :D
burekodsira

#607 Re: Android OS

Post by burekodsira »

shiljak wrote:
Rauber wrote:Siljak do mobitela je, ja sam vec pisao o tome, definitivno mu alarm nije pouzdan tako da ja stari mobitel koristim kao alarm :-)
neni se jos dva puta desilo da mobitel normalno radi, ali nekad kasnije odjednom nece da se ekran upali (a sve radi, pozivi i ostalo..) - i onda bateriju izbacim/ubacim i onda "proradi" :D
e onda poselami nenu i reci joj nek se vrati na fiksni ponovo :mrgreen: :lol: :-)
threshold

#608 Re: Android OS

Post by threshold »

Jel probo ko ovaj goatrip 3.0?

je i zna neko sto imam samo 339 mb rama na galaxy s?

poz
hakazvaka

#609 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:
mousstapha wrote:Imam problem na Samsung Galaxy S sa pozivima. Kad ukucam neki broj ili iz imenika i idem na poziv, sve odradi, uspostavi poziv, ali meni ne daje kontrole. Nekad prodje sve OK, ali najcesce ne mogu prekinuti poziv i sl. Jednostavno ostane zaledjen.

OS je 2.3.4

ja sam jednom navio sat recimo u 8 sati, i jos stavio ono ukoliko ga ne iskljucim da mi zvoni narednih 4-5 puta svakih 5 minuta.. uglavnom probudim se cujem zvono, ugasim ga, kad pise 8:30 sati :D

Meni se desava da nikako ne zvoni alarm... Takodjer mi se desava da mi se mjenja broj koliko je sati trenutno ako sam van Sarajeva... :S
Urban B.

#610 Re: Android OS

Post by Urban B. »

meni se nista od ovoga ne desava,jel mi pokvaren telefon? :? :D
shiljak

#611 Re: Android OS

Post by shiljak »

hakazvaka wrote:
shiljak wrote:

OS je 2.3.4

Meni se desava da nikako ne zvoni alarm... Takodjer mi se desava da mi se mjenja broj koliko je sati trenutno ako sam van Sarajeva... :S
meni se desilo da recimo dobijem neciju sms prouku "sada" a za 1h novu, i pise da je ova nova starija od ove prve? :D
To se vidi kad gledas onu konverzaciju preko sms-a sa nekim..
burekodsira

#612 Re: Android OS

Post by burekodsira »

to vam je do telefona radi alarma, previse ste ga cackali

moj radi ko svajcarski sat :) probudio me vazda, ne smeta mu cak ni ljetno/zimsko racunanje niti nove godine, mileniji niti maye :D

a to za sms je to operatera koji uz poruku salje pogresne informacije (kao vrijeme datum ili sl).
hakazvaka

#613 Re: Android OS

Post by hakazvaka »

shiljak wrote:
hakazvaka wrote:
shiljak wrote:

meni se desilo da recimo dobijem neciju sms prouku "sada" a za 1h novu, i pise da je ova nova starija od ove prve? :D
To se vidi kad gledas onu konverzaciju preko sms-a sa nekim..
DA! i to se ne desava samo meni, jos dosta prijatelja s androidom imaju isti problem
burekodsira

#614 Re: Android OS

Post by burekodsira »

to je do bht ili kojeg vec operatora, te stvari inace na normalnim mobitelima rijetko skontas jer smsove ne reda u konverzaciju, nego svaku zasebno pa cesto i ne gledas kad je koja poslana.a pokusaj par dana pratiti na nekom obicnom mobu pa ces vidjeti
nepravi se android za bh trziste pa da ga sfusere nego za svjetsko i normalno da te greske (ako su kad postojale, vise) ne postoje, inace ne bi bili ozbiljna konkurencija kad bi na takvim sitnicama padali
shiljak

#615 Re: Android OS

Post by shiljak »

@hakazvaka

evo debagiro sam mobitel :D

Skonto sam izgleda zasto ti se ne pali alarm (nikako). Ako nekada nakon navijanja alarma odes na "Program Monitor>RAM" i kliknes dugme "Clear memory" onda ti nece zvoniti alarm :-D
febo_acm

#616 Re: Android OS

Post by febo_acm »

shiljak wrote:@hakazvaka

evo debagiro sam mobitel :D

Skonto sam izgleda zasto ti se ne pali alarm (nikako). Ako nekada nakon navijanja alarma odes na "Program Monitor>RAM" i kliknes dugme "Clear memory" onda ti nece zvoniti alarm :-D
Hmmm... Ja uvijek pspavanja to uradim i nije mi se desilo da ne zvoni...
mousstapha

#617 Re: Android OS

Post by mousstapha »

Joj decki, hvala, bas ste mi pomogli. :D
Rauber

#618 Re: Android OS

Post by Rauber »

Znam da dodjem ovdje i malo malo pofalim neki custom ROM, ali MIUI GALNET v4 je fakat vrh :thumbup:
Ako sam nekad i zalio sto Samsung nije fluidan kao Iphone, uz ovaj ROM vise nije ni to problem 8)
GAU8

#619 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Jesi li pokusao iskljuciti "Autimatic" u postavkama za datum u vrijeme??

Nas operater malo zeza po tom pitanju.

EDIT
Last edited by GAU8 on 12/07/2011 09:46, edited 1 time in total.
Rauber

#620 Re: Android OS

Post by Rauber »

Mislim da mi je tad bio ukljucen automatic, a sad nije vec sam vrijeme rucno ukucao i evo 2 dana cini mi se da nemam problema ni sa satom ni sa alarmom.
shiljak

#621 Re: Android OS

Post by shiljak »

gdje se taj automatic ukljucuje/iskljucuje? :-D

Sto sam rekao za onaj alarm, ako koristis da ti oslobiti ram-a bi trebalo da je tako kod svakoga, jedino da se taj alarm opet nekad za par sati sam "aktivira" pa da zazvoni - jer sam ja namjestao alarm za naredne 2 minute i nije zvonilo ako bi koristio da se ram "ocisti".. :-D
GAU8

#622 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shiljak wrote:gdje se taj automatic ukljucuje/iskljucuje? :-D

Sto sam rekao za onaj alarm, ako koristis da ti oslobiti ram-a bi trebalo da je tako kod svakoga, jedino da se taj alarm opet nekad za par sati sam "aktivira" pa da zazvoni - jer sam ja namjestao alarm za naredne 2 minute i nije zvonilo ako bi koristio da se ram "ocisti".. :-D
"Settings" -> "Date & time" -> "Automatic" ovo "Automatic" iskljucis
Rauber

#623 Re: Android OS

Post by Rauber »

Skontal iko ikad neki program i nacin da se mobitel spoji na internet putem pc-a i usb prikljucka?
GAU8

#624 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Rauber wrote:Skontal iko ikad neki program i nacin da se mobitel spoji na internet putem pc-a i usb prikljucka?
Ne znam, ali ima "privremenih" rjesenja, ukoliko recimo imas WiFi USB dongle za racunar, ali nemas WiFi router.

http://www.connectify.me/
GAU8

#625 Re: Android OS

Post by GAU8 »

Rauber wrote:Skontal iko ikad neki program i nacin da se mobitel spoji na internet putem pc-a i usb prikljucka?
A ako si bas hacker, evo (nije program koji sam sve odradi vec se moras malo namuciti):
http://blog.mycila.com/2010/06/reverse- ... id-22.html
Post Reply