kako da je osvojim opet

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ghost_Rider_XXX

#601 Re: kako da je osvojim opet

Post by Ghost_Rider_XXX »

A jesil ikada probao na njen pješadijski napad odgovorit svim raspoloživim sredstvima sa zemlje i iz vazduha?

Ne razumijem baš najbolje ona tebe vrijedja i govori ti da te mrzi i da odeš iz njenog života, a ti to trpiš?
Zašto?
detroit-mercy

#602 Re: kako da je osvojim opet

Post by detroit-mercy »

Ghost_Rider_XXX wrote:A jesil ikada probao na njen pješadijski napad odgovorit svim raspoloživim sredstvima sa zemlje i iz vazduha?

Ne razumijem baš najbolje ona tebe vrijedja i govori ti da te mrzi i da odeš iz njenog života, a ti to trpiš?
Zašto?
Ona stvar :mrgreen: .
mist

#603 Re: kako da je osvojim opet

Post by mist »

LovableF34 wrote:
mist wrote:ok valjda ti najbolje znas,al ono sto mi je bolo oci u tvojoj prici je taj 9 dan braka i njeno histerisanje,ipak mozda da se ponekad ne zapitas dali si napravio fulu sa njom,na kraju krajeva zivot je jedan da bi ga covjek proveo sa osobom koja je :-) :roll: ,izvini mora sam.
Zapit'o se, ne zapit'o ... najlakše je dići ruke od svega i predati meč. Treba se boriti i dati sve od sebe da veza ili brak uspiju. Tek kad pokušaš sve, ali baš sve što možeš, tek kad ispucaš sve adute i nemaš dalje kuda ... onda je možda vrijeme za predaju.

Ako su se vjenčali iz pravih razloga, onda je ljubav bila tu i taj prokleti 9. dan. Očito djevojka ima naglu narav koju teško kontroliše, ali to se da promijeniti ukoliko se OBOJE potrude.
Prvo velika se vecina vjencava iz pravih razloga osim onih sto se vjencavaju za papir.

Drugo ovo boldano ne kontam,sta treba jos da dopusti da ga bicuje,sado mazo i ti folovi,ma daj svi mi grijesimo i uvijek je dobro priznati sebi svoju pogresku,ovdje je ocito da su njih dvoje dva razlicita svijeta, cini mi se da je i on toga svjestan..njoj je potreban neko ko ce na sirov nacin postaviti stvari na svoje mjesto jer takve osobe poznaju nazalost samo takav jezik, a on to ocito nije.
Loulou

#604 Re: kako da je osvojim opet

Post by Loulou »

Ghost_Rider_XXX wrote:Ne razumijem baš najbolje ona tebe vrijedja i govori ti da te mrzi i da odeš iz njenog života, a ti to trpiš?
Zašto?
Upravo. Čitajući, i ja sam se to pitala.
Izuzetno nisko samopoštovanje? Uvjerenje da ne vrijedi dovoljno i ne zaslužuje bolje?

Kaže da je "previše volim da bi izgovorio takve uvrede".
Vidiš @delboj, ja se pitam kako je moguće voljeti osobu koja konstantno sipa brutalne uvrede.
Koja je tvoja granica kad prestaješ biti nijemi promatrač?
Ghost_Rider_XXX

#605 Re: kako da je osvojim opet

delboj wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:A jesil ikada probao na njen pješadijski napad odgovorit svim raspoloživim sredstvima sa zemlje i iz vazduha?

Zašto?

nisam probao,nisam takav valjda

pa trpim jer je volim,a i to do sutra kad ću otići od kuće na par dana
Nisi takav? Kakav si? Prijatelju nije bitan spol, tj. da li se nasilje bilo psihičko bilo fizičko vrši nad ženom ili muškarcem, u svakom slučaju je maltretiranje u porodici u pitanju.
Drugo mi nije jasno kako možeš voljeti nekoga ko te maltretira???

Ne radi to sebi, pokaži joj zube tresni šakom od sto (nikako nju, iako je ruku na srce zaslužila, ali žene se ne tuku). Očigledno je da vama fali komunikacije, zašto ona stalno tersa na tebe? Da li ste kao dvoje odraslih ljudi sjeli i iznijeli probleme na hastal bez foliranja i uvijanja u raznorazne šarene papire?
LovableF34

#606 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

detroit-mercy wrote:

Zašto?
Ona stvar :mrgreen: .
Ha ha ha, grohotom Junuze! Šta'š, nisu svi (wanna be) mačo muškarčine ko ti.
Nema potrebe da ismijavamo i vrijeđamo frajera, ima dovoljno problema u životu i bez toga.
LovableF34

#607 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

Probaj razgovarati sa njom kad je smirena. Tada joj reci šta ti sve smeta, šta više ne možeš i nećeš trpiti i da ćeš sljedeći put kad počne sa uvredama i histerisanjem otići i nećeš se više vraćati, iako je neizmjerno voliš.
Nasilnik ne traži izazov, traži žrtvu ... nemoj dozvoliti sebi da i dalje budeš žrtva. Suprotstavi se (naravno na civilizovan način).
Ghost_Rider_XXX

#608 Re: kako da je osvojim opet

delboj wrote: ja pokušavam sve pričom riješiti,nisu te svađe stalno,daleko od toga

puno puta smo tako sjeli i pričali,i onda je jedna sitnica njoj dovoljna da pođe histerisati
Oči moje ona je samo bezobrazna, jer joj očigledno prolazi. Na kraju krajeva, ako nekog zaista voliš onda mu ne praviš od života sranje.
Očigledno je da niste balavci ili možda griješim, ali u svakom slučaju ti si taj koji je kriv. Ghandijevi folovi baš ne prolaze u praksi, a ni on ko tebe kamenom ti njega hljebom (jedino ako je star bar mjesec dana).

Ako misliš da to spašavaš, i prvenstveno da spasiš sebe pokaži zube i pokaži ko tu ima cajones, jer u protivnom si blago rečeno najebo (na žalost ne u pravom smislu te riječi).

I za koji moj imaš da ideš iz kuće?
mist

#609 Re: kako da je osvojim opet

Post by mist »

[/quote]nisam takav,u pravu si[/quote]

moju opasku ne moj da shvatis kao svoj nedostatak (mozda u konkretnom slucaju i jeste),
naprotiv....
Last edited by mist on 05/01/2012 21:18, edited 1 time in total.
Loulou

#610 Re: kako da je osvojim opet

Post by Loulou »

delboj wrote:pazi,nije to stalno,daleko od toga,kad se sve smiri,totalno je drukčija osoba,ali kad krene sa uvredama ne zna se zaustaviti
Nisam ni mislila da je stalno, 24/7, nego u svađama. Koliko je drukčija osoba kad se smiri ako nije u stanju reći "oprosti", jer je pretjerala. Ona ne misli da je pretjerala. Neki, vidim, krive temperament. Ma, koji temperament? Ovdje pričamo o čistom maltretiranju, koje neko, očito, bira trpiti.
Ako je ona traumatizirana i ima problema druge prirode, onda treba i potražiti stručnu pomoć. Jer od kvaziargumenata tipa "eto, on/a je takav/takva" nema koristi.
burek_in_space

#611 Re: kako da je osvojim opet

Post by burek_in_space »

delboj wrote:

pazi,ona kaže hoće razvod,u huji,i tako dalje šta sve ide uz to,šta da joj kažem kad mi govori riječi koje ne bih na forumu pisao
ne šutim ja sve dok ne pođe sa uvredama,tad ja nemam više šta za reći,nisam tip koji će reći da je i njena mama kurva,previše je volim da bi joj to rekao
De mi ovaj boldirani dio objasni, je li ovo samo primjer vrste uvrede, ili je to stvarno rekla u jednom od nastupa bijesa?!
LovableF34

#612 Re: kako da je osvojim opet

Post by LovableF34 »

delboj wrote: živimo u stanu čiji je vlasnik njen stric,ostavio joj stan,drugim riječima njen stan,a idem zato što mi par dana govori da izađem iz njenog života a danas i da izađem iz stana,pa ako već tako hoće,nek joj i bude,ne molio je ja više ništa,nekad sam to radio,više ne
Tužno. :-?
burek_in_space

#613 Re: kako da je osvojim opet

Post by burek_in_space »

delboj wrote: rekla
Evo ti dijagnoza od mene: koliko god da te gazi, malo je.
burek_in_space

#614 Re: kako da je osvojim opet

Post by burek_in_space »

delboj wrote:
uzvratio sam i ja njoj,ali ne tako drastično
Kako si uzvratio?!
pustopoljina

#615 Re: kako da je osvojim opet

Post by pustopoljina »

delboj wrote:
Loulou wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Ne razumijem baš najbolje ona tebe vrijedja i govori ti da te mrzi i da odeš iz njenog života, a ti to trpiš?
Zašto?
Upravo. Čitajući, i ja sam se to pitala.
Izuzetno nisko samopoštovanje? Uvjerenje da ne vrijedi dovoljno i ne zaslužuje bolje?

Kaže da je "previše volim da bi izgovorio takve uvrede".
Vidiš @delboj, ja se pitam kako je moguće voljeti osobu koja konstantno sipa brutalne uvrede.
Koja je tvoja granica kad prestaješ biti nijemi promatrač?

pazi,nije to stalno,daleko od toga,kad se sve smiri,totalno je drukčija osoba,ali kad krene sa uvredama ne zna se zaustaviti
ona ima puno svojih problema, puno nekog nakupljenog bijesa i njen nacin reagiranja nema veze sa tobom.
ne znam sta da ti kazem...
mozda vam je bolje jedno bez drugoga...takav odnos je tezak i tebi, a i njoj. ona mora puno na sebi raditi (zbog svog reagiranja...)a mislim da konta da nema potrebe, odnosno-nije toliko strasno, jer ti sve to podneses. kad odes mozda shvati da tako dalje ne moze.
a ti...sigurno je volis i volis biti tu za nju...ali probaj i ti malo biti sam...tako neces dugo pozivjeti.
burek_in_space

#616 Re: kako da je osvojim opet

Post by burek_in_space »

delboj wrote:

sličnim riječima,da ne idem sad u detalje

U tom sluchaju, zhao mi je shto sam onako dijagnosticirao. Izvini.

Ne znam shta bih drugo napisao, osim ..zapravo ne znam. Sretno, valjda.
pustopoljina

#617 Re: kako da je osvojim opet

Post by pustopoljina »

LovableF34 wrote:
nihil_ wrote: Izdigni se iznad tog, opet ti kazem ne moras joj govoriti nista ruzno u smislu vrijedjanja medjutim ok je da izneses neku ruznu cinjenicu o njoj ako je ta cinjenica istinita. Razgovor je jako bitan a ljudi ga cesto zapostavljaju sto na kraju dovodi do unistenih zivota.

Komunikacija i samo komunikacija.
:thumbup:

Upravo tako, ništa gore od šutnje, "gledanja u pod" i povlačenja. Mijenjaj pristup.

je li mozda moguce da si ti i gori od nje? samo se suzdrzavas? da zato sutis? sto neces biti u stanju normalno pricati?
pa ako mislis sacuvati vasu ljubav- moras progovoriti...napisati...izmedju cutanja i vrijedjanja necije majke je milion nijansi kroz koje se nesto moze reci...
nihil_

#618 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:
burek_in_space wrote:
delboj wrote:
uzvratio sam i ja njoj,ali ne tako drastično
Kako si uzvratio?!

sličnim riječima,da ne idem sad u detalje
Ma nije fazon ko ce vise uzvratiti. A te i takve uvrede imaju neku osnovu, takve stvari ne govoris tek tako, ne mozes poslije reci joj to ja u huji.
Iskreno da ti velim ta tvoja supruga mi se i ne cini nekom cvjeckom a ti se opet nekako previse mekan sto ona naravno vidi.
Vjeruj mi to tvoje "ja nju volim" u ovim stvarima mos macku o rep...
Dioda

#619 Re: kako da je osvojim opet

Post by Dioda »

delboj wrote:kad je sve ok,najdivnija je osoba na svijetu,tad se i izvine,ali do tog trenutka se treba načekati

neko spomenu samokontrolu,kod nje toga nema,dok sam ja sušta suprotnost
Ovo sto ti napisa nije uopste stvar samokontrole, vec postivanja tebe.
To sto ona divlja kad joj ku*cu cejf, pokazuje samo da joj "se moze".
Vrijedjanje i spominjanje familije mi je van svake pameti, i meni ovo sto ti napisa lici na pravo maltretiranje.

Sa srecom u svakom slucaju :)
JThomas

#620 Re: kako da je osvojim opet

Post by JThomas »

pa to upravo znači da umije biti normalna, ali da neće.
fatamorgana

#621 Re: kako da je osvojim opet

Post by fatamorgana »

Ma ne razumijem to biti "gromobran" za nečije ispade bijesa .... za čije babe zdravlje, :roll:
nihil_

#622 Re: kako da je osvojim opet

Post by nihil_ »

delboj wrote:
pustopoljina wrote:
LovableF34 wrote: :thumbup:

Upravo tako, ništa gore od šutnje, "gledanja u pod" i povlačenja. Mijenjaj pristup.

je li mozda moguce da si ti i gori od nje? samo se suzdrzavas? da zato sutis? sto neces biti u stanju normalno pricati?
pa ako mislis sacuvati vasu ljubav- moras progovoriti...napisati...izmedju cutanja i vrijedjanja necije majke je milion nijansi kroz koje se nesto moze reci...

evo pokušavam govoriti,,ona sad ne želi pričati više,sutra odoh na par dana,vidiću šta će biti
Eki, ja bi reko ona neka princeza ae? E joj zlato mamino...
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#623 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

Šta uraditi sa ženom s kojom si u braku a koja ti, vjerovatno opetovano, govori da ti je mama !urva? :? :twisted:
AS_sa

#624 Re: kako da je osvojim opet

Post by AS_sa »

anthraxQ wrote:Šta uraditi sa ženom s kojom si u braku a koja ti, vjerovatno opetovano, govori da ti je mama !urva? :? :twisted:
auuuu .. hebena situacija ... samokontrola druze jedino ... :-)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#625 Re: kako da je osvojim opet

Post by anthraxQ »

zar može gore od toga?

:roll:
Post Reply