FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

Been

#601 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Been »

Ovo zvuči kao jedna obećavajuća vlast ! Samo da nam je Jugoslovena Dragana čvoknut, pa da se razrahatimo :)
Socijalista

#602 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

Been wrote:Ovo zvuči kao jedna obećavajuća vlast ! Samo da nam je Jugoslovena Dragana čvoknut, pa da se razrahatimo :)
Sto se tice mene, on moze biti u vlasti najbitnije je sto on ne moze uticati nikako na odluke :D Ljubicu bujrum, ali kako cujem...tesko. Mozda drzavni nivo. :zoka:
Corto Maltese

#603 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:
A kako se ode iz SDP-a? Vratis im clansku karticu? Ili napises pismo?

Ovo te ozbiljno pitam
Desi ti se da duže vrijeme pizdiš zbog politike stranke, i to počneš otvoreno pokazivati. Jedno vrijeme te ušutkuju, govoreći ti da cilj opravdava sredstvo, i da je najbrži način da se dođe do socijaldemokratije taj da se stranka na izvjesno vrijeme odrekne i demokratije i socijalizma. Prvo ih pitaš jesu li ozbiljni, a kada, na sastanku kojem prisustvuje "drug iz centrale" shvatiš da jesu, pošalješ ih u materinu, uključujući i prisutnog druga. Nakon toga nema potrebe za ispisnicama i sličnim formalnostima.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#604 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:

Ovo te ozbiljno pitam
Desi ti se da duže vrijeme pizdiš zbog politike stranke, i to počneš otvoreno pokazivati. Jedno vrijeme te ušutkuju, govoreći ti da cilj opravdava sredstvo, i da je najbrži način da se dođe do socijaldemokratije taj da se stranka na izvjesno vrijeme odrekne i demokratije i socijalizma. Prvo ih pitaš jesu li ozbiljni, a kada, na sastanku kojem prisustvuje "drug iz centrale" shvatiš da jesu, pošalješ ih u materinu, uključujući i prisutnog druga. Nakon toga nema potrebe za ispisnicama i sličnim formalnostima.
a ti znaci nisi bio samo clan nego i neka funkcija..

sad si mogao ministar biti :D

ali ozbiljno, nije politika za svakog insana
obraz mora biti dzon, i jos stosta
bingov buraz

#605 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bingov buraz »

Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:

Ovo te ozbiljno pitam
Tako i Ibrahimovic predje iz Intera u Barcu da osvoji ligu prvaka :mrgreen: a Inter uze titulu.pitam se da li je Ibra ikad onako lezeci uvece rekao sam sebi pa majku mu mozda nije do Intera vec do mene
Gandalf

#606 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

splavar šime wrote:Ma nema razloga da se ovoliko nervirate i gubite pozitivnu energiju, prihvatimo se rada i da ovu DRŽAVU vodimo ka bolje sutra da je vodimo ka Europskim standardima.Jedan dio platforme smo čuli danas i može se reći da je ono što može zadovoljiti sve a pogotovo one koji smatraju da ova BiH mora da bude dio EU.
Mnogi fanatični zaljubljenici HDZ-a u R.Hrvatskoj kleli su se u Sanadera kao nekoga koi štiti interese Hrvata i Hrvatske i šta bi sada? Sanader pronevijerio onolike milione eura,zaštekao u stranim bankama tonu zlata a "ZNA SE" sve uz priču nacionalne odbrane i svijesti Hrvata.
Po našim BiH Hrvatima ispada da Ivo Josipović ili Milanović a također Pusićka, Jakovčić,Čačić ili Mesić nisu Hrvati jer ne dolaze iz HDZ-a, ali polako kada shvate i vide rezultate na predstojećim izborima u susjednoj R.Hrvatskoj vidjeće da je
Čović= Sanader.Pa kako ih nije stid da veličaju jednu budaletinu Vlajkia koji je negirao zločine u Vukovaru od strane Četnika i koji ne priznaje granice R.Hrvatske kakve su sada već one po Veliko srpskim ideologijama Karlovac-Virovitica -Karlobag a da pljuju po velikim ljudima za Hrvatsku kakvi su pokojni Gotovac, Račan, Savka Dapčević-Kučan i td.
Ovo govori sve o njima, onima istima koji se busaju velikim Hrvatstvom a pljuju po velikanima Hrvatske povijesti.
A tako je i sa velikim Bošnjacima koji žele izbrisati ulice sa imenom Kulin Bana a prse se da su branioci BiH što znači opet napominjem prihvatimo se rada i da idemo ka EU a slične Sanaderima iz svih naroda treba otijerati gdje im je mijesto iz rešetaka!!!
:thumbup:
madner

#607 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by madner »

bingov buraz wrote:
Corto Maltese wrote:
plain vanilla wrote:

Ovo te ozbiljno pitam
Tako i Ibrahimovic predje iz Intera u Barcu da osvoji ligu prvaka :mrgreen: a Inter uze titulu.pitam se da li je Ibra ikad onako lezeci uvece rekao sam sebi pa majku mu mozda nije do Intera vec do mene
:lol:
Corto Maltese

#608 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote: Desi ti se da duže vrijeme pizdiš zbog politike stranke, i to počneš otvoreno pokazivati. Jedno vrijeme te ušutkuju, govoreći ti da cilj opravdava sredstvo, i da je najbrži način da se dođe do socijaldemokratije taj da se stranka na izvjesno vrijeme odrekne i demokratije i socijalizma. Prvo ih pitaš jesu li ozbiljni, a kada, na sastanku kojem prisustvuje "drug iz centrale" shvatiš da jesu, pošalješ ih u materinu, uključujući i prisutnog druga. Nakon toga nema potrebe za ispisnicama i sličnim formalnostima.
a ti znaci nisi bio samo clan nego i neka funkcija..

sad si mogao ministar biti :D

ali ozbiljno, nije politika za svakog insana
obraz mora biti dzon, i jos stosta[/quote]

Ne do bog fotelje, ja sam iz časne proleterske porodice.
Bosnolog

#609 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Bosnolog »

Corto Maltese wrote:Ma biće to u dure:

Ima i cetnicka verzija Cavoglava,...... :razz:

Ma drogirani cetoderpedski Siltovi su totalno bili odlijepili,.......

Covjek kaze istinu svi ce na kraju pobjeci u Serbiju,....... :mrgreen:
osa

#610 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by osa »

Bosnolog wrote:
Corto Maltese wrote:Ma biće to u dure:

Ima i cetnicka verzija Cavoglava,...... :razz:

Ma drogirani cetoderpedski Siltovi su totalno bili odlijepili,.......

Covjek kaze istinu svi ce na kraju pobjeci u Serbiju,....... :mrgreen:

postavi i sarajevsku verziju...
Bosnolog

#611 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Bosnolog »

osa wrote:

Znam ja da je ova cetnicka tebi najdraza,...... ;-)
osa

#612 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by osa »

Bosnolog wrote:
osa wrote:

e da je više takvih znalaca, gdje bi nam bio kraj. ja ti glazbu baš ne doživljavam, bilo kog tipa i žanra, to je za amatere...
BSn

#613 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by BSn »

Da sumiramo: problem je u ugrozbi hrvatskog naroda, a koja se ogleda kroz ne dodjeljivanje fotelja jedinoj istinskoj hrvatskoj stranci - sve ostale stranke s hr. predznakom su, ustvari, anti-hrvatske. Osim toga, legalitet hrvatstva se dobija u Z. Mostaru - zna se. Mada je u demokratija relativno cesta pojava da stranka s najvise glasova ne cini novu poziciju, za jedinu hrvatsku istinsku stranku je neprihvatljivo da ona ne bude u poziciji, jer kao sto je vec receno - to je onda ugrozba i narusavanje svih civilizacijskih vrijednosti. :run:
osa

#614 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by osa »

BSn wrote:Da sumiramo: problem je u ugrozbi hrvatskog naroda, a koja se ogleda kroz ne dodjeljivanje fotelja jedinoj istinskoj hrvatskoj stranci - sve ostale stranke s hr. predznakom su, ustvari, anti-hrvatske. Osim toga, legalitet hrvatstva se dobija u Z. Mostaru - zna se. Mada je u demokratija relativno cesta pojava da stranka s najvise glasova ne cini novu poziciju, za jedinu hrvatsku istinsku stranku je neprihvatljivo da ona ne bude u poziciji, jer kao sto je vec receno - to je onda ugrozba i narusavanje svih civilizacijskih vrijednosti. :run:
problem je u politici koja je =politici srba u jugoslaviji, ništa više i ništa manje.
BSn

#615 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by BSn »

osa wrote:
BSn wrote:Da sumiramo: problem je u ugrozbi hrvatskog naroda, a koja se ogleda kroz ne dodjeljivanje fotelja jedinoj istinskoj hrvatskoj stranci - sve ostale stranke s hr. predznakom su, ustvari, anti-hrvatske. Osim toga, legalitet hrvatstva se dobija u Z. Mostaru - zna se. Mada je u demokratija relativno cesta pojava da stranka s najvise glasova ne cini novu poziciju, za jedinu hrvatsku istinsku stranku je neprihvatljivo da ona ne bude u poziciji, jer kao sto je vec receno - to je onda ugrozba i narusavanje svih civilizacijskih vrijednosti. :run:
problem je u politici koja je =politici srba u jugoslaviji, ništa više i ništa manje.

Nema govora o preglasavanju ili bilo kakvoj majorizaciji (osim u Predsjednistvu, a gdje opet HDZ smatra da je samo njihov kandidat taj koji bi imao legalitet, sto je blentavost prvog stupnja). Problem je u HDZ-u koji jedini od nacionalnih stranaka nije evoluirao od kraja rata naovamo. Svi su postali svjesni da srpske interese ne moza zastupati SDS, nego moze i SNSD, ili pak PDP, ili koga oni zele. Isto tako, Bosnjake moze zastupati i SzBBBBBBiH, ili sZABIH, ili koga oni zele...
Jedino je problem u HDZ-u, koji ne priznaje samome sebi da NHI nije nista manje hrvatska stranka od njih, bas kao i HSP, 1990... itd. Po njima je majorizacija svaki onaj tal gdje nema njih.
osa

#616 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by osa »

BSn wrote:
osa wrote:

Nema govora o preglasavanju ili bilo kakvoj majorizaciji (osim u Predsjednistvu, a gdje opet HDZ smatra da je samo njihov kandidat taj koji bi imao legalitet, sto je blentavost prvog stupnja). Problem je u HDZ-u koji jedini od nacionalnih stranaka nije evoluirao od kraja rata naovamo. Svi su postali svjesni da srpske interese ne moza zastupati SDS, nego moze i SNSD, ili pak PDP, ili koga oni zele. Isto tako, Bosnjake moze zastupati i SzBBBBBBiH, ili sZABIH, ili koga oni zele...
Jedino je problem u HDZ-u, koji ne priznaje samome sebi da NHI nije nista manje hrvatska stranka od njih, bas kao i HSP, 1990... itd. Po njima je majorizacija svaki onaj tal gdje nema njih.

nije problem u hdz ni sdp-u ili bilo kojoj drugoj stranci, ni u majorizaciji, ona je samo dio problema, problem je u onom što ti napisah, srpska politika u bivšoj jugoslaviji =bošnjačka politika u bih, ništa više, ništa manje...
Bosnolog

#617 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Bosnolog »

osa wrote:
Bosnolog wrote:
osa wrote:

e da je više takvih znalaca, gdje bi nam bio kraj. ja ti glazbu baš ne doživljavam, bilo kog tipa i žanra, to je za amatere...
Ti i glazba ma daj osa ti jedino uzivas u gangama poskoka i Erceg-Srpskom zdruzenom guslarskom folku,......

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
osa

#618 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by osa »

Bosnolog wrote:
osa wrote:
Bosnolog wrote:
Ti i glazba ma daj osa ti jedino uzivas u gangama poskoka i Erceg-Srpskom zdruzenom guslarskom folku,......

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
to ti je zaštićena baština pri unescu, valjda stručnjaci nešto znaju o kulturi i bogatstvu narodnih običaja ili ti znaš bolje...
Komrad

#619 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Komrad »

vaučer wrote:@pasaran
Kako nemaš predrasude kad si mi se obratio kao da sam u najmanju ruku odvjetnik HDZa jer sam rekao da je ovakva koalicija svjesno ignoriranje 90% biračkog tijela jednog naroda. Šta je to onda, dobra volja ili predrasude?

U ovu koaliciju se SDP mora svojski potruditi da ubaci barem 1990 (sto prema dosadasnjem ponasanju te stranke ne bi trebao biti problem). Ali ako SDP i vi koji ih 'zastupate' ne vidite vaznost prosirivanja te koalicije 1990kom onda jebi ga, nista niste ni popravili nit promjenili.
ma zasto nekoga moliti?
Ako HDZ nece a ponudjen je program i njima pa eto vidjet cemo ...
ja nisam da se iko malo pa ni HDZ
Bosnolog

#620 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Bosnolog »

osa wrote:
to ti je zaštićena baština pri unescu, valjda stručnjaci nešto znaju o kulturi i bogatstvu narodnih običaja ili ti znaš bolje...
Poenta je ono o cemu pjeva,zar se ne poklapa sa zvanicnom politikom erceg-srpske,.???? :mrgreen:
kajdara

#621 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by kajdara »

Image
Da li se išta bitno promijenilo?
klixober

#622 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by klixober »

osa wrote:
nije problem u hdz ni sdp-u ili bilo kojoj drugoj stranci, ni u majorizaciji, ona je samo dio problema, problem je u onom što ti napisah, srpska politika u bivšoj jugoslaviji =bošnjačka politika u bih, ništa više, ništa manje...
Ja bih prije rekao da se "srpska" i "hrvatska" politika iz rata nastavljaju.Nekada Karadzic i Boban,danas Dodik i Covic. :wink:
Srpska i hrvatska pod navodnicima jer ne treba generalizovati,nisu svi Srbi i Hrvati protiv BiH i ne podrzavaju svi ovu dvojicu.
Last edited by klixober on 20/12/2010 02:12, edited 1 time in total.
no_pasaran

#623 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by no_pasaran »

michio wrote:Znam da nije KP, ali nisu ni oni na Neretvi 43 bili socijaldemokrati.
Nisu ni komunisti. Tamo su svi bili antifašisti, ostalo je nebitno.

Nikome se ne zabranjuje da posjećuje ova stratišta, a zašto to drugi ne čine... to je za zamisliti se.
osa

#624 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by osa »

komeba wrote:
osa wrote:
Ja bih prije rekao da se "srpska" i "hrvatska" politika iz rata nastavljaju.Nekada Karadzic i Boban,danas Dodik i Covic. :wink:
Srpska i hrvatska pod navodnicima jer ne treba generalizovati,nisu svi Srbi i Hrvati protiv BiH i ne podrzavaju svi ovu dvojicu.
za srbe ne bih htio komentirati, a hrvatska politika svakako da se nastavlja, ne nastavlja ona nikad nije ni prekinuta, nezavisna hrvatska i jednakopravnost hrvata u bih, pa tko bi odustao od takve politike...
Bosnolog

#625 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Bosnolog »

Da vidimo sta je koalicija HDZ 1990 - HSP govorila pred izbore nakon kojih je Ljubic izigrao SDP i Jurisica,Politicko kurvanje Ljubica sa Covcicem bi mogao da plati na kraju najvise Ljubic i njegov HDZ,.......
"Posavina je hrvatska zemlja
27.9.2010
"Dr. Zvonko Jurišić,predsjednik HSP BiH kazao je daje radikalna struja stranke Dragana Čovića odgovorna za teror u Posavini, ali da će narod Posavine znati se oduprijeti tom teroru i da se neće uplašiti. I on je mišljenja da je Hrvatska koalicija istinska snaga Hrvata koja će vratiti nadu ljudima u Posavini i novi život Posavini."
Martin Raguž HDZ 1990 :
"Moj pečat je odlučno ne onima koji su htjeli „luđačku košulju“ daytonski ustav pretvoriti u „ mrtvački kovčeg“ za hrvatski narod i dosljedna borba za hrvatske interese kao i za demokratizaciju BiH, kazao je kandidat Hrvatske koalicije za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž. On je pozvao druge kandidate da kažu što su uraditi do sada. Isto tako pozvao ih je da javno kažu pred narodnom što namjeravaju raditi. Ali do sad od njih u kampanji nije čuo ništa vrijedno pažnje, niti su imali snage suočiti se s njim u javnosti."

http://www.hdz1990.org/vijesti/posav...vatska-zemlja/
Locked