Breaking Bad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irac300

#601 Re: Breaking Bad

Post by irac300 »

Uz svo uvažavanje prema fanovima ove serije, zbog čijih sam i preporuka započeo gledati istu, moram reći da sam prekinuo gledanje u drugoj sezoni. Jednostavno, iako serija ima zanimljivu priču, odličnu glumu..ali je pre, prespora. Tako da sam ostatak izbrisao.
todd_smith

#602 Re: Breaking Bad

Post by todd_smith »

insomnia78 wrote:
todd_smith wrote:Nakon toliko price o ovoj seriji poceo sam je gledati, evo me pri kraju 3-ce sezone, i moram reci da je ovo mozda i najprecjenjenija serija u zadnjih 10 godina televizije.

Necu da "blatim" sada seriju jer nije odron, ali ako je iko gledao The Wire i Weeds zna zasto kazem ovo iznad.
Zica se moze porediti, ali weeds?
Weeds je u rangu kucanica, samo sa travom

s' moje sokocalo
Pa Breaking Bad je veca kopija Weedsa nego The Wirea, jedina razlika je u tome sto je Weeds vise na humor centrirana, dok je Breaking Bad na dramu, ali slicnosti su tu:

-Nevina osoba u Americkim "suburbs"-ima, ima porodicu, sve divno bajno, odjednom ide da prodaje "drogu"(meth jeste droga, marihuana i nije, ali znas na sta mislim)

-Glavni likovi imaju isti motiv, tj smrt (Walt ima njegovu smrt, Nancy je imala od muza)

-Glavni likovi imaju partnere koji su suprotni njihovom karakteru, Walt ima Jesse, Nancy ima Conrada

-Nancy se trebala udati za DEA agenta i zivjela je sa njim dok je prodavala drogu, Walt ima DEA agenta u porodici takodjer od kojeg krije svoj dupli zivot

-Obje serije imaju temu raka, BB sa Waltom, Weeds sa Celiom

-Obje serije imaju "kucku" tj Skylarinu sestru i u Weedsima Celia, ali obje sa vremena na vrijeme pokazu svoju dobru stranu

-Obje serije imaju smijesnog/smotanog ali pametnog legalnog covjeka koji takodjer radi sa kriminalom, u BB to je Saul u Weedsima je to Doug

-Obje serije imaju posla sa Meksickom kartelom

-Obje serije imaju tematiku seksa i erotike na trenutke

-U obje serije se porodica pridruzi glavnom liku u vezi droge/prodaje i slicno

Ima jos dosta toga, ali nevjerovatno koliko su ove 2 serije slicne, ko je gledao vise od 1 sezone Weedsa zna o cemu pricam
Jack Be Nimble

#603 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

Sve te serije su kopije Sopranosa ili Sopranos su otvorili vrata serijama gdje se covjek u svojim kasnim 40tim bavi kriminalom i usput pokusava biti otac/muz.
todd_smith

#604 Re: Breaking Bad

Post by todd_smith »

Pa isto tako Sopranosi su samo trilogija Kuma u serijskom formatu, adaptirana za Americku televiziju
DON_eARL

#605 Re: Breaking Bad

Post by DON_eARL »

irac300 wrote:Uz svo uvažavanje prema fanovima ove serije, zbog čijih sam i preporuka započeo gledati istu, moram reći da sam prekinuo gledanje u drugoj sezoni. Jednostavno, iako serija ima zanimljivu priču, odličnu glumu..ali je pre, prespora. Tako da sam ostatak izbrisao.
Moraš malo da se strpiš, doće i uzbuđenja. :D I ja sam imao sličan problem sredinom treće sezone, ali sam ga pregurao u vrijedilo je. :) Standardna američka produkcija, ostavi sve uzbudljivo za kraj sezone...
Jack Be Nimble

#606 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

todd_smith wrote:Pa isto tako Sopranosi su samo trilogija Kuma u serijskom formatu, adaptirana za Americku televiziju

To je bila i zelja Chase-a kada je pravio seriju da oda neko svoje priznanje filmovima tog zanra. Ja samo kazem da prije Sopranosa TV kuce nisu htjele da se prihvate takvih serija gdje se kriminal, sex, droga i familija zamotaju u jedan paket.
todd_smith

#607 Re: Breaking Bad

Post by todd_smith »

To jeste, Sopranosi i Shield su otvorili vrata The Wireu i ostalim serijama, ali ovo mi je stvarno preofirna kopija Weedsa, jedini razlog sto prolazi je zato sto je od strane AMC-a, HBO nikada ne bi ovo emitovao zbog razloga jer nije "orginalna" produkcija
dezurni_ucenik

#608 Re: Breaking Bad

Post by dezurni_ucenik »

Image

Image
Lucazode

#609 Re: Breaking Bad

Post by Lucazode »

.
Last edited by Lucazode on 15/01/2013 14:35, edited 1 time in total.
Lucazode

#610 Re: Breaking Bad

Post by Lucazode »

Jack Be Nimble wrote:
todd_smith wrote:Pa isto tako Sopranosi su samo trilogija Kuma u serijskom formatu, adaptirana za Americku televiziju

To je bila i zelja Chase-a kada je pravio seriju da oda neko svoje priznanje filmovima tog zanra. Ja samo kazem da prije Sopranosa TV kuce nisu htjele da se prihvate takvih serija gdje se kriminal, sex, droga i familija zamotaju u jedan paket.
Sopranosi su nesto najjace sto je moglo da se desi odkad je vijeka i naroda. Toliko me serija pogodila da mi je muka bilo mjesec dana sto sam je pregledao...

BBad jednostavno nema "ono nesto" da te natjera da zalis sto se blizi kraj...

I dan danas znam pogledat nasumice Sopranose i legendarni kraj "Don't stop believing":smile:
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Altsa

#611 Re: Breaking Bad

Post by Altsa »

irac300 wrote:Uz svo uvažavanje prema fanovima ove serije, zbog čijih sam i preporuka započeo gledati istu, moram reći da sam prekinuo gledanje u drugoj sezoni. Jednostavno, iako serija ima zanimljivu priču, odličnu glumu..ali je pre, prespora. Tako da sam ostatak izbrisao.
i meni je to jedina zamjerka...malo je prespora za moj ukus...ali ipak cu je odgledati do kraja :D
harač

#612 Re: Breaking Bad

Post by harač »

*ebli mater svoju, ponovo mu ne dadoše zlatni globus
dakine

#613 Re: Breaking Bad

Post by dakine »

harač wrote:*ebli mater svoju, ponovo mu ne dadoše zlatni globus
ko dobi bgt?
harač

#614 Re: Breaking Bad

Post by harač »

onaj iz homelanda, po drugi put

p.s.

za drugu sezonu je možda i zaslužio ("Q/A" je vjerovatno vrh njegove glumačke karijere), ali četvrta sezona BB je nenadmašiva što se tiče preobražaja lika)
Last edited by harač on 15/01/2013 14:47, edited 1 time in total.
dakine

#615 Re: Breaking Bad

Post by dakine »

ebo ih Damian Lewis :sad: hvala na odg :)
Gentleman

#616 Re: Breaking Bad

Post by Gentleman »

dakine wrote:ebo ih Damian Lewis :sad: hvala na odg :)
Damian Lewis
Band of Brothers
http://www.imdb.com/title/tt0185906/
Life
http://www.imdb.com/title/tt0874936/
Homeland
http://www.imdb.com/title/tt1796960/
Vjerovatno nisi gledao ni jednu od ovih serija u kojim ovaj glumac ucestvuje.
Moj ti je savjet da pogledas pa onda komentarises i ocjenjujes doticnog glumca :mrgreen:
KPNCTNJAH

#617 Re: Breaking Bad

Post by KPNCTNJAH »

Image

Ovo je on kad je bio mladji, zbog toga je odlucio da glumi mangupa u serijama :D

Band of Brothers je odlicna serija, kao i Pacific... te druge dvije nisam gledao...

Edit: tek sad vidim da je ovo tema o Breaking Bad :mrgreen:
dezurni_ucenik

#618 Re: Breaking Bad

Post by dezurni_ucenik »

Osim Korn.a,evo Pinkmana i kod Everlasta na spotu White Trash Beautiful

So What!

#619 Re: Breaking Bad

Post by So What! »

Gentleman wrote:
dakine wrote:ebo ih Damian Lewis :sad: hvala na odg :)
Damian Lewis
Band of Brothers
http://www.imdb.com/title/tt0185906/
Life
http://www.imdb.com/title/tt0874936/
Homeland
http://www.imdb.com/title/tt1796960/
Vjerovatno nisi gledao ni jednu od ovih serija u kojim ovaj glumac ucestvuje.
Moj ti je savjet da pogledas pa onda komentarises i ocjenjujes doticnog glumca :mrgreen:
Ja ga se sjećam više kao Lt. Neila Loughreya iz vremena kada se na našim televizijama vrtio BBC-ev film Warriors ili Ratnici koji govori o UN-ovom vječitom kurvaluku i nijemim posmatranjem etničkog čišćenja Lašvanske Doline. Kasnije je postao dosta poznatiji, meni je extra odradio ulogu ubice/pekara u filmu Pekar te je dobar bio i u Band of Brothers.

Nazad na temu, zašto mi ovoliko pišemo po ovoj temi pa ima još 5 mjeseci kada bi nam ovi sa AMC-a pustili samo nešto. :D
hladno

#620 Re: Breaking Bad

Post by hladno »

So What! wrote:
Ja ga se sjećam više kao Lt. Neila Loughreya iz vremena kada se na našim televizijama vrtio BBC-ev film Warriors ili Ratnici koji govori o UN-ovom vječitom kurvaluku i nijemim posmatranjem etničkog čišćenja Lašvanske Doline. Kasnije je postao dosta poznatiji, meni je extra odradio ulogu ubice/pekara u filmu Pekar te je dobar bio i u Band of Brothers.

Jel to ono kad se na kraju vrati kući pa ženi šakom izbije vilicu? :roll:
So What!

#621 Re: Breaking Bad

Post by So What! »

hladno wrote:
So What! wrote:

Jel to ono kad se na kraju vrati kući pa ženi šakom izbije vilicu? :roll:
Ma joj ne mogu se nešto sjetit toga, znam za ovu scenu iz tog filma:

seln

#622 Re: Breaking Bad

Post by seln »

A da se mi ipak vratimo na temu?
dezurni_ucenik

#623 Re: Breaking Bad

Post by dezurni_ucenik »

11.avgusta ide zadnjih 8 epizoda-

Gustavo Fringe pardon Giancarlo Esposito u traileru za igru klix

http://www.ign.com/videos/2013/05/23/de ... e=facebook
PrtSer

#624 Re: Breaking Bad

Post by PrtSer »

Najbolja serija ikad, bez ikakve konkurencije.
DON_eARL

#625 Re: Breaking Bad

Post by DON_eARL »

S05E09 - The Decision
(Airs in 2 months, 3 days)

Još malo. :D
Post Reply