kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Loulou

#601 Re: kad sam bio mali

Post by Loulou »

medvjed23 wrote:Možda i sad leti svodom
izumrla ptica dodo :D
a po Zemlji njena sjena
kruži kao opomena :D
PalaSa Marsa

#602 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

Chmoljo, jel'de kad si bio mala su ti poispadali zubi? :roll: :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#603 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

PalaSa Marsa wrote:Chmoljo, jel'de kad si bio mala su ti poispadali zubi? :roll: :D
:mrgreen:

sjetih se nečega...

dharma

#604 Re: kad sam bio mali

Post by dharma »

Sad se sjetih. Kad sam bila mala mislila sam da je lezeci policajac osoba koja lezi kraj ceste i gleda u auta :-)
VenomousV

#605 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

dharma wrote:Sad se sjetih. Kad sam bila mala mislila sam da je lezeci policajac osoba koja lezi kraj ceste i gleda u auta :-)

i ja!!

i onda kad neko kaze eno lezeci policajac ja se ubijem razgledajuci gdje lezi taj policajac :lol:
HomeSweetHome

#606 Re: kad sam bio mali

Post by HomeSweetHome »

milion puta hvala za ovu fenomenalnu temu :)
astala_vistala

#607 Re: kad sam bio mali

Post by astala_vistala »

Kada sam bio mali najvise sam volio igrati muza i zene sa DRUGARICAMA :D :D
smurf

#608 Re: kad sam bio mali

Post by smurf »

Kad sam bio mali isao sam sa nanom na pijacu kod Vijecnice i tamo je vazda ciko krupnog glasa vikao "Evo kesa EVO KEEESAAAAAAAA!!!" Vracali bismo se taksijem, nana se pravdala kako njeno unuce sjedne na trotoar i kaze da ne moze vise hodati... Nije daleko kuca, ali valja uzbrdo sa cekerima tabanati i to je bilo OK. Vjerovatno bih i ja sve to prihvatio da nana nije prepricavala to i kada sam narastao i jednom je ja priupitah a zasto smo mi isli prema Latinskoj cupriji kada smo mogli presjeci kod skole i doci na po' puta :D
ljubav_aha

#609 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

kad sam bila mala : mislila sam da su sve japanke izgledom kao geishe :lol:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#610 Re: kad sam bio mali

Post by Pera Trta »

Prije ravno 21 godinu (dakle, uoči nove 1990. godine) za djecu je sve bilo u znaku ove kasete:

Kaseta je bila prisutna skoro u svakom domaćinstvu, jer je bila nezaobilazan artikal novogodišnjih paketića koje je sindikalni Deda Mraz dijelio nama djeci u preduzećima naših roditelja. Tako smo npr. ja i brat imali 4 kasete :D
Nemilice se reklamirala na TV-u, naročito u nedjeljnom dječijem programu TVSA pod nazivom ZZZZ (Zrnca znanja zabave i zeze) gdje su u više navrata gostovali skoro svi učesnici. Sve smo pjesma znali naizust, a o ozbiljnosti projekta govorila su i imena ljudi koji su pjevali na njoj, od kojih su mnogi bili vodeće zvijezde tadašnje pop-rock, TV i pozorišne scene. Zaista impresivno zvuči podatak da su se na istom mjestu našla imena poput Neleta Karajlića, Branka Đurića, Tife, Bore Đorđevića, Borisa Šibera, Josipa Pejakovića i mogih drugih. Gotovo sve pjesme bile su obrade svjetskih rock standarda ali sa originalnim i duhovitim tekstovima koji ne vrijeđaju dječiju inteligenciju. Sponzor kasete bio je "Sarabon", što je bila novina u to vrijeme, kada je u jeku bio Markovićev (neuspio) pokušaj uvođenja tržišne ekonomije u posrnulu privredu države na umoru.
Sve u svemu, lijepe uspomene. Slušajte i uživajte!
sheilak

#611 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

legionarka wrote::) nasmijah se do suza s ovom temom..

Ja kad sam bila mala mislila sam da su vrapci djeca od golubova (valjda sto su stalno skupa bili u malom parku :)
Jela sam plastelin, krede i kolace od pjeska.. mrzila kad nam u vrticu stave pire u supu ako nismo dovoljno brzo pojeli, mislila da ce mi mama umrijet ako dobijem 4 us koli (sad kad se sjetim toga, mami ne mogu da halalim :roll: , trauma teska), povjerovala tati kad mi je rekao da je moja mini kornjaca Behka otisla da snima film na moru, kad je jadna Behkica umrla, snimala radio emsije na kasetofonu sa drugaricom (i dan danas ih imam)...kad sam bila gost u nekom djecijem tv programu sa deda mrazom, pita mene deda mraz znam li ja neku pjesmicu... naravno rekoh i ¨prsti, prsti bijela staza, jebo deda mraza¨... to mi je ujedno bilo i posljednje televizijsko pojavljivanje :D

Ja sam mislila da su mandarine male narandze, koje su ubrane prije nego sto su narasle. :D
Pravila sam kolace od blata ili gline, katrana, teljve, mlijeka i secera, a ponekad i jaja. :-D Nisam ih doduse jela.

Djeda Mrazu sam pjevala "Djede, djede, ko te...", tiho da niko ne cuje. To sam cula negdje na TV-u, a cinilo mi se prikladnim jer sam odmah skontala da je Djed Mraz zapravo cika Branko iz Opstine i da necu dobiti sve sto sam si zamislila.:D
ja.neron

#612 Re: kad sam bio mali

Post by ja.neron »

u obdaništu bi kad nam vaspitačice pustile ovu pjesmu istoga trena bi nastalo opšte ludilo među 30-tak djece i nismo prestajali skakati i pjevati je dok ne padnemo s nogu od umora nakon bezbroj ponovnog puštanja pjesme ispočetka :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Šef

#613 Re: kad sam bio mali

Post by Šef »

Obožavao sam gužvu na Markalama u rano, prohladno, subotnje jutro. Miris svježeg povrća i toplinu pereca, zvonce tramvaja, miris mesa i sira iz Tržnice. U Tržnicu sam ulazio maksuz da udišem. :D
suncica24

#614 Re: kad sam bio mali

Post by suncica24 »

Ja sam obozavala miris krofni, s cokoladom, u onoj "trafici", crvenoj (znate kakve su one stare trafike bile) kod Ekonomije :P
Polomila sam se da nadjem te krofnice bilo gdje, od Vardara pa do Triglava, i dalje, ali bez rezultata. Sada se tjesim belgijskim vaflima sa cokoladom i jagodama, kada imam priliku. :D

Ja sam kao mala odradila sve vrste i oblike testova inteligencije. "Zahvaljujuci" mojoj mami koja je vjezbala struku na jadnom djetetu, sada mrzim bilo kakve kockice koje se sklapaju u odredjene oblike za odredjeno vrijeme, kolutice, nizove brojeva kojima fali bas jedan broj i ostale enigme.
Tako da imam opravdanje za sopstvenu glupost :D

I da, kada sam bila mala, kao prvorodjence, na moru sam isla na "plivanje" u slijedecem aranzmanu:
- kupaci kostimcic
- bijela majica
- sesiric
- naramenice
- slauf
- carapice
- djeciji camac
- peskiric na dnu camca
- mama i tata uz camac da cedo slucajno ne dodirne vodu :D
Mogu samo zamisliti tu scenu... sreca pa je se ne sjecam i nemam posljedica :D
Kasnije sam naucila plivati tako da bi me tata odvukao u na pucinu i pustio da plivam pored njega. prvi put, vriska, drugi put sam mahala da me uhvati da se malo odmorim, treci put je bilo "ode Mujica u mornare" :D

PS: Mladji brat je upoznao more tako sto su ga kao sestomjesecnu bebu, bez ikakvih kerefeka, stavili u more da pluta, sa rukama postavljenim ispod. Eno ga sad preplivao (i ispreskakao) nas sve zajedno :oops:
Šef

#615 Re: kad sam bio mali

Post by Šef »

suncica24 wrote:Ja sam obozavala miris krofni, s cokoladom, u onoj "trafici", crvenoj (znate kakve su one stare trafike bile) kod Ekonomije :P
Čini mi se da su se zvale Galete ili se "trafika" tako zvala. :D Bile su fabulozne. :thumbup: Ali kakva je bila pljeskavica kod Druge gimnazije... :-) Znali smo samo zbog te pljeskavice luftat iz škole. :)
Qler

#616 Re: kad sam bio mali

Post by Qler »

Pera Trta wrote:Prije ravno 21 godinu (dakle, uoči nove 1990. godine) za djecu je sve bilo u znaku ove kasete:

Kaseta je bila prisutna skoro u svakom domaćinstvu, jer je bila nezaobilazan artikal novogodišnjih paketića koje je sindikalni Deda Mraz dijelio nama djeci u preduzećima naših roditelja. Tako smo npr. ja i brat imali 4 kasete :D
Nemilice se reklamirala na TV-u, naročito u nedjeljnom dječijem programu TVSA pod nazivom ZZZZ (Zrnca znanja zabave i zeze) gdje su u više navrata gostovali skoro svi učesnici. Sve smo pjesma znali naizust, a o ozbiljnosti projekta govorila su i imena ljudi koji su pjevali na njoj, od kojih su mnogi bili vodeće zvijezde tadašnje pop-rock, TV i pozorišne scene. Zaista impresivno zvuči podatak da su se na istom mjestu našla imena poput Neleta Karajlića, Branka Đurića, Tife, Bore Đorđevića, Borisa Šibera, Josipa Pejakovića i mogih drugih. Gotovo sve pjesme bile su obrade svjetskih rock standarda ali sa originalnim i duhovitim tekstovima koji ne vrijeđaju dječiju inteligenciju. Sponzor kasete bio je "Sarabon", što je bila novina u to vrijeme, kada je u jeku bio Markovićev (neuspio) pokušaj uvođenja tržišne ekonomije u posrnulu privredu države na umoru.
Sve u svemu, lijepe uspomene. Slušajte i uživajte!
Ja i danas negdje imam ovu kasetu, a imam i na kompu u mp3 :) cak mi je i zvono na mobu bilo Strasni kapetan (ih ti mi bio kapetan, ti mi bila kap'tanica" :D
HomeSweetHome

#617 Re: kad sam bio mali

Post by HomeSweetHome »

Mastala sam da me zaborave u Robnoj kuci, i da cijelu noc lutam po njoj, a narocito po odjelu s igrackama.

Mislila sam da u semaforu sjedi mali ciko koji stalno pali i gasi svjetla.

Najvise na svijetu sam voljela otici u Pionirsku i sita se ispricati sa figurama Miki i Mini Mouse koje su nekad tamo stajale.

Bila sam ubijedjena da kad stavim mamin karmin niko ne vidi da sam ja mala i koliko imam godina.

Govorila da cu kad porastem biti rudar, a mama mi zbog toga padala u nesvijest.

Kad sam krenula u skolu, poslije par dana dosla iz skole bez torbe (sjecam se da je bila roza, kockasta, i imala je velike macije oci na kopcama, ruzna do bola a isto toliko i teska), kad me nana pitala gdje su mi stvari, ja lijepo obrazlozim "u skoli, nisam luda da ih stvaki dan nosim tamo-'vamo"... Onda nana otisla da je pokupi...

Nije proslo mnogo, jedan dan uciteljica zove mamu na telefon na pos'o, sva u panici, nema djeteta! Kako nema, fino nema. Pa je l' doslo dijete u skolu? Jest. Mama dolazi, sva istraumirana, u medjuvremenu mene nasli na spratu iznad u drugoj ucionici :) Pita me mama sto sam otisla u drugi razred, ne konta jesam li zalutala ili sta, kad ja fino ko iz topa: "dodijalo mi vise biti prvi razred, hocu sad da budem drugi"
duh_sa_sjekirom

#618 Re: kad sam bio mali

Post by duh_sa_sjekirom »

Meni je bila najdraža reklama za Kraš Express:
"Ujutro za dobar dan, uvečer za dobar san" :lol: :lol: :lol:
Drugo značenje iste sam shvatio tek kad sam malo odrastao :D
medvjed23

#619 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

:skoljka: sjetih se i ja nečega :skoljka:

blue_sky

#620 Re: kad sam bio mali

Post by blue_sky »

Kad sam bila mala mislila sam da se sve rijeke na svijetu zovu Neretva :oops: :D
Mislila sam da se kaze doBiđenja :-) :lol:
A mirisa prodavnica se i danas sjecam :-D
elizabeth a

#621 Re: kad sam bio mali

Post by elizabeth a »

blue_sky wrote:Kad sam bila mala mislila sam da se sve rijeke na svijetu zovu Neretva :oops: :D
I ja sam isto za Bosnu mislila :D

Sjećam se jednom, u prvom srednje, vraćam se ja kući s nekoliko prijateljica i ova jedna nam prepričava neki američki film, i uglavnom na kraju filma neko auto završi u rijeci, a ona nama kaže: ''I ide, ide auto i pravo u Bosnu!'' :-) :lol: :lol:
PalaSa Marsa

#622 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

Sjetih se.. kad sam bila mala :D , ja i moja "raja" smo kontali da ako krenemo kopat rupu u zemlji da tako kopajuci mozemo doci na drugi kraj zemljine kugle. :-) :D
frfi.

#623 Re: kad sam bio mali

Post by frfi. »

blue_sky wrote:Kad sam bila mala mislila sam da se sve rijeke na svijetu zovu Neretva :oops: :D
:-D :-D ja sam mislila da su svi strani jezici zapravo engleski :-D :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#624 Re: kad sam bio mali

Post by Chmoljo »

ja sam mislio da se dvocifreni brojevi čitaju zasebno...

kada su mi objasnili, u stvari ubijedili, da 11 jeste "jedan'est" (jedva), bila je neka utakmica predratne lige, i spiker javlja da se završilo "jedan, jedan", a ja pun sebe i obogaćen novim znanjem rekao: "jest gluuuuuuuup, jedane'st bolan" :roll: :mrgreen:
nista novo

#625 Re: kad sam bio mali

Post by nista novo »

Kad sam bio mali, reko mi je deda, samo ti navali nema koja ne da....
Post Reply