a po Zemlji njena sjenamedvjed23 wrote:Možda i sad leti svodom
izumrla ptica dodo
kruži kao opomena
a po Zemlji njena sjenamedvjed23 wrote:Možda i sad leti svodom
izumrla ptica dodo
PalaSa Marsa wrote:Chmoljo, jel'de kad si bio mala su ti poispadali zubi?![]()
dharma wrote:Sad se sjetih. Kad sam bila mala mislila sam da je lezeci policajac osoba koja lezi kraj ceste i gleda u auta
legionarka wrote:nasmijah se do suza s ovom temom..
Ja kad sam bila mala mislila sam da su vrapci djeca od golubova (valjda sto su stalno skupa bili u malom parku
Jela sam plastelin, krede i kolace od pjeska.. mrzila kad nam u vrticu stave pire u supu ako nismo dovoljno brzo pojeli, mislila da ce mi mama umrijet ako dobijem 4 us koli (sad kad se sjetim toga, mami ne mogu da halalim, trauma teska), povjerovala tati kad mi je rekao da je moja mini kornjaca Behka otisla da snima film na moru, kad je jadna Behkica umrla, snimala radio emsije na kasetofonu sa drugaricom (i dan danas ih imam)...kad sam bila gost u nekom djecijem tv programu sa deda mrazom, pita mene deda mraz znam li ja neku pjesmicu... naravno rekoh i ¨prsti, prsti bijela staza, jebo deda mraza¨... to mi je ujedno bilo i posljednje televizijsko pojavljivanje
Čini mi se da su se zvale Galete ili se "trafika" tako zvala.suncica24 wrote:Ja sam obozavala miris krofni, s cokoladom, u onoj "trafici", crvenoj (znate kakve su one stare trafike bile) kod Ekonomije![]()
Ja i danas negdje imam ovu kasetu, a imam i na kompu u mp3Pera Trta wrote:Prije ravno 21 godinu (dakle, uoči nove 1990. godine) za djecu je sve bilo u znaku ove kasete:
Kaseta je bila prisutna skoro u svakom domaćinstvu, jer je bila nezaobilazan artikal novogodišnjih paketića koje je sindikalni Deda Mraz dijelio nama djeci u preduzećima naših roditelja. Tako smo npr. ja i brat imali 4 kasete![]()
Nemilice se reklamirala na TV-u, naročito u nedjeljnom dječijem programu TVSA pod nazivom ZZZZ (Zrnca znanja zabave i zeze) gdje su u više navrata gostovali skoro svi učesnici. Sve smo pjesma znali naizust, a o ozbiljnosti projekta govorila su i imena ljudi koji su pjevali na njoj, od kojih su mnogi bili vodeće zvijezde tadašnje pop-rock, TV i pozorišne scene. Zaista impresivno zvuči podatak da su se na istom mjestu našla imena poput Neleta Karajlića, Branka Đurića, Tife, Bore Đorđevića, Borisa Šibera, Josipa Pejakovića i mogih drugih. Gotovo sve pjesme bile su obrade svjetskih rock standarda ali sa originalnim i duhovitim tekstovima koji ne vrijeđaju dječiju inteligenciju. Sponzor kasete bio je "Sarabon", što je bila novina u to vrijeme, kada je u jeku bio Markovićev (neuspio) pokušaj uvođenja tržišne ekonomije u posrnulu privredu države na umoru.
Sve u svemu, lijepe uspomene. Slušajte i uživajte!
I ja sam isto za Bosnu mislilablue_sky wrote:Kad sam bila mala mislila sam da se sve rijeke na svijetu zovu Neretva![]()
![]()
blue_sky wrote:Kad sam bila mala mislila sam da se sve rijeke na svijetu zovu Neretva![]()
![]()