Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
frngla
#601 Re: Škoda all about
To je greška na octaviama, mislim da je rješavaju u garanciji besplatno...
-
Adoxxx
#602 Re: Škoda all about
Na kojem otpadu u Sarajevu mogu naci prednje desno staklo (gamad lopovska) za fabiju mk1?? HITNO
-
ahmedkadic
#603 Re: Škoda all about
2007. godište je, nije ova nova facelift...a da nije još slučajno do onih dihtunga oko vrata što budu? 
-
frngla
#604 Re: Škoda all about
nije, vec kod leptiraahmedkadic wrote:2007. godište je, nije ova nova facelift...a da nije još slučajno do onih dihtunga oko vrata što budu?
na skoro svakom vecem, mada savjetujem (bez reklame) da prvo provjeris u kiseljaku ko šiljeAdoxxx wrote:Na kojem otpadu u Sarajevu mogu naci prednje desno staklo (gamad lopovska) za fabiju mk1?? HITNO
- Šunj
-
sabih05
#606 Re: Škoda all about
Iako sam veliki fan Oktavije, sa zaljenjem moram konstatovati da, sto se dizajna tice, Skoda debelo zaostaje za konkurencijom (posebno Citroen i Opel, cak i Hyundai i Kia). Od nove Oktavije sam ocekivao puno vise.
-
goran16v
#607 Re: Škoda all about
Sto se plavog auta na slici tice, auto je maskiran upravo iz razloga da dizajn ostane nepoznat koliko je mogice do prezentacije
- Maystor
#608 Re: Škoda all about
Nova Octavia sasvim lijepo izgleda. Novinari autobilda i whatcar-a su već provozali prototip i utisci su jako pozitivni. Pogotovo kad je u pitanju kvalitet materijala u unutrašnjosti.
Na ovoj slici je finalni izgled samo malo zamaskiran:

Evo kako izgleda u unutrašnjosti:

photo sharing
Informacije o dimenzijama su još uvijek nepouzdane. Za dužinu se spominju brojevi od 466 do 480 cm, a za međuosovinski razmak 269 cm (a možda i više). Takođe se spominje gepek od 590 litara.
Na ovoj slici je finalni izgled samo malo zamaskiran:

Evo kako izgleda u unutrašnjosti:

photo sharing
Informacije o dimenzijama su još uvijek nepouzdane. Za dužinu se spominju brojevi od 466 do 480 cm, a za međuosovinski razmak 269 cm (a možda i više). Takođe se spominje gepek od 590 litara.
- mayab
#609 Re: Škoda all about
Jeste jos pomalo maskirana, ali se dobro moze vidjeti izgled prednjih farova, zadnjih svjetala, usjeka zadnjih vrata...

-
goran16v
#610 Re: Škoda all about
Vidi se da su tapetama sakrili i oblik svjetala naprijed, a nazad i obilk i grafiku tj. izlijepili ih takoda izgledaju kao na A5.
-
citroen xm
#611 Re: Škoda all about
Pa iskreno bez obzira na maskiranje koje je minimalno, ovo i liči na blagi redizajn A5 koja je meni dizajnerski mnogo uspješnija naprijed od aktuelnog modela. Ne znam za promjene veličine, ali dosadno pa dosadno. Totalno nemaštovito. Kada ovo kažem ne mislim na tehničke osobine koje tek treba da se saznaju.
-
fluidni
#612 Re: Škoda all about
Ala meni lici na stari Toledo
Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk 2
Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk 2
- Maystor
#613 Re: Škoda all about
U tvom mentalnom sklopu ovo je dosadno. Za mene je odlično, dizajn kakav i treba biti: konvencionalan, smiren, pravilnih linija i savršene ergonomije. To je ono što ljudi očekuju od volkswagenovih vozila. Jedina njihova marka koja odstupa od toga i ide na kartu razigranog dizajna je seat, i pri tome je jedina marka koncerna kojoj ne ide dobro (mada ja lično nemam ništa protiv seata, novi leon je prelijep).citroen xm wrote:Pa iskreno bez obzira na maskiranje koje je minimalno, ovo i liči na blagi redizajn A5 koja je meni dizajnerski mnogo uspješnija naprijed od aktuelnog modela. Ne znam za promjene veličine, ali dosadno pa dosadno. Totalno nemaštovito. Kada ovo kažem ne mislim na tehničke osobine koje tek treba da se saznaju.
A tehničke osobine se već znaju, iste su kao u audiju a3 i golfu (to kažu novinari whatcara koji su testirali auto).
Evo još jedna slika unutrašnjosti, mada je djelimično zamaskirana:

image ru
-
530i
#614 Re: Škoda all about
Bezveze dizajn, bolji je i ovaj novi rapid...
-
citroen xm
#615 Re: Škoda all about
Ako je tebi odlično, onda OK. Ako možeš kupi i vozi. Meni je dosadno i bezidejno. Ima i drugih auta koja nisu razigrana pa sasvim lijepo izgledaju. Seat je neuspjela kopija Alfe.Maystor wrote: U tvom mentalnom sklopu ovo je dosadno. Za mene je odlično, dizajn kakav i treba biti: konvencionalan, smiren, pravilnih linija i savršene ergonomije. To je ono što ljudi očekuju od volkswagenovih vozila. Jedina njihova marka koja odstupa od toga i ide na kartu razigranog dizajna je seat, i pri tome je jedina marka koncerna kojoj ne ide dobro (mada ja lično nemam ništa protiv seata, novi leon je prelijep).
A tehničke osobine se već znaju, iste su kao u audiju a3 i golfu (to kažu novinari whatcara koji su testirali auto).
image ru
-
romeomoraprezivjeti
#616 Re: Škoda all about
Nova Octavia,novo razocarenje po pitanju dizajna.
U kvalitet ne sumnjam.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#617 Re: Škoda all about
Meni se cini po prvoj slici da ovaj auto ima veci medjuosovinski razmak od G7 i A3. I sada ima tipicni limuzinski izgled,osim ako nisu zadnja vrata na fazon Superba.mayab wrote:Jeste jos pomalo maskirana, ali se dobro moze vidjeti izgled prednjih farova, zadnjih svjetala, usjeka zadnjih vrata...
Cini mi se da Skoda Octavia ide u srednju klasu,barem po ovome sto se nazire,ali vidjet cemo.
-
goran16v
#618 Re: Škoda all about
Imas uber "mastoviti i uzbudljiv" C4 pa bujrum...citroen xm wrote: Ako je tebi odlično, onda OK. Ako možeš kupi i vozi. Meni je dosadno i bezidejno. Ima i drugih auta koja nisu razigrana pa sasvim lijepo izgledaju. Seat je neuspjela kopija Alfe.
- Maystor
#619 Re: Škoda all about
Najvjerovatnije i hoću. Ako ne pretjeraju sa cijenom, tj. ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.citroen xm wrote:Ako je tebi odlično, onda OK. Ako možeš kupi i vozi. Meni je dosadno i bezidejno. Ima i drugih auta koja nisu razigrana pa sasvim lijepo izgledaju. Seat je neuspjela kopija Alfe.Maystor wrote: U tvom mentalnom sklopu ovo je dosadno. Za mene je odlično, dizajn kakav i treba biti: konvencionalan, smiren, pravilnih linija i savršene ergonomije. To je ono što ljudi očekuju od volkswagenovih vozila. Jedina njihova marka koja odstupa od toga i ide na kartu razigranog dizajna je seat, i pri tome je jedina marka koncerna kojoj ne ide dobro (mada ja lično nemam ništa protiv seata, novi leon je prelijep).
image ru
Za alfu ne brini, preuzeće volkswagen i to
-
goran16v
#620 Re: Škoda all about
Mislim da od te ljubavi nece biti nista...Maystor wrote: ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.
-
sabanss
#621 Re: Škoda all about
goran16v wrote:Mislim da od te ljubavi nece biti nista...Maystor wrote: ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.
Za te pare cu je odmah kupiti sa tom opremom cu je odmah kupiti. Mada mislim da ni KIA ne moze dati toliko opreme za te pare.
Pogotovo ako Octavia ode u klasu vise...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#622 Re: Škoda all about
Maystor wrote:Najvjerovatnije i hoću. Ako ne pretjeraju sa cijenom, tj. ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.citroen xm wrote:Ako je tebi odlično, onda OK. Ako možeš kupi i vozi. Meni je dosadno i bezidejno. Ima i drugih auta koja nisu razigrana pa sasvim lijepo izgledaju. Seat je neuspjela kopija Alfe.Maystor wrote: U tvom mentalnom sklopu ovo je dosadno. Za mene je odlično, dizajn kakav i treba biti: konvencionalan, smiren, pravilnih linija i savršene ergonomije. To je ono što ljudi očekuju od volkswagenovih vozila. Jedina njihova marka koja odstupa od toga i ide na kartu razigranog dizajna je seat, i pri tome je jedina marka koncerna kojoj ne ide dobro (mada ja lično nemam ništa protiv seata, novi leon je prelijep).
image ru
Za alfu ne brini, preuzeće volkswagen i to
Je li to u slobodno vrijeme predajes i ekonomistima
- johntra
#623 Re: Škoda all about
je li se ovo opet sanja o Octaviji i višoj klasi? 
-
citroen xm
#624 Re: Škoda all about
Ne kontam u čemu je tvoj problem. Dotičnu marku i model nisam ni spomenuo. Izgleda da ovde niko ne smije reći ništa i nimalo protiv VAG grupe jer odma bude strijljan. Oprosti, ali u pravilima foruma to nisam nigdje pročitao.goran16v wrote:
Imas uber "mastoviti i uzbudljiv" C4 pa bujrum...
-
goran16v
#625 Re: Škoda all about
Nema problema, Octavia je dosadna i nemastovita. Za razliku od nje imas jako dizajnerski napredan, mastovit i uzbudljiv (sad skotaj sam da li je ovo ironija ili istina) Citroen C4 tako da na ovoj temi nema nista interesantno za tebe.citroen xm wrote:Ne kontam u čemu je tvoj problem. Dotičnu marku i model nisam ni spomenuo. Izgleda da ovde niko ne smije reći ništa i nimalo protiv VAG grupe jer odma bude strijljan. Oprosti, ali u pravilima foruma to nisam nigdje pročitao.goran16v wrote:
Imas uber "mastoviti i uzbudljiv" C4 pa bujrum...