Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frngla

#601 Re: Škoda all about

Post by frngla »

To je greška na octaviama, mislim da je rješavaju u garanciji besplatno...
Adoxxx

#602 Re: Škoda all about

Post by Adoxxx »

Na kojem otpadu u Sarajevu mogu naci prednje desno staklo (gamad lopovska) za fabiju mk1?? HITNO
ahmedkadic

#603 Re: Škoda all about

Post by ahmedkadic »

2007. godište je, nije ova nova facelift...a da nije još slučajno do onih dihtunga oko vrata što budu? :?
frngla

#604 Re: Škoda all about

Post by frngla »

ahmedkadic wrote:2007. godište je, nije ova nova facelift...a da nije još slučajno do onih dihtunga oko vrata što budu? :?
nije, vec kod leptira
Adoxxx wrote:Na kojem otpadu u Sarajevu mogu naci prednje desno staklo (gamad lopovska) za fabiju mk1?? HITNO
na skoro svakom vecem, mada savjetujem (bez reklame) da prvo provjeris u kiseljaku ko šilje
Šunj

#605 Re: Škoda all about

Post by Šunj »

sabih05

#606 Re: Škoda all about

Post by sabih05 »

Iako sam veliki fan Oktavije, sa zaljenjem moram konstatovati da, sto se dizajna tice, Skoda debelo zaostaje za konkurencijom (posebno Citroen i Opel, cak i Hyundai i Kia). Od nove Oktavije sam ocekivao puno vise.
goran16v

#607 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Sto se plavog auta na slici tice, auto je maskiran upravo iz razloga da dizajn ostane nepoznat koliko je mogice do prezentacije
Maystor

#608 Re: Škoda all about

Post by Maystor »

Nova Octavia sasvim lijepo izgleda. Novinari autobilda i whatcar-a su već provozali prototip i utisci su jako pozitivni. Pogotovo kad je u pitanju kvalitet materijala u unutrašnjosti.
Na ovoj slici je finalni izgled samo malo zamaskiran:
Image
Evo kako izgleda u unutrašnjosti:
Image
photo sharing
Informacije o dimenzijama su još uvijek nepouzdane. Za dužinu se spominju brojevi od 466 do 480 cm, a za međuosovinski razmak 269 cm (a možda i više). Takođe se spominje gepek od 590 litara.
mayab

#609 Re: Škoda all about

Post by mayab »

Jeste jos pomalo maskirana, ali se dobro moze vidjeti izgled prednjih farova, zadnjih svjetala, usjeka zadnjih vrata...

Image
Image
Image
Image
goran16v

#610 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Vidi se da su tapetama sakrili i oblik svjetala naprijed, a nazad i obilk i grafiku tj. izlijepili ih takoda izgledaju kao na A5.
citroen xm

#611 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Pa iskreno bez obzira na maskiranje koje je minimalno, ovo i liči na blagi redizajn A5 koja je meni dizajnerski mnogo uspješnija naprijed od aktuelnog modela. Ne znam za promjene veličine, ali dosadno pa dosadno. Totalno nemaštovito. Kada ovo kažem ne mislim na tehničke osobine koje tek treba da se saznaju.
fluidni

#612 Re: Škoda all about

Post by fluidni »

Ala meni lici na stari Toledo

Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk 2
Maystor

#613 Re: Škoda all about

Post by Maystor »

citroen xm wrote:Pa iskreno bez obzira na maskiranje koje je minimalno, ovo i liči na blagi redizajn A5 koja je meni dizajnerski mnogo uspješnija naprijed od aktuelnog modela. Ne znam za promjene veličine, ali dosadno pa dosadno. Totalno nemaštovito. Kada ovo kažem ne mislim na tehničke osobine koje tek treba da se saznaju.
U tvom mentalnom sklopu ovo je dosadno. Za mene je odlično, dizajn kakav i treba biti: konvencionalan, smiren, pravilnih linija i savršene ergonomije. To je ono što ljudi očekuju od volkswagenovih vozila. Jedina njihova marka koja odstupa od toga i ide na kartu razigranog dizajna je seat, i pri tome je jedina marka koncerna kojoj ne ide dobro (mada ja lično nemam ništa protiv seata, novi leon je prelijep).
A tehničke osobine se već znaju, iste su kao u audiju a3 i golfu (to kažu novinari whatcara koji su testirali auto).
Evo još jedna slika unutrašnjosti, mada je djelimično zamaskirana:
Image
image ru
530i

#614 Re: Škoda all about

Post by 530i »

Bezveze dizajn, bolji je i ovaj novi rapid...
citroen xm

#615 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Maystor wrote: U tvom mentalnom sklopu ovo je dosadno. Za mene je odlično, dizajn kakav i treba biti: konvencionalan, smiren, pravilnih linija i savršene ergonomije. To je ono što ljudi očekuju od volkswagenovih vozila. Jedina njihova marka koja odstupa od toga i ide na kartu razigranog dizajna je seat, i pri tome je jedina marka koncerna kojoj ne ide dobro (mada ja lično nemam ništa protiv seata, novi leon je prelijep).
A tehničke osobine se već znaju, iste su kao u audiju a3 i golfu (to kažu novinari whatcara koji su testirali auto).
Image
image ru
Ako je tebi odlično, onda OK. Ako možeš kupi i vozi. Meni je dosadno i bezidejno. Ima i drugih auta koja nisu razigrana pa sasvim lijepo izgledaju. Seat je neuspjela kopija Alfe.
romeomoraprezivjeti

#616 Re: Škoda all about

Post by romeomoraprezivjeti »

Nova Octavia,novo razocarenje po pitanju dizajna. :roll: U kvalitet ne sumnjam.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#617 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

mayab wrote:Jeste jos pomalo maskirana, ali se dobro moze vidjeti izgled prednjih farova, zadnjih svjetala, usjeka zadnjih vrata...

Image
Image
Image
Image
Meni se cini po prvoj slici da ovaj auto ima veci medjuosovinski razmak od G7 i A3. I sada ima tipicni limuzinski izgled,osim ako nisu zadnja vrata na fazon Superba.
Cini mi se da Skoda Octavia ide u srednju klasu,barem po ovome sto se nazire,ali vidjet cemo.
goran16v

#618 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote: Ako je tebi odlično, onda OK. Ako možeš kupi i vozi. Meni je dosadno i bezidejno. Ima i drugih auta koja nisu razigrana pa sasvim lijepo izgledaju. Seat je neuspjela kopija Alfe.
Imas uber "mastoviti i uzbudljiv" C4 pa bujrum...
Maystor

#619 Re: Škoda all about

Post by Maystor »

citroen xm wrote:
Maystor wrote: U tvom mentalnom sklopu ovo je dosadno. Za mene je odlično, dizajn kakav i treba biti: konvencionalan, smiren, pravilnih linija i savršene ergonomije. To je ono što ljudi očekuju od volkswagenovih vozila. Jedina njihova marka koja odstupa od toga i ide na kartu razigranog dizajna je seat, i pri tome je jedina marka koncerna kojoj ne ide dobro (mada ja lično nemam ništa protiv seata, novi leon je prelijep).
Image
image ru
Ako je tebi odlično, onda OK. Ako možeš kupi i vozi. Meni je dosadno i bezidejno. Ima i drugih auta koja nisu razigrana pa sasvim lijepo izgledaju. Seat je neuspjela kopija Alfe.
Najvjerovatnije i hoću. Ako ne pretjeraju sa cijenom, tj. ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.
Za alfu ne brini, preuzeće volkswagen i to :wink:
goran16v

#620 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Maystor wrote: ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.
Mislim da od te ljubavi nece biti nista...
sabanss

#621 Re: Škoda all about

Post by sabanss »

goran16v wrote:
Maystor wrote: ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.
Mislim da od te ljubavi nece biti nista...
:D

Za te pare cu je odmah kupiti sa tom opremom cu je odmah kupiti. Mada mislim da ni KIA ne moze dati toliko opreme za te pare.

Pogotovo ako Octavia ode u klasu vise...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#622 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

Maystor wrote:
citroen xm wrote:
Image
image ru
Najvjerovatnije i hoću. Ako ne pretjeraju sa cijenom, tj. ako se za 40 milja može dobiti top verzija sa svom opremom (uključujući i radarski kontrolisan tempomat, lane assistant s kamerom za prepoznavanje znakova i sve ostalo što ima golf 7) - kupujem.
Za alfu ne brini, preuzeće volkswagen i to :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Je li to u slobodno vrijeme predajes i ekonomistima
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
johntra

#623 Re: Škoda all about

Post by johntra »

je li se ovo opet sanja o Octaviji i višoj klasi? :D
citroen xm

#624 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Ne kontam u čemu je tvoj problem. Dotičnu marku i model nisam ni spomenuo. Izgleda da ovde niko ne smije reći ništa i nimalo protiv VAG grupe jer odma bude strijljan. Oprosti, ali u pravilima foruma to nisam nigdje pročitao.
goran16v

#625 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:
Ne kontam u čemu je tvoj problem. Dotičnu marku i model nisam ni spomenuo. Izgleda da ovde niko ne smije reći ništa i nimalo protiv VAG grupe jer odma bude strijljan. Oprosti, ali u pravilima foruma to nisam nigdje pročitao.
Nema problema, Octavia je dosadna i nemastovita. Za razliku od nje imas jako dizajnerski napredan, mastovit i uzbudljiv (sad skotaj sam da li je ovo ironija ili istina) Citroen C4 tako da na ovoj temi nema nista interesantno za tebe.
Post Reply