VW Passat vs ostali

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
B6Redhell

#601 Re: VW Passat vs ostali

Post by B6Redhell »

Trenutno imam Toyotu camry iz '98 sa nekih 270K km. Kupljena davno, Kvarova i popravki je naravno bilo pogotovo u zadnje vrijeme, nista strasno moram paziti na ulje ne pusi ali trosi na 2000km/1 litar ali opet ide.. Stvar u toyotinom uspjehu je provijerena kvaliteta bez novih inovacija npr. imam Passata B6 iz '08 god. sa turbopunjacem. direktnim ubrzgavanjem goriva elektronskom papucicom, elektronskom letvom volana sestostepenim mjenjacem i sto nekih klinaca. Dok jedna camry u istoj klasi i dalje fura 4 brzine mjenjac, anjspric ubrzgavanje goriva iz ranih '80, pokusali su sa elektronskom papucicom neznam kako im to ide a za ostalo da i ne pricam. Znaci nema novih inovacija. Gledam noviju Corollu ko' ono type s neka sportska verzija a pozadi dobosi, i tako te stvari. Neko od bliznjih ima ove neovije camryje :-D i tako pocne usporedba sa passatom :-D i dugi razgovori :-D Toyote imaju izdrzljive motore nema sta ali vjerujte jeftino su sklepane. gruba plastika unutra, sa obicno bezveze bojama. Prosjecni Ameri nemaju neki ukus u automobilizmu, vazno je da predju 15-20 hiljada bez mjenjanja ulja (sto vw ubija) njih ostalo ne interesuje. Americka toyota je auto za velike mase trenutno su kraljevi. Ali ja mislim ako ne poboljsaju dizajn (ja neki dan ugleda najnoviju corollu ja ruznog auta nije ni jetta lijepa ali brate corolla katastrofa) i ne pocnu sa novacijama nece moci dugo biti Number one..
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#602 Re: VW Passat vs ostali

Post by corolla02 »

jefferson wrote: Problem sa Totyotom je sto svoju prodaju su poceli u potpunosti zasnivati na pozudanosti, dok su sve ostalo zapostavili, dizajn, performanse itd, itd. Toyota Camry je OK auto, sve dok ne zaspes u njemu od kuce do posla.
Sto se tice Passata B7, s obzirom da sam ga imao priliku vozati, mogu samo reci da su naucili lekciju na Passatu B6!
OK, ti meni dodjes Camry i to onu SE a ti vozi sta got hoces; eto mirna Bosna, mislim jos vise Herzegovina :mrgreen:
jefferson

#603 Re: VW Passat vs ostali

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote: Problem sa Totyotom je sto svoju prodaju su poceli u potpunosti zasnivati na pozudanosti, dok su sve ostalo zapostavili, dizajn, performanse itd, itd. Toyota Camry je OK auto, sve dok ne zaspes u njemu od kuce do posla.
Sto se tice Passata B7, s obzirom da sam ga imao priliku vozati, mogu samo reci da su naucili lekciju na Passatu B6!
OK, ti meni dodjes Camry i to onu SE a ti vozi sta got hoces; eto mirna Bosna, mislim jos vise Herzegovina :mrgreen:
Ja se generalno osvrcem na Toyotina vozila. Prije neki dan sam se vozio u Camy V6, da sam se sam na sebe naljutio sto mi je ikad palo na pamet da to auto uvrstim u siri izbor potencijalnih kandidata kada sam kupovao Passata.
Vozaci Toyote i Lexusa su me poceli plasiti isto kao i vozaci starih Buicka, jer ja dugoooo ne vidje u Toyoti maldjahnu osobu!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#604 Re: VW Passat vs ostali

Post by corolla02 »

puno generalizacije i predrasude je kod tebe drug!
jefferson

#605 Re: VW Passat vs ostali

Post by jefferson »

corolla02 wrote:puno generalizacije i predrasude je kod tebe drug!
Ja sam isticem zapazanja ko vozi Toyote ( o Lexusima je suvisno pricati, iskljucujuci IS).
exliberal

#606 Re: VW Passat vs ostali

Post by exliberal »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:
Ja se generalno osvrcem na Toyotina vozila. Prije neki dan sam se vozio u Camy V6, da sam se sam na sebe naljutio sto mi je ikad palo na pamet da to auto uvrstim u siri izbor potencijalnih kandidata kada sam kupovao Passata.
Vozaci Toyote i Lexusa su me poceli plasiti isto kao i vozaci starih Buicka, jer ja dugoooo ne vidje u Toyoti maldjahnu osobu!
Moj Jefferson mozes ti sta god da pricas ali udobnijeg auta od Buick-a nema....imao sam jednog i to je ladja...ali fakat ladja od 2 tone koja lagano ide 120 ....nit cujes sta niti osjetis sta...
al ovo je tema o Passatima.
nego jedno pitanje.
Nemojte da mi se smijete ali koji je passat b6 ili b7 ?
Bullet Tooth Tony

#607 Re: VW Passat vs ostali

Post by Bullet Tooth Tony »

sta koji je :? , mislim ne kontam pitanje

B7
Image

B6
Image
exliberal

#608 Re: VW Passat vs ostali

Post by exliberal »

Bullet Tooth Tony wrote:sta koji je :? , mislim ne kontam pitanje

B7
Image

B6
Image

ma pitao sam dali je to neki poseban tip jer ja passate znam po onom....ovo je 2006 ovo 2011....ne po tim verzijama b6 b7....proguglao sam maloprije ali mi se nije dalo post brisat ;-)
corolla02

#609 Re: VW Passat vs ostali

Post by corolla02 »

ono gdje jefferson falls short :D je to da se moze povuci ista paralela i postoji kod ostalih proizvodjaca auta typa bmw 5 mercedes E ili bmw 7 ili S klasa i sl. koji su glomazniji te najcesce zaobidjeni od mladjih ljudi radi njihove velicine, potrosnje, i cijene.

i ta sva ista auta na cesti, gle slucajnosti, se voze uglavnom od strane amerikanaca sa njemackim DNA!
jefferson

#610 Re: VW Passat vs ostali

Post by jefferson »

corolla02 wrote:ono gdje jefferson falls short :D je to da se moze povuci ista paralela i postoji kod ostalih proizvodjaca auta typa bmw 5 mercedes E ili bmw 7 ili S klasa i sl. koji su glomazniji te najcesce zaobidjeni od mladjih ljudi radi njihove velicine, potrosnje, i cijene.

i ta sva ista auta na cesti, gle slucajnosti, se voze uglavnom od strane amerikanaca sa njemackim DNA!
Zaobidjeni od strane mladjih ljudi radi velicine? Da nije mozda jer mladji ljudi nemaju para da ih plate?
Sta tebi pade na pamet!
spreca

#611 Re: VW Passat vs ostali

Post by spreca »

Ja sam prije 2 godine kupio pasata mada je u opciji bio mondeo i camry ali ipak je pasat prevagnuo.sva tri sam probo prije kupovine.ja sam jako zadoboljan sa pasatom jedina mu je mana a to je onaj ventilator od grijanja kad tek ukljucis malo zuji i prestane .
Blobi

#612 Re: VW Passat vs ostali

Post by Blobi »

Bosnohercegovac wrote:Nece Passat da upali.

:lol:
Haha, odlican video. Bas me slatko nasmija. Svaka cast za ideju, ko god ovo smislio :). :thumbup: :thumbup:
Post Reply