Da li stavljate brnjicu svom psu?
Moderator: anex
-
zonbirile
#601 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
OK,tvoj stav ne kontam šta čekaju sa čiščenjem govana.davno su pametni ljudi skontali da je lakše izbiti pare vlasniku ljubimaca,nego vozaću.
-
skojotovski
#602 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
narode, hajde da se utalimo i finom ovom Zonbrille-u kupimo i poklonimo jednog psa. sta velite?
lik je hebeno isfrustriran, da ga malo relaksiramo...
- Cholina_Lokica
#603 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Pametnije se utaliti za sta za na belegiju, to je veci problem, to kad ima sve drugo prodje lakoskojotovski wrote:narode, hajde da se utalimo i finom ovom Zonbrille-u kupimo i poklonimo jednog psa. sta velite?
-
skojotovski
#604 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
ma, moze i to
Zonbrille, sta velis, jarane?
Zonbrille, sta velis, jarane?
-
zonbirile
#605 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
pasa sam do sada imao 4 kom.,a curica i više,i nije problem nabacite štogod na belegiju.Nego čim se takne u đep,prekida se diskusija/kakanje.Nego mangupi,fino cukce pa u park II gimnazije.Ja još ne vidjeh kera otkako su postavili table.
- Cholina_Lokica
#606 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Meni je daleko, ali cim budem imala vremena picim gore, taman za koju tuzbicu protiv kjkp rad da opucam, nije mi nikakav problemzonbirile wrote:pasa sam do sada imao 4 kom.,a curica i više,i nije problem nabacite štogod na belegiju.Nego čim se takne u đep,prekida se diskusija/kakanje.Nego mangupi,fino cukce pa u park II gimnazije.Ja još ne vidjeh kera otkako su postavili table.
-
zonbirile
#607 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
------------------------------------Cholina_Lokica wrote:Meni je daleko, ali cim budem imala vremena picim gore, taman za koju tuzbicu protiv kjkp rad da opucam, nije mi nikakav problemzonbirile wrote:pasa sam do sada imao 4 kom.,a curica i više,i nije problem nabacite štogod na belegiju.Nego čim se takne u đep,prekida se diskusija/kakanje.Nego mangupi,fino cukce pa u park II gimnazije.Ja još ne vidjeh kera otkako su postavili table.
ubij sve i vrati se sam.Sam protiv sistema,države.Izvini,nisu imali pravo postaviti table-po tvome?
- Cholina_Lokica
#608 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Ni prvi, ni posljednji put da dobijem tuzbu protiv drzave i sistema
Nadji zakon po kojem se ogranicava kretanje takvo?
- Friesian
#609 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
zasto bi isao tamo ako je zabranjeno dovoditi pse na to podrucje..?
kad kupljenje govana i stavljanje brnjice isto tako regulisano (dakle, kako treba) onda cu i to postovati.. do tad, trazi rupu u Zakonu koliko mozes
kad kupljenje govana i stavljanje brnjice isto tako regulisano (dakle, kako treba) onda cu i to postovati.. do tad, trazi rupu u Zakonu koliko mozes
-
zonbirile
#610 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
kretanje takvo ? Psi se ne tretiraju pod kretanje,ti možeš,ali bez psa,uostalom završi to sa državom.Stvar je stava,park je za ljude i djecu.
-
butros
#611 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Ja cu sutra donijet tablu, "DOZVOLJENO ZA PSE" i sta cemo onda? KJKP RAD je tu da cisti a ne da odredjuje ko kuda smije prolaziti...
- baby_angel
#612 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Bože Petra
Ne kontam volju ljudi da ispravljaju krive Drine u smislu nekih zakona tamo gdje najmanje treba. Pune novine nekakvih ubistava, a mi se ovdje koljemo oko brnjica. Kad bi se ovolika energija usmjerila na druge nedostatke ovog društva ja vjerujem da bi se i to sa brnjicama više poštovalo.
Evo ja predlažem da se donese poseban Zakon o brnjicama
ja ga opet neću poštovati.
Svoj stav sam davno objasnila, i evo kažem opet: svako ima pravo da nešto poštuje i ne poštuje. Ja sam se svjesno, zdrave pameti, odlučila da ne poštujem. I stojim iza toga. Bilo kad i bilo gdje. Kazna, sud - nije problem. A koliko mogu da primjetim, i većina vlasnika pasa isto govori. A što je drugim ljudima problem da to shvate - ne znam.
Da je zakon glup - jeste, da su ga pisali ljudi koji veze nemaju s materijom - jesu, ali zakon je tu i dok neko ne uradi nešto po pitanju izmjene zakona, svi ćemo snositi posljedice.
Mene su par puta zaustavili i nisu mi nikad pisali nikakvu kaznu. Da jesu, pravdu bih tražila na sudu. Onog trenutka kad se država pobrine za svoje pse sa ulice, i mi ćemo za svoje, vjerujte mi. A ja da čekam da me napadaju lutalice, protiv kojih nemam ništa i kojih mi je iskreno žao, ne pada mi na pamet. Moja odluka i stojim iza toga.
Ne kontam volju ljudi da ispravljaju krive Drine u smislu nekih zakona tamo gdje najmanje treba. Pune novine nekakvih ubistava, a mi se ovdje koljemo oko brnjica. Kad bi se ovolika energija usmjerila na druge nedostatke ovog društva ja vjerujem da bi se i to sa brnjicama više poštovalo.
Evo ja predlažem da se donese poseban Zakon o brnjicama
Svoj stav sam davno objasnila, i evo kažem opet: svako ima pravo da nešto poštuje i ne poštuje. Ja sam se svjesno, zdrave pameti, odlučila da ne poštujem. I stojim iza toga. Bilo kad i bilo gdje. Kazna, sud - nije problem. A koliko mogu da primjetim, i većina vlasnika pasa isto govori. A što je drugim ljudima problem da to shvate - ne znam.
Da je zakon glup - jeste, da su ga pisali ljudi koji veze nemaju s materijom - jesu, ali zakon je tu i dok neko ne uradi nešto po pitanju izmjene zakona, svi ćemo snositi posljedice.
Mene su par puta zaustavili i nisu mi nikad pisali nikakvu kaznu. Da jesu, pravdu bih tražila na sudu. Onog trenutka kad se država pobrine za svoje pse sa ulice, i mi ćemo za svoje, vjerujte mi. A ja da čekam da me napadaju lutalice, protiv kojih nemam ništa i kojih mi je iskreno žao, ne pada mi na pamet. Moja odluka i stojim iza toga.
- Cholina_Lokica
#613 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Ma nije stvar u zabrani kao takvoj, stvar je u nezakonitoj zabrani. Niko sretniji ne bi bio od mene da postoji fino djeciji park, i pseci park, citav zivot bi mi bio laksi, ne bih morala traziti livade bogu iza nogu da mi se moze pasce istrcati. To je jedina stvar koja mi smeta.Friesian wrote:zasto bi isao tamo ako je zabranjeno dovoditi pse na to podrucje..?
- Friesian
#614 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
upravo tako.. ako ga ja prekrsim pare idu iz mog novcanika a ne iz vaseg.. tako da se ne sikirati puno oko toga sta ce meni policija uraditi
zadajte se oko drugih stvari..
-
skojotovski
#615 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Zonbrille
imali su pravo postaviti table. nisu izmislili toplu vodu. svugdje postoje table, na odredenim zelenim povrsinama.
ali u svakoj normalnoj drzavi, postoje mjesta predvidena za izvodenje pasa. i ne jedno, nego u svakom dijelu grada, opstine ili kako se vec zove, po nekoliko njih. u Zagrebu, recimo, psi sasvim normalno mogu u uci u trzne centre. uz vlasnika i na povodcu. i bez brnjice
toplo ti preporucujem, posto se, koliko vidim, busas sa tom brnjicom i jos kojekakvim karafekama, potrazi dijelove hrvatskog zakona koji se odnose na ovu tematiku. o drugim evropskim zemljama i zakonskim odredbama kada su psi u pitanju, necu ti govoriti, jer bi te debelo razocarao.
i nije mi jasno, cemu "Nego mangupi, fino cukce pa u park II gimnazije"? sta bi ovo trebalo da znaci?
hoces li nas ti tamo cekati? ako ces mi ti podatke uzeti, ja cu rado doci. dao bih ti i podatke, a i malo po nosu. jer ne vidis dalje od njega.
da se razumijemo, vlasnik psa mora za njim pokupiti izmet. to je stvar kulture. primjer: ostavi nered u, recimo, Hrvatskoj, za psom. isto je to kao vezanje pojasa. kod nas ne moram, a prije prelaska grane, moram. jer, ako me klepe, slijedi kazna da zvoni glava i dzep. to s mo mi.
imali su pravo postaviti table. nisu izmislili toplu vodu. svugdje postoje table, na odredenim zelenim povrsinama.
ali u svakoj normalnoj drzavi, postoje mjesta predvidena za izvodenje pasa. i ne jedno, nego u svakom dijelu grada, opstine ili kako se vec zove, po nekoliko njih. u Zagrebu, recimo, psi sasvim normalno mogu u uci u trzne centre. uz vlasnika i na povodcu. i bez brnjice
toplo ti preporucujem, posto se, koliko vidim, busas sa tom brnjicom i jos kojekakvim karafekama, potrazi dijelove hrvatskog zakona koji se odnose na ovu tematiku. o drugim evropskim zemljama i zakonskim odredbama kada su psi u pitanju, necu ti govoriti, jer bi te debelo razocarao.
i nije mi jasno, cemu "Nego mangupi, fino cukce pa u park II gimnazije"? sta bi ovo trebalo da znaci?
hoces li nas ti tamo cekati? ako ces mi ti podatke uzeti, ja cu rado doci. dao bih ti i podatke, a i malo po nosu. jer ne vidis dalje od njega.
da se razumijemo, vlasnik psa mora za njim pokupiti izmet. to je stvar kulture. primjer: ostavi nered u, recimo, Hrvatskoj, za psom. isto je to kao vezanje pojasa. kod nas ne moram, a prije prelaska grane, moram. jer, ako me klepe, slijedi kazna da zvoni glava i dzep. to s mo mi.
-
vratnik
#616 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
hihi, hoho. Ma ja.
Sto se brnjice tice, nazalost ti vlasnici koji znaju da bi njihovim zvijerima trebala ista tu nece staviti, a licno sam misljenja da je to normalnom psu smetnja, tako da sam u principu protiv.
Jedino me malo zengijevo pisanje natjeralo da se javim, mada inace izbjegavam ovaj forum: samo bih da se osvrnem na tvoje komentarisanje fobija, te kako se radi o ljudima, koji su svakako dno, da te ne citiram, znas na sta mislim, te komentara kako treba zabraniti liftove radi klaustrofobicara i slicnih poredjenja. (jos nikad me nocu nigdje nije iznenadio lift, vjerovao ili ne.). Ja sam dugo vremena stvarno imao fobiju od pasa, tako da mi je to malo ruzno kad neko ko voli iste, i skolovan je, taj nadprirodni strah ismijava.
Vidis, tvoji savjeti, kako se ponasati ako pas napadne su sasvim beskorisni, posto jedan "fobicar" uopce nije u stanju da razmislja kad mu pridje pas, ili ne daj boze na istog zalaje. Nema tu, ne gledaj ga u oci, ako zagrize uhvati ga za kozicu, ne! U mom slucaju je to znacilo okamenjivanje, i samo lucenje nekog hormona, ne znam kojeg, koje bi do te mjere "isprovociralo" psa da me je jedan potpuno miran i inace divan pas, na iznenadjenje vlasnika ujeo, ili preciznije ustinuo za prst i mozda bi me i pojeo da ga gazda nije cvrsto drzao. O tome kako neko postaje fobican, i da su uvijek roditelji valjda krivi: ja sam se poceo bojati pasa nakon sto me copor, braneci "svoje" smece, lovio tri ulice. Spasila me komsinica u ciju sam avliju utrcao. Imao sam devet godina. Dobro, trebao sam naravno pokazati da sam ja kruna evolucije, ispraviti se i natjerati te avlijanere u bijeg, ali nije lako kad te jedan polulezeci, oborenih usiju nisani spreman za skok, a ostali prave polukrug, a tebi kao sto rekoh, tek devet...
Svoje fobije sam se rijesio, i to ne zahvaljuci gazdama koji su govorili: ma nece nista, nema potrebe da se bojis i slicnim komentarima, vec uz pomoc nekih ljudi koji imaju razumijevanja i za one koji drukcije misle.
Ti, jarane zengi, nazalost ne spadas u tu skupinu. I u ime svih divnih pasa i divnih gazdi te molim: nemoj vise ni jedne ni druge braniti.
Podrav i ziv bio, ako ti nesto nije jasno, ban ti istice za sedam dana, pa pitaj.
Sto se brnjice tice, nazalost ti vlasnici koji znaju da bi njihovim zvijerima trebala ista tu nece staviti, a licno sam misljenja da je to normalnom psu smetnja, tako da sam u principu protiv.
Jedino me malo zengijevo pisanje natjeralo da se javim, mada inace izbjegavam ovaj forum: samo bih da se osvrnem na tvoje komentarisanje fobija, te kako se radi o ljudima, koji su svakako dno, da te ne citiram, znas na sta mislim, te komentara kako treba zabraniti liftove radi klaustrofobicara i slicnih poredjenja. (jos nikad me nocu nigdje nije iznenadio lift, vjerovao ili ne.). Ja sam dugo vremena stvarno imao fobiju od pasa, tako da mi je to malo ruzno kad neko ko voli iste, i skolovan je, taj nadprirodni strah ismijava.
Vidis, tvoji savjeti, kako se ponasati ako pas napadne su sasvim beskorisni, posto jedan "fobicar" uopce nije u stanju da razmislja kad mu pridje pas, ili ne daj boze na istog zalaje. Nema tu, ne gledaj ga u oci, ako zagrize uhvati ga za kozicu, ne! U mom slucaju je to znacilo okamenjivanje, i samo lucenje nekog hormona, ne znam kojeg, koje bi do te mjere "isprovociralo" psa da me je jedan potpuno miran i inace divan pas, na iznenadjenje vlasnika ujeo, ili preciznije ustinuo za prst i mozda bi me i pojeo da ga gazda nije cvrsto drzao. O tome kako neko postaje fobican, i da su uvijek roditelji valjda krivi: ja sam se poceo bojati pasa nakon sto me copor, braneci "svoje" smece, lovio tri ulice. Spasila me komsinica u ciju sam avliju utrcao. Imao sam devet godina. Dobro, trebao sam naravno pokazati da sam ja kruna evolucije, ispraviti se i natjerati te avlijanere u bijeg, ali nije lako kad te jedan polulezeci, oborenih usiju nisani spreman za skok, a ostali prave polukrug, a tebi kao sto rekoh, tek devet...
Svoje fobije sam se rijesio, i to ne zahvaljuci gazdama koji su govorili: ma nece nista, nema potrebe da se bojis i slicnim komentarima, vec uz pomoc nekih ljudi koji imaju razumijevanja i za one koji drukcije misle.
Ti, jarane zengi, nazalost ne spadas u tu skupinu. I u ime svih divnih pasa i divnih gazdi te molim: nemoj vise ni jedne ni druge braniti.
Podrav i ziv bio, ako ti nesto nije jasno, ban ti istice za sedam dana, pa pitaj.
-
skojotovski
#617 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Cholina_Lokica wrote:Ni prvi, ni posljednji put da dobijem tuzbu protiv drzave i sistema![]()
-
skojotovski
#618 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
daj nam član Zakona koji to izricito kazezonbirile wrote:kretanje takvo ? Psi se ne tretiraju pod kretanje,ti možeš,ali bez psa,uostalom završi to sa državom.Stvar je stava,park je za ljude i djecu.
-
zonbirile
#619 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
kako zgodni eufemizmi,čuj istrčati.Brateprvenstveno se izvedu da se istovare.Što se odvojenih parkova tiče,pa široko vam polje,bar Sarajevo ima terene za istrčavanje,ne vama treba hala pred haustorom.
-
butros
#620 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
A, da li je ikada iko trazio od vlasti, (opstina, kanton) da se obezbijedi prostor na kojem ce biti dozvoojeno pustati pse???? Evo, danas sve opstine imaju svoje stranice na internetu, adrese nacelnika, vijecnika, itd... Hajde da trazimo, saljite im mailove, pritisnite ih malo... Oni se toga sigurno nece sami sjetiti....
- baby_angel
#621 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
Ma te stvari su za nas utopija. Zamisli da živiš u državi gdje imaš park za pse, gdje nema lutalica, gdje nema ničijih maca po ulici, gdje postoje centri za socijalizaciju pasa, i obuke i psiho-testovi za vlasnike pasa? Gdje svaki mamlaz ne može imati psa, a pogotovo ne pitove i ostale koji se smatraju iz nekih razloga opasnim (mada ne znam zašto, sve je do vlasnika, moj pit je spavao sa dvije mačke i mogao si pola kuće pored njega ukrasti).Cholina_Lokica wrote:Ma nije stvar u zabrani kao takvoj, stvar je u nezakonitoj zabrani. Niko sretniji ne bi bio od mene da postoji fino djeciji park, i pseci park, citav zivot bi mi bio laksi, ne bih morala traziti livade bogu iza nogu da mi se moze pasce istrcati. To je jedina stvar koja mi smeta.Friesian wrote:zasto bi isao tamo ako je zabranjeno dovoditi pse na to podrucje..?
Ja vjerujem da mi sada o ovome ne bismo raspravljali i da ova tema ne bi ni postojala.
-
skojotovski
#622 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
zonbirile wrote:kako zgodni eufemizmi,čuj istrčati.Brateprvenstveno se izvedu da se istovare.Što se odvojenih parkova tiče,pa široko vam polje,bar Sarajevo ima terene za istrčavanje,ne vama treba hala pred haustorom.
jadan si, jarane... al' bas jadan...
-
zonbirile
#623 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
-----------------------------------------skojotovski wrote:daj nam član Zakona koji to izricito kazezonbirile wrote:kretanje takvo ? Psi se ne tretiraju pod kretanje,ti možeš,ali bez psa,uostalom završi to sa državom.Stvar je stava,park je za ljude i djecu.
čovječe sam boldiraš,onda lupaš.Napisah stvar je stava,nigdje Zakon ne napisah.Fino u Rad,Park ,opštinu,Parlament,Vladu,Bakiru,Tuhiću,qurcu-palcu pa se raspitaj.Mangupluk u park,pa prosipaj pamet tamo-ja psa ne vidjoh,kažu joja kazna.
-
zonbirile
#624 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
-----------------------------------skojotovski wrote:zonbirile wrote:kako zgodni eufemizmi,čuj istrčati.Brateprvenstveno se izvedu da se istovare.Što se odvojenih parkova tiče,pa široko vam polje,bar Sarajevo ima terene za istrčavanje,ne vama treba hala pred haustorom.
jadan si, jarane... al' bas jadan...
pa pas koji se drži u stanu,prvo što uradi kada izađe je da obavi nuždu.Lažem li ? Istrčavanje dolazi poslije ,ako se ima vremena.Ovo govorim za ulice vezane za te parkove.Fino pustiš ujutro psa,dok se promuvaš on "obavi" i ti na posao.Druga smjena ide poslije/popodne.Znam ,đogirao tu,ujutro ne možeš tračati od paščadije i fol je da nas par smetalo vlasnicima.Bio i jedan vlasnik sa crnim qurčevim psom,svaki dan drugi čova ga dovodio na nuždu,kuća mu preko puta parka.Skontasmo,obezbjeđenje,vozač,koji li qurac.Hrle dolazio lično,sa sličnim psom.
-
zonbirile
#625 Re: Da li stavljate brnjicu svom psu?
kada se brani neupotreba brnjice onda su psići od 1-5kg.Pa takav pas se u stanu od 50km2 ne istrči,nego kondiciono spremi za maratonca,ali ima kvaka i on mora u park na nuždu,u tome je fol.