Noddle wrote:tvsabina wrote: Njihova težnja ka Evropi nestaje na savskoj obali ili obroncima dinare čim ne dozvoljavaju antikorupcione istrage u vlastitim redovima,čim postavljaju Hrvata kao kandidata za člana predsjedništva a znaju da će za njega glasati isključivo Bošnjaci. Ove dvije veoma krupne stvari su totalni antipodi evropskim vrijednostima.
Hahahhahha, evo vec drugi mandat Hrvat za koga glasaju iskljucivo Bosnjaci uzima glasove svima redom, a ljudi jos nikako da sebi dodju i da se pomire sa cinjenicama. Sto se konkretno Komsica tice, za njega glasaju najvise oni Ostali koji su u njemu vidjeli covjeka, a ne nacionalistu.
I dajte ljudi vise pomirite se sa cinjenicom da Komsic uziva veliko povjerenje ljudi iako se u ovoj kampanji radilo sve da bi se ocrnio Komsic i da bi dobio sto manje glasova. A koliko sam pratila glasanje Komsic je skoro uduplao svoje glasove od proslih izbora.
Hahahahaha..iako mislim da je Dževad Galijašević najnekompetentnija osoba za bilo kakvo političko djelovanje , iskreno bih voljela vidjeti situaciju da ga bez entitetskog glasanja , Srbi izaberu za bošnjačkog člana predsjedništva. Ne naravno zbog Bošnjaka jer bi to bilo grozno,katastrofalno,nedemokratski, voljela bih vidjeti da li bi tvoje hahahahah ostalo tako snažno i sarkastično!
Za Komšića ne glasaju svi Ostali. Sama spadam u "ostale"i vrlo dobro znam na kojim smo društvenim marginama. Oni koji glasaju za njega su itekako nedovoljni da bi on bio izabran.Za njega glasaju Srbi iz FBiH , Hrvati koji žive u urbanim velikim bošnjačkim sredinama i
Bošnjaci srednjeg sloja koji nimalo nisu zadovoljni vječnom koalicijom SDA-S/BiH. SDP je licemjeran. U RS njihov kandidat je dobio premali broj glasova a u FBiH se ne usudi boriti protiv Izetbegovića ili Silajdžića iako mislim da bi Jasmin Imamović (čast izuzecima do poda!!) bio sjajan predsjednik republike-svima! Željko Komšić - nikako jer niti jednom dosada nije digao glas protiv bošnjačke administrativne dominacije nad Hrvatima. On ćuti , SDP ga kandiduje i sve se slaže sa mojim postom gdje tvrdim da SDP nimalo ne poštuje svoje "građane" već samo "dio građana" ("Sve životinje su jednake ali su jedne ipak jednakije od drugih"Orwell.) Glasove je "uduplao" jer se Silajdžić" prepolovio"(2+2=4 bar u matematici).( Pa zar niste čuli za dosjetku mostarskog prosjaka koji je na glavnom trgu u Posušju istakao tablu : "dajte marku ako Ž.Komšić nije vaš predsjednik". Letjele su novčanice od 50 KM a mislim da u Posušju ne žive Eskimi nego ipak-Hrvati?)
@socijalista nisam nikakva"žemska" u životu nisam bila u Drinovcima i baš me briga za hrvatsku zajednicu/samoupravu/entitet. Treba spriječiti Bošnjake,Srbe i Hrvate da biraju rukovodstvo Bošnjacima/Srbima/Hrvatima jer je to nedemokratski. A SDP to očigledno ne poštuje.