PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Baracka

#601 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Baracka »

adnandus wrote:Telemach definitivno najgori uskoro na sud s njima da pokušam dokazati svoje biće mnogo zahebancije al im necu halaliti lopovluk
Slazem se treba probati mozda na MojuTV preci zbog interneta i telefona u jednom
Ma.Le.Na

#602 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Ma.Le.Na »

Baracka wrote:
adnandus wrote:Telemach definitivno najgori uskoro na sud s njima da pokušam dokazati svoje biće mnogo zahebancije al im necu halaliti lopovluk
Slazem se treba probati mozda na MojuTV preci zbog interneta i telefona u jednom

sve je to isto *ranje a drugo pakovanje
kako su uveli flat meni konekcija katastrofa...ne moze mi mail otvorit kako treba :-)

ja bi najsretnija bila kada bi svaka 3 mjeseca potpisivala ugovor sa providerom ..pa da vidis onda kako sve valja i fercera
kurcshlus

#603 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurcshlus »

zonbirile wrote:ma jasno,mislio sam na ostale radnje,opravke.Kod Sefića su išli samo levati.
danas je milina, dijelova svugdje a i majstori se već upoznali s fokus-om.
ne daj bože da nam češće tebaju.
Bodkin

#604 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Bodkin »

a jel ovdje iko razmislja o kupcima koji isto tako mjesecno za 400 km i onda dodju u prodavnicu da potrose par preostalih maraka nakon placanja racuna i dodje im nekulturni idiot da ih usluzi? name opravdanja za nekulturu, zato je grad i postao leglo papanluka...
kurcshlus

#605 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurcshlus »

Bodkin wrote:a jel ovdje iko razmislja o kupcima koji isto tako mjesecno za 400 km i onda dodju u prodavnicu da potrose par preostalih maraka nakon placanja racuna i dodje im nekulturni idiot da ih usluzi? name opravdanja za nekulturu, zato je grad i postao leglo papanluka...
lako je istjerati seljaka iz sela, teško je istjerati selo iz seljaka.
BobRock28

#606 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by BobRock28 »

Bodkin wrote:a jel ovdje iko razmislja o kupcima koji isto tako mjesecno za 400 km i onda dodju u prodavnicu da potrose par preostalih maraka nakon placanja racuna i dodje im nekulturni idiot da ih usluzi? name opravdanja za nekulturu, zato je grad i postao leglo papanluka...
:thumbup:
tvile

#607 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by tvile »

BobRock28 wrote:
:thumbup:

Zlatna sredina :)
staza

#608 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by staza »

Ringhio wrote:Prijavih se velikim dijelom zbog ove teme. Nisam u Sarajevu ali Bosna iako meni najveca u srcu, ovako normalno kad gledamo mala je zemlja, nema tu nikakve razlike. Radim taj posao i recimo da zelim da napisem svoje misljenje o svemu tome. Ne zelim da se pravdam jer nemam razloga za to, ne zelim ni da odobravam to sto neko drugi radi niti da govorim kako je to pogresno. Nije moj problem i zdravo. Radim u lancu marketa, nije bitno kojem. Reci cu samo da je lanac marketa velik, i da se i dalje siri. Radim 6 dana u sedmici, svaki dan duze za 30 minuta nego sto je to prikazano na ulazu u objekat. Radim i svaku drugu nedelju do 3. Radim za praznike, za 1.Maj, za Bozice, Bajrame, novu godinu, dan drzavnosti i dan nezavisnosti. Oslobodjen sam samo 1.1. svake godine i to je jedini dan u cijeloj godini u kojem smo mi svi oslobodjeni od rada. Fin osjecaj raditi za novu godinu do 20-21 navecer a ? Sigurno da jeste. Godisnjeg imam 18 dana u cijeloj godini i to ne mogu iskoristiti iz jednog dijela nego se mora parcat na 2 dijela, te uzeti u dijelu mjeseca kad nisu udarni termini s kupcima.

Opis posla ? Krenimo redom, primam robu, slazem robu u magacin, iz istog odnosim na svoje odjeljenje te izlazem na rafove, radim na kasi, zaduzen sam za higijenu na svom odjeljenju, moram prati izloge, rafove, podove, svu robu prenositi na rukama.

Kad sam na kasi trudim se da sam maksimalno pozitivan i da svakome kupcu dam onaj trenutak paznje koji zasluzuje, njih tristo danas bude na mojoj kasi, neka svako u korpi ima barem 5 artikala, ja tih svih pet artikala moram izvaditi iz korpe, donjeti do kodera, vratiti na kasu. Uzeti novce, vratiti kusur, nasmijati se, zahvaliti i reci dovidjenja. Nije tesko...to mi je posao, ali jel tesko odgovoriti na ono kad ja kazem " Hocete li jos nesto ? ". Jel tesko reci " Ne ", " Da " ? Dva slova ? Ha ? Nije ? Pa sto mi onda njih barem 40 posto ne odgovori ? Mrmlja, gleda, bleji u mene ko da sam ga pitao koliki je atmosverski pritisak sjeverne hemisvere. Jel tesko odgovoriti na moje " Dobar Dan " ? Nije ? Sto onda meni barem 70 % kupaca ne odgovori ? Jel tesko na izlasku reci " Dovidjenja ", nije ? Sto onda rijetko ko pozdravi na izlasku i sto se rijetko ko zahvali ?

Meni nije poblem raditi, radim i ono sto ne trebam, i sto nije dio mog posla. Radim prekovremene, prikazuje mi se kao redovno, znam produziti, pa se popeti s paletarom na kamion i izvlaciti palete s po 2.500 kilograma robe na sebi, sve to za 430 km plate. Tesko mi bude biti fin, kulturan i uljudan s ljudima koji nece da odgovore na pozdrav, koji mrmljaju, koji se istresaju na mene jer sam ja kao nize bice koje radi na kasi. Neki dan sam tako fino popizdio da me samo sekundica dijelila da lagano ustanem s kase, iznabijam jednog djeda, ono posteno ga slomim, da jede na slamcicu iducih 5 mjeseci. 3 sata, 20 dusa na kasi, bilo neko primanje, ja nemam kad glave dici od kase, prilazi on, dobar dan rekoh, on suti ko zaliven, ajd reko puca mi patka za njim, osmjeh na lice i idemo dalje, iskucam sve njegovo, josh nesto gospodine ? Suti opet, uzmem novce, otvorim kasu da mu vratim pare, daj mi kaze racun. Nemojte se reko brinut racun ce biti tu uz kusur, ne kaze ja hocu racun odma, racun reko ide uz kusur, i ja izbrojim kusur, otkinem racun, stavim mu na pult, uzem drugu korpu i nastavim dalje raditi ali avaj djed sad nema pojma koji je njegov racun jer na pultu stoji nevjerovatni broj od josh 4 racuna od predhodnih musterija koje su bile tu i nisu htjele uzeti racun i njegov jedan to je 5. Sto mi nisi dao odma racun ? Dao sam vam reko racun sad, u cemu je problem. Problem je kaze u tome sto ja zelim racun odddddddddma ! Poce on histerisat. Ja spustim onu robu, narod se vec unervozio, uzmem onaj racun s kase i stavim mu u ruku, evo ga reko gospodine, vas racun licni i personalni, nema potrebe da histerisete, pravila firme su takva da vam racun dajem uz kusur, nikako prije i nikako kasnije. Ali dzaba njemu objasnjavat, dzaba biti kulturan i dzaba biti fin. Mene to ne interesuje, ti mene zajebajes, ti meni kasnis s racunom, sta ja trebam radit ovdje da bi dobio racun, ja ovdje kupujem stalno, ti se tako ponasas. Gledam u njeg, kontam ako ga shopim u glavurdu umrijet ce jadan, kotam da ga nakautiram, skinem onu majcu, nabijem cvikere na glavu i zdravo drugari, zdravo kasa i zdravo firma. Ali opet se skontam, izvinite reko gospodine, imate na racunu broj uprave, nazovite i pozalite se, ja cu rado snositi sankcije, dovidjenja i sretno prijatno.

Tek kad je on izasao onda sam cuo salvu psovki s kase upucenih prema njemu, svi mu se sad protive, a dok je imao svoju malu prestavu svi su sutili. Nisam ocekivao nikog da me brani, da mi ide niz dlaku, ali ono sto ocekujem od kupca kao kupca je da bude uljudan prema meni barem onoliko koliko sam ja prema njemu.

Ne gledam svoj posao kroz novac, on je mali, premali za ono koliko ja radim, ali to je u ovoj situaciji najbolje sto ja mogu sebi priustiti, kao takav ja ga postujem. Ne pada mi tesko raditi za praznike jer uvjek pomislim na one koji nemaju gdje raditi i radili bi i dan i noc samo da zarade sebi neku markicu. I onako je zemlja tako divno uredjena, ima tako krasne zakone koji su na strani radnicke klase pa se ne sikiram za praznike, i onako mi je to dupla dnevnica, i josh gratis dobijem dupli topli obrok i da nakupim sebi iz marketa sta god zelim, ponesem kuci i ne platim. Aha...al u mudima jedne zene... Ne pada mi tesko ni to sto svaki dan produzim, ni to sto mi je mali godisnji, sto malo sta mogu priustiti s tim parama koje zaradim, ni sva ta roba koju prebacim preko ruku.

Ono zbog cega mi se ovaj posao gadi...ste vi...gadni mali zakrzljali primitivci koji nisu navikli na lijepu rijec, lijepo ponasanje. Naviknuti da se svaki razgovor zavrsava na psovku, da nije kul ako kazes hvala. Naviknuti da svoju histeriju prosipaju na druge, da sire svoje negativne energije po drugom svijetu, da se zale sto nema hladne Jane, kako to da ima samo limun. Ja nisam duzan da titram ni oko koga, mene ne iteresuju tudji porodicni problemi, i ja ne trazim od tebe da mi se ispovjedas...zelim samo da mi se odgovori na moj osmjeh, i zelim da se odgovori na ono moje " dobar dan ".

Ko se nasho u ovom predhodnom, njegov problem :)

Izvinjavam se na poduzem postu...adio :)
:lol:
adnandus

#609 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by adnandus »

Baracka wrote:
To sam i ja htjeo ali nemam tehničku mogućnost ljudi fino kažu, nemože vam raditi, i fajrunt, a ovi lopovi ma sve može samo vi potpišite ugovor pa eto nas s lopatom da vas uzimamo a to što vam sniježi na TV-u to je do vas ne valjaju vam oči
adnandus

#610 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by adnandus »

Ma.Le.Na wrote:
Baracka wrote:

sve je to isto *ranje a drugo pakovanje
kako su uveli flat meni konekcija katastrofa...ne moze mi mail otvorit kako treba :-)

ja bi najsretnija bila kada bi svaka 3 mjeseca potpisivala ugovor sa providerom ..pa da vidis onda kako sve valja i fercera
Kod mene je ista stvar bila nazvo doduše dođoše za pet dana ali dođoše i napraviše zamijenili modem i fercera ko doksa filmovi piće na fletu pravo :run:
zonna

#611 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonna »

zonna wrote:
Cholina_Lokica wrote:
zonna wrote:u kojim DM? nije valjda da me 'ladno slagala :x
imaju li oni neki sajt?
ja obicno kupujem na grbavici i na alipasinu, i tu sam i dobijala to. medjutim vec rekoh ne dobijem uvijek, moze biti da su te akcije s vremena na vrijeme i pokloni ti... dobila nekoliko puta i to je to
:D ma ja! opet moja zivotna prica :( nikad nista dzaba :-? :twisted:
dobila i ja peskir!!!! :mrgreen: :mrgreen: hehe, nije cemu ali nek' sam ga dobila :mrgreen:
sta bi s'tobom pipi? jesi li ti dobio?
lol_sa

#612 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by lol_sa »

Retro u Robotu na Socijalnom. Prodavacica dno dna. Ulazim jutros, ona sjedi, ni a, ni beee. Da je bila puna radnja i shvatila bih, al unutra smo bile jedna djevojka i ja. Pita je ta djevojka da li imaju neke cipele u drugoj boji, govori ona pogledaj tu ispod, ako nema, onda nema druge boje. Cura gleda u nju, vrati cipelu i preko vrata. Nakon 2 minute krenem izaci i govorim joj dovidjenja. Gleda u mene, ne progovara. Stanem, okrenem se, reko cao. Slozi facu i jedva izusti cao. I sta da joj drugo kazem na to, neg' kobilo.
I jos da dodam ciku koji naplacuje parking. Na moje dobar dan, izvolite, prijatno je samo rekao jedna marka...
Pa *ebo ga patak, zar je toliko tesko pozdraviti nekoga :x
GAU8

#613 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by GAU8 »

lol_sa wrote:Retro u Robotu na Socijalnom. Prodavacica dno dna. Ulazim jutros, ona sjedi, ni a, ni beee. Da je bila puna radnja i shvatila bih, al unutra smo bile jedna djevojka i ja. Pita je ta djevojka da li imaju neke cipele u drugoj boji, govori ona pogledaj tu ispod, ako nema, onda nema druge boje. Cura gleda u nju, vrati cipelu i preko vrata. Nakon 2 minute krenem izaci i govorim joj dovidjenja. Gleda u mene, ne progovara. Stanem, okrenem se, reko cao. Slozi facu i jedva izusti cao. I sta da joj drugo kazem na to, neg' kobilo.
I jos da dodam ciku koji naplacuje parking. Na moje dobar dan, izvolite, prijatno je samo rekao jedna marka...
Pa *ebo ga patak, zar je toliko tesko pozdraviti nekoga :x
Nek si joj bas rekla :P
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#614 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by PipiDugaDevetka »

zonna wrote:
zonna wrote: :D ma ja! opet moja zivotna prica :( nikad nista dzaba :-? :twisted:
dobila i ja peskir!!!! :mrgreen: :mrgreen: hehe, nije cemu ali nek' sam ga dobila :mrgreen:
sta bi s'tobom pipi? jesi li ti dobio?
Dobio odgovor putem e-mail adrese od neke šefice sa objašnjenjem i kulturnim izvinjenjem. Baš danas bio u DM-u Grand centar Ilidža,...i ništa na poklon.

Prilikom plaćanja napomenuh da kod kuće imam mnogo onih naljepnica i da ne zaboravi da mi dadne moju gidu prema tridesetak KM (ne znam za koliko KM ide jedna naljepnica) + 3 knjižice da u njih zalijepim naljepnice. Kasirka koja me je, očigledno, prepoznala opet NIJE PONUDILA POKLON.
:skoljka:

Zapamtila me je i po tome što uvijek tražim jumbo-kesu.

Valjda im je Ilidža ''sporedna'' prodavnica, pa premalo poklona dostavljaju.
:( :dance:
zonna

#615 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonna »

pipi,
dobila sam i ja odgovor onda.
peskir sam dobila na ilidzi jer sam popunjenu knjizicu poklonila za siromasnu djecu i dobila peskir :-)
metar_drva

#616 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by metar_drva »

zonna wrote:pipi,
dobila sam i ja odgovor onda.
peskir sam dobila na ilidzi jer sam popunjenu knjizicu poklonila za siromasnu djecu i dobila peskir :-)
pa da, imali su tu neku akciju kojoj je cilj bio pomoć siromašnoj djeci. pokloniš popunjenu karticu sa kuponima u korist te djece i zauzvrat dobiješ peškir. meni su toliko isprali mozak ponavljanjem te akcije na kasi, da prosto ne mogu da vjerujem da je neko mislio da se ti peškiri dijele 'nako. btw, kupujem u dm na a.p. (najčešće)
knjizevnica1984

#617 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by knjizevnica1984 »

Ne znam da li je neko spomenuo, ako jeste dobro je da još neko potvrdi, ali ako kupujete u DP-marketima, otvorite četvere oči, jer mnogo proizvoda NEMA ISTU cijenu na polici i na kasi!
Potvrđeno više puta!
Da stvar bude lošija, kada vratite proizvod negodujući, uposlenice se uopće ne bune niti vas pokušavaju ubijediti da ste pogriješili... samo vrate i čekaju slijedeću budalu! :run:
ratata

#618 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ratata »

tema se ubila za obaranje konkurencije na trzistu, dovoljno je da si regovan :lol:
spree

#619 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by spree »

knjizevnica1984 wrote:Ne znam da li je neko spomenuo, ako jeste dobro je da još neko potvrdi, ali ako kupujete u DP-marketima, otvorite četvere oči, jer mnogo proizvoda NEMA ISTU cijenu na polici i na kasi!
Potvrđeno više puta!
Da stvar bude lošija, kada vratite proizvod negodujući, uposlenice se uopće ne bune niti vas pokušavaju ubijediti da ste pogriješili... samo vrate i čekaju slijedeću budalu! :run:
meni se desilo prije neki dan. majoneza pise 3 i nesto, a na racunu vidim kasnije 6 i nesto, jos ja kupio 2 :x . kasno sam vidio, pa mi se bilo mrsko vracati. kako to kontrolisati, pa ne znam svaku cijenu napamet jbg. ko zna koliko puta mi je promaklo :x
knjizevnica1984

#620 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by knjizevnica1984 »

spree wrote:
knjizevnica1984 wrote:Ne znam da li je neko spomenuo, ako jeste dobro je da još neko potvrdi, ali ako kupujete u DP-marketima, otvorite četvere oči, jer mnogo proizvoda NEMA ISTU cijenu na polici i na kasi!
Potvrđeno više puta!
meni se desilo prije neki dan. majoneza pise 3 i nesto, a na racunu vidim kasnije 6 i nesto, jos ja kupio 2 :x . kasno sam vidio, pa mi se bilo mrsko vracati. kako to kontrolisati, pa ne znam svaku cijenu napamet jbg. ko zna koliko puta mi je promaklo :x

Nek ti se ne bude mrsko vratiti naredni put.
Na tome oni i zarađuju, mrsko tebi, mrsko meni, neko i ne skonta... i oni dobro prošli! Ma kako dobro, ODLIČNO! :run:
sary

#621 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by sary »

Ma ne tražim ja da mi se klanjaju, samo jedno dobar dan, ne košta ništa a osnov je kulture.
Cesto se dešava da u nekoj prodavnici tražim neki broj, kazu nema i poslije dvije minute sama ga nađem :x
Ne kontam, zar je toliko teško pogledat na kraju krajeva trebaju zaraditi za tu platu (kolika god ona bila).
zonbirile

#622 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

najnovije čudo bosanskog idiotluka,puna koverta upita za izbor ljekara porodične medicine,ja kome li ono pade na pamet ?
Last edited by zonbirile on 26/04/2011 14:09, edited 1 time in total.
kurty

#623 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

zonbirile wrote:najnovije čudo bosanskog idiotluka,kuna koverta upita za izbor ljekara porodične medicine,ja kome li ono pade na pamet ?

nisam ovo skontao...
jel moguce da je umjesto "kuna" trebalo pisati "puna"???
zonbirile

#624 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zonbirile »

kurty wrote:
zonbirile wrote:najnovije čudo bosanskog idiotluka,kuna koverta upita za izbor ljekara porodične medicine,ja kome li ono pade na pamet ?

nisam ovo skontao...
--------------------------------------
ispravljeno,za 3 člana jedno desetak A4 papira i velika koverta,a nemaju za hljeba u zdravstvu.Koji kretenizam
kurty

#625 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by kurty »

zonbirile wrote:
kurty wrote:

nisam ovo skontao...
--------------------------------------
ispravljeno,za 3 člana jedno desetak A4 papira i velika koverta,a nemaju za hljeba u zdravstvu.Koji kretenizam
neki hvale, neki kude tu "akciju"...
Mogu misliti koliko je para potroseno na mediskoreklamiranje, pa i na te koverte, papire, stampanje....

Al eto , moglo je mnogo lakse da se to odradi... standardno nase..
Post Reply