IRAN

Post Reply
sindzerveza

#601 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

ocekivala sam bas ovaj odgovor.Vidis ja nisam Hitler a imam isto jako puno slika sa djecom.

Postoji jedna grana nauke koja se zove Fiziognomika.
MufljuzMali

#602 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

sindzerveza wrote:ocekivala sam bas ovaj odgovor.Vidis ja nisam Hitler a imam isto jako puno slika sa djecom.

i dobro, hajde mi onda objasni poentu ovog posta iznad
sindzerveza wrote:taj "Zloglasni" Ahmedinnedzad

http://www.youtube.com/watch?v=wn1oleWl ... re=related

slika vrijedi vise od 1000 rijeci.
kontradiktorno, ili sam ja nesto fulio. ipak mi je day off.

ps - ima i hiromantija :D
sindzerveza

#603 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

MufljuzMali wrote:
sindzerveza wrote:ocekivala sam bas ovaj odgovor.Vidis ja nisam Hitler a imam isto jako puno slika sa djecom.

i dobro, hajde mi onda objasni poentu ovog posta iznad

kontradiktorno, ili sam ja nesto fulio. ipak mi je day off.

ps - ima i hiromantija :D

Neznam da li ti se nekada desilo da ti se neko ne svidi na prvi pogled.Njegova bahatost njegov nacin govora njegovo drzanje njegov izraz lica i obrnuto..

Znanost koja uci kako se iz crta na licu mogu saznati duševne značajke zove se fiziognomika.Takodje izucava tjelo nacin drzanja tjela prolikom sjedanje, govora, hoda ..

Još od prvih stoljeća, ljudi u Mesopotaniji i staroj Kini pokušali su spoznati i druge tako što su proučavali crte lica. U 18. stoljeću, kršćanski teolog iz Ciriha Johann Caspar Lavater pokušao je otkriti bit čovjeka uzimajući u obzir oblike crta lica i njihove proporcije. Prema Lavaterovom mišljenju, usne otkrivaju karakter čovjeka. Osobe tvrdih usana su čvrstog karaktera, a mehkih i tankih - blagog. Otvorenost i izbočenost čela ukazuje na visoku inteligenciju. Iskren i pouzdan karakter je skriven iza ljepote.

Ovi Lavanterovi postulati, da se čovjek ne treba pos matrati na osnovu ponašanja nego na osnovu vanjskog iz gleda, delikatni su. Naučni krugovi smatraju da se ni ka rakter, a ni inteligencija ne nalaze zapisani na ljudskom licu te da crte odražavaju momentalnu pshihozu identiteta, a u odredenoj dozi - i život. Pošto se naučnici oslanjaju sa mo na fizičke osobine lica, ovo njihovo mišljenje je prih vatljivo. Ovaj predmet je u islamskom svijetu stekao slavu pod imenom fizionomija. Islamski fizionomičari, koji lice vide kao ogledalo karaktera, a u neku ruku i sudbine, us tanovili su da samo u oku postoji 300 različitih izraza koji otkrivaju misli ljudi. Pored toga, ova tema ukazuje na to da se treba razmatrati lice, čak i tijelo u cijelini, ako se ne mo že doći do zaključka na osnovu neke čovjekove osobine.

Ustanovljeno je da je sultan Abdulhami Han primjenji vao ovu metodu u sljedećim slučajevima:

Kad je dolazilo do nereda u zemlji, najprije bi ispitao kakvi su učesnici, potom bi, prije sudskog procesa, na os novu fotografija, napravio analizu njihovih lica. Na 25 godišnjicu svoje vladavine, oslobodio je neke zatvorenike, nakon što je njihove karaktere "pročitao" sa njihovih lica na fotografijama. Kada je trebalo primiti regrute u vojnu akademiju, također je odlučivao po fotografijama.

Znaci tvoje poredjenje nije bilo uopste vrijedno komentara al eto ipak sam poklonila tvojim glupostima par mojih dragocjenih minuta.
Mrs.Zurbrigen

#604 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

sindzerveza wrote: Neznam da li ti se nekada desilo da ti se neko ne svidi na prvi pogled.Njegova bahatost njegov nacin govora njegovo drzanje njegov izraz lica i obrnuto..

Znanost koja uci kako se iz crta na licu mogu saznati duševne značajke zove se fiziognomika.Takodje izucava tjelo nacin drzanja tjela prolikom sjedanje, govora, hoda ..

Još od prvih stoljeća, ljudi u Mesopotaniji i staroj Kini pokušali su spoznati i druge tako što su proučavali crte lica. U 18. stoljeću, kršćanski teolog iz Ciriha Johann Caspar Lavater pokušao je otkriti bit čovjeka uzimajući u obzir oblike crta lica i njihove proporcije. Prema Lavaterovom mišljenju, usne otkrivaju karakter čovjeka. Osobe tvrdih usana su čvrstog karaktera, a mehkih i tankih - blagog. Otvorenost i izbočenost čela ukazuje na visoku inteligenciju. Iskren i pouzdan karakter je skriven iza ljepote.

Ovi Lavanterovi postulati, da se čovjek ne treba pos matrati na osnovu ponašanja nego na osnovu vanjskog iz gleda, delikatni su. Naučni krugovi smatraju da se ni ka rakter, a ni inteligencija ne nalaze zapisani na ljudskom licu te da crte odražavaju momentalnu pshihozu identiteta, a u odredenoj dozi - i život. Pošto se naučnici oslanjaju sa mo na fizičke osobine lica, ovo njihovo mišljenje je prih vatljivo. Ovaj predmet je u islamskom svijetu stekao slavu pod imenom fizionomija. Islamski fizionomičari, koji lice vide kao ogledalo karaktera, a u neku ruku i sudbine, us tanovili su da samo u oku postoji 300 različitih izraza koji otkrivaju misli ljudi. Pored toga, ova tema ukazuje na to da se treba razmatrati lice, čak i tijelo u cijelini, ako se ne mo že doći do zaključka na osnovu neke čovjekove osobine.

Ustanovljeno je da je sultan Abdulhami Han primjenji vao ovu metodu u sljedećim slučajevima:

Kad je dolazilo do nereda u zemlji, najprije bi ispitao kakvi su učesnici, potom bi, prije sudskog procesa, na os novu fotografija, napravio analizu njihovih lica. Na 25 godišnjicu svoje vladavine, oslobodio je neke zatvorenike, nakon što je njihove karaktere "pročitao" sa njihovih lica na fotografijama. Kada je trebalo primiti regrute u vojnu akademiju, također je odlučivao po fotografijama.

Znaci tvoje poredjenje nije bilo uopste vrijedno komentara al eto ipak sam poklonila tvojim glupostima par mojih dragocjenih minuta.
cool, ovo je bas ironicno uzimajuci u obzir, da su se u trecem rajhu osvracali na lavatara i njegovu fizijognomiju da bi opravdali svoju politiku eugenike...

dakle ahmadinedzad i hitler mozda ipak nekako koreliraju... :D
MufljuzMali

#605 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

sindzerveza wrote:
Neznam da li ti se nekada desilo da ti se neko ne svidi na prvi pogled.Njegova bahatost njegov nacin govora njegovo drzanje njegov izraz lica i obrnuto..

.....
jos jedan pokusaj
MufljuzMali wrote: ne poredim nikoga, samo ti ukazujem na slabnost tvoje argumentacije

znaci, samo zato sto on tebi licno simpaticno izgleda je on dobra osoba. impresioniran sam i iskreno (bez ironije) ti zavidim na tvom pristupu svijetu. ti kad odes na google images search ne trebaju ti ni vijesti a ni cinjenice. cijeli zivot k'o izbor za mis.

ne zelim dalje produbljavat ovu pricu, ipak je ovo tema o iranu, a ne o kvazi-naukama. zato se trenutno ide na zetru :D

ps - nije fino tudje izjave tek tako zvati glupostima. jer da postoji nauka forumognomika ti bi na prvu pala :)
fedor

#606 Re: IRAN

Post by fedor »

Eh da je nama jedan takav lider, gdje bi nam kraj bio!!!??? 8-)
sindzerveza

#607 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

MufljuzMali wrote:

ne poredim nikoga, samo ti ukazujem na slabnost tvoje argumentacije
Image
ne znam sto onda bas nadje Hitlera?
Eto posto ti ne poredis ja cu porediti a ti razmisli.
AKo pogledas toplinu majcinskih,roditeljskih istinski zagrljaja Ahamedinnedzada sa hladnim poziranjem Hitlera sve ce ti biti jasno.Kako je zagrilio sa "puno ljubavi" ovu djevojcicu samo ceka da okine kamera da ruku izvuce iz neugodnih okova,dok gleda u vrh kamere..
eto sam poredi video i sliku bez ukljucivanje tvoje mrznje i emocija prema Ahmedinu.
Last edited by sindzerveza on 01/11/2010 17:56, edited 1 time in total.
Mrs.Zurbrigen

#608 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

sindzerveza wrote:
MufljuzMali wrote:

ne poredim nikoga, samo ti ukazujem na slabnost tvoje argumentacije
Image
AKo pogledas toplih majcinskih,roditeljskih istinjeskih zagrljaja Ahamedinnedzada sa hladnim poziranjem Hitlera sve ce ti biti jasno.Kako je zagrilio sa "puno ljubavi" ovu djevojcicu samo ceka da okine kamera da ruku izvuce iz neugodnih okova,dok gleda u vrh kamere..
eto sam poredi video i sliku bez ukljucivanje tvoje mrznje i emocija prema Ahmedinu.
omfg!!!

:run:

wow, wag the dog at its best...
MufljuzMali

#609 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

sindzerveza wrote:
AKo pogledas toplih majcinskih,roditeljskih istinjeskih zagrljaja Ahamedinnedzada sa hladnim poziranjem Hitlera sve ce ti biti jasno.Kako je zagrilio sa "puno ljubavi" ovu djevojcicu samo ceka da okine kamera da ruku izvuce iz neugodnih okova,dok gleda u vrh kamere..
zasto hitler? - reductio ad absurdum

a sta se desi kad ti nadjem kolaz hitlerovih slika u kojima on "majcinski" grli? da li on postaje dobar?
a sta se desi ako ti nadjem slike ahmedina u kojima on "hladno" grli? da li on postaje los?

ja nemam neku posebnu emociju prema ahmedinu. za mene je on licno jedan od glavnih predstavnika rezima koji ugnjetava ljude i koji sam ja licno vidio / dozivio i time se smatram malo mjerodavnijim od nekog youtube kolaza.

a kako on grli ili ne grli je za mene trivijalno. ja cu se drzat cinjenica a ti se drzi -gnomika. jednostavno drugacije stvari koristimo da bi donijeli misljenje o necemu ili nekome.
sindzerveza

#610 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

MufljuzMali wrote:
sindzerveza wrote:

a sta se desi kad ti nadjem kolaz hitlerovih slika u kojima on "majcinski" grli? da li on postaje dobar?
a sta se desi ako ti nadjem slike ahmedina u kojima on "hladno" grli? da li on postaje los?

ja nemam neku posebnu emociju prema ahmedinu. za mene je on licno jedan od glavnih predstavnika rezima koji ugnjetava ljude i koji sam ja licno vidio / dozivio i time se smatram malo mjerodavnijim od nekog youtube kolaza.

a kako on grli ili ne grli je za mene trivijalno. ja cu se drzat cinjenica a ti se drzi -gnomika. jednostavno drugacije stvari koristimo da bi donijeli misljenje o necemu ili nekome.
nije necija licnos i djelo sabrana samo u ovome video i u ovoj slici ali to je bio samo jedan primjer njegove licnosti sto ne znaci da je i to cjelokuna licnost nekog.
Tvoj post sa slikom Hitlera je bio zlonamjeran zato sam se i potrudila da tvoju zlonamjernost dokazem,ne tebi vec forumasima koji citaju ovaj forum.
Mrs.Zurbrigen

#611 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

sindzerveza wrote:
MufljuzMali wrote:
sindzerveza wrote:

nije necija licnos i djelo sabrana samo u ovome video i u ovoj slici ali to je bio samo jedan primjer njegove licnosti sto ne znaci da je i to cjelokuna licnost nekog.
Tvoj post sa slikom Hitlera je bio zlonamjeran zato sam se i potrudila da tvoju zlonamjernost dokazem,ne tebi vec forumasima koji citaju ovaj forum.
cekaj, ti si rekla da se pomocu fizijognomije moze saznati vise o jednoj osobi... i sad kazes da ono sto se vidi nije sve...
koje su ti onda ostale kriterije za rehabilitaciju ahmadinedzada?
sto ga jos cini dobrom osobom?
sindzerveza

#612 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

Mrs.Zurbrigen wrote:

??
kakvu bolan rehabilitaciju?
MufljuzMali

#613 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

sindzerveza wrote:

i give up. you win.

ja sam zlonamjeran. ahmed nije "zloglasan" nego je jedan pacifista i predivna dusa od covjeka. njegove izjave bi se trebale proucavati kao nesto najplemenitije. a posebno treba uvesti kurseve grljenja ala ahmedin.

did i miss something?

Image

btw ako ti se bas porede, obojica su uzasno kratki :D
Mrs.Zurbrigen

#614 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

sindzerveza wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:

??
pardon, rehabilitacija je mozda pogresan izraz...
da preformuliram pitanje:

sta jos, osim ahmadinedzadovog simpaticnog izgleda te uvjerava da je on dobar covjek/prava raja? ili obrnuto, da nije supak kojim se smatra u vecem dijelu svjeta?
romulirem

#615 Re: IRAN

Post by romulirem »

fedor wrote:Eh da je nama jedan takav lider, gdje bi nam kraj bio!!!??? 8-)
Fedore,vraze mali :D :lol: :lol: :lol:
fedor

#616 Re: IRAN

Post by fedor »

romulirem wrote:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
romulirem

#617 Re: IRAN

Post by romulirem »

fedor wrote:
romulirem wrote:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
:thumbup:
sindzerveza

#618 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

Mrs.Zurbrigen wrote:
sindzerveza wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:

??
pardon, rehabilitacija je mozda pogresan izraz...
da preformuliram pitanje:

sta jos, osim ahmadinedzadovog simpaticnog izgleda te uvjerava da je on dobar covjek/prava raja? ili obrnuto, da nije supak kojim se smatra u vecem dijelu svjeta?
nije mozda nego sigurno.Procitala sam par tvojih postova na temi oko izjave gdjice Merkelove.Previse zelis da nakititi svoj govor stranim rjecima i izrazima kao ovo rehabilitacija Ahmedinanedzada.Ono kad bi preveli tvoje latinske i strane rijeci koje koristis dobili bi nesto u smislu:
Sta mislite o higijeni u gradu?
Ima zenski ima svega,a hocu da izadjem na televizor? A kadeee? :D
Tako kad spomenu rahabilitaciju Ahma
pomislih da nije imo mozdani nedo Bog pa otiso covjek na rehabilitaciju a nisam cula. :lol:
Opusti se bloan pricaj jezikom da prvo sebe razumjes :)

------------------------------------------------------------------------------

A sto se tice mog dragog Ahme imas 25 strana na ovoj temi pa i njegov govor sa zadnje sjednice UN koji je podrzan od citavog svijeta osim one zlocinacke, okupatorske,svjetsko-teroristicke, agresorske "elite" koja je napustila sjednicu zbog njegove istine, i njihovi idolopoklonika.Mozes na youtube procitatihiljade komentara o obicnog svijeta koji polako shvaca ko je zapravo zlocinac i agreskor a ko zeli mir,istinu i pravdu.
Prelistaj temu da se ne bih ponavljala.Nadam se da ces naci i odgovor na svje pitanje :wink:
fedor

#619 Re: IRAN

Post by fedor »

Imali smo mi ahmedinedjada. Rahmetli Ahmet Hadžipašić i bivši Nedžad Branković. Ahmet i Nedžad!!! :D
Mrs.Zurbrigen

#620 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

sindzerveza wrote: nije mozda nego sigurno.Procitala sam par tvojih postova na temi oko izjave gdjice Merkelove.Previse zelis da nakititi svoj govor stranim rjecima i izrazima kao ovo rehabilitacija Ahmedinanedzada.Ono kad bi preveli tvoje latinske i strane rijeci koje koristis dobili bi nesto u smislu:
Sta mislite o higijeni u gradu?
Ima zenski ima svega,a hocu da izadjem na televizor? A kadeee? :D
Tako kad spomenu rahabilitaciju Ahma
pomislih da nije imo mozdani nedo Bog pa otiso covjek na rehabilitaciju a nisam cula. :lol:
Opusti se bloan pricaj jezikom da prvo sebe razumjes :)

------------------------------------------------------------------------------

A sto se tice mog dragog Ahme imas 25 strana na ovoj temi pa i njegov govor sa zadnje sjednice UN koji je podrzan od citavog svijeta osim one zlocinacke, okupatorske,svjetsko-teroristicke, agresorske "elite" koja je napustila sjednicu zbog njegove istine, i njihovi idolopoklonika.Mozes na youtube procitatihiljade komentara o obicnog svijeta koji polako shvaca ko je zapravo zlocinac i agreskor a ko zeli mir,istinu i pravdu.
Prelistaj temu da se ne bih ponavljala.Nadam se da ces naci i odgovor na svje pitanje :wink:
rehabilitacija je bio pogresan izraz, jer ti ocigledno vec od pocetka imas vrlo pozitivno misljenje o ahmadinedzadu...

koji zadnji govor? onaj o 9/11? kako je svijet izrazio tu podrsku? ima li nekih zvanicnih dokumenata od strane zemalja koje ne pripadaju "zlocinackoj, okupatorskoj, itd. eliti"?

ah, sto se mog bosanskog tice, nije bas najbolji, priznajem. nisam skolovana u b&h, kao dijasporasko dijete nazalost nisam imala mogucnosti da profinim vokabular... nadam se da to nije razlog za ismijavanje i diskriminaciju...
sindzerveza

#621 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

Nije bila rijec o tvom bosanskom,cak sta vise super mi bosanski pricas.Respekt.Vec o tvome pogresnom koriscenju latinskih izraza.

a naravno da ima!

a evo ti na njemackom site,posto ti taj bosanski slabo ide ;) tu mozes naci sve dokaze eksperata naucnika kriticara lazne izjave CIA-e parlamenta itd., imena knjiga pisane od strane evropskih eksperata koji dokazima potrvrdjuju izjavu meni dragog Ahme i jos puno toga u vezi 11/9 i politike novog svjetskoj poretka.

http://infokrieger.blog.de/2007/11/11/9 ... b~3278455/

a evo ti jos jedan bolji site pa potrazi ima bar jedno 20 strana o 11/9
i uopsteno o svetskoj politici iza kulise.

http://infokrieg.tv/wordpress/

http://alles-schallundrauch.blogspot.com/
romulirem

#622 Re: IRAN

Post by romulirem »

ma sve expert do experta za lupanje u prazno.
Jos im se pridruzi i Ahmo sa izjavom da nije bilo holokausta,i on je garant expert .Mozda i jeste al za gusenje demonstracija i tako to.
Mrs.Zurbrigen

#623 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

sindzerveza wrote:Nije bila rijec o tvom bosanskom,cak sta vise super mi bosanski pricas.Respekt.Vec o tvome pogresnom koriscenju latinskih izraza.

a naravno da ima!

a evo ti na njemackom site,posto ti taj bosanski slabo ide ;) tu mozes naci sve dokaze eksperata naucnika kriticara lazne izjave CIA-e parlamenta itd., imena knjiga pisane od strane evropskih eksperata koji dokazima potrvrdjuju izjavu meni dragog Ahme i jos puno toga u vezi 11/9 i politike novog svjetskoj poretka.

okay, mozda se u bosanskom ne koristi u smislu rehabilitacije osobe loseg imagea ili slicnog. u njemackom rehabilitation ili rehabilitierung znaci vracanje nekoga u socijalnu/juristicku poziciju koju je imao prije nego sto je nesto skrivio. i sto se ahmadindzada tice, ne znam da li je prijevod govora koji sam citala skroz tocan, ali on ostavlja puno prostora za interpretaciju. mislim, on ni ne kaze eksplicitno, da je 9/11 djelo amerikanaca. sto je ostatak svijeta ocigledno vec skontao...

no sto mene vise brine kod tvog dragog ahme je negacija holokausta - to mu je doprinijelo brojne obozavatelje iz redova neo-nacista. i ona raja koju su pohapsili nakon izbora, ne znam sta da mislim o slobodi govora u iranu i o ljudskim pravima...

(p.s.: ne vazi sada pohapsenu raju usporedjivati sa hapsenjima od strane nekih kapitalistickih terorista. mislim, na threado o gospodji (udana je) merkel smo dosli do zakljucka da necemo braniti nekome nositi maramu u berlinu samo zato sto se u iraku katolici koriste kao taoci... ako je ahmo super-heroj onda valjda mora biti veci humanista od onih americkih nemani, zar ne?)

infokrieger kaze:
Ich möchte mit diesem Blog hier meinen kleinen Beitrag dazu leisten, den täglichen Informationsmüll von den wertvollen Rohstoffen zu trennen... zumindest aus meiner eigenen subjektiven Sicht.

eigene subjektive sicht...
sindzerveza

#624 Re: IRAN

Post by sindzerveza »

Mrs.Zurbrigen wrote:
sindzerveza wrote:Nije bila rijec o tvom bosanskom,cak sta vise super mi bosanski pricas.Respekt.Vec o tvome pogresnom koriscenju latinskih izraza.

a naravno da ima!

okay, mozda se u bosanskom ne koristi u smislu rehabilitacije osobe loseg imagea ili slicnog. u njemackom rehabilitation ili rehabilitierung znaci vracanje nekoga u socijalnu/juristicku poziciju koju je imao prije nego sto je nesto skrivio. i sto se ahmadindzada tice, ne znam da li je prijevod govora koji sam citala skroz tocan, ali on ostavlja puno prostora za interpretaciju. mislim, on ni ne kaze eksplicitno, da je 9/11 djelo amerikanaca. sto je ostatak svijeta ocigledno vec skontao...

no sto mene vise brine kod tvog dragog ahme je negacija holokausta - to mu je doprinijelo brojne obozavatelje iz redova neo-nacista. i ona raja koju su pohapsili nakon izbora, ne znam sta da mislim o slobodi govora u iranu i o ljudskim pravima...

(p.s.: ne vazi sada pohapsenu raju usporedjivati sa hapsenjima od strane nekih kapitalistickih terorista. mislim, na threado o gospodji (udana je) merkel smo dosli do zakljucka da necemo braniti nekome nositi maramu u berlinu samo zato sto se u iraku katolici koriste kao taoci... ako je ahmo super-heroj onda valjda mora biti veci humanista od onih americkih nemani, zar ne?)
sto se tice slobode izrazavanja.. zbog cega se nesmije pomenuti cionisti u negativnom kontekstu ili holokaust koji nikada nije ispitan niti ima pravo ko i dan danas da ga ispita?Vec je receno 6 miliona i amin.I njemacka placa decenijama ostetu Izraelu za 6 milona zrtava cija smrt nesmije da se spomene a kamoli ispita jer si onda antisemitinst,a ja ipak mislim da je Ahmo anticionist jer miroljubivi jevreji uzivaju sva prava kao i ostali mirni gradjani u Iranu.
Tvoja pitanja koja postavljas potezu citavu historio iza sebe da bi ti se adekvatno obrazlozila..koja po tvojim pitanjima mogu zakljuciti da ti je potpuno nepoznata.Od sjednice i osnivanje grupe Bilderberger prvi svjetski drugi,stvaranje pogodnog terena i insciniranje dogadjaja za stvaranje Izraela i i i ..
a nemam bas niti volje niti vremena da sada razglabam.

dala sam ti ovaj site tu mozes saznati puno istine koju nikada neces cuti u medijima jer po tvojim stavovima vidim da ti je to izvor (dez)informacija.

Mrs.Zurbrigen

#625 Re: IRAN

Post by Mrs.Zurbrigen »

sindzerveza wrote:
Mrs.Zurbrigen wrote:

a naravno da ima!

sto se tice slobode izrazavanja.. zbog cega se nesmije pomenuti cionisti u negativnom kontekstu ili holokaust koji nikada nije ispitan niti ima pravo ko i dan danas da ga ispita?Vec je receno 6 miliona i amin.I njemacka placa decenijama ostetu Izraelu za 6 milona zrtava cija smrt nesmije da se spomene a kamoli ispita jer si onda antisemitinst,a ja ipak mislim da je Ahmo anticionist jer miroljubivi jevreji uzivaju sva prava kao i ostali mirni gradjani u Iranu.
Tvoja pitanja koja postavljas potezu citavu historio iza sebe da bi ti se adekvatno obrazlozila..koja po tvojim pitanjima mogu zakljuciti da ti je potpuno nepoznata.Od sjednice i osnivanje grupe Bilderberger prvi svjetski drugi,stvaranje pogodnog terena i insciniranje dogadjaja za stvaranje Izraela i i i ..
a nemam bas niti volje niti vremena da sada razglabam.

dala sam ti ovaj site tu mozes saznati puno istine koju nikada neces cuti u medijima jer po tvojim stavovima vidim da ti je to izvor (dez)informacija.

cekaj, sta su dieter pohl i wolfgang benz onda radili? Jesu li oni mozda izmislili brojke? jel ti sumnjas u njihova istrazivanja? mislis li da su rezultati neke zavjere?
Post Reply