FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
studeni76

#601 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by studeni76 »

PrtiBeeGee wrote:
studeni76 wrote:
PrtiBeeGee wrote:
Image

Image

25 god, od starog Istoga na stajanju sa Fukarama, do Zapada i D tribine do Sjevera ;-)
Sve jedno, imao si 6-7god kad su Siouxi pratili tadašnji Lukavac na utakmicama koje su se igrale po okrugu ili kasnije u početku one Prve lige koju su igrali samo "naši" klubovi. (Lukavac je jednu sezonu uspio završiti kao drugi,iza Čelika a ispred Slobode)
Arteta

#602 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Arteta »

Trebaju uvesti prenos 1. Lige FBIh, izgleda da se zanimljivije bitke dole vode nego u PL-u. :D
kamen spoticanja

#603 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by kamen spoticanja »

Sjecam se da je bajro bacic zavrsavao sudije u robinzonu na modracu...i da su siuxi imalu neke koreografije s balonima u placoj boji...i da su izlazili s utakmica prije kraja bez da ih policija tjera :D
studeni76

#604 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by studeni76 »

kamen spoticanja wrote:Sjecam se da je bajro bacic zavrsavao sudije u robinzonu na modracu...i da su siuxi imalu neke koreografije s balonima u placoj boji...i da su izlazili s utakmica prije kraja bez da ih policija tjera :D
Bajro je bio mafioza žešća za ove lige. Al kolko je pomogao Radničkom, toliko je i odmogao kasnije. Sreća pa ga se klub riješio, eno ga sad vodi Mladost Puračić (uspješno).
Za mali grad kao što je Lukavac, za klub kao što je Radnički i za sam nivo takmišenja,ovo što rade Siouxi je za svaku pohvalu. Momci imaju svoju furku i stvarno lijepo izgledaju, prevazišli su Prvu ligu.
ultima_palabra

#605 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Sloboda spade na prepucavanja sa Lukavcem. Mjera.
PrtiBeeGee

#606 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Re: FK Sloboda Tuzla
Postao/la ultima_palabra dana 13/05/2013 09:05

Jedan mali Lukavac hoce da se mjeri sa Slobodom...

Image
ledeni_caj

#607 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ledeni_caj »

Da je razlika toliko ocita ne bi bilo ovoliko prepucavanja. :D
Great Cornholio

#608 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Great Cornholio »

ultima_palabra wrote:Sloboda spade na prepucavanja sa Lukavcem. Mjera.
Osvojiće Sloboda, jednog lijepog dana, Ligu prvaka, u finalu će pobijediti Litex-a, a Željo će izgubiti u finalu Lige Evrope od Maribora :D
Great Cornholio

#609 Re: FK Sloboda Tuzla

PrtiBeeGee wrote:
Re: FK Sloboda Tuzla
Postao/la ultima_palabra dana 13/05/2013 09:05

Jedan mali Lukavac hoce da se mjeri sa Slobodom...

Image
Ma nije Lukavac toliko mali, veći je od Širokog Brijega.
Great Cornholio

#610 Re: FK Sloboda Tuzla

Lukavac ima duplo više stanovnika od Širokog Brijega . Opština Lukavac ima oko 50 000 stanovnika,a oko pedesetak hiljada ima i Gradačac, imaju i Živinice, Srebrenik 40-tak., Travnik isto 50-tak. U prvoj ligi bivše SFRJ, Sloboda je bila stalni član od preko 20 godina, od !969, pa do raspada SFRJ. Sloboda je bila "reprezentacija" sjevero-istočne Bosne, i zato joj je uspijevalo da se uvijek bori u najvišem rangu, a bilo je i para, sponzori su joj bile jake državne firme, ali sad se to sve promijenilo, i ne živi se od stare slave.

Stalni članovi u ovoj našoj ligi bi trebali biti oni klubovi koji su bili članovi i one, s početka 90-tih vjerovatno, najjače evropske lige, jer ipak je iz te lige bio i pobjednik lige šampiona, a Sloboda je se u toj sezoni s tim šampionom ravnopravno nosila.

Fudbal bi se trebao igrati radi publike, i zato bi bilo normalno da se ovi gradovi od 50 -tak hiljada bore za članstvo u Premijer ligi BiH, i da im bude čast da igraju sa velikanima bivše prve lige SFRJ, a po uspjesima ta lista bi trebala izgledati ovako, na prvom mjestu Sarajevo, pa onda Željo, Velež, Borac, Sloboda pa Čelik.
johntra

#611 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by johntra »

Ja sam čuo neke priče, da ako Sloboda bude druga, da ima šanse da uđe u PL, jer kao Vitez nema uslova za igranje na svom stadionu i ne znaju koji drugi stadion mogu prijaviti...interesuje me, je li ovo šupljak?
Great Cornholio

#612 Re: FK Sloboda Tuzla

johntra wrote:Ja sam čuo neke priče, da ako Sloboda bude druga, da ima šanse da uđe u PL, jer kao Vitez nema uslova za igranje na svom stadionu i ne znaju koji drugi stadion mogu prijaviti...interesuje me, je li ovo šupljak?
Ma ako ne može biti prva u ovoj našoj "drugoj" "šaban ligi", sramota je da ulazi u prvu.
miki.ba

#613 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by miki.ba »

johntra wrote:Ja sam čuo neke priče, da ako Sloboda bude druga, da ima šanse da uđe u PL, jer kao Vitez nema uslova za igranje na svom stadionu i ne znaju koji drugi stadion mogu prijaviti...interesuje me, je li ovo šupljak?
Ne vjerujem da je šupljak, cini mi se Rudar Kakanj jednom nije ušao iz tih razloga, al nisam siguran 100%.
johntra

#614 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by johntra »

Nekako mi glupo da NK Vitez ne može prijaviti Bilino Polje kao alternativu, ipak im je to blizu...A, opet, još mi je gluplje da se iz tako bogatog dijela države nema para za obnovu stadiona...
ultima_palabra

#615 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Ma Vitez može prijaviti Pirotu ili čak Bilino Polje. Moguće je da ne ispunjava neke druge uslove.
Great Cornholio

#616 Re: FK Sloboda Tuzla

johntra wrote:Nekako mi glupo da NK Vitez ne može prijaviti Bilino Polje kao alternativu, ipak im je to blizu...A, opet, još mi je gluplje da se iz tako bogatog dijela države nema para za obnovu stadiona...
A još je gluplje kad na utakmicama koje bude igrao taj vitez bude 16 navijača,i to kad su "domaćini".
johntra

#617 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by johntra »

Pa dobro, igrat će Vitez u terminima kad ne igra Dinamo i Hajduk... :D
Great Cornholio

#618 Re: FK Sloboda Tuzla

ultima_palabra wrote:Ma Vitez može prijaviti Pirotu ili čak Bilino Polje. Moguće je da ne ispunjava neke druge uslove.
Bježi ba, nedaj im na Bilino polje, da i ono malo "sirotinje" što smo sklepali pokvare, pa da se opet ljutimo kad nam drugi kažu da s našom reprezentacijom igraju na krompirištu.
ultima_palabra

#619 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ultima_palabra »

Great Cornholio wrote:
ultima_palabra wrote:Ma Vitez može prijaviti Pirotu ili čak Bilino Polje. Moguće je da ne ispunjava neke druge uslove.
Bježi ba, nedaj im na Bilino polje, da i ono malo "sirotinje" što smo sklepali pokvare, pa da se opet ljutimo kad nam drugi kažu da s našom reprezentacijom igraju na krompirištu.
U pravu si fakat :D Kamberovića polje bi im bilo taman :-D
Great Cornholio

#620 Re: FK Sloboda Tuzla

johntra wrote:Pa dobro, igrat će Vitez u terminima kad ne igra Dinamo i Hajduk... :D
Ma dolaziće igrači iz Dinama i Hajduka da igraju u Vitezu, i to će im jako teško biti da izbore da budu i u pričuvi, tijekom odigravanja kvalifikacijskih utakmica za Ligu Prvaka. Vitez iz Viteza protiv Totenhema iz Londona :D
PrtiBeeGee

#621 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Prica se o tome vec 2 sedmice kao nemaju uslove i stadion za PL, pa kao drugoplasirana ekipa bi isla mjesto njih da li Sloboda ili Radnicki ostaje da se vidi po zavrsetku sezone... I ako bi vise volio da Sloboda zasluzi to prvo mjesto pa da tek onda ide a ne ovako... Da ovi momci koji igraju za Slobodu (prosjek godina 21) stasaju i uzmu jos malo iskustva da se popravi stanje u klubu( a krenulo je na bolje sa novim presjednikom, komisijom i drugim ljudima) pa da tek onda udje u PL... A ne kao i proslih sezona borba za opstanak... Prvo nek se razvije u jedan stabilan klub sa dobrim igracima, finanski stabilan i da se stadion gradi jeste da kasne radovi 3god al hajde vazno je da se gradi, Sjever jos malo pa gotov :-D ...
Steph

#622 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Steph »

Ostanite u prvoj ligi zauvijek :thumbup: :mrgreen:
Great Cornholio

#623 Re: FK Sloboda Tuzla

ultima_palabra wrote:
Great Cornholio wrote:
U pravu si fakat :D Kamberovića polje bi im bilo taman :-D
Uporedo nek oni igraju s Goškom, dok Hamza Alić baca kuglu, da bi makar 200 gledalaca došlo da gleda utakmicu, i to radi Hamze.
Great Cornholio

#624 Re: FK Sloboda Tuzla

Steph wrote:Ostanite u prvoj ligi zauvijek :thumbup: :mrgreen:
Nije ni to tako lako, ako uđe Aida iz Dubokog potoka, valja strepit i za opstanak u "prvoj" :D
PrtiBeeGee

#625 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Steph wrote:Ostanite u prvoj ligi zauvijek :thumbup: :mrgreen:
Steph idi na forum o tvojim omiljenim PC igricama i gledate seriju tu ti haman IQ-u naraste na 10.... samo naprijed decko :thumbup:
Post Reply