''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
StupskaBitanga

#601 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

-LIBERO- wrote:Pa koliko to voditelja,spikera ,urednika treba AL Jazeera??
Po ovome sto se pise ,barem 30 ljudi je u opticaju i u prelasku ili su vec presli ... da nije malo puno :D
i sve gore od goreg

Bolje da su za ovo vrijeme uzeli nekoliko od 350 žurnalista na birou obucili ih i stavili da rade
A nne neke koji su sve samo ne novinari
Ponosan

#602 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Ponosan »

Adnan Rondic je provjereno novinarsko ime,jedan od najboljih novinara u BIH ! drago mi je sto on prelazi na AJ,nadam se da je to provjerena informacija! jos da dovedu Senada Hadzifejzovica,bilo bi extra,ali on je cini mi se ugovorom vezan za TV1! kako god,od AJ ocekujem mnogo,da budu ubjedljivo najbolja televizija u regionu!
sarajevsko_pivo

#603 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by sarajevsko_pivo »

Hoceli AL-Jazeera biti na satelitu, i kada krece program?????
sophieEl

#604 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by sophieEl »

StupskaBitanga wrote: Bolje da su za ovo vrijeme uzeli nekoliko od 350 žurnalista na birou obucili ih i stavili da rade
A nne neke koji su sve samo ne novinari
:thumbup:
karanana

#605 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by karanana »

ma ne, iznenadjuje me da su dosli napuhani, traze kremu novinarstva bivse jugoslavije, ekskluziva, sve metu i sa hrt-a i sa nove a vjerovatno su planirali i iz srbije pokupiti kajmak....navodno primaju stotine aplikacija, pricaju sa latinom, stankovicem, ovim, onim.....i onda cujes zaposlili arduanu, radoncica i rondica. pa njih ni tv1 ne bi uzela, mozda su se bili i tamo prijavili.
valter.ba

#606 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by valter.ba »

Ljudi kako se uopste moze poslati CV. Gledao sam web http://balkans.aljazeera.net/ i tu nema nikakvih detalja. Probao sam sa slanjem maila na linku stranice ali nista :sad: Molim nekoga ko zna da javi a onda cu ganjati stelu :lol: .
povremeni gost

#607 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by povremeni gost »

PA ovi ko da primaju radnike za nekadasnjeg Giganta Energoinvest, a ne za jedan news kanal :-)
TalkTalkTalk

#608 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by TalkTalkTalk »

Nuhanovic, Aksel, Radoncic... Pa ALJ draga, ovo je sramota...
Bosanac21

#609 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bosanac21 »

:shock: Ne zavnicno u Carsiji se prica da bi Al-jazeera Balkan mogla poceti sa emitovanjem 1. Jula i to programima posvecenima obiljezavanju godisnjice gnocida u Srebrenici... Sta mislite koliko u ovom ima istine, jer neki tvrde da nece prije septembra?! :o
Bloger

#610 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bloger »

Emir Nuhanović je prešao zbog para-plaća mu je 2 000 eura, ima plaćeno osiguranje (Austrija), ide na šestomjesečnu edukaciju u London...Milić s TV1 pokušava prevesti još dva novinara: Eminu Delić i Minelu Jašar.
StupskaBitanga

#611 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

Bloger wrote:Emir Nuhanović je prešao zbog para-plaća mu je 2 000 eura, ima plaćeno osiguranje (Austrija), ide na šestomjesečnu edukaciju u London...Milić s TV1 pokušava prevesti još dva novinara: Eminu Delić i Minelu Jašar.
pa stvarno ta Al-J

Nemam ništa protiv dotične ali fkt koga sve kupe
Strašno
TalkTalkTalk

#612 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by TalkTalkTalk »

StupskaBitanga wrote:
Bloger wrote:Emir Nuhanović je prešao zbog para-plaća mu je 2 000 eura, ima plaćeno osiguranje (Austrija), ide na šestomjesečnu edukaciju u London...Milić s TV1 pokušava prevesti još dva novinara: Eminu Delić i Minelu Jašar.
pa stvarno ta Al-J

Nemam ništa protiv dotične ali fkt koga sve kupe
Strašno

Ja sam i voljela sto dolaze,ali ne u ovom sastavu.. :sad:
Jedino Hrga mi je super, i direktor, ostalo jos nista.
Nuhanovic i novi nemaju 2000 eura placu, sta vam je ljudi?
Platit ce im edukaciju, imat ce djeparac i onda ce krv prosuti do te place,24-7.
PAWNDA

#613 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by PAWNDA »

Meni se sve nesto cini da tu niko nikoga ne "kupi", nego da se tu "ubacuju" i to, do sada nezabiljezeno ofirno...
TalkTalkTalk

#614 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by TalkTalkTalk »

PAWNDA wrote:Meni se sve nesto cini da tu niko nikoga ne "kupi", nego da se tu "ubacuju" i to, do sada nezabiljezeno ofirno...

Da, u toku radnog vremena vise na posao.ba :) i traze stele preko mame i tate i tetke i nane i dede :)
A ALJ ima najbrzi otkazni rok na svijetu, pa kad oni bilo koga puste na ulicu tesko ce taj opet se negdje vratiti
Bosanac21

#615 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bosanac21 »

"A ALJ ima najbrzi otkazni rok na svijetu, pa kad oni bilo koga puste na ulicu tesko ce taj opet se negdje vratiti[/quote]

Uvijek ima MTV Igman i TV Vogossca da pokupe otpatke :D
Bosanac21

#616 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bosanac21 »

Evo direktopr vijesti Aljazzere Balkans o projektu...
kemalba

#617 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by kemalba »

Da li se zna kada bi AJB mogla poceti emitovati eksperimentalni program?
Bosanac21

#618 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bosanac21 »

kemalba wrote:Da li se zna kada bi AJB mogla poceti emitovati eksperimentalni program?
Iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec se prolongira... Do ovog casa to nije poznato... Svakako s nestrpljenjem se ocekuje :D
mimsy

#619 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by mimsy »

Prije par dana kod hotela Evrope vidjoh Mirjanu Hrgu,pripremaju se da snimaju nesto...Mozda je i istina da uskoro pocinju sa emitovanjem.
Bosanac21

#620 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bosanac21 »

mimsy wrote:Prije par dana kod hotela Evrope vidjoh Mirjanu Hrgu,pripremaju se da snimaju nesto...Mozda je i istina da uskoro pocinju sa emitovanjem.
Oni uveliko snimaju... Valjda to ce emitovati kroz eksperimentalni program... Koliko sam primjetio izgradnja studia na BBI jos nije pocela, tako da se programu ne nadam tako brzo... Mozda nesto eksperimentalno krene sa ranije snimljenim emisijama.. Ali bilo bi fino da se oglase dokle su i sta su, pa da ne moramo kontati bas :D
mistek

#621 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by mistek »

Bosanac21 wrote:
mimsy wrote:Prije par dana kod hotela Evrope vidjoh Mirjanu Hrgu,pripremaju se da snimaju nesto...Mozda je i istina da uskoro pocinju sa emitovanjem.
Oni uveliko snimaju... Valjda to ce emitovati kroz eksperimentalni program... Koliko sam primjetio izgradnja studia na BBI jos nije pocela, tako da se programu ne nadam tako brzo... Mozda nesto eksperimentalno krene sa ranije snimljenim emisijama.. Ali bilo bi fino da se oglase dokle su i sta su, pa da ne moramo kontati bas :D
Počela je itekako :)
cancel

#622 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by cancel »

Oni se pripremaju kao da pokreću cijeli paket Al Jazeera programa od 20tak filmskih, sportskih i inih programa :-)

Nego jel došla ta scenografija iz Katra ili još uvijek plovi prema Sarajevu?
StupskaBitanga

#623 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by StupskaBitanga »

cancel wrote:Oni se pripremaju kao da pokreću cijeli paket Al Jazeera programa od 20tak filmskih, sportskih i inih programa :-)

Nego jel došla ta scenografija iz Katra ili još uvijek plovi prema Sarajevu?
bolje da budu 100 psoto spremni nego kao što je bio slučaj sa TV1 krenuli navrat na nos pa prvi dan ništa im nije radilo kkako treba
cancel

#624 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by cancel »

i da za 2 godine krenu neće biti 100% spremni već će opet biti ona standardna spika "krećemo sa pravim programom tek na ljeto/jesen", "pa ovo je tek eksperimentalni program", "pa prvi su im dani imajmo razumijevanja" bla bla bla... standardne priče sa balkana :)

ono što najviše nervira su te njihove najave kroz medije o startu programa koje su već 100x probili, to već u temeljima vidiš da su krajnje neozbiljni i da će tako i ostati jednog dana kada krenu :)
Bosanac21

#625 Re: ''Al-Jazeera Balkan'' - All About...

Post by Bosanac21 »

mistek wrote:
Bosanac21 wrote:
Počela je itekako :)
Ako je poocetak ,,logo" AJ koji je bar mogao biti u 3D-u onda su poceli...
Locked