"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
plejka2

#601 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by plejka2 »

Ja sam cuo da svasta pricaju za breda pita al nisam vjerovo sve do sad...
gledam ove slike od danas i nigdje ne vidim muda na podu :roll:
mora da ih nisu okacili ...al nema veze vjerujem ja forumasima :razz:
HAVANA

#602 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by HAVANA »

Dobar,tezak. :thumbup:
agent_001

#603 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by agent_001 »

joj kakva je uživo, tetke mi sam se prepo, sama kost i koža....
Sasvim_Obican

#604 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Sasvim_Obican »

Nisam gledao film. Vjerovatno ću ga pogledati kad se malo slegne ova prašina sva jer me to malo nervira zadnjih dana. Ja mislim da će biti stvarno ogromna sramota ako ovoj ženi bilo koji nivo vlasti ili bilo koje udruženje ne uruči neku zaista visoku nagradu. Boljeg i poznatijeg gosta sa više ljubavi za BiH, mi nećemo imati.

Večeras su oči svijeta bile uprte u Sarajevo. Oni koji su u prikazivanju istine vidjeli vlastiti poraz i koji su na najprimitivniji način vršili ličnu kampanju protiv ove mlade žene, trebali bi se zapitati zbog čega to čine. Njihov najveći poraz je bila puna Zetra i Angelina Jolie, najveća zvijezda na svijetu, koja je rekla da voli Bosnu, iako oni to ne mogu i vjerovatno nikad i neće moći prevaliti preko usta.

Svaka čast našim glumcima, Zani, Vanesi, Erminu i drugima jer su zaista pokazali da nam, ako ništa drugo, duh nisu uspjeli ubiti !

:bih: :thumbup:
chuchumbamayumbe

#605 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by chuchumbamayumbe »

Nisam ga gledao, ali ako je težai od Remake-a, nešto mi se i ne gleda.
Sjećam se da sam poslije pogledanog Remake-a bio pravo loš...
Mr. Brightside

#606 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Mr. Brightside »

chuchumbamayumbe wrote:Nisam ga gledao, ali ako je težai od Remake-a, nešto mi se i ne gleda.
sumnjam da moze biti "tezi" od Remake-a :roll:
ipak je Remake po istinitom događaju pisan za razliku od njenog....
macan prvi

#607 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by macan prvi »

Meni je ovim receno sve i nema ni potrebe gledati film :oops: :mrgreen:

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=55852
kokakolas

#608 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by kokakolas »

A jes mi godraaaaaa! Crknite dušmani... :bih:
macan prvi wrote:Meni je ovim receno sve i nema ni potrebe gledati film :oops: :mrgreen:

mufid_memija

#609 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by mufid_memija »

macan prvi wrote:Meni je ovim receno sve i nema ni potrebe gledati film :oops: :mrgreen:

svakom po zasluzi
BHCluster

#610 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BHCluster »

Pa mene interesuje kako su Sarajlije ista mogle uraditi kada su imali 124 logora za Srbe u opkoljenom Sarajevu???? :-)
jim4

#611 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by jim4 »

Sasvim_Obican wrote:Nisam gledao film. Vjerovatno ću ga pogledati kad se malo slegne ova prašina sva jer me to malo nervira zadnjih dana. Ja mislim da će biti stvarno ogromna sramota ako ovoj ženi bilo koji nivo vlasti ili bilo koje udruženje ne uruči neku zaista visoku nagradu. Boljeg i poznatijeg gosta sa više ljubavi za BiH, mi nećemo imati.

Večeras su oči svijeta bile uprte u Sarajevo. Oni koji su u prikazivanju istine vidjeli vlastiti poraz i koji su na najprimitivniji način vršili ličnu kampanju protiv ove mlade žene, trebali bi se zapitati zbog čega to čine. Njihov najveći poraz je bila puna Zetra i Angelina Jolie, najveća zvijezda na svijetu, koja je rekla da voli Bosnu, iako oni to ne mogu i vjerovatno nikad i neće moći prevaliti preko usta.

Svaka čast našim glumcima, Zani, Vanesi, Erminu i drugima jer su zaista pokazali da nam, ako ništa drugo, duh nisu uspjeli ubiti !

:thumbup: :thumbup:
BadBoy

#612 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BadBoy »

Joj raja jel ja smijem ovo napisati... Zapocecu sa tim da fakat cijenim sve sto Angelina radi i opcenito i za Bosnu posebno.. ali.. meni je sve i jedan nas domaci film na ovu temu sto puta bolji od ovoga. Iskreno, da nisam sam prozivio sve ovo i sve grozote, ne bih nista osjetio. Film je jednostavno dosadan i jasno se vidi njeno neiskustvo i kao rezisera i kao scenariste. Tu bih ponajvise istakao dijalog koji je nemastovit i neuvjerljiv, te glavnog muskog glumca koji je morao bolji biti - istinitiji i uvjerljiviji. Ostsli su mi bili ok - najbolji Rade i Zana. Ovo je samo moje vidjenje filma kao filma, ocijenjenog cisto kao takvog bez ikakvih konotacija. Pokusajte da me ne pljujete nego da shvatite sta sam htio reci. Hvala.
Janjicar

#613 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Janjicar »

jim4 wrote:
Sasvim_Obican wrote:Nisam gledao film. Vjerovatno ću ga pogledati kad se malo slegne ova prašina sva jer me to malo nervira zadnjih dana. Ja mislim da će biti stvarno ogromna sramota ako ovoj ženi bilo koji nivo vlasti ili bilo koje udruženje ne uruči neku zaista visoku nagradu. Boljeg i poznatijeg gosta sa više ljubavi za BiH, mi nećemo imati.

strong69

#614 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by strong69 »

BadBoy wrote:Joj raja jel ja smijem ovo napisati... Zapocecu sa tim da fakat cijenim sve sto Angelina radi i opcenito i za Bosnu posebno.. ali.. meni je sve i jedan nas domaci film na ovu temu sto puta bolji od ovoga. Iskreno, da nisam sam prozivio sve ovo i sve grozote, ne bih nista osjetio. Film je jednostavno dosadan i jasno se vidi njeno neiskustvo i kao rezisera i kao scenariste. Tu bih ponajvise istakao dijalog koji je nemastovit i neuvjerljiv, te glavnog muskog glumca koji je morao bolji biti - istinitiji i uvjerljiviji. Ostsli su mi bili ok - najbolji Rade i Zana. Ovo je samo moje vidjenje filma kao filma, ocijenjenog cisto kao takvog bez ikakvih konotacija. Pokusajte da me ne pljujete nego da shvatite sta sam htio reci. Hvala.
Ne vidim razlog da te bilo ko pljuje. To je tvoje misljenje i imas pravo na njega.
*mima*

#615 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by *mima* »

chuchumbamayumbe wrote:Nisam ga gledao, ali ako je težai od Remake-a, nešto mi se i ne gleda.

poslije ovog bi bio jaaako los......kao i ja.....
Irm@

#616 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Irm@ »

muha_sa

#617 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by muha_sa »

*mima* wrote:

poslije ovog bi bio jaaako los......kao i ja.....
e moja mimi :-) pa i sama znaš šta su zvijeri radili po mjestima koja su "junacki" "oslobadjali" :(
-sutra idem gledat, al citajuci kako je tebi bilo dok si gledala znam da cu se totalno sjebat--prosto me strah hocu li moc izdržat :-)
*mima*

#618 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by *mima* »

Ne znam sta da ti kazem muha.....tezak je........ali ga treba pogledat
karanana

#619 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by karanana »

jeli bio djuro sinoc?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#620 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Prvo nek skontaju da li pisu latinicom ili cirilicom, ostalo cemo lako...

@karanana-jok
Janjicar

#621 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Janjicar »

ladyblue18 wrote:

Prvo nek skontaju da li pisu latinicom ili cirilicom, ostalo cemo lako...

@karanana-jok
a izgleda da im pravopis nije jaca strana

Филмски критичари сагласни су да је, када је ријеч о умјетничкој вриједности филма, ријеч о нижеразредној Холивудској продукцији која ће као таква брзо ће отићи у заборав.

Ђ.В.
HAVANA

#622 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by HAVANA »

Nije tezi od remake-a ,al je tezak.
Remake je tezak pravo,pogotovo ko je to svojim ocima gledao :-) Zena i punica mi se par dana nisu mogle uhavizat poslije tog filma...I dan danas kad ko jace pokuca na vrata...ukoce se... :roll:

chuchumbamayumbe

#623 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by chuchumbamayumbe »

HAVANA wrote:

Nije tezi od remake-a ,al je tezak.
Remake je tezak pravo,pogotovo ko je to svojim ocima gledao :-) Zena i punica mi se par dana nisu mogle uhavizat poslije tog filma...I dan danas kad ko jace pokuca na vrata...ukoce se... :roll:

Vidim da smo se razumjeli.
:thumbup:
Zavatoni

#624 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Zavatoni »

Film je dobro ocjenjen od strane američke kritike...Ne kao masterpiece, ali su svi odreda pozitivno iznenađeni filmom...Anđele svaka ti čast...I hvala ti.

Evo nekih referentnijih kritika:

NY Times...ocjena 70/100
http://movies.nytimes.com/2011/12/23/mo ... ref=movies
This is Ms. Jolie’s directing debut — she also wrote and co-produced the movie — and there’s a somewhat awkward instructional, at times almost proselytizing aspect to the story that seems of a piece with her laudable humanitarian work.

Hollywood reporter...ocjena 70/100
http://www.hollywoodreporter.com/review ... lie-274786
It's clear within the first few minutes of In the Land of Blood and Honey, a blunt and brutal look at genocide and ethnic cleansing in Bosnia and Herzegovina in the early 1990s, that this is a serious piece of work and not simply a vanity project for its debuting writer-director, Angelina Jolie. But while the personal story at its core carries some nuanced shadings, this impressively mounted production gradually reveals itself first and foremost as a compendium of atrocities, a catalogue of pointless abuse and killings no one did much to stop for three years.

Washington Post...ocjena 63/100
http://www.washingtonpost.com/gog/movie ... reviewNum1
Angelina Jolie makes an impressive writing and directing debut with "In the Land of Blood and Honey," an ambitious if not entirely fully realized drama about the 1990s war in the former Yugoslavia.
Skeptics pooh-poohing the idea of the world's most glamorous star dealing with such serious subject matter will be disappointed that the picture is far more somber, rigorous and humane than they could have expected. Unfolding as a taut military thriller, the film possesses surprising touches of realism. As a chronicle of senseless cruelty, suffering and the stark indifference of a paralyzed international community, Jolie's earnest depiction of Serbian atrocities against Bosnian Muslims feels like equal parts rebuke and cautionary cri de coeur.

Chicago Tribune...ocjena 63/100
http://www.chicagotribune.com/entertain ... 845.column
"In the Land of Blood and Honey" is coming from a different place. It isn't trying to sell us anything except a clear, blunt depiction of what so many women in so many countries must face when rape becomes an instrument of war. The story involves more than that, and the script's not particularly vivid. But the best of the film, including the first 20 minutes, puts the audience through hell — honorably, I'd say.

Rolling Stone...ocjena 63/100
http://www.rollingstone.com/movies/revi ... y-20111229
In the Land of Blood and Honey wants to lay the truth out there, about the women assaulted and the men slaughtered. What we see of America is mostly the blind eye it shows to the atrocities. To quote then-Secretary of State James Baker, "We got no dog in this fight." Well, Jolie is at war with that kind of indifference. At times, Jolie rises to the pulpit when she should stay on the ground. Her theme is too complex for her scattered screenplay to encompass. It's as a director that Jolie shines.
Not My Idea

#625 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Not My Idea »

Re: In the land of blood and honey
Postao/la Sasvim_Obican dana 15/02/2012 01:10

Jel mi može neko objasniti zbog čega je bitno da film na toj stranici ima dobre ocjene ? Jake ti kritike koju pišu isfrustrirani i ugroženi maloumnici koji su rat gledali iz Švedske i Minhena. Pročitajte Washington Post, New York Post i slične novine u kojima su relevantni filmski radnici film ocijenili, ne kao savršen, već kao dobar, emotivan i potresan što je za nekog ko prvi put staje iza kamere itekakav uspjeh.

Inače, Angelina je u intervjuu za BHT rekla da nije pročitala nijednu kritiku za film niti je zanimaju, već je samo zanima šta će joj reći Sarajevo, šta će joj reći BiH. A BiH je rekla jedino što zna. Sa dva glasa - jednim koji voli i poštuje, drugim koji mrzi i u istini vidi uvredu. O Angelini nisam imao neko pretjerano visoko mišljenje nekoliko mjeseci unazad, ali samom činjenicom da je odabrala moju zemlju, da je mojoj zemlji i mom narodu dala podršku kakvu nismo dobili od svih postratnih ambasadora i diplomata, postala mi je jako draga osoba i umjetnica koju poštujem.

Nisam pogledao film i ne mogu suditi o njegovoj vrijednosti. Ali sama činjenica da su se oni koji su navijali za ubijanja i silovanja, digli na zadnje noge zbog njegovog snimanja, govori mi da se film ne bavi fikcijom i zbog toga mi je jako drago. I koliko je god mrzili, osporavali, vodili bjesomučne i odurne kampanje protiv nje kao žene i majke, i dalje joj možete samo pljunuti pod prozor i zatražiti autogram !

Dok najveća zvijezda svijeta dolazi u Sarajevo, neki dijelovi BiH i dalje su u mraku. I biće, dok ne shvate da ga (ne) zaslužuju !

:bih: :bih: :thumbup:

------------------

Post za zakljucane teme koji mislim da treba bit i ovdje.

Jos jednom :thumbup:
+boldirano :thumbup:
Post Reply